vienkārši liela bēda / par kaķīti

10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Gribu pakratīt sirdi. Atklājām, ka kaķītim (8 gadi) ir pietūkusi gūžiņa, visu nedēļu vedām pie laba daktera. Dakteris izteica domu, ka vai nu gūžas locītava ir izrauta vai arī lauzta...lai pampumu un iekaisumu noņemtu taisīja daudz šprices ik pēc 2 dienām. Lielu uzlabojumu nebija un vīrs aizveda kaķi pie daktera ieteiktā ķirurga. Tur atklājās, ka gūžas locītavā ir liels audzējs, kājiņa būs jāamputē. Kā risinājums tika piedāvāta arī eitanāzija, bet šo variantu es neatbalstu. Tik gauži raudu un sirds sāp. Nevaru nesatraukties un nebēdāties lai gan esmu stāvoklī. Nav garants, ka audzējs nav iemeties arī citos orgānos...Savulaik kaķīti nopirku par 50 sant. Centrāltirgū lietainā 18.novembra dienā. Kaķīte ir sterilizēta un ar lieko svaru (mazkustīgums dara savu), adaptēties jaunajai situācijai būtu grūti...jo tā ir pakaļkāja un viņa nevar ne uzlekt, ne pakāpties. Kažociņš arī pagarš. Nodzinām ar mašīnīti, jo čuriņa saķep un grūti nokārtoties. Es nevaru tā vienkārši pateikt dakterim - labi, iemidziniet... kaķītei acis mirdz, viņa vēlas dzīvot un es arī to vēlos...esmu pieraudājusi visu spilvenu un iztērējusi visus salvešu krājumus mājās, bet sirds ir smaga un vieglāka nepaliek. Tagad tiek runāts par amputāciju, vīrs ik pa laikam zvana un informē. Cenšos tad neraudāt, bet nesanāk. Naudiņas mums nav žēl, regulāri ziedojam arī citiem dzīvniekiem, bet es nebiju gaidījusi tādu triecienu.
Ja kājiņa būtu lauzta, sadzītu. Viņa arī pirms tam neizrādīja nekādas pazīmes, bet te pēkšņi viss saasinājās.
Es atvainojos par garo penteri, cerēju, ka paliks vieglāk, bet tā nav..
26.04.2014 17:17 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
ceru ar jums līdzi, kaut būtu labi. ziņo par jaunumiem :)
27.04.2014 10:54 |

Reitings 490
Reģ: 24.07.2012
Kā mincim šodien??
27.04.2014 14:15 |

10 gadi
Reitings 1374
Minka čučā, es paijāju. Par analīzēm vēl neko nezinam. Dakteris (A.Kokorēvičs) teica, ka ziņošot mums tiklīdz pats saņems no laboratorijas (šodien vai rīt). Kaķītis daudz dzer, taisa lielas peļķītes, kastītē nenokārtojas, jo nevar pakāpties, tāpēc visu taisa uz avīzītes, bet tā nav bēda, man ir prieks, ka puncis strādā. Viņa ļauj man viegli glāstīt slimo gūžiņu, ik pa laikam aizeju un piedāvāju padzerties, paķemmēju kažociņu. Pasēžu blakus un tad viņaieliek savu galviņu man klēpī, tad paadam, paskatamies kādu raidījumu planšetē vai palasam "Mans Mazais" :D kopumā izskatās un jūtās labi :)
27.04.2014 15:31 |

10 gadi
Reitings 1374
Uzzinājām analīžu rezultātus. Diemžēl tie nav tik labi, lai uzreiz varētu veikt operāciju. Rīt runāsim par speciālu vitamīnu un pretsāpju zāļu kursu. Domāju pēc mēneša rādītāji uzlabosies un tad varēs operēt manu mazo kaķīti. Dakteris ne reizi neminēja tādu variantu kā iemidzināšana. Izjautāja par kaķīša apetīti, labsajūtu. Ar to viss ir kārtībā, tāpēc mums ir izredzes virs 50%. :)
27.04.2014 23:27 |

Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
turu īkšķus par Jums !
galvenais domājiet pozitīvi :)
27.04.2014 23:33 |

Reitings 243
Reģ: 13.04.2014
Dakteris ne reizi neminēja tādu variantu kā iemidzināšana

tas tāpēc, ka dzīvnieku ārstēšana nes lielu peļņu un tos iemidzināt nav izdevīgi.

bet tas tā, starpcitu. katrā ziņā, novēlu tavam minčukam vēl tikpat gadus nodzīvot. dzīvnieki patiesi adaptējas visam - mana suncīte arī zaudēja gan redzi, gan dzirdi, gan vienu ķepiņu līdz pusei avārijā, bet mēneša laikā atkal atdzīvojās, nodzīvoja vēl 4 gadus līdz nācās eitanāzēt strauji progresējoša, sāpīga audzēja dēļ. tā kā veiksmi Tev, galvenais nesatraucies. viss notiek uz labu :)
27.04.2014 23:34 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Manam runcim arī bija vēzis, tikai pēkšņi tika atklāts un zem kuņģa, kaķim tās bija mocības, tādēļ, kad man jautāja, vai gribu,lai kaķi atved mājās,lai atvadītos, nedomājot atteicos, teicu,lai veic eitanāziju, lai nemokās.

Pretsāpju zāles ir tikai pretsāpju zāles, tās neārstē,ieteiktu vēl ar kādu ārstu pakonsultēties, kā dzīvniekam būtu labāk.
27.04.2014 23:39 |

10 gadi
Reitings 1374
Ja kaķītei būtu atklāts audzējs kādā orgānā vai tuvu tam, kā, piemēram, Queen minētajā situācijā, es izšķirtos par iemidzināšanu, bet šeit situācija ir tāda, ka ir iespēja dzīvnieciņu vēl glābt, jo audzējs ir locītavā. Amputē ķepiņu un audzēju kopā. Es sadarbojos ar 2 vetārstiem - Māri Mežanci un Aināru Kokorēviču. Pie Beinerta nevedu un nevedīšu, nelāga pieredze ar manu sunīti (par laimi vesels un dzīvs - tas galvenais). Šajā gadījumā naudai un medikamentu biznesam nav nozīmes. Mana ģimene ir regulāri vedusi visus mūsu mīļdzīvnieciņus un pie šiem dakteriem cenas salīdzinoši ar jau minēto dr.Beinertu ir demokrātiskas un var visu sarunāt, tāpēc iesaku viņus arī citiem :) nav visi ārsti naudas demagogi.
28.04.2014 00:20 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Man atkal liekas, ka humānāk būtu iemidzināt, jo bez tās kājas viņam būs šausmīgi grūti.

+

Es pret dzīvniekiem esmu daudz iejūtīgāka un saprotošāka nekā pret cilvēkiem, pati ļoti pārdzīvoju katru slikto ziņu dzīvnieku sakarā, arī par šo diskusiju uznāca tāds nelabs noskaņojums, skumjš.. Bet nu piekritīšu citātam.
28.04.2014 01:31 |

Reitings 495
Reģ: 12.07.2009
ehh, cik skumji, ceru, ka Jums viss nokārtosies un kaķītis vel ilgus gadus nodzīvos. Turatie!

Es varu pievienoties tām, kuras minēja, ka vairāk sirds sāp par dzīvnieciņiem nekā cilvēkiem, tik ļoti žēl lasīt tik daudz skumju stāstu. Un izskatās, ka vēzis ir viens no populārākajiem nāves iemesliem, smagi. Šī tēma man ir ļoti tuva, jo mans suņuks arī aizgāja uz citu pasauli tieši šī paša iemesla dēļ, ir pagājis pusotrs gads, bet atceroties viņu, man sirds lūzt un varu raudāt kā mazs bērns. Vēzis bija izplatījies uz kājiņu, sāka klibot, domājām, ka kāds asums iedūries, izstaigājām vetārstu, bet tā arī neatklājām vainu, līdz izgājām visas pārbaudes un analīzes, kur atklājās, ka pie vainas vēzis. Viss skumjāk, ka nācās viņu iemidzināt, bet es pat nevarēju būt blakus un sabučot viņu, samīļot pēdējo reizi, ieskatīties viņas actiņās... tikai tā iemesla pēc, ka biju ārpus Latvijas. ;( Tā nu zaudēju savu visdārgāko draugu, tik ļoti pietrūkst viņas.
28.04.2014 02:03 |

10 gadi
Reitings 1374
Šodien sākām zāļu kursu (kopā 5 dienas). Tur ir gan vitamīnu, gan antibiotiku, gan tādu zāļu, kas apstādina audzēja progresu. Pastāv cerība, ka audzējs var kaut nedaudz uzsūkties un nemaz nevajadzēs veikt amputāciju, kas savā ziņā var tikai veicināt audzēja augšanu. Ārsts teica mums - domāt tikai pozitīvi. Viņam ir bijuši gadījumi, kad ir izķepurojušies pat bezcerīgi glābjami zvēriņi. Pāris šprices bija sāpīgas, bet vēl jāiztur 4 dieniņas un tad jau redzēsim :) es ārstēšu ar papildus uzmanības terapiju :)
28.04.2014 19:46 |

Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Kā klājas kaķītim?
16.05.2014 20:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits