ja nav nekādu problēmu, kuras jānovēro un partneri nemainās ik pēc 2 ned., tad biežāk par reizi pusgadā ''atzīmēties'', manuprāt, nav jēgas. tā ārste kaut ko traki pārspīlē vai sajauca. agrāk gāju katru gadu, bet tagad reizi pusotrā-divos, kad nu sanāk... ārsti it kā saka, ja nav sūdzību, reizi gadā profilaktiski vajag pārbaudīties, bet man, ja es ierodos pie ārsta (jebkura) bez vai ar kaut kādām sīkām sūdzībām, ir sajūta, ka lieki aizņemu viņu laiku. pie zobārsta neeju, ja higiēnists neko neatrod, varētu arī nerādīties pie zobārsta gadiem, bet tagad man higiēnu taisa zobārste, tāpēc divi vienā.
pusaudža vecumā aizrāvos ar visādām profilaktiskajām pārbaudēm, pilnajām asinsainām, bet tad sapratu, ka lieki tērēju valsts budžetu. 3 un vairāk gadus nerādīties pie ginekologa/zobārsta gan man šķiet nedaudz bezatbildīgi pret sevi, ir visādas bezsimptomu saslimšanas vai caurums zobā, ko nemana, un tad kariess aiziet līdz nervam un sāk strutot un sāpēt... nekad neesmu novedusi zobus līdz sāpēšanas stadijai. ārsti saka, ka šie akūtie pacienti, kuri bļauj, ka viņus nepieņem bez pieraksta , lielākā daļa ir tādi, kuri gadiem nerādās un attopas tikai tad, kad nopietnas problēmas.