Pilnā narkoze

Reitings 68
Reģ: 08.04.2014
Vai ir tādi, kuri pavisam nesen midzināti pilnajā narkozē? Kādas sajūtas atslēdzoties, kādas pamostoties? Vai , ja viss normāli pēc tam uzreiz ved uz palātu, jeb jāguļ intensīvajā? :-(
13.05.2014 00:48 |

Reitings 281
Reģ: 19.01.2014
man pirms narkozes iedeva tabletīti (''vieglās narkotikas'' esot), no kuras uznāca patīkams reibonis- tā, ka likās, ka viss vienalga :D
Man špricēja mugurkaulā- nosēdināja uz gultas, no priekšpuses turēja māsiņa, lai nespirinos, no aizmugures anesteziologs špricēja...ar pirmo reizi netrāpija, jo es spirinājos :D
Pec tam apgūlos gultā, ārsts teica, lai skaitu no 10 uz leju...tas laikam bija domāts, ka jāskaita skaļi, bet es pie sevis :D tiku līdz 10..9..8 un vairs neko neatceros :D

Pamodos jau palātā, vel gulēju, bet māsiņa mani modināja...nebija nekādu nepatīkamu sajūtu, tikai miegainība. Bija jāpavada diennakts slimnīcā...Man bija aizmugurējo krustenisko saisu operācija, pirms 4 vai 5 gadiem...
13.05.2014 22:35 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Uff, es dzīves laikā 10 reizes esmu midzināta ciet. :D Pēdējoreiz pavisam nesen. Nezinu, cik ilga bija operācija, bet katrā ziņā vairāk par vienu, mazāk par 2 stundām. Pēc sajūtām - nav nekas nepatīkams. (Ja neskaita apziņu, ka tas drusku kaitīgi veselībai).
Sākumā iedod kādas citas zāles, no kurām mazliet sareibst galva. Kad deva narkozi, nemaz neatceros, vienkārši pamodos jau palātā.
13.05.2014 22:41 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man ir bijušas 4 vai 5 reizes. Īsti neatceros vairs. Visu laiku pirms tam bija nenormāla panika, lai gan nav par ko panikot. Uzliek masku, ieelpo un daži mirkļi un aizmiedz. Nav narkozes miegā ne sapņi, ne izjūtas. Liekas, ka pagājis tikai mirklis, un tevi jau modina.
13.05.2014 22:57 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Jutu kā atslēdzos, pēc tam pamodos spirgta, žirgta un izgulējusies, mani bija mēģinājuši modināt, bet es gulējusi kā sista. Vienīgā pretīgā sajūta - jutu sākumā kā no sistēmas rokā kaut kas auksts ietek, nedaudz roka iekšpusē tā kā tirpa, bet tā - viss ok.
13.05.2014 22:59 |

Reitings 68
Operācija aiz muguras. Narkoze bija sīkums, laida kaut ko vēnā un kad operācijas zālē nāca ķirurgs uzlika masku. Pāris ieelpas,viss sagriezās un atslēdzos. Pamodos uzreiz pēc operācijas, turpat zālē , lika pārvelties uz riteņgultu un aizveda uz palātu. Trakākais sākās pēc tam. Sāpes tādas, ka grūti ievilkt elpu, pakustēties nevarēju, likās ka zāles ko špricē pret sāpēm ir pliks ūdens. Patreiz mazliet vieglāk, bet sāp vienalga stipri :(
14.05.2014 05:25 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Kika, kas Tev bija par operāciju? Grūti ievilkt elpu parasti ir pēc laproskopijas operācijām. Šim esmu gājusi cauri zinu - cik tas ir nepatīkami.
Tev viss būs labi, veseļojies! :)
15.05.2014 00:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man arii auksti bija peec narkozes. Bija gan dekjis, gan sildoshaa lampa, bet taapat salu nost.
15.05.2014 00:13 |

Reitings 68
Jā, man bija laproskopija, ņēma laukā žultspūsli (ar akmeni iekšā). Paldies par novēlējumiem :-)
15.05.2014 06:32 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
aizmigšana bija ok, likas , ka ļoti nāk miegs un mierīgi aizmigu, pamošanās bija murgs, tiklīdz atvēru acis tā sāku vemts, vēmu 8 h , ik pa pāris minūtēm, likās , ka sāp katrs ķermeņa cm, paiet nevarēju, pakustēties arī bija grūti, likās ka mani ir notriecis autobus, galva vsp nestrādāja, pēc 3 dienām sāku attiet.
Pēc tam "atklājās", ka es slikti panesu narkozi, un man bija jālieto cita veida medikamenti :(

bet es vispār slikti panesu jebkāda veida zāles.
15.05.2014 08:27 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Man patika tās sajūtas. :D Iemiegot bija ļoti jautri un (izrādījās), ka pilnā (bet skaistā, tā, ka uzgaidāmajā telpā esot applaudējuši) balsī esot dziedājusi uz operācijas galda. Atceros, kā novēroju dakterus, kamēr acis vērās ciet. Un kā cīnijos, jo gribēju redzēt, kā viss notiks. :D
Pamodos nezinu cikos, bet jau palātā. Slēdzos ārā daudz, nespēju noturēties nomodā. Narkoze bija diezgan ilga. Paredzētas bija max 45min, realitātē pāri 2h laikam bija.
Mošanās process man bija mulsinošs, jo, lai gan sāpes vēl nejutu, modos no tā, ka raudāju. Un kā pamodos, tā kāds skrēja pie manis, a kā pa durvīm nāk iekšā, tā es atkal atlūztu, grūts tas process man bija. Centās man visu ko vēl dot, lai ātrāk, vieglāk pamostos, bet ne pa kam. Pa ceļam uzmājām arī tikai max 25% ceļa atceros.
15.05.2014 08:44 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Man bija decembrī neliela operācija. Narkozi laida vēnā. Kādas minūtes 2as pēc tam izslēdzos. Pēc tam biju šokā no tā, cik ātri tas notiek, biju gaidījusi reiboņus vai ko tādu. Pamodos no tā, ka mani pārveļ no riteņgultas uz parasto gultu palātā. Neilgi pēc tam sajutu sāpes, dziļā miegā vairs neaizmigu. Pēc kādām pāris stundām pati izrakstījos, mājās braucot iebraucu veikalā, viss šķita ok, bet, nonākot mājās, sapratu, ka tas paņēmis visus manus spēkus un visu atlikušo vakaru nogulēju.
15.05.2014 09:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)