Labs vakars, dāmas! Iedvesmojoties no tēmas par kredītiem un līzingiem arī man ir jautājums. Situācija vienkārša - šobrīd ir pasliktinājies finanšu stāvoklis un tāpēc ar draugu nolēmām mēģināt paņemt kredītu ar nekustamā īpašuma ķīlu 3000€ apmērā. Tā organizācija, kurā pieteicāmies ir ar mieru izsniegt aizdevumu, bet te nu sākās BET.... Viņu stratēģija ir tāda, ka viņi par šo summu nopērk mūsu dzīvokli ( jā, nopērk, kas jau man uzdzen šermuļus un liekas dīvaini) un pēc tam noslēdz ar mums finanšu līzinga līgumu un mēs būsim tikai nomnieki un īpašnieki viņi. Finanšu līzinga līgums ir uz sešiem mēnešiem pirmos 5 mēnešus jāmaksā 200€ mēnesī un 6jā 4000€ vienā maksājumā ( kā skaidroja darbiniece, 6 mēnesī viņi atkal pagarinās termiņu uz 6 mēnešiem ar maksājumu 200€ mēnesī ja viss būs ok un tā trīs gadus). It kā solījām padomāt, kaut galīgi nav ticības, ko jūs sakāt? Jā/nē? Esmu saskārusies ar kredītu pret īpašuma ķīlu , bet toreiz saglabājās īpašnieks, bet tikai zemesgrāmatā tika reģistrēts apgrūtinājums. Ceru, ka domu sapratāt!