Psihi ietekmējošas filmas

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Atdalot šo tēmu nedaudz no diskusijas spoki-stāstam! , gribēju jautāt, vai jūs ticat tam, ka noskatoties kādu šādā kategorijā esošo filmu, jūsu psihe tiek "iedragāta" uz mūžu? Bieži skataties tādas ne īpaši normālas filmas? Lūk ir saraksts ar filmām, kuras atzītas pat par īpaši bīstamām psihei. Kāda redzējusi kaut ko no šī? Kādas, jūsuprāt, ir slimākās filmas ever?
TOP 5 slimākās filmas.

29.04.2014 16:06 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
ja noskatīsies,uzraksti kā patika/nepatika :)
29.04.2014 22:23 |

Reitings 9
Reģ: 14.03.2011
vistrakākā filma, pēc mana skatījuma- IMPRINT, tas ir vnk kkas šausmīgs, es pat viņu līdz galam nespēju noskatīties- daudz pretīgu ainu.
šāda filma vairāk vai mazāk iespiežas cilvēka psihē, redzētu grūti aizmirst
29.04.2014 22:24 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Sarunāts. :)
29.04.2014 22:29 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mani reāli ietekmēja Antikrists. Ne gluži pozitīvi.

Tā Serbian film izskatās baisa. Vispār daudz slimas filmas redzētas, nosaukumi nestāv prātā. Kaut ar gadiem, jo mazāk izvēlos tādas filmas, jo piekrītu - tas tiešām ietekmē.
29.04.2014 22:34 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Mani reāli ietekmēja Antikrists. Ne gluži pozitīvi.

Vari lūdzu īsumā pastāstīt kas tur notika līdz galam?
Es to filmu 2 reizes iesāku skatīties, bet tālāk pa 20 min netiku.. Kaut kā nepaķēra.
29.04.2014 22:39 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Zelta black - cik tālu noskatījies?
Nu sižets tāds, - kamēr pāris nodarbojas ar seksu, viņu bērns savā istabā atver logu, nokrīt no lielāka augstuma un nositas.
Pēc tā sievai sākas biežas panikas lēkmes.
Vīrs, kas ir psihoterapeits, nolemj, ka viņai varētu palīdzēt atgūties tas, ja viņa iemācītos pieņemt dabu. Aizved uz kaut kādu namiņu dabas nostūrī, kur nav cilvēku.
Sievai joprojām ir panikas lēkmes, arī dīvainas bailes, ļoti svārstīgas emocijas. Lēnām tas sakāpinas aizvien vairāk, kaut kad viņa vīram arī fiziski uzbrūk, visam pa vidu tāda kā apsēstība ar seksu (vienā brīdī, cenšoties ar to tikt galā, sieva sev nogriež klitoru).
Filmas noslēgumā atklājas (sieva atzīstas), ka laikā, kad veikusi pētījumu par dažādām kultūrām un laikiem, kad sievietes / raganas tikušas vainotas pie dažādām nelaimēm un uzskatītas par ļaunuma iemiesojumiem, viņa sākusi saprast, ka tas uzskats ir pareizs. Viņa gribējusi par to izrunāties ar vīru, bet tas (acīmredzot, esot ļoti draņķīgs psihoterapeits), to nav sapratis, nav pievērsis uzmanību, atstājis viņu ar bērnu vienus, lai netraucētu.
Sieva sākusi bērnam darīt pāri, piemēram, kurpes vilkusi nepareizi (labo kurpi kreisajai kājai un otrādi).
Karoče, sieva visu aiku centās turēties pretī tam, ko viņa uzskatījsi par patieso dabu (tai skaitā - ka sieviešu patieso dabu uzskatīja par ļaunu), taču vīrs viņu, nesaprotot, centās panākt, lai viņa ir saskaņā ar dabu un dabisko.
Kad viņa pateica, ka tajā naktī, kad bērns izkrita pa logu, viņa to manījusi, ka viņš atver logu, tad vīrsam pašam aizgāja širmis ciet, viņš sievu nožņaudza.
Filma beidzās ar to, ka džeks, pamatīgi sadauzīts, iet pa lauku prom no tās mājas / būdiņas mežā, un viņam garām tādi kā sieviešu rēgi iet.
29.04.2014 22:59 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Visus komentārus nelasīju, vrbt jau minēta vairākas reizes, bet viena no slimākajām noteikti ir Human Centipede.. Abas daļas. :D
29.04.2014 23:23 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Šajā lauciņā mans favorīts ir Haneke. Bet tādas, kas liekas visslimākās uzreiz nesanāks iedomāties.

Agrāk patika arī Funny Games.

Un klasiskā The Shining, kas robežojas ar smiekliem, taču tik un tā nez kāpēc iespiežas zemapziņā. Bet vispār man "spoku" filmas nepatīk. Varu skatīties uz asinīm, slepkavībām utt. easy viena pati mājās, bet, ja tur "rēgosies" dažādi briesmoņi, nē paldies...

Respektēju visas, kas skatās japāņu šausmenes!
29.04.2014 23:27 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Patīk mistika un fantastika, bet riebj pliki gaļas gabali un kaut kādi šizīgi scenāriji ar debīlām beigām, no sērijas "izdomā nobeigumu pats". Es skatos filmu, lai atpūstos vai vismaz 1,5 stundas ietvaros nedaudz palauzītu galvu ar aizraujošu stāstu, nevis lai ilgu laiku mocītos visādu tizlu epizožu izdzēšanā no atmņas...

Izvarošanas ainas priekš manis ir takākas par iekšu uzšķēršanu!

Human centipende - nožēloju, ka noskatījos pat tikai treileridažas minūtes, nemaz nerunājot par pašu filmu... Uzreiz radās sajūta, ka manu muti piešuva pie režisora ānusa un viņš tur smuki iedirsa un man to visu nācās norīt! :D Tā sūdu pēcgarša joprojām mani vajā... Kaut ko tik pretīgu nebiju vēl redzējusi!

200 Gram - esmu par to filmu dzirdējusi un vēlme noskatīties nav parādījusies ne uz mirkli.

Antikrists - varbūt būtu noskatījusies, ja vien viss negrozītos par un ap sexu un galveno aktieri, kurš man pavisam nesimpatizē.

Silent Hill - būtu diezgan normāla šausmene, ar pretīgiem, bet tomēr panesamiem skatiem, ja vien beigas būtu "Happy End". Pēc visā tā murga, kas tur notika un pilnīgi sačakarētām beigām, nožēloju zadēto laiku, jo pēcgarša bija riebīga tieši tādēļ, ka pēc tik smagas cīņas meklējot izeju tu saņem lielu Neko un turpini pūt ellē... Kāda jēga no šāda stāsta?...

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - noskatījos un vispār nesapratu, kāpēc man ko tādu bija jāskatās. Neko neieguvu, nekādu morāli nesapratu - tukšas bildītes tikai.

The Lovely Bones - bišķīt šizīga filma. Manuprāt, to ideju varēja pasniegt daudz labākā veidā, nekā stiepjot garumā ar visādām mindfuck ainām no "aizpasaules", kur brīžam gribējās patīt uz priekšu to bezjēdzīgumu... bet tā filma noteikti nav traumējoša.

Saw - nu tas tāds klasisks gaļas gabals, jo vairāk gaļas un asiņu, jo foršāk... Un izejas nav! Šī ir reti pretīga ar to, ka liek cilvēkam itkā pašam izdarīt izvēli, kropļojot sevi vai pakļaujot nāvei kādu citu. Pretīgi skatīties!

Tad vēl frančiem ir reti pretīgas šausmenes un psiholoģiskie trilleri, cik esmu novērojusi... Ja ir izvarošanas aina, tad noteikti būs reti pretīga un īpaši izvirtusi tā scēna visās detaļās u.t.t. Arī trilleri viņiem ir smagi, sarežģīti un ar kaut kādu itkā "baigo" domu tam visam apakšā... Slima tauta!! :D

Nu tas tā kopumā itkā viss... Ir visādas filmas redzētas - veiksmīgākas un ne tik veiksmīgas. Šīs nosauktās ir mana topa "Pārāk nebaudāmi" augšgalā no dzirdētā/redzētā.
29.04.2014 23:33 |

Reitings 1378
Un palīdzību, lūdzu! Man galīgi ar IMDB sarunas nevedas, nesanāk tur neko atrast. :)
Vai kāda zina nosaukumu asiņainam trillerim, kurā mājās kaut kas līdzīgs nindzjam nogalina ģimeni? Filma vēlo deviņdesmito gadu, visdrīzāk amerikāņu, ar ļoti skaistu scenogrāfiju, krāsām. Kādu nogalina vienā no pirmajām ainām, slepkava vienkārši parādās mājā, un izšķaida kādu pret virtuves sienu. Piedodiet, ļoti aptuveni, bet varbūt kāda ir redzējusi :)
29.04.2014 23:35 |

Reitings 1378
Ja ir izvarošanas aina, tad noteikti būs reti pretīga un īpaši izvirtusi tā scēna visās detaļās u.t.t.

Kā piemēru es noteikti minētu Monicas Bellucci izvarošanas ainu filmā Irreversible
29.04.2014 23:38 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Kā piemēru es noteikti minētu Monicas Bellucci izvarošanas ainu filmā Irreversible

Katru reizi, kad viena pati eju cauri tunelim, man tā aina uznirst atmiņā. Franči godam pacentušies.
29.04.2014 23:40 |

Reitings 11996
Tur, kur vīrietis viņu anāli izvaroja (cik tur bija - 9 minūtes tā izvarošanas aina?) un tad vēl tā "smuki" atspārdīja ar kājām pēc visa un neviens garāmgājējs-īblis neatsteidzās palīgā?... Es nožēloju, ka savas ziņkārības dēļ vispār uzspiedu uz šīs filmas...
29.04.2014 23:43 |

Reitings 25
Reģ: 29.01.2009
Neesmu redzējusi nevienu no diskusijas autores minētajām filmām, arī Human centerpiece ne un man jau ar treileri + cilvēku atstāstiem viss skaidrs ;D
viena filma pēc kuras ir bijusi visjocīgākā sajūta ir poļu filma Suicide Room (Sala Samobójców),\loti jutu līdzi galvenajama varonim, varbūt tapēc, ka kaut kur jutos ļoti tuva tam tēlam, man šķiet daudzi tā teikt "reiz vai veljoprojām no sabiedrības izstumtiem",kas atšķiras,varetu kko tur no sevis atrast. Treileris varbut nav pats labakais, skatijos tieis nosaukuma dēļ un bija tā vērts, bet tas jau atkal individuāli :)
29.04.2014 23:44 |

Reitings 1378
Neons, jā, tā pati!
Par tiem garāmgājējiem... Zini, tu ej vakarā pa Parīzi - o, smuka laterna; o, ielas muzikants spēlē violi, a tur pārītis mīlējas! Es domāju, ka režisora iecere bija parādīt, ka cilvēki nemaz nesaprata, ka tur kādu izvaro.
29.04.2014 23:49 |

Reitings 11996
Nez, vai nesaprata... Tas tak itkā bija skaidras dienas laikā (nu lai gan tunelī, bet tomēr..). Un aizkadrā bija itkā kāds vīrietis, kurš iegāja, paskatījās un ātri aiztinās. Nez, tiešām tuneļa vidū sexiņš dienas laikā ir normāli?...
Un pat, ja tā - es vēša mierā stumtos garām, nevis bēgtu prom, ja reiz šie ir izdomājuši kopoties publiski, tad lai izbauda arī garāmgājēju klātbūtni pilnā apmērā (fuj, nu tā kā tādi suņi, ielas vidū ņemās...!)... Ok, tas vairs nav par filmu.
29.04.2014 23:56 |

Reitings 11996
Aaa, un kā ir ar to padauzu, kura bija ar to vīrieti tajā tunelī pirms tam? Šī aiztinās un nemaz palīgā nepasauca?... Nu normāli... Ok, visādi var gadīties bez šaubām, bet nu tak tie franči vienmēr parāda vispretīgāko!
29.04.2014 23:58 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Man visspilgtāk prātā iespiedusies "Martyrs". Filmas atmosfēra un pats stāsts radīja nelāgu pēcgaršu, kura kādu laiku nepameta. "A Serbian Film" reiz noskatījos viena pati, arī "Human Centipede" otro daļu noskatījos, jo interesēja kas tad tur tāds ir. Pretīgi jau bez gala, bet dīvaini tas, ka neviena no šīm filmām neatstāja tik paliekošu iespaidu kā tas bija ar jau nosaukto "Martyrs". Būtībā priekšroku dodu trilleriem, nepatīk ne filmas par spokiem un mistiku, ne arī asiņainie gaļinieki, taču "Saw" visas daļas gan skatītas vairākkārt, tā ka tas man pašai joprojām paliek neatklāts noslēpums - kāpēc man tā filma tā patīk. Lielākā trauma bija "The Texas chainsaw massacre" noskatīšanās bērnībā. Pirms kāda laiciņa mēģināju skatīties vēlreiz, kaut kā piespiedu sevi noskatīties visas trīs daļas līdz galam, taču briesmīgā nepatika pret to filmu palikusi joprojām. Tad jau labāk vēlreiz noskatīties visas iepriekš minētās kopā, nekā vēlreiz redzēt to čali ar ādas seju.
30.04.2014 00:00 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
to filmu ar moniku belluchi nju galiigi nevar likt slimo filmu topaa.
30.04.2014 00:09 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
@ neons

franchu kino ir labaakais pasaulee
30.04.2014 00:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits