Vispirms jau jāsaka, ka liela daļa sieviešu tiešām esot ilgstošās attiecībās ar vīrieti atstāj novārtā attiecības ar sevi.
Bet tad man atkal jāpiemetina - ja vīrietis sievieti necels viņa vīrieša dēļ necelsies. Šī vairāk izskatās pēc situācijas, kurā vīrietis tikai pazemo un prasa, prasa, prasa - bet sieviete jūtas nogurusi no nedefinējamā kaut kā. Kas būtībā būtu viņu pašu attiecību modelis un viņas izvēle "mūžam sēdēt mājās, āmen".
Katram izpratne par koptumu atšķiras, bet lielos vilcienos - tīri mati, tīri nagi, tīras drēbes un nevienam vairs nav jautājumu par to vai cilvēks ir kopts. Protams, vairāk dosi - vairāk gribēs. Bet viss pārējais jau ir papildus labumi - lakas, krāsas un tā tālāk.
Ja meitene tiešām ir aizmirsusi sevi savest kārtībā pat visminimālākajā veidā ar meiteni ir jārunā kā tas ir sācies. Kā un kad viņa pārstāja mazgāt matus katru dienu un paildzināja reizi starp mazgāšanām līdz pat nedēļai. Problēma nāk no "iekšām". Jaunas lupatas skapī to neatrisinās. Tāpat, agresīvi un uzbrūkoši aizrādījumi radīs tikai pretēju efektu.
Bet, ja meitene staigā tīra un problēma sakņojas iekš tā, ka viņa nekrāsojas, neiet uz solāriju un nepērk katru nedēļu jaunas drēbes - man ļoti žēl, bet muļķi ir visi viņai riņķī. Un, jā - arī es esmu muļķe un arī praktiski viss cosmo ir muļķes. Jo, labi kopta sejas āda bez kosmētikas, manuprāt, ir lielāka vērtība kā seja nokrāsota visās varavīksnes krāsās. Uzspiest kādam neveselīgu dzīvesveidu ir nepareizi. Viņas seja - viņas izvēle. Nejaucies.
Un - interesanti, ka Tu tā vēlies risināt visu savu draudzeņu problēmas. Vai Tavā privātajā dzīvē nav kādas lietas, kuras atskaies saskatīt un atzīt par problemātiskām esam?