Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Diagnozes internetā

Reitings 9
Reģ: 08.06.2010
Pēc pēdējā laika notikumiem, vēlējos nedaudz padalīties šajā forumā un varbūt kādu sev līdzīgo tā teikt...nomierināt vai iedvesmot.

Šādas pārdomas manī jau raisījās kādu laiku atpakaļ, taču pēdējo laiku notikumi salika visu uz "i".

Neiespringstot detaļās, pirms kāda laika inficējos ar kādu, kā izrādās viegli ārstējamu, vīrusu/slimību/baktēriju - sauciet kā vēlaties.
Taču emocijas ņēma virsroku un pirmais, ko es darīju - nevis pierakstījos pie ārsta, bet salasījos visu ko internetā. Tikai pēc tam, kad jau asaras spiedās un izbīlis bija pamatīgs- pierakstījos pie ārsta, aizgāju uz konsultāciju, uzstādīja diagnozi, noteica ārstēšanu.
Atnākusi mājās, kārdinājumā iekritu jau pirmajās minūtēs - sāku meklēt internetā atsauksmes par šo ārstēšānu. Biju izlasījusi vairākus desmitus cilvēku šausmīgos rakstus dažādos, pēc skata uzticamos, forumos. Savu norunāto ārstēšanu pie ārsta biju atlikusi par 2 nedēļām, jo bija ļoti bail iet. Nezinu, vai bail no sāpēm vai sekām vai kā, taču nevarēju saņemties un viss. Pēc 2 nedēļām saņēmu sevi rokās un beidzot aizgāju, jo vēl trakāk un nepatīkamāk nevēlējos.
Ārsts šajā klīnikā ļoti saprotošs, apgūlos uz galda un gaidīju lielās sāpes, kuras tik ļoti bija izceltas forumos. Pēc 10min ārsts man saka "celies, tiekamies pēc dažām nedēļām". Manā sejā acīmredzami bija "un tas ir viss?????".
Visu atlikušo dienu es staigāju smaidīga, laimīga un dzīvespriecīga. Jā, varbūt nedaudz nepatīkami bija, bet...paciešami. Arī nekādu seku nav, jūtos lieliski.
Tajā brīdī es sev nosolījos - nekad, nekad vairs diagnožu un atsauksmju meklēšana internetā!!!
Jā, es neapšaubu - šiem cilvēkiem varbūt patiešām bija viss tik slikti kā aprakstīts, taču lūdzu - kad jūs rakstiet tādas lietas, nu vismaz beigās pielieciet frāzi - mums katram ķermenis un sāpju slieksnis ir atšķirīgs.
Jo ne jau problēma šajā visā ir tajā, ka kāds raksta patiesās emocijas, bet gan tas, ka cilvēki - īpaši jauni, bez pieredzes - sabīstās! Jo īpaši, ja runa ir par tādiem jautājumiem, ko skaļi sabiedrībā neapspriež. Tā rezultātā - ir bail iet pie ārsta, bail no sekām, slimības tiek ielaistas līdz tādai fāzei, ka patiešām beigās var būt traki. Un to nesaku tikai es - tam piekrita arī mans ārsts.

Ārā ir tik ļoti skaists laiks, es vēlos, lai visas mūsu dāmas ir smaidīgas un dzīvespriecīgas! Tāpēc lūdzu, dārgās dāmas - meitenes, ja jums ir kāda sasāpējusies rūpe, ja ir kas tāds, par ko internetā sarakstītas briesmu lietas - neielaid! Aizej pie ārsta, uzklausi viņa vērtējumu. Mums katram ir pilnīgi individuāls ķermenis, katram sava slimība var citādi izpausties, neatliec to uz kaut kad, izdari to šodien un Tava sirsniņa būs mierīga.
Un ticiet man - šādu meiteņu, kas baidās, neiet, ielaiž - ir ļoti daudz starp mums. Un vainīgs nav tikai pieredzes un informācijas trūkums, bet iespējams blakus vienkārši nav neviena tuvāka, kas pamudinātu, kā tikai mūsu dārgais un tik ļoti ikdienai nepieciešamais internets!

Esiet laimīgas, meitenes!
03.04.2014 16:02 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man ir pilnīgi pretēja pieredze.

Reiz iegūglēju veselu čupu savu simptomu un salasījos, ka visi tie varētu būt saistīti ar vienu kaiti, kuru es tolaik ārstēju jau 10 gadus. Aizgāju pie savas ārstes, sāku čīkstēt, ka es arī gribu tās "brīnumtabletes", ko internetā reklamē. Daktere (kura pēdējoreiz kādam šo medikamentu bija izrakstījusi 80ajos gados, bet konferencēs bija dzirdējusi, ka ir pacienti, kam palīdz) eksperimentālā kārtā ņēma un izrakstīja arī.

Rezultāts? 2 nedēļas vēlāk es sāku beidzot justies kā cilvēks. Nu jau vairākus gadus lietoju "brīnumtabletes" un esmu no sirds pateicīga gan Gūglei, gan dakterei!

Bet nu jā, cilvēkiem ar vājiem nerviem un plašu fantāziju varbūt tiešām labāk nevajag pašiem sev diagnozes stādīt :)
03.04.2014 16:09 |

Reitings 9
Reģ: 08.06.2010
Jā, man ir bijusi līdzīga pieredze arī šajā jautājumā, esmu lūgusi ārstam arī ko tādu, ko reklamē citi internetā, pat šeit cosmo. Ir bijušas reizes, kad tas ir super atklājums un ir bijušas reizes, kad ārsts kārtējo reizi uzsver - mums katram ir atšķirīgs organisms! Nevar visiem vienu piemērot. Tāpēc jau tā būtība ir - ir jāiet, jājautā, jāmēģina. Tikai tā var uzzināt, kas tev der vislabāk.
03.04.2014 16:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es varētu piekrist viedoklim, ka ar internetu vajag piesardzīgi.. viena lieta ir sagrābstīties informāciju googlee.. cita lieta ir tad, kad ārstēšanu nosaka speciālists.. galu galā ārsts tomēr ir 6 gadus studējis, lai dabūtu diplomu un vairākus gadus strādājis un apguvis zināšanas konkrētā speciālitātē. Ārsts labāk sapratīs, kā strādā ķermenis un kas slimības ārstēšanai būtu nepieciešamākais :)

Bieži vien arī forumos lasu lielas glupības par slimībām, diagnostiku un ārstēšanu.. tā kā.. neieteiktu akli paļauties uz komentāriem :)
03.04.2014 16:25 |

Reitings 374
Reģ: 04.08.2013
Man arī tāpat kā 57days palīdzēja zāles, kuras reklamēja internetā. Nu ne gluži reklamēja, bet bija sarakstītas daudz labas atsauksmes. Un man izrakstīja un tiešām palīdzēja! :)
03.04.2014 16:31 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ņemot vērā, ka ārsti mani pāris reizes ir gandrīz pie dieviem aizlaiduši ar nepareizām diagnozēm, tad tagad vairāk uzticos savām sajūtām un cik necik objektīviem interneta resursiem. Līdz šim nav nācies kļūdīties.
03.04.2014 16:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits