Blaugznas

Reitings 224
Reģ: 02.01.2014
Jau vairākas nedēļas netieku vaļā no blaugznām!
Esmu mēģinājis gan mainīt šampūnus, gan nemazgāt ar šampūnu vispār.
Ko varat ieteikt no savas pieredzes?
Par dermatologiem lūdzu neminēt!
10.05.2014 21:47 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nu, man šķiet, tas lielā mērā no ārsta atkarīgs... Un var jau uzreiz, pa durvīm ejot iekšā teikt, ka neesi gatavs izdot daudz naudas par zālēm.

Ja tās tikai blaugznas, tad, protams, nav vērts pie ārsta uzreiz skriet, bet, ja nu tas kaut kas nopietnāks, tad labāk laikus to uzzināt.

Nu tā ikdienā vienīgais, ko var mēģināt, lietot ne pārāk agresīvus šampūnus + lietot vitamīnus, jo arī to trūkums nav nekas labs. Jā, un vēl laba lieta linsēklu eļļa (iekšīgai lietošanai), tikai garšo gan draņķīgi.
Man pašai ir psoriāze (un vizīti pie dermatologa iesaku, jo man palīdzēja kādu laiku padzīvoties ĀSTSKC stacionārā, vairākus gadus nesagādāja nekādas problēmas, tagad gan atkal sāk parādīties, bet tur pati drusku vainīga esmu, jo zāles nelietoju) - bet varbūt tas, kas "strādā" psoriāzei, derētu arī blaugznām, tā ka, iespējams, vari ko derīgu izrakt šajā lapā:
http://www.health.com/health/condition-section/0,,20228324,00.html
10.05.2014 22:29 |

Reitings 224
Paldies!
10.05.2014 22:30 |

Reitings 4343
Man bija izrakstītas divas dažādas smēres, no kurām neviena nepalīdzēja.
Iespējams, ka ārsts no sākuma izrakstīja mazāk agresīvas, vājākas zāles (paskatīties, vai ar tām nepietiek, pirms rakstīt ko nopietnāku).
Es pati esmu krietni vairāk smēru mēģinājusi. Un tātad "nederīgas" un "neiedarbīgas" arī izrādījušās krietni vien vairākas par 2.
Psoriāze ir nejauka slimība, un nav īsti skaidrsm kā to ārstēt. Vienas un tās pašas zāles citam palīdzēs, citam nē.
Tā būtu tieši negaidita veiksme, ja jau pirmās izmēģinātās zāles palīdzētu.
10.05.2014 22:34 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Man draudzenei bija paeriodiska problema ar blaugznām. Sāka lietot kaut kadu bērnu šampūnu. Nosaukumu gan nepateikšu, bet bija bez ķimiskas smaržas un neputoja, kā visi Garnier un citi smaržīgie. Tagad ar citiem šampuniem matus nemazgā un problema nav atgriezusies.
10.05.2014 22:36 |

Reitings 224
Nz, tirgo vēl to dzeltenīgo bērnu šampūnu, ko bērnībā laikam daudzi lietoja(bija tādā dzeltenīgā pudelē(johnson&johnson laikam))?
10.05.2014 22:39 |

Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Dzirdot vārdu "dermatologs", gribas histēriski sākt smieties un salīdzinās šīs profesijas pārstāvjus ar tantukiem pūšļotājiem, nu tā, 50 uz 50, būs vai nebūs trāpījuši ar savu diagonozi. Viens dermatologs mani gandrīz pie tēviem aizūtīja, ok, tas bija VC4 dermatologs, nekas ekskluzīvs, bet paziņa gāja pie Latvijā dārgākā iespējamā, tā teikt, veselība pirmajā vietā, štrunts par naudu. Nu vai ziniet, labāk būtu dzīvniekiem to naudu ziedojis - jēgas pilnīgi nekādas. Desmitiem analīžu, pārbaužu, minējumu, divas A4 formāta lapas ar visdārgākajiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem - rezultāts nulle.
Ko ieteiktu Kasparam - uzturā vairāk dārzeņu un augļu, vairāk uzkavēties svaigā gaisā, sportot, veselīgs miegs, zivju eļļa, mazāk stresa, vairāk priecāties par dzīvi un jābūt čikiniekā.
Viena laba mācība manam mūžiņam - visas slimības un kaites sākas "galvā"
10.05.2014 22:41 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Jip. Tads vēl ir nopērkams.
10.05.2014 22:41 |

Reitings 224
Nu,tiesa,kas tiesa, daudzas no šīm lietām pēdējā laikā ir mazā daudzumā, ja neskaita stresu!
10.05.2014 22:43 |

Reitings 224
Aptiekā jāpērk?
10.05.2014 22:44 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
zaptesburka, pieņemu, ka varbūt tiešām tās bija kaut kādas maigās zāles, jo biju vēl bērns, kad man to atklāja.

Psoriāze ir nejauka slimība, un nav īsti skaidrsm kā to ārstēt.

Skaidrs nav tāpēc, ka to nevar izārstēt. Diemžēl, liela daļa to nemaz nezina un ir gatavo tērēt visu pasaules naudu tikai, lai no šīs problēmas tiktu vaļā. Patiesībā, tā lielā mērā ir atkarīga no vairākiem faktoriem - pārtikas, alkohola, laika apstākļiem, stresa. Tikai smēres/zāles, manuprāt, nemaz šai slimībai nevar palīdzēt... ir jāmaina viss dzīvesveids.
Kādas zāles tu lieto? Esmu dzirdējusi, ka ir kaut kādas, ko valsts kompensē.
10.05.2014 22:47 |

Reitings 188
Reģ: 03.05.2014
Palieto kādu mēnesi Head'n'Shoulders un būs viss čotka.
11.05.2014 05:17 |

Reitings 4343
Kimberly - man vislabāk palīdz ELOCON krēms (ir arī smēre un losions, bet ar krēmu vieglāk apieties... recepšu zāles, valsts kompensē 50%, bet tāpat viņas nav pārāk dārgas) + vai nu POLYTAR (tas ir dārgāks, nopērkams aptiekās un drusku ož), vai СТО РЕЦЕПТОВ КРАСОТЫ darvas šampūnu (tas savukart nopērkams tajā pašā Multilux, kā arī, atšķirībā no lielākās daļas darvas šampūnu, neož slikti, tomēr šķiet, ka ir nesaudzīgāks pret ādu). Un laiku pa laikam ieiet vannā, kur ūdenim klāt dzeramā soda.

Nujā, protams, nesmēķēju, nelietoju alkoholu, neēdu gaļu. Cenšos neēst saldumus, bet ar to gan tik viegli neiet... :D Nesen viens ārsts izrakstīja D vitamīna pilienus.

Vispār man ļoti palīdzēja kādu laiku paārstēties ĀSTSKC stacionārā, laikam sabiju tur kādu nedēļu: katru dienu šprices (bija penicilīns, šķidrais kaļķis un vēl kaut kas, bet to pēdējo vairs neatceros) + smēres (tās uz vietas tur deva, no tām, ko gatavo pēc pasūtījuma) + kaut kādas procedūras (citi gāja arī uz UV staru kabīnem, man no saules alerģija, tāpēc es bojātos ādas laukumus apstrādāju ar tādu jocīgu ierīci, kas tā kā ar elektrību viegli sita).
Uzreiz psoriāze nepārgāja, pagāja vēl kāds laiciņš, bet pēc tam vairākus gadus bija tā, ka, kamēr mazgāju matus ar pareizo šampūnu un pēc mazgāšanas 1x galvas ādu iesmērēju to krēmu, tad vispār nekas nemetās. Kaut kas parādījās tikai tad, kad biju noslinkojusi un vai nu kādu citu šampūnu nopirkusi, vai krēmu aizmirsusi sasmērēt.
Tagad gan, pēdējā gada laikā, atkal lēnām sametušies pleķi, bet es ceru, ka kaut kad drīzumā varētu dabūt zāles artrītam, tās tad arī psoriāzei varētu palīdzēt.
11.05.2014 19:00 |

Reitings 745
Reģ: 04.06.2013
Tu lieto kaut kādas pastas vai matu želejas?

bieži vien no tādiem produtiem rodas blaugzans. tagad arī var būt, ka pārāk bieži esi mainījis šampūnus. ja lieto kaut kādus produktus matiem esi mēģinājis 2x izmazgāt ar šampūnu matus?
11.05.2014 19:10 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
pretblaugznu šampūnus u.c. līdzekļus meklē tikai aptiekās.
11.05.2014 19:11 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Zaptesburka,
vai ārstejot atrtītu, arī psoriāzei paliek labāk? Zinu, ka tā slimības abas iet roku rokā (man tās abas ir no taaaaaaalas pagātnes), bet nezināju, ka tik ļoti saistītas.
Jo es reāli artrītam kādus 10 gadus nedezeru zāles. Vienkārši atteicos, jo zb tie tablešu miljoni un jēgas ta nekādas - sāp gan ar, gan bez zālēm.
11.05.2014 20:21 |

Reitings 663
Reģ: 29.01.2009
Man līdz tikai šads. Nopērkams man liekas ,ka visos veikalos. Noņem niezēšanu un blaugznas pazūd. Man tikai nav tīri blaugznas, bet plēkšņaina galvas āda. Periodiski uznāk. Tad mazgāju kādas 3 reizes nedēlā ar šo. Pēc kad paliek labi, tad vienu reizi nedēļā un profilakei pāris reizes mēnesī. Tas kas tev vajadzīgs ir darva klāt šampūnam un pēc iespējas dabīgāku, lai nekairina galvas ādu. Head'n'Shoulders man liekas nav tas labākais variants ( bet kādam varbūt līdz )

11.05.2014 20:28 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Head'n'Shoulders

..nebūs īsti labākais variants, jo uz laiku pazūd blaugznas, bet neārstē to rašanās cēloni, kas tomēr ir svarīgākais nosacījums, lai blaugznas pazustu, vēlams, uz neatgriešanos.
No savas pieredzes varu ieteikt aptiekās nopērkamo veco labo Nizoral- uzlabojums jūtams jau no pirmās lietošanas reizes. Pēc kādām trim jau no blaugznām ne vēsts.
11.05.2014 20:33 |

Reitings 202
Reģ: 24.03.2013
Man bija situācija,kad izmazgaju matus ar šampūnu kas maniem matiem ,nu nemaz, nēgaja pie sirds! Parādījās blaugznas!
Uz ātro drogās nopirku Seborin šampūnu pret blaugznām! Pēc 1 mazgāšanas reizes blaugznas pazuda!
11.05.2014 20:46 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Lai vai cik smieklīgi liktos, man palīdz tikai .
Pirms šī izmēģināju visādus aptiekās nopērkamus dārgos līdzekļus, pretblaugznu šampūnus, smērēju eļļas, nekas nelīdzēja. Beigās joka pēc nopirku šo un no blaugznām ne miņas. Citus šampūnus vairs nelietoju.
11.05.2014 21:14 |

Reitings 4343
amazing - atkarīgs, kādus medikamentus lieto. No parastiem pretsāpju līdzekļiem, protams, psoriāze nepāries, bet citas zāles tiek izmantotas gan psoriāzes, gan artrītu ārstēšanā.
Bet vispār es Tev aizrakstīšu privātu vēstuli, savādāk sanāk pārāk novirzīties no pamattēmas.
11.05.2014 22:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits