Kaķis nesakoda, bet saskrāpēja. Pirmo reizi mūžā brauca ar mašīnu un tie bija palieli gabali. Viņai ir paniskas bailes no mašīnām, svešiem cilvēkiem. Stress dara savu un ne es, ne dakteris viņu nenosodīja, par to pat nevar būt runas. Kā jau minēju, kaķītis nav jauns, viņai rit 9 gadiņš. Un viņa nav pārbarota, jau kopš mazotnes viņai bija paaugstināts cukura līmenis, barību dozējam un pērkam tikai vetaptiekā. Mazkustīgums īstenībā bija audzēja sekas, jo kā var dzīvnieciņš paskriet, ja viņam sāp pakaļkāja? Kamēr jauns tikmēr slaids. Tāpat kā cilvēkam arī dzīvniekam kaites sāk parādīties vecumā, ne par velti saka, ka vecums nenāk viens :)
Trīne, ja Tu būtu ārsts, es pie Tevis neietu. :)
Kā jau minēju, esmu strādājusi medicīnā ( ar cilvēkiem), reanimācijā. Tur cilvēki ne tikai lamājās, bet apdraudēja arī personāla veselību un dzīvību. Spļaudījās, uzbruka, sita un spēra. Nu un, es saprotu, ka cilvēkam ir sāpju delīrijs, šoks, trauma, bet tāpēc nevaru atteikties pildīt savus darba pienākumus. Tā kā uzdrīkstos teikt, ka dzīvnieka vitalitāte ir atkarīga no reakcijas pret ārējo vidi. Ja dzīvnieks ir apātisks, lēnīgs, nereaģē - lūk, tie ir slikti rādītāji.
Domāju, ja būtu ārsta vietā, par bīstamiem audzējiem, kuru dēļ būtu nepieciešama eitanāzija, es minētu tos, kas saistīti ar galvenajām sistēmām - gremošana, nervu sistēma, izvadsistēma, asinsrite, elpošana. Perifērais skelets (ne CNS) nav visbīstamākais. Te jau minēja piemēru par astīti, manam kaķītim ir gūžas locītava. Ja audzējs neskar CNS, izredzes ir virs 50%.
Starp citu, biju nepatīkami pārsteigta par lielo skaitu sūdzību par dr.Beinerta vadītajām vetklīnikām. Nemaz nezināju, ka to ir tik daudz. :( vīrs arī nebija apmierināts ar to 1x, kad mūsu dakteris nestrādāja un nevarēja pieņemt sunīti un tad nācās vest uz Ģertrūdes klīniku. Kādas ir atsauksmes vispār par šo ārstu jeb mums vienkārši tā gadījās?