Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Selgas cepumu kūkas/tortes .

 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Lūdzu iesakiet savas mīļākās receptes kā gatavojat selgas cepumu biezpienu kūkas.
Kas ir tas ko jūs pievienojat?
Cepumus mērcējat pienā vai kafijā?
:)
11.04.2014 16:32 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vienreiz gatavoju, mērcēju pienā. Kārtās liku biezpienu, kas sajaukts ar putukrējumu un marmelādi.

Ja ēdīsi tikai otrā dienā, tad labāk nemērcēt cepumus. Tāpat sasūksies.
11.04.2014 16:33 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Rumā :)
11.04.2014 16:33 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Rums skan interesanti :) bet diemžēl nav.

Marmelādes vietā domāju pievienot gumijas lācīšus un vēl žāvētas plūmes.
11.04.2014 16:39 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Domāju smērēt vēl ievārījumu, bet domāju vai nebūs visa kā par daudz...
11.04.2014 16:39 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Ja ievārījumu liec, tad kādu dzērveņu, brūkleņu. :) Skābumiņam jau jābūt :)
11.04.2014 16:44 |
 
Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Bet, manuprāt, ja liek ievārījumu, tad gan nevajag mērcēt. Būs pa traku :)
Vai arī es kļūdos?

Kad es taisīju, tad mērcēju apelsīnu sulā.
11.04.2014 16:45 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es arī mērcēju pienā un lieku ievārījumu! bet man ļoti sagribējās pamēģināt kubietes ieteikto variantu! pieņemu, ka kafijā arī būtu garšīgi, kaut kas uz tiramisu pusi :)
11.04.2014 16:47 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Tie gumijas lācīši gan man liekas, ka ir par cietu, lai viņus liktu kūkā.
Nu, bet tas jau gaumes jautājums.

Pa vidu vēl var iesmērēt jāņogu vai brūkleņu ievārījumu.
11.04.2014 17:46 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
es nekur nemērcēju. mana recepte biezpiens,ievārijums un cepumi un pa augšu vaniļas merce ar sarīvētu šokoladi. Taisu kārtas cepumi biezpiens ievārijums cepumi tad ielieku ledusskapji.
11.04.2014 17:52 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Kāds vēl taisa Selgas cepumu kūkas? Bērnības murgs priekš manis :D Tie, kuri toreiz taisīja, nekur nemērcēja, jo cepumi pārmirka jau no biezpiena masas vien.
11.04.2014 17:53 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Nu pagatavoju tomēr bez ievārījuma.
Cepumus ar mazo karotīti aplēju ar stipru kafiju.
Biezpiena un putukrējuma masai pieliku tos lācīšus un žāvētās plūmes.
Dekoram apelsīnu un banānu šķēlītes.

Lācīši kļuva mīkstāki, kafiju īpaši nemaz nejūt un prasās tomēr kāds ievārījums klāt.

Paldies Jums par idejām! :)
11.04.2014 20:31 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Kāds vēl taisa Selgas cepumu kūkas? Bērnības murgs priekš manis Tie, kuri toreiz taisīja, nekur nemērcēja, jo cepumi pārmirka jau no biezpiena masas vien


+ :D
11.04.2014 20:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits