Es gan gribu ieteikt neiespringt uz šo visu pārāk daudz.
Visas formalitātes jūs visi erasmusieši kārtosiet reizē. Kad ieradīsies, pirmā būs iepazīšanās nedēļa. Tās laikā būs gan lekcija visiem par CAF, uz ekrāna parādīs, kā internetā aizpildīt viņu anketu (jo tur viss FRA, visi jau nesaprot), lai saņemtu pabalstu par dzīvokli, gan būs bankas pārstāvis, kas jau iedos visus papīrus, lai varētu visi atvērt bankas kontu (mums bija pārstāvis no Societe Generale). Welcome pakā, ko jau minēja, bija arī telefona priekšapmaksas karte. Es gan pēc tam to nomainīju uz Free mobile, tas ir visizdevīgākais studentiem.
Skolas international office strādā ļoti atsaucīgas darbinieces, uz viņām noteikti varēsi paļauties.
Lekcijas man visas bija angliski. Ja ieskaitē bija jāraksta eseja, tad citi pasniedzēji atļāva izmantot angļu valodas vārdnīcas, ja nu angliski tas vārdu krājums nav tik plašs kā dzimtajā valodā.
Dzīvesvietu varēja izvēlēties skolas piedāvātajā mājaslapā. Varēja izvēlēties, ar cik cilvēkiem kopā gribi dzīvot, cik ar mieru esi maksāt, dzīvokļu bildes arī bija. Varēja izvēlēties arī, vai grib dzīvot ar pretējo dzimumu kopā vai nē. Cik atceros, bija tikai 2 meitenes, kas gulēja vienā istabā, bet vispār katram ir sava istaba+viesistaba.
Ko es iesaku: noteikti nomainīt dzimšanas apliecību, ja Tev tā ir zaļā, padomju laiku. Tālāk to vajadzēs iztulkot (bet tas jau noteikti Tavos papīros rakstīts, kādiem dok.jābūt līdzi uz erasmus), bet, kā jau Queen minēja, pagaidām to tulko tikai pāris cilvēki.