Netaisns svešinieku novērtējums

Reitings 25
Reģ: 29.03.2014
Sveikas, meitenes!
Vai ir kādreiz gadījies tā, ka kāds svešinieks jūs "novērtē" nemaz neko par jums nezinot. Tas var izpausties kā kāds izteikums vai skatiens. Bieži vien, protams, nav iespējas neko paskaidrot. Kā jūs uz to reaģējat? Vai esat pietiekoši pašpietiekamas un vienkārši ignorējat? Vai tomēr nav vienalga un sanāk to apdomāt, pat tā, ka nevar palaist vaļā?
Iespējams, ka bieži šādas situācijas negadās. Tomēr šodien bija viena spilgta situācija. Sanāca iet garām bezpajumtniekam. Parasti tādiem principā nedodu naudu, nemaz nerunājot par to, ka ja kāds arī pastāsta savu bēdu stāstu un pajautā kapeikas, ne vienmēr tādas kabatā ir. Reiz piedāvājums reāli palīdzēt, nopērkot ēdienu, tika atraidīts, ar to arī pacietība bija pilna. Protams, vēl visi stāsti par krāpšanām un to, kur tad tā iedotā nauda aiziet. Mēģinu tāpēc darīt labu citos veidos, vai tā būtu brīvprātīga kādas teritorijas uzkopšana (ne tikai, kad ir Lielā talka, bet vispār), vai dalība labdarības organizācijās. Tad nu lūk, dodos savās gaidās un pretī nāk vīrietis, kurš sniedzas kabatā pēc kapeikām, lai iedotu bezpajumtniekam, un diezgan nejaukā tonī pasaka man: "vienaldzīgā skuķe", protams, neko taču par mani nezinot. Es vienkārši apstulbu un neko neatbildēju. Pēc tam pārņēma dusmas par to, ka tā nu vienkārši ņem uz spriež, neko nezinot. Un, vēl jo vairāk, tas, ka nenoreaģēju un neko neatbildēju pretī! Tāpēc arī interesē, vai jums ir kas līdzīgs gadījies, kā reaģējāt?
04.04.2014 00:11 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Es laikam, ka dzīvoju pēc principa, ka nevienam nekas nav jāpierāda. nav jāataisnojas par savu rīcību, jo teorētiski nevienam neko neesi parādā. kāda starpība, ko citi saka, jo viņi tā pat domās kā gribēs. galvenais, ka Tu pati zini kāda Tu esi.

+++

mani absolúti neuztrauc, ko káds garámgájéjs domá. tik reizém zhél, ka méle strádá átrák ká smadzenes un es noteikti tádam bútu kaut ko jauku atcirtusi
04.04.2014 11:44 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Nav, man vnm austiņas ausīs un klausos mūziku. Tā kā neko nezinu un man vienalga :D
04.04.2014 12:44 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Es arī skaļi saku, lai vācas malā
.
Mjā....pieklājīgi gan mums tie iedzīvotāji.
Tiešām tik grūti pateikt, lai palaiž garām, bez apvainojumiem un rupjības?
Līmenis....
04.04.2014 12:51 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Vai ir kādreiz gadījies tā, ka kāds svešinieks jūs "novērtē" nemaz neko par jums nezinot.

Jā. Reiz draudzene, pirms bijām pazīstamas, iedomājās par mani - "kas tā par iedomīgo kuci?" Jap. :D Protams, pēc tam jau sasmējāmies pamatīgi. :D
04.04.2014 15:15 |

Reitings 165
Reģ: 09.12.2013
Besī, ja cilvēki iedomājas sevi Dieva vietā, tiešām, kāda citiem teikšana par to, kas tu esi?
04.04.2014 15:21 |

Reitings 25
Šodien, skraidot apkārt, darot lietas, protams, ka viss jau no galvas izkritis. Un tad vēl te palasot, pašai jau paliek dīvaini, ka tiešām tā satraucos. Citreiz prasās tā pilnīgi no kādas situācijas atkāpties, paskatīties no malas, lai visu saprastu. Kas ir vieglāk, ja kāds cits pasaka viedus vārdus, un te jau tādu bija daudz. ;) Paldies! Vislielākā problēma jau laikam bija tajā, ka tāda stulba apvainošana pilnīgi ne pa ķeksi. Ja, piemēram, aizdomājusies kādam uzgrūstos vai, kā te minēja, ietu lēni un aizņemtu visu ietvi (maz ticams gan, jo pašai kaitina), tad jau nu gluži lamas arī nebūtu patīkamas, bet vismaz saprastu, par ko tas ir tieši tajā brīdī. Kad nav nekas izdarīts, īsti jau negaida, ka tevi pēkšņi apvainos.
04.04.2014 23:06 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Vai tevi uztrauc kaut kāda sveša, jukuša vīrieša viedoklis? Ja jā, tad Tev kaut kas ar pašvērtējumu nav kārtībā.
Tev varētu kāds pārmest ar šādu frāzi tad, ja uz ielas gulētu acīmredzami mirstošs vai asiņojošs cilvēks/dzīvnieks, bet tu pārkāptu pāri un aiziet tālāk, nesniedzot pirmo palīdzību un neizsaucot ātros. Šis laikam nebija tas gadījums.
Tas vīrietis ir jucis, jo ziedošanas/labdarības būtība ir brīvprātība. Tam nav nekāda sakara ne ar pieklājību, ne pienākumu, ne nevienaldzību. Gribu ziedoju, gribu neziedoju. Bet pats fakts, ka vīrietis ziedo un pārmet tev, ka tu nedari tāpat, liecina, ka viņam pašam to kapeiku bija žēl. Itkā viņam kāds spiestu ziedot. Varbūt tā lika BALSS? :d
04.04.2014 23:20 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man būtu pilnīgi vienalga. Ja būtu kāds aizvainojošs komentārs, tad uztaisītu po*** seju un dresētu tālāk, tikai varbūt iekšēji pārdzīvotu.

Bet vispār pati arī neesmu nekāda svētā. Domāju, ka lielāka daļa mēdz atļauties darīt secinājumus par citiem, nezinot background. Protams, ne vienmēr, bet kādā situācijā noteikti. Teiksim, braucot ar auto, kad priekšā velkas kaut kāda bremze tāpat sanāk kaut ko neglaimojošu padomāt. Tas uzreiz mani par monstru nepadara, jo pret to konkrētu cilvēku man agresijas/nepatikas nav, tikai pret braukšanas stilu.
04.04.2014 23:32 |

Reitings 1720
Reģ: 29.01.2009
Es nepatīku ļoti daudz cilvēkiem. Agrāk tas mani uztrauca. Domāju- kā nu dzīvot, kā nu būt?? Tagad saprotu- manī pašā visi sastaptie ļautiņi neizraisa siltas jūtas. Ir teiciens- neesi nauda, lai visiem patiktu, bet...arī nauda visiem nepatīk! Manuprāt, cilvēka galvenais uzdevums- būt harmonijā ar SEVI (kas ietver sevī sapratni par to, cik nenozīmīgas ir citu indivīdu domas par tevi!).
04.04.2014 23:42 |

Reitings 25
klarlack Nu ja, tieši tas jau izbesīja, ka nekāda pamatojuma tur nebija. Viedoklis neuztrauc kā tāds, sadusmoja mani tas, ka mani tā apjucināja un pat nepaspēju neko atcirst pretī.

meksikanka Apmēram tā arī sanāca, ka turpināju iet uz priekšu ar neitrālu sejas izteiksmi, jo diezgan ātri jau arī pirms tam gāju. Bet jā, tā ir, ka ļoti bieži jau sanāk novērtēt, neko par to cilvēku nezinot. Bet ir starpība, vai tu pasaki un sabojā dienu, vai tomēr klusē, kamēr vien tas cilvēks nav reāli kaut ko izdarījis.
04.04.2014 23:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Skārlet, nu tad nospļaujies. Man vienreiz cilvēks, nepazīstams, ejot garām, paskatījies acīs un teica riebīgu piezīmi par manu izskatu. Lieki piebilst, ka tas, ko viņš izsmēja manī, pašam piemīta vēl lielākā pakāpē. Sajūtos drausmīgi, ejot garām skatlogam paskatījos uz sevi un secināju, ka viss ok, bet nu noskaņojumu sabojāja.
04.04.2014 23:47 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es vienmēr esmu jutusies pārprasta, pat nezinu, kādēļ atstāju tādu iespaidu uz cilvēkiem, bet tā ir. Sākot ar nopietnām lietām, līdz pat tam, ka cilvēkiem bieži šķiet, ka man viņi nepatīk, vai, ka man kaut kas nepatīk vidē, kurā atrodos, kas ir smieklīgi, jo manuprāt, tik daudz, ka daži ir introverti un izpauž savu sajūsmu citādāk taču vajadzētu saprast. Līdz ar to, pasakot šo visu, varu atbildēt, ka mani it nemaz neuztrauc apkārtējo viedoklis. Pat ģimenes lokā ir cilvēki, kuri mani nesaprot, taču man pietiek ar tiem uz rokas pirkstiem saskaitāmiem draugiem/ģimenes locekļiem, kuri tomēr saprot.
Man arī ir tā, ka es parasti cilvēkiem vai ļoti patīku, vai ļoti nepatīku. Jā, gan jau, ka ir arī vienaldzīgie, taču neizsakāmi bieži esmu jutusies, ka kolektīvos (jebkādos, mācību iestādēs, darbā, kursos, vienalga) vai nu tieku pieņemta un kļūstu par komandas dvēseli, vai cilvēki mani atgrūž, jo acīmredzot, kāda mistiska iemesla dēļ esmu izteikti netīkama. Man nav ne laika, ne enerģijas, bet galvenais vēlēšanās pārliecināt cilvēkus par pretējo. Es tiešām nedomāju, ka tie, kurus uztrauc citu viedoklis spēj nodzīvot pa īstam piepildītu un kvalitatīvu dzīvi.
04.04.2014 23:48 |

Reitings 25
Lou Jā, es arī domāju, ka ir jāizaug līdz līmenim, kad reāli rūp vien pašu tuvāko viedoklis, citādi līdz galam brīva nebūšu. Nu, varbūt tad pat labi, ka tādas ne visai tīkamas situācijas, pēc kurām sanāk mazliet sevi paanalizēt, jo kā gan citādāk iemācīšos to pārvarēt.
05.04.2014 00:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits