Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

piedeva - mērces, ko jūs izmantojat?

 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
meitenes jau gadiem nemāku uztaisīt mērces, tas mani tā grauž, jo manam draugam vienmēr vajag mērcīti , jo kartupeļi/griķi viņam par sausu. es esmu mēģinājusi visādas variācijas, bet rezultāts nekad nav tāds, kā gribētos. vienīgā mērce, kas sanāk labi ir vistas-karija. ne maltās gaļas, ne kāda cita ar gaļu vai bez nesanāk. tāpēc nesaprotu kas pie vainas? iebiezinu ar miltiem (esmu mēģinājusi gan miltus no sākuma izkarsēt, gan atšķaidītus ar ūdeni, gan variēt miltus mazāk vai vairāk) lieta tāda, ka pēc garšas viņas sanāk šķebinošas, tādas kā pārāk treknas. esmu taisījusi gan ar saldo krējumu, gan ar skābo krējumu, gan pienu. protams, mēģinājusi atšķaidīt ar ūdeni, bet tas neko nedod. iespējams, ka man vienkārši nav lemts mērces mācēt taisīt, bet ko tad lai draugam piedāvāju? mērces jo jogurtiem, krējuma, majonēzes viņam negribās, tikai tās siltās. un visvairāk abidna ir par to, ka pēc profesijas esmu pavārs (nestrādāju šajā jomā, bet tomēr) palīdziet man sadraudzēties ar mērcēm :)
27.04.2014 14:25 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man mērce ir sāpīga tēma :D
Parasti sanāk ar kunkuļiem, ja taisu ar miltiem.
Mērces bez miltiem man sanāk labas, bet tā pati vienkāršākā ar sīpoliņu, krējumu/pienu un miltiem - nu nekā.
27.04.2014 14:38 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es neesmu mērču specs. Pēdējo mērci stabili taisīju kādu pusotru gadu atpakaļ. :D Man draugs taisa mērces, viņam sanāk garšīgi, bez kunkuļiem, ne par biezu, ne par šķidru. Pienu klāt nelej, pamatā ir ūdens, kam pēc tam pievieno saldo/skābo krējumu un beigās iejauc miltus, kas pirms tam izšķīdināti glāzē ūdens.
27.04.2014 14:41 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Apcep gaļas gabaliņus, uzlej uz pannas tomārtu mērci + paprika gabalos + sīpoliņš + garšvielas = lieliska mērce.
27.04.2014 14:42 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
man arī nesanāk ne par šķidru , ne biezu un arī ne kunkuļos, bet garša nekāda. kā jau minēja esmu mēģinājusi miltus atšķaidītus ar ūdeni liet beigās klāt, gan izkarsētus. bet kādas mērces bez miltiem taisīt? piemēram, ēdiens ir kartupeļi ar kotleti un salātiņi, prasās kaut kādu mērcīti, jo kartupeļi par sausu. ko liekt klāt?
27.04.2014 14:49 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Visbiežāk taisu klāt krējuma + mārrutka mērcīti, miltu mērces ne īpaši, jau no bērnības mamma teica, ka nekas labs tas nav!

un ja griķi, piemēram, šķiet par sausu, vienkārši piecepu klāt sīpolus plikus vai ielieku griķos sviesta piciņu - sausums samazinās :)
27.04.2014 14:52 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Karstā olīveļļā apcepu vistas gabaliņus un sīpolu, pievienoju rīvētus burkānus, paprikas gabaliņus. Pasautēju. Pievienoju miltus, kartīgi izmaisu. Pieleju skābo krējumu un sinepes, gaidu, kad uzmet burbuli. Pievienoju zaļumus, nedaudz pavāru un pasniedzu.
27.04.2014 14:52 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
un ja jūs neliekat miltus, tad kā jūs taisāt mērci? un cik daudz miltus liekat uz krūzīti ūdens? 200-250ml krūzītes tilpums. vienu ēdamkaroti?
27.04.2014 15:02 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Man visvairāk patīk mērces ar saldo krējumu,ar miltiem ne pārāk. Kaut ko apcepju,tad pielieku saldo krējumu un maisu kamēr viņa paliek bieza,viss.
27.04.2014 15:14 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es parasti mērcēs sastāvdaļas lieku uz aci.

Ja liekas, ka par škidru, tad parasti iesijāju mērcē vēl nedaudz miltus.
27.04.2014 15:15 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
cik ilgi vārat ar saldo krējumu līdz sabiezē, tāpat jautājums par to vai labāk būtu 10% vai 35% ? un vai parastā maltās as mērce ar saldo krējumu ies kopā?
27.04.2014 15:18 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Es ņemu 35%,tad ātrāk sabiezē. Nezinu cik ilgi īsti,varbūt līdz minūtēm 7. Es ar saldo krējumu taisu visas mērces-maltās gaļas,garneļu,ziedkāpostu,man iet kopā :)
27.04.2014 15:22 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
tad sanāk, ka apcep, piemēram , ziedkāpostus un uzreiz liec saldo krējumu un gaidi, kad sabiezē, ja? cep sviestā vai eļļā?
27.04.2014 15:26 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
pameegjini shitaa - izkausee sviestu kaadus 50 g. uzber uz pannas apm 2 ed. k miltu un samaisi, mazliet to masu apcep liidz saak smarzhot peec cepumiem.

tad nonjem no uguns un pamazaam iemaisi buljotu, pienu, uudeni. tieshaam mazaas devaas - izmaisi viendabiigaa masaa un tad lej vairaak, un atkal izmaisi viendabiigaa masaa. taa vieglaak to ir kontroleet, liidz meerce ir viendabiigaa shkjidraa konsistencee.

ja vinja shkiet par ''plaanu'' nesatraucies, jo meerce iebiezees. ja gribaas biezaaku, kruuziitee samaisi miltus ar uudeni un tad leenaa + maisot iemaisi meercee. ja nemaisiisi buus kunkulji.
ir svariigi meerci mazliet pavaariit, lai izvaaraas miltu garsha.

un tad, protams garshvielas + jebko, atkariibaa no kaadu meerci gribi. zaljumi, siipolu tomaatu gabali, siers etc.
27.04.2014 15:27 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Ja taisu to pašu ziedkāpostu,tad sākumā sakarsētā pannā ieleju saldo krējumu un uz pašām beigām lieku ziedkāpostus,jo kamēr krējums sabiezēs,kāposti paliks mīksti,mīksti un pašķīdīs. Ja ar malto gaļu,tad jā,sākumā sviestā apcepu gaļiņu un,kad gatava leju krējumu klāt un uzmanu kamēr sabiezēs.
27.04.2014 15:32 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
Dream Cream ta arī esmu darījusi vairākas reizes, nesanāk, vismaz ne ta ka es gribētu pati ēst.

therrors paldies, mēģināšu. vai visas mērces taisi ar saldo krējumu? piemēram papriku apceptu vai citus dārzeņus?
27.04.2014 15:38 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Jā,visas,ja taisu ar miltiem,man liekas tad mērce sanāk tāda liesa. Arī vienkārši.
27.04.2014 15:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
āzijas virtuvē mērces mēdz iebiezināt ar kartupeļu cieti. Esmu mēģinājusi, ir ok. Ar kukurūzas cieti garša esot neitrālāka, tā raksta. Vispār, meklē iedvesmu citu tautu kulinārijā, nu nav milti+krējums vienīgais variants. Esmu taisījusi mērces ar kokosa pienu, uz cietes bāzes, tomātu bāzes, parasti sanāk ēdamas.

Bet ikdienā drīzāk taisu kaut ko šādu:
uzlej uz pannas tomārtu mērci + paprika gabalos + sīpoliņš + garšvielas = lieliska mērce.

Vienīgi bez paprikas :)

Ja tev mērce sanāk pārāk trekna, tad, acīmredzot, pannā ir pārāk daudz eļļas. Ja tev ir mūdienīga panna, kura nekas tā briesmīgi nepiedeg bez iemesla, tad mēģini gatavot daudz mazākā eļļas (sviesta? tauku?) daudzumā. Tad arī mērcei būtu jābūt netaukainākai. Nelabu garšu vienmēr var nomaskēt ar garšvielām.
27.04.2014 15:46 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
therrors es kaut ko ne tā sapratu? jo tu rakstīji, ka nepatīk ar miltiem, bet pēdējā komentārā, ka ar miltiem visas?
par eļļu, parasti lieku maz, jo pašai ne sevišķi eļļas garša tāpēc esmu sašutusi. ar kartupeļu cieti esmu mēģinājusi, arī tas pats. par kukurūzas cieti tieši domāju, ka jāpamēģina.
27.04.2014 15:58 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...Ā, ja, ar miltiem taisu tikai sēņu mērci, jo tā recepte ir žanra klasika :)
27.04.2014 16:00 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Nē,taisu tikai ar krējumu,jo,kad agrāk taisīju ar miltiem,man nepatika,jo likās,ka mērce ir pārāk,nu tāda nekāda.
27.04.2014 17:28 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits