Kopš man pašai ir bērns sliecos domāt, ka attiecības ar vīrieti un viņa bērnu dibināt būtu sarežģītāk. Jo skatos uz situāciju apgriezti. Ja mēs ar vīru šķirtos un viņam būtu cita sieviete es negribētu, lai viņa audzina manu bērnu pēc saviem ieskatiem. Tas ir, es nekarotu, bet paturētu tiesības pieņemt lēmumu un noteikti paturētu tiesības neļaut viņai iejaukties. Bet te es runāju par, piemēram, skolas izvēli vai dažādiem attīstību stimulējošiem pasākumiem (pulciņi, bērnu skoliņas un tā). Tas savukārt, radītu sliktu augsni vīra attiecībās, jo pilnīgi iespējams šī jaunā sieviete justos kādā mistiskā veidā apbižota. Lūk, tad es spriežu - ka ar savu raksturu man būtu grūti veidot attiecības ar vīrieti, kuram ir bērns ar sievieti, kura piemēram, neliekas ne zinis par to, ka bērns piecu gadu vecumā vēl jauc krāsas un nemāk boksterēt ar pirkstu velkot līdzi burtiņiem. Iebilst es nedrīkstētu, bet žēlums būtu mežonīgs. Un es diez vai spētu pastāvēt mierīgi šādā modelī.
Tomēr, es varētu veidot attiecības ar vīrieti, kuram ir bērns, ja man ar viņa bērna māti būtu labas attiecības. Tas ir - es droši vien uzzinot par bērnu uzstātu uz tikšanos ar māti neitrālā gaisotnē, lai noskaidrotu kas viņa par cilvēku un vai mūsu abu eksistence šī vīrieša dzīvē nenodarīs lieku ļaunumu bērnam. Tas šķiet vienīgais iespējamais veids kā veidot veselīgas attiecības.