Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tiramisu

 
Reitings 368
Reģ: 13.01.2010
Kā jūs gatavojat tiramisu? Esat mēģinājušas Mascarponi aizstāt ar citu sieru?
17.04.2014 16:05 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tradicionālajā receptē tiek izmantotas olas, taču es tās neizmantoju, jo tomēr pastāv salmenolozes risks un neizmantojot olas es neredzu būtisku garšas vai konsistences atšķirību.

Tieši šajā receptē es vienmēr izmantoju mascarpone sieru, jo tam ir tā vijīgā, treknā garša, kas nav tik izteikta citiem krēmsieriem.

Pati recepte:

Dāmu pikstiņi
Espresso, kam pievienoku mazliet rumu vai koņjaku

Ar šiem, jau skaidrs kas jādara. Mazs padoms: izmanto vēsu kafiju un nepārmērcē dāmu pikstiņus, jo tad deserts sanāks pļurīgs.

Krems:
50/50
Mascarpone
Saldais krējums kas ir sakults
Citrina miza
vaniļas pāksts (vai vaniļas pasta)
cukurs pēc garšas (man nepatīk pārāk salds)

Pagatavot kremu arī nav māksla, viss jāsajauc kopā. Vienīgi iesaku izmantos istabas temperatūras sieru un saldo krējumu nekult pārāk stingru. tad krems būs vijīgāks.

Vēl es starp kārtām uzkaisu mazliet labas kvalitātes kakao, tas ļoti labi iet kopā ar kafijas garšu.
17.04.2014 16:18 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Vēl noteikti iesaku desertu vismaz 3 stundas paturēt leduskapī pims pasniegšanas, jo tad garšas savelkās un krems paliek stungrāks.
17.04.2014 16:20 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Uztaisu daudz stipras kafijas, lieku atdziest, pieleju krietnu devu Baileys. nopērku lielu paku savoiardi olu cepumu. ņemu puskilo mascarpone siera, 6 olām atdalu dzeltenumus no baltumiem, lieku uz katru dzeltenumu karoti cukura un kuļu līdz gaišai, krēmīgas konsistences masai. iemaisu mascarponi līdz perfekti vienmērīgai konsistencei. pagaršoju, sāku kult olu baltumus, kad sakūlušies uz pusi, pielieku baltumiem krēmam trūkstošo cukuru un sakuļu līdz maksimumam, kad baltumi tur formu un nekur nekustas. visu iepriekšējo taisu ar mikseri, kad baltumi sakulti, lieku nost mikseri un maigi ar karoti iemaisu olu baltumus krēmā, lai krēmam būtu gaisīga konsistence. kad krēms gatavs, ķeros pie cepumu mērcēšanas kafijā un likšanas lēzenā traukā, tad dāsni pārklāju ar krēmu, tad uzberu pa virsu kakao (vienmērīgi, caur sietiņu, kakao nav obligāts, man vienkārši tā garšo). atkārtoju procedūru, kamēr man neizbeidzas cepumi un krēms, lieku ledusskapī nostāvēties, ideāli ja 7 stundas, nu vismaz 5. mascarponi neesmu mēģinājusi ne ar ko aizstāt, vienreiz starp kārtām piegriezu arī zemenes, viņas ar krēmu garšo lieliski, bet ar kafiju ne pārāk.
17.04.2014 16:22 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Es gatavojunpec cetras sezonas recepte, draugs atteicas no pamatediena, lai varetu vairak tiramisu apest vakarinas, esot dievigs
23.04.2014 17:53 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Hm, man ir recepte kaut kur starp cubianas un Donatas versiju.

SASTĀVDAĻAS
dāmu pikstiņi;
espresso, kam pievienoju klāt amaretto.
krēms
6 olas, baltumi atdalīti no dzeltenuma. Katrs sakults atsevišķi līdz maksimālai krēmīgai kosnistencei. Pievienojot gan vienam , gan otram pāris ēdamkarotes pūdercukura (var arī cukuru). Sakultajiem olu dzeltenumiem pievienoju klāt mascarponi(kurai klāt pēc sezonas vadoties, pievienoju purē konsistencē samaltas ogas ar cukuru, bet ne veselus gabalus). Samaisa līdz vienmērīgai masai un pievieno klāt olu baltumus.
Viss pārējais kā vienmēr.
Mērcē dāmu pirkstiņus, kārto traukā, liek krēmu, atkal pirkstiņus, atkal krēmu. Beigās pārkaisa ar sarīvētu melno šokolādi, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī un vairākām stundām. Tik vienkārši . voilā. Servē ar ogām kopā.
24.04.2014 12:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits