Palikt šeit vai aizbraukt..

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Sveikas dāmas!

Daudz, daudz domāju par to kā ir pareizi un labāk un kā nē..

Strādāju normāli apmaksātu darbu(bet vienalga uz rokas ir zem 4 cipariem), par cik man jāuztur vēl 2 cilvēki un nav atbalsta sev atliek minimums... ģimene man super mīļa un jauka, attiecības lieliskas.

Ir izaugsmes iespējas ārzemēs(ne tuvu), kur man pēc visa paliek 2x vairāk naudas pāri(jā, arī pēc dzīvošanas naudas atskaitīšanas, transporta utt.)

Vai ir vērts izvēlēties par labu naudai, lai krātu, baudītu? Vai vairāk ticināties un būt ar savējiem?

Neprasu kā man rīkoties, bet būtu interesanti zināt kā jūs darat/darītu..
10.05.2014 14:50 |

Reitings 360
Reģ: 29.01.2009
Es neteicu, ka es pa grašiem strādāju., Lexyyy

Zii - zinu vairākus cilvēkus, tas puisis tikai tā, piemēram - jo bijušais.
10.05.2014 17:22 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Visi uzreiz sāk runāt par melnstrādnieku darbu :D Ne jau visi aizbraucēji dara šo maz atalgoto darbu. Ir arī pieprasījums pēc kvalificēta darbaspēka.
10.05.2014 17:27 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Nu tad mana pazinju loka - meitene, kura stradaja UK lasija zemenes, tagad vinja strada ofisa, un tas prasija dazus menesus, lai vinja butu silta ofisa kresla, vinja var atlauties sev noiret maaju, salonu apmeklejumus, mashinu... nakamais gadijums, puisis - kljuvis par milziga amerikas uznjemuma, vaditaja, labo roku - vina darba liguma rakstits, kad ipasnieki pardos uznemumu - vinjam pienaksies dazi procenti no taa, kas ir daudz, nemot vera, ka tas uznemums maksa miljonos... mans draugs, es neminesu, kur vins strada, bet mes visas ljoti labi zinam ari LV tadu uznemumu un vinja alga ir ljoti liela, jaa to var norakstiit, ka esmu nokjerusi bagatu veci, bet nepiekritishu, jo ari LV mana dzive bija ljoti salda.

Ari mani uzskati reiz bija, ka brauc prom vajakie, bet varbut tiesi otradi? Vajakiem bail risket?
10.05.2014 17:27 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Mans uzskats, ka no LV brauc prom gan vājākie, gan stiprākie, bet paliek vidusslānis.
Ļoti daudzi, kas aizbrauc, patiešām gadiem strādās to melnstrādnieka darbu. Man personīgi ir pazīstama ģimene - brālis un māsa. Māsa LV mācījās par medmāsu, bet nevarēja atrast darbu, ar ko savienot studijas, aizbrauca uz Angliju fabrikā kastītes locīt. Brālim galva bija ļoti gaiša, mācījās datoriķos, bet bija slinks bez gala - augstskolā iekrājās parādi, ko nevarēja nokārtot. Aizbrauca uz Īriju strādā melno darbu. Abi divi tur ir laika periodu 5-10 gadi, tā kā "ir jau iekārtojušies", bet darbs tāds pats. Un tādi stāsti ir ntie.

Otri ir tie, kas brauc strādāt uz ārzemēm, jo ir saņēmuši ļoti labu darba piedāvājumu. Tas ir tas labais gals.

Un pavisam maz ir tie, kas aizbrauc sēnes lasīt, bet vēlāk tiek kaut kur normālā vietā. Protams, veiksmes stāstiņi ir, bet ļoti maz.
10.05.2014 17:40 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Aizbrauktus vismaz uz gadu. Iekrātu naudu un pieredzi. Un tad jau meklētu, ko labāku LV. Jo ar darba pieredzi, ko iegūsi ārzemēs ļoti iespējams, ka atradīsi daudz labāku darbu LV nekā Tev ir tagad. Bet ja nu iepatīkas...tad arī paliec. Dzīvē jāizmanto iespējas, ko tā sniedz. Neko dižu jau nezaudēsi, tuvākie nepazudīs.
10.05.2014 19:29 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Lieņūzens, pilnīgas un galīgas muļķības. Tas mīts par to ka latvieši UK tikai desas krāmē vai dārzeņus pako ir tik ļoti nodrāzts un nepareizs. Jā, ir tādi, kuri aizbrauc un dara melno darbu, bet ir arī daudz piemēru, kur cilvēki ir izsitušies un sasnieguši to, ko nesasniegtu Latvijā. Pati varu nosaukt piemērus par man zināmiem cilvēkiem - viens ir uzkāpis augstā amatā strauji augošā un milzīgā loģistikas uzņēmumā, cita strādā Oksfordas universitātē, vēl cita ir ieguvusi labu darbu zināmā datortehnikas korporācijā (saistībā ar grafisko dizainu), un tādus piemērus var saukt daudzus.

Ir jomas, kurās Latvijā vienkārši nav ko darīt.
10.05.2014 19:39 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Brauktu prom neatskatoties.
10.05.2014 19:41 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Es pati tavā situācijā varbūt arī ņemtu un noriskētu, bet tas atkarībā no tā, kādas iespējas man būtu LV atrast darbu ar tādu pašu vai lielāku atalgojumu tavā jomā, ja nu gadījumā ārzemēs viss nesanāk tā kā gribētos. Kā tev ar valodas zināšanām?
Vēl kas... ņem vērā, ka seit ir tava ģimene un draugi, bet ārzemēs būs saziņa tikai caur skaipu vai telefonu, kas var izraisīt vientulības un nepiederības sajūtu. OK, draugus atradīsi, bet ģimeni nevar aizstāt nekas. Ja esi cilvēks, kuram mājas var būt jebkur, tad šī problēma atkrīt.
Runājot par sēņu lasītājiem ārzemēs - ja tāds bijis arī Latvijā, tad kāpēc gan strādājot savā mazajā lauciņā, nenopelnīt vairāk, bet ja savā valstī esi tomēr bijis kas vairāk, piemēram skolotāja un strādā gadiem ilgi fabrikā un nevari iemācīties valodu, tad vai nu kaut kas nav kārtībā ar pašapziņu, vai tomēr parāda to, ka Latvijā ar izglītības sistēmu tomēr viss nav kārtībā. Kāpēc Zviedrijā cilvēki var brīvi sarunāties angliski, bet latvijā ganndrīz 10 gadus mācoties šo valodu, cilvēki to to mēr apgūst samērā zemā līmenī? Nerunāju par cilvēkiem gados, kuri savu augstāko izglītību apguvuši sen, sen padomju laikos, bet pat tad, ja esi gados, ja labi gribi, tomēr vari apgūt to valodu.
10.05.2014 20:28 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
Uzskatu, ka jauniem cilvekiem jabrauc! Jaredz pasaule, japilnveidojas un jagust pieredze! Tikai naudas pec gan nebrauktu!
10.05.2014 20:29 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Mani vilina ārzemes arī ...šoriez U.K. nedēļā vari noplenīt tik cik Latvijā pa mēnesi saņem,ir kas iekārto ....kas attur? vīrs ir , bet šoreiz pa mazām ,mazam ierunāšos ,ka gribu braukt prom , pastrā'dāsu , iedzivošos , un lai brauc tad pie manis,,,ja love nav tik stipra , ta lai jūk āRĀ.....nEVARU paciest šeit vairāk , kad bez naudas jadzivo , darbu gruuti atrast ,laukos dzivoju.....
10.05.2014 21:34 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
mājās vislabāk...naudā laimes nav
10.05.2014 21:59 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
mājās vislabāk...naudā laimes nav

Par to, ka naudā nav laimes pasaki tiem, kam nav naudas, kas nevar atļauties normālu ēdienu un normālu dzīvesvietu. Pasaki viņiem, ka galvenais būt LV un vienalga, ka nav ko ēst un nav naudas, jo nauda jau nav svarīga.

Noteikti brauktu prom un izmēģinātu iespējas. Ja viss izdotos, tad šaubos, ka nožēlotu. Uzskatu, ka iespējas jāizmanto un ja ir iespēja pelnīt daudz labāk, lai pašai būtu vairāk naudas un varētu arī savējiem vairāk dot, tad tā noteikti jāizmanto.
Neuzskatu, ka vienalga, ka ar pliku pakaļu, galvenais, ka mājās.
10.05.2014 22:04 |

Reitings 900
@ wolf

skatos, ka no dzīves neko nesaproti
10.05.2014 22:05 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Un tas pusis tagad strādā UK kaut kādā noliktavā pa naktīm, priecājās par dzīvi krāmējot desas.

Bet es daru tīru darbu un mēģinu augt.

Riebjas šī augstprātība, ka - es sēžu LV un esmu baigi krutā, kamēr tie tur melnstrādnieki, zemā šķira, vergo ārzemēs. Pat ja kāds strādā desu cehā, tas nenozīmē, ka viņš ir sliktāks par kādu, kurš tup LV un visus aizbraucējus nosoda.
Piemēram, manā paziņu un draugu lokā VISI, kuri ir aizbraukuši uz ārzemēm, šobrīd strādā savās profesijās, pelna labu naudu un beidzot dzīvo, atļaujas veidot ģimeni ar bērniem un viņiem nav jāknapinās, kā bija dzīvojot šeit.
Tāpēc nevajag stāstīt, kā visi aizbraucēji ārpus LV nav spējīgi neko sasniegt. Mana pieredze rāda tieši pretēji - te viņi nevienam nav vajadzīgi, jo nav gatavi vergot par minimālo, kamēr ārzemēs viņu zināšanas novērtē un viņiem ir iespējas attīstīties, kāpt pa karjeras kāpnēm.
10.05.2014 22:13 |

Reitings 69
Reģ: 05.02.2014
Par to, ka naudā nav laimes pasaki tiem, kam nav naudas, kas nevar atļauties normālu ēdienu un normālu dzīvesvietu. Pasaki viņiem, ka galvenais būt LV un vienalga, ka nav ko ēst un nav naudas, jo nauda jau nav svarīga.

Mani dzīves apstākļi un atalgojums nav tādi, ka būtu jābrauc prom naudas dēļ, bet saprotu, ka neviena situācija nav akmenī iecirsta, un piekrītu wolf viedoklim, man arī primāri nav atrasties šajā valstī, ja nejustos šeit labi, nespētu sevi pietiekami nodrošināt, nejūtos šai valstij neko parādā, lai nevarētu braukt un dzīvot citur.
10.05.2014 22:16 |

Reitings 900
@ drama un @ wolf

ja Latvijā nespējat atrast darbu ar labu samaksu tad arī very welcome šrubīt grīdas uk
10.05.2014 22:20 |

Reitings 69
Reģ: 05.02.2014
Latvija ir kaut kāds kvalifikācijas un spēju apliecinājuma rādītājs? Ja nespēj šeit atrast darbu, izsisties, gribi meklēt iespējas ārpus valsts robezām, tad esi neveiksminieks?
10.05.2014 22:28 |

Reitings 900
@ drama

neveiksminieks ir un paiek neveiksminieks
10.05.2014 22:32 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
un kur ir teikts, ka ārzemēs tev būs alga ar četriem cipariem? varbūt neīstos cilvēkus pazīstu, bet nevienam, kas strādājis vai strādā ārzemēs, alga nav bijusi ar četriem cipariem

Šarlote, vai nu Tu balsties tikai uz saviem pieņēmumiem, vai arī patiesi pazīsti neīstos cilvēkus, bet vismaz manā paziņu lokā latvieši lielākā daļa nopelna to četru ciparu skaitli, kas nu neaprobežojas tikai ar 1000eur.

Nesaprotu to nepieciešamību bakstīt sejā nepieklājīgas frāzes tiem cilvēkiem, kuri ir veikuši savas izvēles. Tās visas slimīgās, (jā, slimīgās) patriotiskās runas manām ausīm skan kā tāda ieprogrammēta runa sevis zondēšanai un savu problēmu, un nepilnību notušēšanai. Ja reiz tik laimīgi esat vietā, kur atrodaties, tad tieši priecājaties no sirds par cilvēkiem, kuri jūtas līdzīgi, bet vēliet labu tiem, kuri jūtas pazuduši. Tas, ka esi dzimis vienā konkrētā vietā, nenozīmē, ka tieši tā vieta būs piemērota laimīgai un piepildītai dzīvei visās sfērās.
10.05.2014 22:36 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Tas, ka esi dzimis vienā konkrētā vietā, nenozīmē, ka tieši tā vieta būs piemērota laimīgai un piepildītai dzīvei visās sfērās.

++++++
10.05.2014 22:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!