Saprotu tevi lieliski. Man arī nav pārāk viegli atrasties suņu tuvumā. Viss gan atkarīgs no situācijas, piemēram, cik liels ir tas suns, kā tas uzvedas un...vai man ir iespēja vajadzības gadījumā paslēpties vai vismaz saņemt palīdzību no cita cilvēka. Jā, vienatnē ar lielu suni mani istabā grūti atstāt :D Cik sevi atceros, vienmēr esmu bijusi tāda bailīga, bet apzinos, ka suņi jūt bailes, tāpēc cenšos uz tiem neiespringt. Bērnībā uzklupa suns, saskrāpēja seju, vēl tagad redzama maza, caurspīdīga svītriņa. Par laimi, nepētot to neviens nepamana. Bet, tiklīdz suns, kaut vai spēlējoties, man sāk lekt virsū, tā - viss, es saspringstu, nevaru to dzīvnieciņu ne samīļot, ne paspēlēties. Pat tad, ja bailes it kā mazinās, es vienalga cenšos baigi neatbrīvoties un neveikt pārāk straujas, provocējošas kustības. Ja suns ir mazs un/vai uzvedas supermierīgi un draudzīgi, tad gan paglaudu, parunājos, cenšos pierast.
Suns attiecībās gan ir savādāk nekā vienkārši draugu vai radu suns, jo droši vien kautrējies tā uzreiz vīrietim klāt vaļā visas savas bailes. Bet nebaidies, labāk būs, ja pastāstīsi uzreiz. Tas nav nekas tāds, par ko kompleksot un slēpties. Jā, jā, suņu fobiju var un vajag pārvarēt, taču, kamēr esi tikai ceļā uz to, izbeidz kaunēties, ņem un pastāsti vīrietim. Normāls, pieaudzis un saprotošs vīrietis nesāks smieties un aizrādīt, ka neesi gana pieaugusi. Katram taču kaut kādi savi niķi un stiķi, tajā skaitā lielas vai ne tik lielas bailes no kaut kā. Galvenais- parunājies pa mierīgo, nevis tikai tad, kad uznāk panika suņa klātbūtnē.
Kā risināt visu pēc sarunas? Vienkārši pacenties iesākumā kaut vai mazāk uzturēties suņa tuvumā. Pierodi pa druskai, nevajag nonstopā to suni bužināt pret savu gribu. Bet tajos brīžos, kad esi viņam blakus, pamazām noskaņo sevi mierīgāk. Ja laika gaitā tomēr nepierodi, nu, laikam tad būs jācenšas izvairīties no dzīvnieka. Būtībā neesmu pret suņiem un nekādā gadījumā nesaku, ka vīrietim jāizvēlas bezmaz starp suni un savu dāmu, bet man šādā situācijā būtu svarīgi, lai vīrietis spētu būtu pretimnākošs un, ja vajag, šad tad arī izvestu suni no istabas, lai mierīga sirds.