Šķirties vai gaidīt?

Reitings 169
Reģ: 24.07.2012
Zinu, ka bijušas 1000 šādas tēmas, bet gribas izkratīt sirdi.

Esmu kopā ar savu draugu jau kopš 16 gadu vecuma. Tātad jau vairāk kā 5 gadus... Un šobrīd ir tāda sajūta, ka viss ir apstājies un nekas neiet uz priekšu.

Es vēlos kādu progresu dzīvē, attiecībās... Domāju par nākotni, kur dzīvošu, ko darīšu... bet izskatās, ka viņam neko vairāk nevajag. Viņam ir daudz brīva laika, jau 2 gadus runā par to, ka strādās, stāsta man, ko varētu izdarīt, bet reāli nekas nenotiek. Pēdējā laikā tiekamies arvien retāk, jo es studēju Rīgā, bet viņš daudz vairāk laika pavada dzimtajā pilsētā. Brīžiem domāju, ka varbūt ar laiku viņš iekārtosies darbā, beidzot būs tā tiekšanās uz priekšu, bet vēl neesmu sagaidījusi...

Pat nezinu, ko vēlos dzirdēt no jums. Varbūt kādu līdzīgu situāciju un to, kā tā atrisinājusies... Protams, jūtas vēl ir un brīžiem viss šķiet ļoti jauki un labi un no domas par šķiršanos sariešas asaras acīs. Ir brīži, kad pat domāju par kopīgu nākotni - kāzām bērniem... Tomēr kaut kas īsti nav nav.

Būšu priecīga, ja padalīsieties ar savu pieredzi. :)
05.05.2014 12:43 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
El Diablo, mana pieredze rāda 95% gadījumu tā ir.
05.05.2014 13:37 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Ne visiem patīk Rīgā dzīvot :D Un ko vietā kādu Rīgas urlu (spaisa pīpmani) :D
05.05.2014 14:25 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Mademoiselle! nu iespējams ka lielākā daļa, bet tomēr ne visi, pēc savas pieredzes runāju.
05.05.2014 14:28 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
El Diablo, es jau neteicu, ka visi, bet gan lielākā daļa ;)
05.05.2014 14:30 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Vīrieši ir tāda suga, kuri , ja negribēs, tad ,kaut sit tu viņus nost, nedarīs! Galvenais neuzspiest neko!
05.05.2014 14:42 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Nja .. ka tik nabadziņam kko neuzspiest, ne - sinepe ?
Man tas nešķiet īsti godīgi. Ja meitene vēlas attīstību, bet čalis ne .. tad viņš to dāmu tur tādā kā gūstā. Jo vara jau - principā - ir viņa rokās, meitenei tik atliek .. gaidīt vai aiziet. Nu un - ja pa vidu ir mīlestība - izvēle grūta, jo sāpēs jebkurā gadījumā. Īsti kompromisi šādā ziņā nav, manuprāt. Labprāt palasītu jūsu versiju :)
Bet tēvaini var ļoti labi saprast - viņam viss ir labi, kā ir .. kādēļ ko mainīt ? Bet zinu vienu - tas grauj attiecības. Tostarp manējās :D
Cik ilgi jūs gaidītu uz kādu manāmu rezultātu pēc nopietnas sarunas ? Nedēļu, mēnesi, pusgadu ?
05.05.2014 14:51 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
frivolous, protams, tas nav godīgi! Bet ja vīrietis nevēlās , tad arī nekā nebūs! Pati pašlaik cīnos ar līdzīgu situāciju! Itkā viss labi un skaisti attiecībās, bet kā iet runa par kopā dzīvošanu , tā viss. Saruna pajūk! Bieži vien ar strīdu! Bet es atšķirībā no autores esmu jautājusi savam puisim, kādēļ nevēlās iet dzīvot atsevišķi. Viņš man atbildēja, ka nevēlās , lai ir knapināšanās, ka jādzīvo un jāstrādā tikai ēšanas pēc! Nevis sev kaut ko nopirkt! Izrunājos, pastāstīju, ka tā nebūs! Protams, būs grūti sākumā, bet iedzīvosies un viss būs labi! Uzklausīja un tagad uz vasaras beigām meklēsim sev dzīvoklīti! :) (Tagad vienkārši nav iespējams, tiesības jānokārto, puisim mašīna līdz galam jāsapucē un tā. )
Bet jā, vīriešiem izteikt ir tas, ka viņi apzināti vai neapzināti, cenšās ņemt varu pār sievieti un tas viņiem ļoti labi bieži vien sanāk!
05.05.2014 14:57 |

Reitings 1638
Man šķiet, ka attiecību harmonija lielā mērā balstās uz kompromisu. Un šādā situācija viena puse piekāpjas stipri vairāk - ar gaidīšanu .. beznosacījuma un beztermiņa ? Jūs atradāt abiem pieņemamu risinājumu (lasīt - tu puisi pierunāji). Kas arī ir forši :) Dāma jau ir tas kakls, kas groza galvu .. Tev izdevās :) Mans ar savu neaprakstāmo spītību un diezgan ciniskajiem principiem.. pats visu čakarē. Un to pat lieliski zina. Nu nekas, sačakarēs līdz galam, prom būšu :D
05.05.2014 15:12 |

Reitings 169
Es saprotu, ka varbūt pagaidām vēl esam jauni un var arī paslinkot, ja ģimene var palīdzēt, bet kā lai es zinu, ka pēc pāris gadiem arī viņš sāks kaut ko darīt, lai sasniegtu mērķus? Kā jau teicu, par darīšanu runā jau vismaz gadus divus, bet tikai runā. Pats jau saka, ka daudz brīva laika un ir man nosaucis vairākus variantus, kur labprāt pastrādātu. Ja jautāju, kāpēc tad joprojām nekā, tad saka, ka šobrīd nav ērti/izdevīgi/vēl kāds aizbildinājums un nekas nenotiek.
Mani laikam vairāk biedē tieši izaugsme darba jautājumos - ka tā arī paliks un es beigās būšu tā, kas grib izaugsmi un pelna naudu, bet viņš joprojām sēdēs un runās... un domās, ko labāk darīt, tikai reāli nedarīs.
Attiecību ziņā laikam jau šobrīd vēl vairāk nevaru prasīt - gan kāzām, gan bērniem vēl par agru, gribētos tikai zināt, vai viņš nākotnē ar mani to vēlas. Jautājusi esmu - īsti skaidru atbildi neesmu saņēmusi.
05.05.2014 15:16 |

Reitings 1638
Fleur - sit pieci :D Mani arī biedē tas .. mērķtiecības, ambīciju ? trūkums. Galvenokārt - jo pati esmu jaudīga, un līdz ar to .. blakus arī gribās tādu, kas mudina darīt, ne .. slinkot. Bet nu - katram savi trūkumi, un ja plusiņu, tomēr, ir vairāk .. tad njā. Sarežģīti :D
05.05.2014 15:34 |

Reitings 1638
Es gan esmu bišķi citā vecuma grupā, bet zini - tas, laikam, lietas būtībā neko nemaina.
05.05.2014 15:36 |

Reitings 169
frivolous, jā, izklausās precīzi tas pats... Vēl jo vairāk, nesen runājot ar draudzeni atklājās, ka viņa aizgājusi no drauga tieši šī iemesla dēļ. Un tas lika vēl vairāk aizdomāties.
05.05.2014 15:38 |

Reitings 1638
Un kā viņa jūtās ? Kopumā - ir vieglāk ?
Sasistu vāzi forši salīmēt grūti .. tādēļ *riskēt* ar 5 gadu darbu .. nu nevelk. Esmu zaķpastala, vieglāk ar gumiju izlekt, nekā kko tādu izdarīt :D
05.05.2014 15:40 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
2 gadi ir pietiekoši ilgs laiks,lai kaut ko sāktu darīt. Ja notiek tikai runāšana jau 2 gadus,tad nekas nemainīsies vēl pēc diviem gadiem,ja vien pēkšņi viņa vecāki nebankrotēs.
Ja cilvēks vēlas,tad kaut ko dara sakarā ar savu izaugsmi,kaut vai mazumiņu,nu cik ir iespēju robežās,nevis meklē attaisnojumus.
05.05.2014 15:40 |

Reitings 169
frivolous, viņa saka, ka viss ok, jau ir tikusi pāri un vairs nav tā sajūta, ka kāds velk atpakaļ vai neļauj virzīties uz priekšu. Bet viņa jau no dabas ir tāda, kas ļoti viegli un ātri atrod kontaktu ar visiem apkārtējiem, piedalās visur, kur vien var piedalīties un mērķtiecīgi iet uz to, ko iecerējusi. :)

Domāju arī par to, kas būtu, ja es tagad būtu brīva... Pēdējā laikā neesmu satikusi nevienu, kas simpatizētu kā vīrietis. Un galu galā visiem ir savi trūkumi... Un ja nu beigās izrādās, ka saprotu, ka manējais bijis pietiekoši labs brīdī, kad jau esmu prom? Negribu izklausīties kā baigā maita, bet prātā dažreiz parādās doma par to, ka varbūt jāļaujas dzīvei - speciāli jaunu vīrieti nemeklēt, bet ja nu kāds gadās pa ceļam... Varbūt iepazīstoties ar kādu jaunu cilvēku būtu vieglāk izlemt, vai tagadējais ir tas, ko vēlos?
05.05.2014 15:53 |

Reitings 1638
Fleur - njā, mēs abas stipri līdzīgas zaķpastalas .. mani māc šīs pašas šaubas ;)
05.05.2014 15:58 |

Reitings 157
Reģ: 29.01.2009
Varu runāt pēc savas pieredzes un man šķiet, ka bieži vien tie, kas neko negrib nesāk arī gribēt. Tas vai tu mēģināsi gaidīt vai nē ir tava izvēle.

Ja notikumi būtu citādāki, domāju, ka varētu būt tavā situācijā. 16 gados pirmo reizi samīlējos (šobrīd atskatoties šīs jūtas gan par īstu mīlestību nesauktu, drīzāk iemīlēšanos), lai arī arī savos 16 nebiju naiva meitenīte, tomēr pieredzi nekas nevar aizstāt. Kopā bijām gadu un puisis toreiz no manis izšķīrās. Šobrīd tikai varu teikt - labi ka tā, jo lai arī bija dažādas lietas, kas man nepatika, nezinu, kad pati to izdarītu. Puisis ir līdzīgs kā tevis aprakstītais. Nekādu interešu īsti nav, laiku vēljoprojām pavada spēlējot datorspēles, šis gan arī augtskolu ir tikai vairākas reizes sācis un pametis.

Kamēr tev ir 16, to varbūt pat tā nevar ievērot, tad ir citi spēles noteikumi, bet ambīcijas pret dzīvi jau vajadzētu būt 21 gada vecumā.
05.05.2014 16:02 |

Reitings 169
Paldies par viedokļiem, šķiet, ka zinu, ko darīšu.... Tomēr ja vēl kādai ir ko piebilst, priecāšos :)
05.05.2014 17:40 |

Reitings 1638
Fleur - ko nolēmi ?
05.05.2014 22:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits