Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gaļa grilēšanai - receptes

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas, meitenes!

Ceru,ka pa lielam visas jau ir atklājušas grilēšanas un šašlika sezonu.

Kādas ir jūsu receptes cūkgaļas šašlika marinēšanai un vistiņas gatavošanai?


Vai kāda zin kā pagatavot tādu saldo čili marinādi vistai? Nekādīgi nevaru atkost kā tās vistiņas taisa. Man sanāk tikai tā,ka pati ādiņa ir ar to garšo,bet iekšā nekas nesavelkās, arī ja gaļu atstāju pa nakti.


03.05.2014 11:32 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Vistas gaļa jāiesmērē arī zem ādiņas, tad pati vistiņa arī samarinējas :)
03.05.2014 11:47 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Izmēģināsim :)
03.05.2014 12:48 |
 
Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
par vistas gaļas marinādi arī man būs interesanti (varbūt ir kāda recepte bez etiķa un majonēzes)

Cūkgaļas marinējam šādi- cūkas kakla karbonādes sagriežu, daudz daudz sīpolu, sāls-pipari, kinza vai pētersīļi un kefīru pa virsu. Ideāli ja uz nakti, var arī uz 3-4 stundām. Sanāk ļoti garšīgi.
03.05.2014 12:54 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
up?
03.05.2014 14:04 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Knifiņš: Cūkgaļa, lai būtu mīksta un sulīga lieku marinādei klāt labi daudz eļļas.
Sanāk perfekti :)
03.05.2014 14:07 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Cuukgaljai kefiirs, daudz siipolu, citroni, ellja, garshvielas. Katru reizi vienkaarshi beru bljodaa neskatoties uz proporcijaam vai daudzumu. Sanaak ljoti garshiigi
03.05.2014 15:49 |
 
Reitings 684
Reģ: 19.02.2014
Parasti taisu medus vai majonēzes marinādēs, sanāk super gardi :)
03.05.2014 15:58 |
 
Reitings 7
Reģ: 22.09.2013
Gardi sanāk vistiņa apelsīnu sulā, klāt čillī, zaļumi, garšvielas
03.05.2014 16:33 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
up
05.05.2014 19:59 |
 
Reitings 39
Reģ: 04.03.2014
Ļoti garšīgs un sulīs sašļiks sanāk : ar kefīru un ļoti daudz sīpolu, viena ķiploka daiviņa un kadiķa ogas. Neko labāku līdz šim neesmu ēdusi.
05.05.2014 20:09 |
 
Reitings 39
Reģ: 04.03.2014
Un vēl klāt citronu sula
05.05.2014 20:10 |
 
Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Vistas filejai: Sagriez 2x3 cm kubiņos. Pievieno majonēzi, sojas mērci, medu, daudz sasmalcinātu koriandra lapu, melnos piparus, piparmētru, sinepes. Sanāk ļoti mīksta un garšīga gaļa, visi vienmēr slavē.

Cūkai. Gaļai jābūt ar treknumiņu, sagriež 3x3 cm kubiņos. Uz 1 kg gaļu vajag 3-4 vidēja lieluma sīpolus, koriandra lapas, pētersīli, glāzi ābolu etiķa, melnos un sarkanos piparus, koriandra sēklas, 2-3 burkānus, es vēl fenheļa sakni pielieku.

Visu sagriež un liek kārtās sīpoli un zaļumi, gaļas kārta, sīpoli un zaļumu, gaļa utt. Var ar rokās samīcīt arī, lai labāk viss sasūcs. Pēc tam uzlej etiķi un pievieno uzvārītu karstu ūdeni tā lai visa gaļa būtu marināde. Liek leduskapī uz kādām 12 h un pēc tam var cept.
07.05.2014 17:35 |
 
10 gadi
Reitings 3846
Reģ: 29.01.2009
es taisu ar santa maria gatavo marinādi, ir dažādi veidi, ļoooti garšīgi sanāk un nav nekāda noņemšanas ar sīpolu griešanu utt., ievelkās arī ātri
07.05.2014 17:42 |
 
10 gadi
Reitings 3846
Reģ: 29.01.2009
07.05.2014 17:42 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Man buka un jēra gaļa ļoti garšo kļavu sīrupa marinādē + dažādas garšvielas pēc patikas- saldās paprikas pulveris, ingvers, čilli.

Vistu taisu parasti medus un citrona marinādē. Uz katru 0,5kg viens citrons + tējkarote medus + garšvielas vai garšaugi ( saldās paprikas pulveris, čilli, pipari, ingvers).

Cūkgaļu taisu kefīra, diļļu un sīpolu marinādē. Kad gaļa apcepta mazdrusciņ no abām pusēm, mēdzu mitrināt ar alu.
07.05.2014 17:49 |
 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Smeļos idejas :)
07.05.2014 17:55 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Svaigi spiestas augļu sulas (Vistai) var izmantot kā marinādi, kopā ar baltajiem sīpoliem, piemēram, citronu svaigi spiesta sula, sīpols ripiņās, pile olīveļļas, marinēt līdz pāris stundām , tad grillēt. Tik vienkārši. Voilā :)
07.05.2014 17:59 |
 
Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Olīveļļa + garšvielas pati par sevi jau ir stipra marināde, bet tā kā to izmantoju ikdienā, tad tā neietilpst "svētku" marināžu topā.
07.05.2014 18:16 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Man ļoti patika marināde ar kokosriekstu eļļu. Tiesa gan - es marinēju savu cukīni, bet mazums, iedvesmai :D
07.05.2014 18:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits