draudzenes kāzas

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
sveikas! man ir samilzusi problēma.. draudzene vēlas mani un vīru kā vedējus un kopā ar visiem organizatoriskajiem jautājumiem utt., bet lieta tāda, ka es nekad neesmu bijusi nevienās kāzās un man nav nemazākās sajēgas no tām. pati esmu tikai sarakstījusies un lielās kāzas baznīcā taisīsim nākamās vasaras beigās, kad dēliem būs gads, bet tagad tam vēl negatavojamies, ir citas rūpes. draudzenei kāzas būs janvārī, it kā vieta ir jau aizrunāta, bet reāli pārējie organizatoriskie jautājumi būtu uz mūsu pleciem, nu neprastu es norganizēt visu, ja nav bijusi vispār nekāda kāzu pieredze, turklāt man jūlija vidū būs mazie un tad sanāk, ka daļu no sava bērnu kopšanas atvaļinājuma pavadīšu taisot kāzas. draudzenei apskaidroju situāciju, bet šï tikai nosaka:"katram jau pienāk pirmā reize, turklāt tev tāpat būs daudz brīvā laika, ja jau nestrādāsi!"
es negribu sastrīdēties ar viņu, bet tomēr.. kā lai izdara tā, ka viņai pielec, ka nu nebūšu nekāda vedēja organizatore ar pusgadu veciem bērniem uz rokām?
18.05.2014 12:18 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
elizabete anna, tev to nevajadzētu darīt un viss. Un, jā, pie šī argumenta viņa varētu aizdomāties.
18.05.2014 12:57 |

Reitings 588
Ja nesaprot, ka nerīkosi, pasaki, ka uz kāzām ar neiesi un punkts.

aaaa, šito viņa vienā reizē man izspļāva. pateica, ka uz kāzām neielūgs tad, ja nebūšu vedēja. un vienā citā reizē teica, ka es viņai esmu tik laba draudzene, ka tad, ja nebūšu vedēja, tad neprecesies vispār :D ej nu sazin kas viņai galvā darās, bet tomēr besī ārā, ka viņai nepielec, ka nebūšu nekāda vedēja, nu cik var teikt?

un jā, vakars būs varenjautrs! vīrs arī jau iesmej par vakara iznākumu, tagad arī pašai smiekli nāk, jo kad izliku situāciju šeit 'uz papīra', tad tagad pārlasot savu uzrakstīto saprotu, ka esmu muļķe. vakarā gan smiekli nenāks, gan jau stulbie hormoni spēlēs jokus, bet par to jau vīru brīdināju. ja nepratīšu vairs aizstāvēt sevi, tad lai šis nāk talkā :D
18.05.2014 13:00 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Autore, a vispār, tiešām kāpēc bērnu tēvs nevar pateikt, šis tā tikai iesmīn?
18.05.2014 13:14 |

Reitings 588
Autore, a vispār, tiešām kāpēc bērnu tēvs nevar pateikt, šis tā tikai iesmīn?

es neļauju viņam iejaukties, gribu pati tikt galā
18.05.2014 13:26 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Ar stulbumu ir grūti cīnīties. Vislabāk, ja kāds viņai tuvs cilvēks, piemēram, viņas mamma, pa punktiem paskaidro, kādēļ jaundzimušo dvīņu vecākiem nav jāuzliek kāzu organizēšanas pienākumi. Varbūt viņai nav citu vedēju kandidātu, tādēļ tik uzstājīga. iespējams, var kaut kā atrast kompromisu, ka par kāzu organizēšanu parūpēsies kāds cits, algots cilvēks, vai viņas ģimene, bet jūs piedalīsities kāzās vedēju/liecinieku statusā...
18.05.2014 13:29 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Būt par vedējiem man liekas liels gods, beeeet šajā situācijā tiešām jāizvērtē prioritātes. Un ja prioritāte ir bērni, tad diezgan briesmīga ir tieši līgavas attieksme un spiediens. Laba draudzene saprastu un tā neizturētos.
Pasaki ļoti stingru nē, vai arī aiztaupi sev turpmākus stresus(cik saprotams, esi vēl stāvoklī) un palūdz, lai vīrs tiek ar to galā, ka tu esi mēģinājusi un neveiksmīgi.
18.05.2014 13:29 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Bet jau rīkošana būtu uz jūsu pleciem, tad kāpēc gan viņam neiejaukties, jeb mājās vecis esi tu?
18.05.2014 13:40 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Ja godīgi, man izskatās, ka jums abām izpratne par draudzību īsti nav riktīga. Ne tikai aprakstītajai draudzenei, bet autorei arī. Kāpēc nevarat normāli izrunāt un izlemt kā darīt, lai abas būtu apmierinātas, tieši Donata uzrakstīja piemēru, ko gribēju rakstīt
Varbūt viņai nav citu vedēju kandidātu, tādēļ tik uzstājīga. iespējams, var kaut kā atrast kompromisu, ka par kāzu organizēšanu parūpēsies kāds cits, algots cilvēks, vai viņas ģimene, bet jūs piedalīsities kāzās vedēju/liecinieku statusā...
18.05.2014 13:42 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Ar bērnības draudzeni bija līdzīga situācija - arī aicināja par vedēju un ļoti apvainojās, kad atteicu (tajā laikā praktiski vispār neatrados Latvijā :D , un viņa dusmojās, ka mans jauniegūtais vīrs man ir svarīgāks par viņu). Pāris mēnešus nerunāja ar mani, bet vēlāk apdomājās un tad jau nonācām pie kompromisa - ar vīru bijām vedēji/liecinieki, bet visas atrakcijas organizēja vakara vadītāji.

Ja pēc šī vakara vakariņām tava draudzene neprotam, tad apdomā kārtīgi vai šāda draudzība tev ir nepieciešama, un vai to vispār var saukt par draudzību!
18.05.2014 13:47 |

Reitings 588
becky mierīgāk. es viņam palūdzu neiejaukties, vecis, ne vecis, bet manus lūgumus viņš respektē, lai arī cik ļoti viņam nepatiktu tā situācija. pagaidām pati gribēju tikt galā, bet ja netikšu šovakar galā un nenonāksim pie kompromisa, tad arī vīrs iejauksies, jo zinu, ka tad ja viņš tiks pie nopietnākas runāšanas, tad viss tiks nokārtots. tā ir mana draudzene un pati arī gribu viņu nolikt pie vietas, tās ir manas kaprīzes. :)
18.05.2014 13:57 |

Reitings 588
cherr - šādas sarunas ir bijušas daudz un dikti, kā redzams, bez rezultātiem. un pat ja esam tikai vedēji, tas arī uzkiek sava veida atbildību, uztraukumus utt., kam ar diviem bērniem uz rokām nēsājamiem neesmu gatava, pat tad, ja ļoti gribētu. papildus stress negulētām naktīm, zobiņu nākšanai turklāt tas viss dubultā, nebūsim smuki vedēji. Kā jau Mincis teica, tad pašai draudzenei tas būs sliktāk.
18.05.2014 14:05 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
kam ar diviem bērniem uz rokām nēsājamiem neesmu gatava, pat tad, ja ļoti gribētu

Nu te skaidri ir redzams pēc komentāriem, ka tu negribi. Nevis nevari, bet vienkārši negribi. Tad tā arī saki draudzenei skaidri bez visiem attaisnojumiem, ka tu negribi.
18.05.2014 14:12 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Tavai draudzenei nav visi "mājās".... That's for sure.. (atsaucties uz :"forši gan, ka tev cilvēki, kurus neesi vēl redzējusi, ir svarīgāki par draudzeni, ar kuru smilšu kastē pirms 20 gadiem tusēji") Kā vispār ko tādu var pateikt???

Ja viņai rūp sava lielā diena - tad es jau,nu, ieteiktu kādu ar lielāku pieredzi tādās lietās, t.i., jāņem ir harizmātisks cilvēks, kurš spēj uzrunāt pārējos, ir aktīvs, radošs utt. Manuprāt, tu neesi piemērota tam. Nepārproti - tas nav domāts sliktā ziņā! Tev nav ne laika, ne pieredzes. Un tici man, ja nebūs kā vajag - būs vēl sliktāk, nekā ir patreiz. ;)
18.05.2014 14:12 |

10 gadi
Reitings 1035
Reģ: 29.01.2009
Ja esi ar mieru, tad pasaki, ka esi ar mieru novadīt kāzu dienu - pasākumi, izbraukšanas, mičošana, ja protams tas viņu interesē.

Bet pārējos visus darbus, lai dara pati - baznīcas lietas, galds, kūka, viesu māja - lai pati par to domā. Kā tu visu vari darīt viņas vietā?!

Un esi droša, ka Tavi bērni būs mierīgi. Tie tomēr ir divi.
Gulēšanas, ēšanas.
Plus arī tas, ka ap 6 mēnešu vecumu berni sāk jsu krietni attīstīties - veļas, pamazām rāpo.
18.05.2014 14:23 |

10 gadi
Reitings 1035
Plus ja kaut ko izdarīsi ne tā, izskatās, ja šis būtu tas tips kurš pev tam visiem pateiktu - vo, kāzas nebija tādas un tādas. ... jo.... tas un tas...
18.05.2014 14:25 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nu "forša" Tev draudzene. Protams, nepiekrīti, ja jau tagad jūti, ka tas būs pāri Taviem spēkiem. Un vispār kāzas ar pusgadu veciem dvīņiem jau ir liels izaicinājums esot vienkārši viesa statusā, kur nu vēl vedējmātei esot.
18.05.2014 14:31 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu te skaidri ir redzams pēc komentāriem, ka tu negribi. Nevis nevari, bet vienkārši negribi.
Vina nevar. lasit atkal nemakam un pasaks izdomajam. Autorei ir dviņū grutniecina, tatad kāzu laika vai nu būs divi pavisam mazi dvīnīš bebji, organizet vajag sakt jau spetembrī... grūtniecibas pedejos menesos. Dvīņu gritnieciba nav viegla.. kā var organziet visu kāzu norisi ka draudzene velas ko? besii ka pasaks piedoma vienmer pašas.
18.05.2014 14:36 |

Reitings 485
Es gribetu redzet sievieti,kura ar jaundzimusiem dviniem uz rokas, piekristu kaut kam tadam. Zinu vairakas dvinu mammas un vinam pat kartiga dusa ir ka ekstra ikdienas rutina :D Par kadu kazu rikosanu vispar var but runa??? :D :D
18.05.2014 15:00 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Iesaku draudzeni rupji sakot nahrenizēt. Ja tomēr nevari to izdarīt,tad piedāvā viņai pieskatīt tavus bērnus visu laiku,kamēr tu rūpju pilna organizēsi viņas kāzas.
18.05.2014 15:01 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Vai draudzene ir padomājusi, kā tas izskatīsies, ka viņas vedēji un kāzu organizētāji viņas kāzu dienā noņemsies tikai ap saviem bērniem, jo pus gadu vecs bērns nav rotaļlieta, kas smuki čučēs ratos visu dienu, lai atļautu vecākiem pildīt visus pienākumus. Vajag parādīt īsto bildi līgavai, jo viņa galvā izveidojusi sapņainu bildi, bet realitāti nezin. Un vai tavi bērni kāzās varēs piedalīties, ja jau viņa kā labākā draudzene tavus bērnus nosauca par svešiniekiem? Nezinu, kāpēc šāda doma galvā pavīdēja.
18.05.2014 15:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits