ļoti vajag padomu - viens otram pirmie

Reitings 40
Reģ: 05.05.2014
Sveikas, meitenes!

Situācija ir ļoti sarežģīta - esmu attiecībās jau 6 gadus, esma viens otram pirmie. Attiecības ir labas, es jūtos ļoti laimīga, protams, gadās strīdi, bet visā visumā man ar šo vīrieti ir ļoti palaimējies.

Arī viņš saka, ka es viņam esmu ļoti dārga, bet pēc pēdējā mazsvarīgā strīda viņš paziņoja, ka nav pārliecināts, ka grib turpināt attiecības, ka esam uzsākuši attiecības pārāk jauni (abiem bija 18) un ka viņš negrib mani sāpināt.

Es tagad jūtos pilnīgi sagrauta - es viņu mīlu, es nevaru iedomāties savu dzīvi bez viņa. Pēc sarunas nojušu, ka viens no galvenajiem iemesliem ir vēlme "paskraidīt riņķī" pirms uzsākt nopietnu ģimenes dzīvi. Tagad pāris dienas mums ir pārdomu laiks, jo viņš nav pārliecināt par attiecību nāktni.

Varbūt kādai ir līdzīga pieredze ar attiecībam, kuras sāktas salīdzinoši agrā vecumā un kurās bijāt viens otram pirmie- kā tikāt/netiikāt galā ar vēlmi pēc jaunas pieredzes?

Cik cerīgi ir ticēt, ka viens otram pirmie dzīvos ilgi un laimīgi, nekrāpjot viens otru?
05.05.2014 15:04 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Dana, ja tu taisies viņu zāģēt, kad būs paņēmis priekšā pus pasauli, tad atkal nonāksi pie tā, ka viņš gribēs pauzi, ja atgriezīsies pie tevis.
Tu iedomājies, viņš skūpstīs, glāstīs citu, mīlēsies ar citu, veltīs jaukus vārdus, u.t.t., tiešām tu domā, ka ir tavas piedošanas vērts???
05.05.2014 18:12 |

Reitings 369
Reģ: 29.01.2009
Dana redzi ka viņa nenožēlo, jo satika ko labāku. :)
05.05.2014 18:15 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mēs arī viens otram esam pirmie. Attiecības sākām, kad man bija 16, viņam 17. Kopā esam 5 gadus. Man, un cik zinu arī viņam, nekur skraidīt apkārt negribās, jo tāpat ir labi. Esam par to runājuši, saprotam, ka neko labāku nesastapsim.
05.05.2014 18:17 |

Reitings 40
Dana, ja tu taisies viņu zāģēt, kad būs paņēmis priekšā pus pasauli, tad atkal nonāksi pie tā, ka viņš gribēs pauzi, ja atgriezīsies pie tevis.
Tu iedomājies, viņš skūpstīs, glāstīs citu, mīlēsies ar citu, veltīs jaukus vārdus, u.t.t., tiešām tu domā, ka ir tavas piedošanas vērts???

Laikam jau nē. Ir smagi par to domāt.
Kā jau viņš teica - negrib mani sāpināt, un šobrīd nav pārliecināts par sevi vai to spēs.

Es vienkārši nesaprotu, ja es tiešām viņam esmu svarīga, tad vai tiešām tā vēlme pamēģināt ko jaunu it tik mokoša un neapspiežama :(
05.05.2014 18:20 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Dana, es tavā vietā par to domātu, kamēr vēmiens nāk, jo neticētu nevienam viņa vārdam, viņš jau tevi tagad sāpina, kas būs vēlāk???
05.05.2014 18:23 |

Reitings 40
unique

Man tiešām prieks, lai izdodas nosargāt savas attiecības :)
05.05.2014 18:24 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Peec paziistamajiem spriezjot, atskaitot pensionaarus, visas attieciibas/lauliibas, kuraas abi bija viens otram pirmie un vieniigie, ir izjukushas. It iipashi puishiem ar laiku uznaak veelme iztrakoties, un arii lomu nospeelee fakts, ka jauniibas gados cilveeki aatri mainaas, taapeec arii biezji gadaas taa, ka nobriestot cilveeki viens otram nav piemeeroti.
Ja tu eed tikai aabolus, bet nekad neesi meeginaajusi banaanus vai apelsiinus, tu vari domaat, ka aaboli ir vislabaakie auglji pasaulee. Bet ja tu pagarshotu banaanus, kas zina, varbuut tev vinji garshotu vairaak par aaboliem. Ar attieciibaam ir taapat. Tai vietaa lai skumtu un raudaatu, izbaudi sho laiku. Randinji, ljauj citiem sevi aplidot, izbaudi laiku ar sevi, draudzeneem utt.
05.05.2014 18:25 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Dana, esmu tikai priecīga, ka bijušā vēlme paņemt pauzi deva man iespēju satikt vīru, savādāk par bijušo vispār nedomāju, kur nu vēl kaut ko nožēlot. Bijušais perfekti atbilda manam priekšstatam par ideālu vīrieti, bet satiekot vīru, kurš ir diezgan liels pretstats bijušajam, es sapratu, ka manas iedomas par ideālo vīrieti nemaz tik ideālas nav.
05.05.2014 18:36 |

Reitings 40
Paldies Jums meitenes visām par viedokli! Nemaz nezināju, ka šeit ir tik daudz jauku un atsaucīgu meiteņu! :)

Redzēs, kā viss atrisināsies, tiešām ļoti negribas iet cauri šķiršanās procesam - mums ir tik daudz kopīgu draugu, es ļoti mīlu viņa ģimeni, būs jārisina jautājums par dzīvesvietu un galvenais, paliek tomēr neliela ticība tam romantiskajam scenārijam, ka paliekam kopā un pārvaram visas grūtības...
05.05.2014 18:41 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Paldies, Dana! Ceru, ka arī tev viss nokārtosies :)
05.05.2014 18:44 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Atmest cerības laimīgām beigām ir pāragri, tomēr ir jābūt gatavai arī nevēlamam rezultātam.
Lai nu kāds arī nebūtu rezultāts jūsu attiecībām - pieredzi būsi vismaz labu guvusi. Lai veicas! :)
05.05.2014 18:45 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Dana, mēs ar vīru esam viens otram pirmie - pirmā reize, pirmā kopdzīve, pirmā laulība un pirmais bērns. Bet ne vienīgie. Iepazināmies, kad man bija 17, viņam 19, draudzējāmies vasaru, bet man bija kārtīgs vējš galvā - draudzējos ar viņu, skraidīju uz randiņiem ar citiem un daudz ne par ko nebēdāju. Vasaras beigās pašķīrāmies, ik pa laikam tikāmies kopīgo draugu tusiņos. Visu to gadu es dauzījos apkārt, tikos ar citiem, ieguvu visāda veida pieredzi (par ko man prieks!), viņš ar;i dauzījās apkārt mēģināja izveidot attiecības divreiz, bet abas reizes nesanāca. Pēc tam teica, ka esot visas salīdzinājis ar mani. Pēc gada vasarā es ļoti vīlos tajā puisī, ko biju noskatījusi, bet viņš bija man blakus kā draugs. Un tad es viņu ieraudzīju citām acīm, kopš tā laika pagājuši 9 gadi un esam kopā. Stāsts drusku citāds, bet varbūt pieredze kaut kā noder :)
Ja vēlies papļāpāt par šo, vari atrakstīt privāti :)
05.05.2014 18:48 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Man ir vīrs ir vienīgais vīrietis. Vismaz man šo 5 gadu laikā nekad nav bijusi vēlme vēl pēc kaut kā vai nožēla, ka kaut ko neesmu izbaudījusi. Ticu, ka tas arī nemainīsies.

Vīram pirms manis bija draudzene, un, ja godīgi man tagad par to ir prieks (kaut gan bija brīži, kad tas nepatika), jo labi vien ir, ka viņš ir bijis kopā ar kādu citu.
05.05.2014 18:58 |

Reitings 40
Annie
Kādreiz priecājos, ka esam viens otram pirmie, likās baigi skaisti un romatiski.
Tagad žēl, ka nav iepriekšējas pieredzes, noteikti šāda situācija nerastos, daudz vairāk novērtētu viens otru.
05.05.2014 19:47 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Ak,vai. Iedomājos, cik ļoti tas tev sāp. :(

Ir tikai viens pāris manā paziņu lokā, kuri bija kopā ilgi, paskraidīja pa pasauli, atkal satikās, apprecējās un ir kopīgs bērniņš. Attiecības pilnīgi citā līmenī. Bet tas ir tikai viens gadījums, piemērs.

Dana, ja arī pašķirsieties, tici man(!) ,līdz ko tev būs cits - tu domāsi citādāk! ;)
Sākumā būs grūti, sāpīgi, bet (lai cik banāli tas skanētu) - viss būs kārtībā, viss būs labi!
06.05.2014 09:31 |

Nelasīju, ko raksta citas meitenes, bet mana pieredze.

Esam ar draugu kopā no 15 gadu vecuma, tagad mums jau pāri 20 un ir bijušas situācijas, kad strīdi ir aizveduši tik tālu, ka runājam par šķiršanos (neesam gan no tiek ķertajiem, kas reāli arī šķiras 3x dienā), tikai runājām, bet nu tā nopietni runājām. Bet ne reizi to neizdarījām. Un esam laimīgi.

Arī bijām/esam viens otram pirmie.
06.05.2014 09:36 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es gan nesaprotu, kāpēc izskraidīties nevar arī esot attiecībās? Vai tiešām tā izskraidīšanās ir saistīta tikai ar citām meitenēm? Vai tad nevar aiziet izklaidēties ar čomiem un tad iet mājās pie Tevis?
Šo es nekad neesmu sapratusi...
06.05.2014 09:55 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
aloe, tādā ziņā izskraidīties noteikti var, bet man liekas, ka šeit tiek domāta izskraidīšanās kā sekss ar citiem/citām. Nu es sapratu tā, ka puisis grib zināt, kā ir mīlēties ar citām. (varētu domāt, ka seksuālo pieredzi sniedz kvantitāte, nevis kvalitāte :D )

Starp citu, kā jums liekas, vai tiešām daudzveidīgāku pieredzi var gūt ar vairāk partneriem? Piemēram, es zinu, ka vairāk ko jaunu, neierastu atļautos tikai ar labi pazīstamu, mīļu cilvēku, nevis kārtējo. E=Grūti izskaidrot, ko domāju, bet nu pēc manas loģikas sanāk tā, ka ar vīru sekss man ir daudzveidīgāks, nekā būtu tad, ja es to katru nedēļu darītu ar citu,jo, lai gan tie būtu atšķirīgi cilvēki, es atļautos mazāk eksperimentēt, līdz ar to neiegūtu tik daudzveidīgu pieredzi?

(Ceru, ka vismaz kaut ko sapratāt :D )
06.05.2014 10:13 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Tiešām grūta situācija. Ja meitenei sekss, attiecības ir pirmās, tad lielākoties nav problēmu tā turpināt, bet vīriešiem tā interese ir daudz lielāka. Saprotu, ka ļoti grūti, bet to, ko tālāk darīt ir ļoti atkarīgs no tā kāds cilvēks tu esi. Ja man būtu radusies tāda situācija, es laistu vaļā - pateiktu nu ok, ja gribi - izskraidies, bet tas nozīmētu šķiršanos. Jo es nevarētu pēc skraidīšanas pieņemt atpakaļ, mani tas tā grauztu un visu laiku to pieminētu, tad kādas vēl attiecības pēc tam var būt, ja visu laiku viņu zāģēšu. Nu tas nav veselīgi attiecībām, uzticība salauzta. Ja cilvēks spēj pieņemt, ka tas bija tāds posms - tad nesaskatu neko sliktu tai pauzei, bet lielākoties tādu cilvēku ir retums.

Es gan nesaprotu, kāpēc izskraidīties nevar arī esot attiecībās? Vai tiešām tā izskraidīšanās ir saistīta tikai ar citām meitenēm? Vai tad nevar aiziet izklaidēties ar čomiem un tad iet mājās pie Tevis?
Šo es nekad neesmu sapratusi...

Nu, nu. Tu salīdzini seksa pieredzi vai vienkārši īslaicīgas attiecības ar čomiem un aliņiem? :D
06.05.2014 10:20 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Starp citu, kā jums liekas, vai tiešām daudzveidīgāku pieredzi var gūt ar vairāk partneriem? Piemēram, es zinu, ka vairāk ko jaunu, neierastu atļautos tikai ar labi pazīstamu, mīļu cilvēku, nevis kārtējo. E=Grūti izskaidrot, ko domāju, bet nu pēc manas loģikas sanāk tā, ka ar vīru sekss man ir daudzveidīgāks, nekā būtu tad, ja es to katru nedēļu darītu ar citu,jo, lai gan tie būtu atšķirīgi cilvēki, es atļautos mazāk eksperimentēt, līdz ar to neiegūtu tik daudzveidīgu pieredzi?

Domāju, ka noteikti daudzveidīgāka un lielāka pieredze būtu ar vairākiem partneriem, BET ar nosacījumu, ka tos nemaina katru nedēļu, bet gan ilgākā laika periodā. Teiksim sievietei noteikti ir lielāka pieredze, ja 6 gadu laikā ir bijuši 3 partneri ar 2 gadus attiecībām, nevis viens visus 6 gadus.
06.05.2014 10:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits