Sveiciens Otrajās Lieldienās!
Man tās ir pavisam bēdīgas zobu dēļ.
Varbūt kādam vēl bijusi līdzīga situācija un ir padomā kādi līdzekļi kā noņemt sāpes.
Pirms pāris nedēļām divi zobi (6. vai 7. augšā, drīzāk 6. un 6. vai 7. lejā, drīzāk 7.) sāka reaģēt uz aukstu un siltu, īpašu sāpju nebija, bet nedaudz nepatīkami, plānoju rakstīties pie doka.
Šo piektdien pārādījās sāpes, vakarā diezgan spēcīgi sāpēja šie zobi, sāpes ir pazīstamas, jo citam dzeroklim bija jau tā bijis, ka zem vecās plobas bija nervs iekaisis un to nācās ņemt ārā. Pēc laiciņa sāpes atlaida. Sestdien sāku zvanīties uz dažām klīnikām, lai vismaz pierakstītos, jo zinu, ka mana daktere strādā tikai divas dienas nedēļā, rindas tur garas. Nekur necēla, nolēmu dadzīvot līdz otradienai, kad visi atsāks strādāt normālā režīmā. Sestdien vakarā arī sāpēja, bet pārgāja.
Svētdien sākās jau arvien biežākas sāpes, paskaloju ar alkoholu, sākumā palīdzēja.
Sazvanīju diennakts kantori un pierakstījos uz šodienu. Svētdien vakarā sākās drausmīgas sāpes, iedzēru ibumetinu un miegazāles, palīdzēja, bet no rīta pamodos no sāpēm.
Biju pie doka, pats ģeniālākais, ka tad, kad man bakstīja, dauzīja un klapēja ar instrumentiem nekas nesāpēja, lai gan vēl pirms 10 min uzgaidāmajā telpā zobs bija pulsējis un smeldzis. Uztaisīja rentgenu un izņēma divas plombes augšā, neko neatrada, nervi nav beigti. Ielika pagaidu plombes, zāles laikam nē, jāpagaida dažas nedēļas, tad jāiet atkal. Es tik baidos, ka nenodzīvošu tik ilgi.
Sāpju lēkmes joprojām ir. Intervāli ir dažādi, var būt 10 min bez sāpēm, var būt arī 2 stundas. Lēkmes paliek arvien stiprākas, vai arī man tā šķiet, jo esmu jau nomocījusies, pēdējā lēkmē pat likās, ka auss pulsē no sāpēm. Lēkmes ilgums ir no 2 - 10 min, kā kuru reizi. Lejas zobu vispār neaiztika šodien, tas gan pagaidām sāp nedaudz mazāk un retāk, tfu tfu tfu.
Es nesaprotu, kā var būt, ka ir tās pulsējošās sāpes, kas ir pie nervu iekaisuma, bet nervi ir ok. Un sāpes jutu arī tad, kad man urba plombi un kad zobs stāvēja vaļā, lai gan bija anastēzija. Tiem, kam ir bijis nerva iekaisums, zina, ka tās sāpes nevar sajaukt ne ar ko citu.
Domāju, varbūt zvanīt rīt uz Stomatoloģijas inst., varbūt viņiem ir kādi akūtie pieņemamie laiki, bet baidos, jo tagad sanāk, ka man ir nenormālas zobu sāpes pilnīgi bez iemesla.
Varbūt ir kādi tautas līdzekļi kā noņemt sāpes lēkmes laikā, jo ar ibumetinu negribu aizrauties. Skalošana ar alko pēdējoreiz vairs nelīdzēja.