Vai es esmu sajukusi prātā, vai pasaulē tā vienkārši tagad notiek?

Reitings 360
Reģ: 29.01.2009
Sveika, cosmo meitenes!

Vakar uzzināju, ka manai jaunākajai māsai, kurai tikko palika (pirms dažām dienām) 17 gadi, tātad, proti - nepilngadīga. Ir draugs manā vecumā (22 gadi) .

Es prātā vai jūku, cenšos māsai iestāstīt džeki šajā vecumā nav normāli, ja viņi kaut ko dāvina visu laiku, viņi vēlās arī pretī un tas ir sekss!!!

Viņa nesaprot, iespītējās. Tipisks auns pēc horoskopa. Un saka, ka bez viņa nevar, ka viņš viņai ir īstais bla ,bla, bla.. (nošauties var) . Muļķības!!!
Stulbenei tikai pavasaris un putni galvā.

Un to džeku es zinu, mēs vienā skolā kādreiz mācījāmies, bija no tiem mūžīgajiem dzērājiem, tusētājiem. Zinu viņu kompāniju. Nav viņš nekāds bumbulītis.

Vecākiem es šo arī apskaidroju, viņi mani nesaprot.
Nē, es NEESMU greizsirdīga, man viņš vienmēr ir izsaucis sevī nelabumu.

Un tagad tas cirka klauns, cik dzirdēju vēlās iepazīties ar maniem vecākiem. Nu lai tik iepazīstas. Iepazīs arī manas ēnas puses.

Un vispār : Vai tad mūsdienās tā notiek, ka nepilngadīgie ar pilngadīgajiem tiekās, ir pāri? Tas jūsuprāt ir normāli? Man nē! Es laikam vienkārši esmu palikusi nemoderna.
11.04.2014 18:49 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es pilnīgi gara acīm redzu, kā māsai gala rezultātā viss būs vairak nekā ok, pēc 10 gadiem teiks - oo, man tiiiik forša jaunība: ar trakumiem, ar mīlestību, ar aplauzieniem, ar ballītēm.... Kamēr autore vēl besīsies, besīsies, besīsies... Nekad nebūs labi. Jo nespēj pieņemt, ka cilvēki ir dažādi.
Biji paraugbērns vecākiem? Malacis, sēdies, pieci. Esi vēl lielāks paraugs - aprunājies ar māsu par kontracepciju, STS, ja nav bijusi pie ginekologa - aizved. Tas ir visvislabākais, ko īsta māsa varētu izdarīt. Tevi novērtēs, uzticēsies un rezultātā iegūsi daudz vairāk. Jeb tu gribi, lai "aplauziena" gadījumā māsa skrien sirdi kratīt pie svešiem cilvēkiem? Es gribētu, lai mana māsa nāktu pie manis. Lai varētu mierināt, dot padomu un būt forša forever.
11.04.2014 20:03 |

Reitings 281
Bet var tachu buut,ka puisis mainiijies. Tas nevar ienaakt praataa? Vai arii tu pa sho laiku esi palikusi tieshi taada pati kaa biji skolas laikaa?? Diivaina tu esi.
11.04.2014 20:03 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Pēc autores komentiem tiešām sāk likties,ka skauž. Tads naids pret puisi, tādi vārdi..
Varu iedomāties,kāpec māsa neklausās tevī-sedi un nodirs viņas puisi-pļēgurs, dzerajs, pagrimis cilvēks...tā tu neko nepanāksi. Neko.
Es arī neklausītu nevienu, ja kāds sēdētu un nokakātu manu tiņu lovi pirmo.
11.04.2014 20:05 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014

Vot, šis ir aprobežoti..
Varbūt kādreiz sapratīsi, ka tīņu gadi toč ir vecums, no kā izaug un mainās.

+++++
11.04.2014 20:05 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Lieņūzens Tev pašai jāizlemj, kas labāk - Izdarīt tā, kā tev šķitīs labāk, un stipri riskēt sabojāt attiecības ar māsu vai arī samierināties un atbalstīt māsu ar palīdzību, kad viņai vajadzēs :)
11.04.2014 20:08 |

Reitings 360
wild wind nu vot, vismaz Tu saproti.
Un nejau māsai būtu jāauklējās ar to sastrādāto knēveli, bet MAN! Mana ģimene ļoti labi pieprot man uzgrūst visu, savulaik es jau ko tādu pieredzēju. Man nebija normāla bērnība, kā visiem citiem. Mana bērnība bija maza bērna nemitīga raudāšana un piečurāti, piekakāti pamperi. Es ātri kļuvu par pieaugušo. Līdz ar to izpalika arī mani pusaudža gadi, jo redz, es biju pārāk apzinīga tajā vecumā. Manī tas bija jau kā akmenī iekalts.

Bet māsai- tai ir vieglprātība.
Viņa to nesaprot kam esmu izgājusi cauri. Tagad šo visu rakstot, ir asaras acīs. Ļoti sāp.. un gadus diemžēl nevar pagriezt atpakaļ. Vecāki pat paldies nav pateikuši, ka māsa izauga manās rokās, kamēŗ viņi abi strādāja.

Man vajag psihologu.. es vairs nevaru. ;( :(

Tāpēc, pirms kaut ko sakat par mani (kā dažas labas šeit) , tad padomājat ko sakat. Jūs nezinat ne cilvēku, ne tā cilvēka STĀSTU.. ;(

Atvainojiet...
11.04.2014 20:08 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Un skaties uz saviem vecakiem ka tevi audzinaja.

Tur jau arī ir tas, ka nekad nesaietos ar tādiem, var redzēt visi pļēguri ir pat izķerti un "laimīgas" kopā ar viņiem un bērniem. Tie kas iedzer reti kad mainās. Pati apzinīga esmu bijusi, vecākiem nav ar mani bijis jānopūlas.
11.04.2014 20:09 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Man liekas, ka autorei savos gados jāiemacās cienīt māsas izvēle, lai arī kāda ta būtu. Citādak pieradīs kritizet un šitā piļīs visus masas vīriešus, vīrus un puišus. Neviens nebūs labs. Par katru kas rupjš uz mēles atradīsies, ko pateikt.
11.04.2014 20:10 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Nu vismaz autore saprata, ka problēma ir viņā... Nevis psihologu tev vajag, bet gan raksturu stiprināt iemācies.
11.04.2014 20:12 |

10 gadi
Reitings 5929
Ok, es nepazīstu puisi un nevaru par viņu spriest - varbūt tiešām pilnīgs kretīns, bet kopumā 17 un 22 man nešķiet nekāda katastrofa. Pašai pirmais puisis bija 15 gados, viņam bija 19. Lieliskas attiecības 2,5 gadu garumā un nekādas izmantošanas vai citas cūcīgas izdarības.
Tiesa - ar bāršanos un stāstīšanu, kāds viņš kretīns, pļēgurs un nelietis, neko nepanāksi. Tā nav tīņu pretreakcija darīt pretēji, tas ir raksturīgs lielākajai daļai cilvēku,
11.04.2014 20:15 |

Reitings 1707
Lieņūzens Nepārdzīvo :) Man ir ļoti līdzīgs stāsts. Auklējos ar mazajiem, biju paraugbērns ar labām atzīmēm, negāju nekur "tusēties", iedzert.. Arī ātri pienāca pieauguša cilvēka dzīve. Taču apzinos, ka dzīvē priecāties un izpriecāties var paspēt arī pēc pusaudžu gadiem. Arī mani māsa mēdz kaitināt, taču es zinu, ka neko es viņai neiemācīšu, kamēr viņa pati nebūs ieguvusi savas pieredzes.
11.04.2014 20:18 |

Reitings 360
Bet viņa ir BĒRNS. Viņai nav ,,pieauguša cilvēka'' domāšana. Viņai prāts nenesās ne uz mācībām, ne uz ko. Un šogad viņai ir jāpabeidz 9 klase . Viņa jau tagad dzīvē ir atpalikusi - divreiz palikusi skolā uz otru gadu! Tas Jums šķiet normāli? Un tagad vēl tas aborigēns iejaucās! Viņa dēļ tā puiša vispār būs riktīgās auzās. Jau tagad ir.

Lai skolu pabeidz vismaz. Tad beigšu es vārīties. Būšu mierīga, ka vismaz vienu dzīves posmu būs pabeigusi. Ok, ar viņas smadzenēm augstkola atkrīt, bet vismaz vidusskolu..

Vai tas ir par daudz prasīts? Manuprāt, nē. .
Tad kāda sūda pēc es vispār veltīju lielāko daļu savas dzīves? Es viņu audzināju..
Auklējos ar viņu. Es pat dārziņā negāju (tikai vienu pēdējo gadu) , jo redz man bija māsa uz kakla (mazs zīdainis, kas jāpieskata)

Un šī ir pateicība par visu.
Tas ir kā naža dūriens pakrūtē.
11.04.2014 20:21 |

Reitings 4298
Ak jel...
Es labāk skaļi neteikšu, cik gados sāku satikties ar savu tagadējo vīru.. Bijām jauni (viņš vēl jaunāks par mani), mācījāmies skolā. Kopā esam jau ļoti daudzus gadus un laimīgi precējušies. Jā, puisim prātā bija arī sekss, bet arī man bija, nenoliegšu :D
11.04.2014 20:23 |

Reitings 1707
Auklējos ar viņu. Es pat dārziņā negāju (tikai vienu pēdējo gadu) , jo redz man bija māsa uz kakla (mazs zīdainis, kas jāpieskata)

Kur bija mamma?
11.04.2014 20:24 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
autore, viss, tu esi brīva, neviens tev nevar piespiest darīt to, kas tev nav jādara. kompensē savu pazaudēto dzīves posmu tagad, tavā vecumā parasti notiek visneaizmirstamākie piedzīvojumi un avantūras. beidz tēlot māsas māti un domā par savu dzīvi. ja tu uztrauksies par viņas dzīvi, kurš uztrauksies par tavējo?
varbūt tu studē un vari aizbraukt Erasmusā uz kādu gadu atslābt?
11.04.2014 20:36 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ja bet kur tad bija mamma? ja 3 lidz 5 gadus vecs berns audzina zīdaini. Jus esat nelabvēlīga ģīmene?
11.04.2014 20:38 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Nu re, izrādās, ka problēma jau ir māsā un tam vispār nav nekāda sakara ar puisi. Ja viņa jau pirms tam bija dauzoņa un nemācījās, tad tieši audzināšanā ir bijušas problēmas un ne jau 17 gados ko tādu mainīt!
Un es uzskatu, ka Tu pamatīgi pārspīlē savu nozīmi. Viņa nav BĒRNS, tikai Tev tā joprojām šķiet, jo esi bijusi viņāi mammas vietā un lielākā daļa vecāku nevar samierināties, ka bērni izaug. Tici man, arīar mazo iktu galā, ja vien Tu pati neatskrietu un neatņemtu, jo taču visu zini labāk.
11.04.2014 20:40 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Oo, tagad pamanīju gadu starpību Tad jau te trollītis atkal uzdarbojas :D Jā, piecgadīgs bēŗns bez jebkādām zināšanām apkopj zīdaini. Samērā reāļi :)
11.04.2014 20:43 |

Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
te kāds pārāk sacepies man liekas...
11.04.2014 20:47 |

Reitings 360
Jā, es biju piecgadīgs bērns. Vecmamma kad vēl bija dzīva, pat par to brīnijās. Viņa tolaik nevarēja palīdzēt, neatceros kādu iemeslu dēļ, laikam veselības. Tāpēc, tas viss auklēšanas prieks šajā vecumā bija uzgrūsts man.

Nē, es nenāku no nelabvēlīgas ģimenes. Tajā vecumā, vecāki abi strādāja. Svarīgi bija nopelnīt un nodrošināt mūs visus, tāpēc mamma mājās nesēdēja pēc dzemdībām, bet atstāja visu nepieciešamo man un apmācīja un tad es to liku lietā. Zināju kā nomainīt pamperus, cik siltu uzsildīt pienu zīdaini, kā turēt, kā iemidzināt utt.

Viss bija manās rokās, un tas viss ir reāli.
11.04.2014 20:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits