meitenes jau gadiem nemāku uztaisīt mērces, tas mani tā grauž, jo manam draugam vienmēr vajag mērcīti , jo kartupeļi/griķi viņam par sausu. es esmu mēģinājusi visādas variācijas, bet rezultāts nekad nav tāds, kā gribētos. vienīgā mērce, kas sanāk labi ir vistas-karija. ne maltās gaļas, ne kāda cita ar gaļu vai bez nesanāk. tāpēc nesaprotu kas pie vainas? iebiezinu ar miltiem (esmu mēģinājusi gan miltus no sākuma izkarsēt, gan atšķaidītus ar ūdeni, gan variēt miltus mazāk vai vairāk) lieta tāda, ka pēc garšas viņas sanāk šķebinošas, tādas kā pārāk treknas. esmu taisījusi gan ar saldo krējumu, gan ar skābo krējumu, gan pienu. protams, mēģinājusi atšķaidīt ar ūdeni, bet tas neko nedod. iespējams, ka man vienkārši nav lemts mērces mācēt taisīt, bet ko tad lai draugam piedāvāju? mērces jo jogurtiem, krējuma, majonēzes viņam negribās, tikai tās siltās. un visvairāk abidna ir par to, ka pēc profesijas esmu pavārs (nestrādāju šajā jomā, bet tomēr) palīdziet man sadraudzēties ar mērcēm :)