tehnikumi

Reitings 1
Reģ: 14.05.2014
Sveikas! :)
Pēc mēneša būšu beigusi 9. klasi un vēl neesmu izdomājusi, kur mācīties nākamgad. Vidusskolā iegūstamā izglītība īsti nesaista, liekas plika teorijas kalšana galvā, tāpēc sāku apdomāt mācības tehnikumā, precīzāk - Rīgas Valsts Tehnikumā par grāmatvedi. Tik tālu viss kārtībā, tikai es nesaprotu - kāpēc tehnikumiem ir tik slikta slava? Lasot atsauksmes internetā, neko labu neizlasīju. Varbūt kāda ir pieredzējusi, kāda ir darba devēju un universitāšu attieksme pret tehnikumu beidzējiem? Cik esmu dzirdējusi citu viedokļus, uz tehnikumiem mācīties iet tikai slaisti un ar gudru prātu ne īpaši apveltīti skolēni, lai gan sevi par tādu es noteikti neuzskatu, man ir gan viegla galva, gan motivācija mācīties. Kā arī ļoti labprāt dzirdētu kādas atsauksmes par RVT grāmatvežu kursu, ja kāda tur mācās vai mācījās! :)
14.05.2014 19:58 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Vispirms jau tev vajadzētu pašai sev pajautāt vai grāmatvedība tiešām ir tavs sapņu darbs? Tā ir garlaicīga papīru rakstīšana un sekošana līdzi visām likumu normām un izmaiņām. Un ar pliku tehnikuma izglītību diez vai normālā uzņēmumā varēs dabūt darbu. Medmāsām, konditoriem, mehāniķiem, metinātājiem, apkalpojošās sfēras darbiniekiem utt, tā ir cita lieta.
15.05.2014 19:28 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Tā ir garlaicīga papīru rakstīšana

Sveiciens stereotipiem.
15.05.2014 19:42 |

Reitings 68
Reģ: 10.12.2013
Es arī esmu mācījusies tehnikumā, tiesa, ne Rīgā, bet Vidzemē. Un ne tikai nenožēloju, bet ļoti priecājos par savu izvēli, paralēli par labām skolām uzskatot arī vidusskolas/ģimnāzijas. Jo vienmēr esmu uzskatījusi, ka skola ir tik laba, cik labs esi Tu pats! Cik daudz gatavs mācīties!

Bet par to, ko vēlos izcelt - ļoti patika praktisko lietu esamība mācību procesā, pasniedzēji, kas nav tikai akadēmiskās zvaigznes, bet cilvēki, kuru pieredze ir neatkārtojama (uzņēmumu vadītāji, īpašnieki, labi speciālisti savās jomās). Tāpat, dzīvojot prom no mājām, iemācījos patstāvību, sava budžeta veiksmīgu plānošanu u.c lietas, kas noder šodien jeb ikdienā + uzlaboju prasmes komunicēt, prezentēt un uzstāties (daudz dažādu aizstāvēšanu, pasākumu).
Pēc tehnikuma turpināju studēt (ne to novirzienu, ko tehnikumā), pēc studijām strādāt savā nozarē.
Veiksmi izvēlēties Tev visatbilstošāko!
15.05.2014 20:42 |

Reitings 38
Reģ: 20.02.2014
Nē nē nē nē, neej uz RVT, nožēlosi. Tur līmenis ir ļoti zems. Mācības tur notiek tikai tā, ķeksīša pēc, lielākā daļa skolotāju pat nesaprot, ko viņi māca. Tie, kas atnāk, nocenšās kādu pusgadu un saprot, ka nav jēgas, jo lai arī kā tu gribētu kautko iemācīties, tas nav iespējams, zinu daudzus, kas atnākuši no labām skolām ar izcilām atzīmēm, un tagad pat nevar pateikt elementārus teikumus angļu valodā vai izrēķināt matemātikas piemēru. Nopietni, tā skola degradē. :D Nesaku neko sliktu par tehnikumiem vispār, bet šo tiešām neiesaku.
21.05.2014 10:38 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
RVT ir ļoti paviršs sniegtās izglītības līmenis.
21.05.2014 10:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits