Darba aiziešana

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Sveikas!
Man tik šausmīgi grūti par to runāt, visu laiku raudu, ja kādam to stāstu..
situācija tāda, strādāju uz pusslodzi darbā ar klientiem (apkalpojošā sfērā).. alga minimālā, tādēl jau sen gribu iet prom no darba.. beidzot pagājušajā nedēļā viss tiešām bija tā sakāpis, ka uzrakstīju atlūgumu... man tracina, ka darba man pārsvarā ir jāstrādā brīvdienās, bet darba dienās es tupi sēžu mājās..šobrīd vēl rakstu bakalauru, tūlīt jānodod, laikam tas vēl vairāk visu uzdzinis..
Īstenībā galvenais jautājums ir VAI es varu iet prom jau no rītdienas un vnk pateikt, ka es vairs nenākšu uz darbu? Jo man tiešām viss ir tā apnicis..es raudu, kad man jābrauc uz darbu, es tur gribu raudāt...pluss vēl šobrīd gaidu bērniņu un zinu, ka tas viņam viss traucē, kā arī man smagumi darbā ir jānēsā..vadītājai teikt to negribu, jo vēl ir mazs laiks un nevienam to vēl neesmu teikusi, izņemot draugu..
Varbūt, ka jāzvana kaut kādai iestādei un jājautā vai varu iet prom? Man tak jābūt tādām tiesībām, ka es varu vairs neiet uz darbu ne ?
12.05.2014 09:36 |

10 gadi
Reitings 1136
Padies! :)
Jātiek tik ātrāk prom no šī darba, lai miers un nav jāstreso..jo man tiešām šausmīgas emocijas šis darbs uzdzen..
12.05.2014 09:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Stress tavam bebim nodara vairak slikta, nekā tas, ka lūk "visa pasaule zinās". Māņticība vai medicīnisks fakts, izvēlies.
12.05.2014 10:01 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
nu 10 nedēļas jau nav arī nekāds mazais termiņš... Bet slimības lapā jau arī neraksta diagnozi, tev nav jāsaka darbā par grūtniecību, tur var pateikt ko citu, piem. problēmas ar asinsspiedienu, muguras problēmas utt. Brīdini, ka ej prom, uzraksti atlūgumu, un sēdi uz lapas. Tad tevi nevar atlaist ne ar kādu pantu. Darbā, kur jācilā smagumi pilnīgi noteikti u nedrīksi strādāt!!! Cieš tak mazulis!!!
12.05.2014 10:03 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
Tu vari vienoties ar priekšniecību, ka neatstrādā mēnesi, bet ej projām ātrāk.
Vienkārši izstāsti situāciju, ka šobrīd Tev ir problemātiski vēl mēnesi strādāt.
Domāju, ka viņa piekritīs.
Tad, ja nepiekrīt, tad ej pie ārsta un prasi slimības lapu.
12.05.2014 10:16 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka vnk. autore šobrīd strebj karstu. Pirms mest galdā atlūgumu, lai tikai nebūtu nevienam jāstāsta, ka ir stāvoklī... Var taču dabūt ārsta izziņu, ka nedrīksti fiziski smagu neko darīt, nu un, ja kāds uzzinās, visu mūžu taču neslēpsi. :) Pie tam - ja padomā par finansēm - ja būs vēlme tomēr dekrētam naudiņu papelnīt vēl, būs jāmeklē diezgan ātri cits darbs, jo par grūtniecēm, diemžēl, sajūsmā nav. Nē - ja finanses ir vienaldzīgas - man tikai prieks. :)
12.05.2014 10:38 |

10 gadi
Reitings 1136
Sazvanīju ginekoloģi, varu tikai 3dien tikt, mēģināšu šodien pie ģimenes ārstes tikt..
ahh, man tik grūti, es visu laiku raudu, nevaru normāli parunāt.. ceru, ka pie ārstes neraudāšu un varēšu parunāt..jūtos kā mazs bērns..
balderiāņu tabletes var dzert, ja ir stāvoklī? :(
12.05.2014 10:38 |

Reitings 3548
klusums. - raudi, tāpēc, ka hormoni trako. Tas pāries... Baldriānus drīkst dzert, tie nekaitē. Par darbu - zinu, ko tas nozīmē, ka darbs ir ienīstams un alga nekāda+vēl fiziskā slodze. Cik nopratu, tad atlūgums jau ir uzrakstīts, tikai tu atstrādā to savu mēnesi. Grūtniecēm ārsti diezgan viegli izraksta slimības lapas, it sevišķi 1.trimestra laikā, jo tad risks ir ļoti augsts bēbim. Tā kā cilpo tik pie sava ĢĀ un lai veicas!!!
12.05.2014 10:44 |

10 gadi
Reitings 1136
No šī darba jau sen gribēju iet prom, jo man arvien vairāk un vairāk nepatīk vadības attieksme.. man ir jāstrādā 90% brīvdienās, kaut esmu jau par to teikusi.. darbā strādā arī priekšnieces meita un, protams, ka viņa ir pati labākā utml un visu tikai viņai, bet viņa patiesībā nez kāda viņa ir un kā viņa izturas pret klientiem..un tā dekrēta nauda, kas man tur pienāktos par pusslodzes darbu un plus vēl, ka alga ir tikai ap 150eiro, es negribu iet bērniņam veselību bojāt dēļ tā.. šobrīd varam to atļauties, par laimi..
un darbā arī būs grūti vēderu noslēpt, bet es negribu, lai visi nāk un skatās uz mani.. nebaidos jau par to, ka vispār kāds zinās, vnk ir vēl par agru, lai teiktu, it sevišķi jau, ja neesmu uzskaitē vēl un pat mūsu vecāki neko nezin..
un man pēdējās nedēļās šausmīgi mugura sāp, nezinu vai tas ir izskaidrojams ar grūtniecību, jo vēders jau protams nekāds nav, bet agrāk man tā nesāpēja darba dienas beigās.. jo darbs ir visu dienu kājās un vakarā es knapi gultā normāli varu iekāpt.. :/
12.05.2014 10:44 |

10 gadi
Reitings 1136
Lollipop, paldies par nelielo uzmundrinājumu.. iedzeršu tabletes un došos..
Jā, atlūgums jau ir nedēļu..
12.05.2014 10:46 |

Reitings 3548
klusums. - ar muguras sāpēm tad arī ej uz lapas. Tikai ārstei pasaki, ka esi gaidībās.
12.05.2014 10:46 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Es domāju, painformējot darba devēju par Tavu stāvokli, jums sanāks vienoties.

Kur tu dzīvo? UK, Īrijā? Vai Latvijā
Vienīgais par ko Latvijā var informēt darba devēju ir par aiziešanu no darba! Pārējo informāciju par tavu ģimenes stāvokli, veselību u.c paturi pie sevis!

Par ko vienoties? tur jau redzama attieksme no darba devēja puses: "Atrast kādu muļķi kas strādās puslodzi brīvdienās" lai nebūtu jāmaksā pārējiem darbiniekiem virstundas par darbu brīvdienās, jo droši pārējo darbinieku slodze mēnesī ir 168 stundas :D
12.05.2014 11:04 |

10 gadi
Reitings 1136
ervins, dzīvoju Latvijā.
Kaut arī no sākuma zināju, ka darbs uz pusslodzi, jo tad vēl studēju un tas bija labs variants.. es jau tagad par to nesūdzos, bet vnk, ka arī tagad tāpat man ir jāstradā 6dienā vai 7dienā, kaut prieksniece teikusi, ka liks citas dienas..

bet nu skiet, ka tgd zinu visu, driz eju pie ģimenes ārsta un viss, galvenais ceru, ka neraudāšu, jo kauns jau.. :(
12.05.2014 12:45 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
klusums, ģimenes ārste npteikti grūtnieces ar hormonu vētrām un dīvainu uzvedību būs redzējusi arī pirms tevis :) Neuztraucies! Tie ir hormoni, tu tur neko nevari izdarīt. Nav jākaunas.
12.05.2014 12:48 |

Reitings 7
Reģ: 17.07.2013
Uzrakstos atlūgumu ar tekstu "dzīvesvietas maiņas dēļ" jau nākamajā dienā var beigt strādāt!
12.05.2014 12:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!