Likums

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Ludzu vajag jusu palidzibu loti vajag likuma punktu ,kas darbojas ja nepilngadiga meitene 14gadi ir jau gadu attiecibas ar pilngadigu puisi,bet mate to atbalsta,matei vienalga ko dara vinas meita ,kas par to draud
30.03.2014 11:51 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Mazliet nesaprotu par ko tiek sacelta tik liela brēka. Protams, tas ir sodāmi, ja pilngadīgais stājas seksuālās attiecībās ar nepilngadīgo, taču šajā situācijā šķiet, ka nav tik traki, ka vajadzētu griezties attiecīgajās instancēs. Kad pati biju tīņu vecumā, man 14 gados interesēja tikai grāmatas un māksla, par puišiem nedomāju vispār. Tagad pienākuši citi laiki, bērni pieaug ļoti ātri, piekritīšu viedokļiem par to, ka tagad 14-16 gadus vecas meitenes izskatās uz saviem 18-22 gadiem. Atkārtošos sakot, ka tāds attiecību modelis varbūt nav pareizs, taču nesaprotu kāpēc vajadzētu meitenes vietā meklēt palīdzību, ja viņa ar puisi kopā ir jau gadu, nav izvarota, fiziski iespaidota un pati negriežas pēc palīdzības.
Mazs piemērs. Pazīstu meiteni, kurai bija 14 gadi, kad viņa sāka tikties ar 22 gadus vecu puisi. Meitene savos gados jau bija uzskatos pieaugusi, saprātīga, puisis pretēji savam vecumam - kā izklaidīgs, trakulīgs tīnis. Satikās, gāja laiks. Nu jau pagājuši 5 gadi. Meitenei ir 19, puisim 27, joprojām abi ir kopā, kopā dzīvo, ir laimīgi. Jā, varbūt attiecību sākumā daudzi nespēja pieņemt viņu savienību, taču viņas vecāki par visu bija informēti un zināja par radušos situāciju. Vārdu sakot, mans viedoklis ir tāds, ka ja pati meitene ir ar puisi kopā jau gadu, ir laimīga un nesūdzās par vardarbību vai nez ko, neuzskatu, ka kādai trešajai personai būtu jājaucas iekšā, jāvelk meitene uz nez kādām ekspertīzēm, bāriņtiesām vai vēl nez kur un jāsaka "Bet viņa taču ir nepilngadīga!"
Mans pirmais draugs bija tad, ka man bija 17, viņam 20. Nedomāju, ka pati tajā laikā būtu ļoti pateicīga cilvēkam, kurš nolemtu mūs izšķirt balstoties uz nez kādiem likuma pantiem.
01.04.2014 00:08 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Šobrīd paziņu lokā 2 pāri.
1. Meitenei 17 gadi un vīram 31. Meitene palika stāvoklī 15 gados. Apprecējās iepriekšējā gadā. Audzina bērnu un ir laimīga, ka viņai tagad ir blakus mazā radībiņa. Tagad ir liela motivācija turpināt mācīties, ko arī dara, jo vēlas kļūt finansiāli neatkarīga no sava vīra.

2. Meitenei 16, puisim 19, arī kopīgs bērns. Puisim nav darba, nestrādā, meitene nevēlas pieskatīt bērnu un grūž viņu uz vecāku kakla. Vislaik staigā ar savu puisi ārā, nestrādā , neko nedara, jo mācīties taču arī negribas.
01.04.2014 00:32 |

Reitings 2336
Man vienmēr šis temats izraisa dziļu riebuma sajūtu. Varbūt par daudz zinu par vīriešu domāšanu, bet ne jau gudrība, dzīves uzskati vai kas cits, izņemot "svaigu gaļu" vīriešus interesē tīņu vecuma meitenēs. Tas, kas viņus pievelk, ir stulbums, naivums, +komplektā svaiga, smuka miesa. Uzskatu, ka meitenei ir attaisnojums- jauna, neaplauzusies, neapjēdz, ka tas lācītis uz t-krekla, īsie svārciņi izskatās nevis smuki, bet pedofilus piesaistoši. Ja man būtu teiksāna- liktu izkastrēt visus mazo meitenīšu pavedinātājus.
01.04.2014 00:53 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Vistu kuuts kladzina par likumu, tikai autore pati notinusi un nekaadiigi nav pierunaajama izstaastiit, kaapeec shii situaaciju vinjai taa "saap". :D
01.04.2014 08:42 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Bet varbūt der paskatīties no otras puses?

Man ir 14 un satiekos ar 17 gadīgu puisi (pēc dažām dienām jau 18 ). Esam pazīstami divus gadus, un nedaudz mazāk kā gadu kopā. Kādas šausmas, pedofīls, kuram interesē tikai ''svaiga gaļa''? Muļķības. Savu īsto vecumu uzreiz nepateicu, kad man bija 13, viņš teica ka ir pārliecināts, ka man ir 15.

Mums ir kopīgas intereses, uzskati, kad esam kopā jūtamies ideāli. Nezinu vai varu teikt ka mīlu viņu, stulbi būtu par mīlestību runāt šajā vecumā, bet šaubos vai ar kādu citu tik pat labi saprastos kā ar viņu. Ja neņem vērā to, ka atrodamies katrs savā Latvijas galā, esmu laimīga, ka man ir tik tuvs un mīļš cilvēks. Protams, radiem par viņu neko daudz nestāstu, tikai to, ka draudzējos ar vienu konkrētu puisi, jo nojaušu, ka to visu izstāstot, droši vien parādītos kāda autorei līdzīga, kas bļaudama nestos meklēt palīdzību, jo 14 gadīga meitene un 18 gadīgs puisis - tas taču ir briesmīgi, nekas ka viņi ir laimīgi viens ar otru.
02.04.2014 12:35 |

Reitings 1152
Un par to, ka pusaudži nespēj izvērtēt ko viņi paši grib, un kas ir vajadzīgs... Nu aplami.
02.04.2014 14:45 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Mans uzskats vienmēr ir bijis, ka ir jāpieaug pirms veido nopietnas attiecības. Draudzēties (lasīt - staigāt kopā ar sadotām rociņām un sarakstīties vakaros) var jebkurā vecumā, bet visādiem citādiem labumiem (piem, sekss, palikšana pa nakti utt.) ir jānobriest. To ļoti labi var redzēt Aļaskas komentārā - cauri spiežas tas jaunības maksimālisms a la "jūs neko nezināt, es esmu tik pieaugusi".

Autores gadījumā es iejauktos. Tāds likums patiešām ir, jo seksuālā atbildība iestājas no 16 gadiem, lai arī tajā vecumā cilvēks vairs neskaitas mazgadīgs.
02.04.2014 14:53 |

Reitings 1493
Aļaska, var, bet atsevišķos gadījumos - nedrīkst!
Jo, vēlreiz banālais piemērs--- pusaudzis grib un viņam ir vajadzīgs alko. Viņš to māk izvērtēt jau 13 gadu vecumā. Vai to vajadzētu viņam drīkstēt?, respektīvi, atceļam arī visus tādus likumus?
Solāriji, pīrsingi, tetovējumi, palikšana uz ielas pēc plkst. 22... tas viss, protams, ir diskutabli, bet mazāk nobriedušā pusaudžu vecumā (nu un kurš un kā to izvērtēs, cik tas pusaudzis ir nobriedis? Viņš pats?), kad turklāt viņos - kas ir zinātniski pierādīts - trako visādas hormonu vētras, tomēr ir jābūt kaut kādiem likumiem, kas to visu ierobežo.

Ehh, labi, ja tas notiktu ar pašu bērniem vai kaut vai tuviem cilvēkiem - brāli, māsu, ka ir pilnīga lemtspēja jau no 14 gadiem un neviens par neko nevar neko pateikt....

Ticu, ka autore uztraucas pamatoti, ne jau viņai truli vnk kremt, ka pilngadīgais guļ ar mazgadīgo (pat ne nepilngadīgo). Protams, ja no malas izskatās, ka tur nav par ko satraukties, par katru tādu gadījumu neviens neskrien un neziņo instancēm. Bet šeit - ir vecāku vienaldzība, un pēc diskusijas saprotu, ka arī iemesli tam, lai flower_21342 interesētos par iespēju iejaukties...
02.04.2014 15:13 |

Reitings 1152
cauri spiežas tas jaunības maksimālisms a la "jūs neko nezināt, es esmu tik pieaugusi".

Wtf? Nē. Es saprotu ka esmu vēl bērns, un nekur neminēju, ka tās būtu nopietnas attiecības, īsta mīlestība, sekss. Es rakstīju, ka lielākā daļa vienkārši nesaprot to. Es netaisos gulēt ar viņu, vismaz ne tuvākajā laikā, bet, tiklīdz kāds uzzin, ka es sarakstos, sarunājos, satiekos un vienkārši pavadu laiku kopā ar gandrīz pilngadīgu puisi, tā uzreiz ir teksti, kā es to varu, es taču esmu sīka (šo te nenoliedzu, bet ļoti kaitina kad visu laiku to norāda), ka tas puisis ir nez kāds slimiķis, un vēl visādi brīnumi.
02.04.2014 15:16 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
ā, jā, kas vispār juridiski notiek līdzīgā kā Aļaskas gadījumā brīdī, kad puism paliek 18? 2 nepilngadīgo sekss taču nav nekas krimināls, bet ja attiecību laikā vienai pusei iestājas pilngadība, bet otra vēl mazgadīga, tad viss jāpārtrauc? Kā tas īsti notiek?
02.04.2014 15:24 |

Reitings 2558
Aļaska - Šajā diskusijā netiek runāts par to, cik nepareizi ir draudzēties ar tādu vecumu starpību, bet tieši par seksu. Kā jau pati minēji, jums tā nav, līdz ar to tava situācija ir savādāka. Kaut gan jāatzīst, ka gribētos teikt, lai turi acis vaļā, jo tomēr 18 gadīgam puisim sekss noteikti interesē un ir vēlme ar to nodarboties.
02.04.2014 15:25 |

Reitings 866
Aļaska, tad tev derētu painteresēties, vai pats puisis tevi vispār ņem vērā. Pēc tava turpmākā stāsta izklāsta rodas iespaids, ka tev šķiet, ka jums viss ir ļoti saskanīgi utt., bet viņam.. Vai viņam tā šķiet? 18 gadīgam tīnim noteikti gribas fiziskas attiecības, tā kā nebrīnītos, ja viņam savā LV galā būtu vēl vismaz 5 tādas meitenes kā tu, tikai, kuras dotu.
02.04.2014 15:25 |

Reitings 1152
var, bet atsevišķos gadījumos - nedrīkst!
Jo, vēlreiz banālais piemērs--- pusaudzis grib un viņam ir vajadzīgs alko. Viņš to māk izvērtēt jau 13 gadu vecumā. Vai to vajadzētu viņam drīkstēt?, respektīvi, atceļam arī visus tādus likumus?

Hmm, bet alko tiešām kaitē veselībai. Saprotu kā tas tika domāts, es pati īsti neizprotu tās meitenes, kuras agri liekas gultā vai nu tikai tādēļ, lai noturētu sev puisi, vai arī lai vienkārši būtu kruta (no sērijas visām draudzenēm ir bijis - man arī vajag ), un nemaz nerunājot par tiem gadījumiem kur puisis piespiež meiteni. Bet ja es nesteidzos ar to gulēšanu, un tajā pašā laikā nevēlos būt kā maza meitenīte, kura tikai spēlējas ar lellēm?
02.04.2014 15:26 |

Reitings 866
ā, jā, kas vispār juridiski notiek līdzīgā kā Aļaskas gadījumā brīdī, kad puism paliek 18? 2 nepilngadīgo sekss taču nav nekas krimināls, bet ja attiecību laikā vienai pusei iestājas pilngadība, bet otra vēl mazgadīga, tad viss jāpārtrauc? Kā tas īsti notiek?

Nav nekas jāpārtrauc, ja neviens neiebilst. Piemēram, meitenei ir zem 16, puisim virs 18. Ja meitenes vecāki (nezinu, vai jebkurš cits to var, bet gan jau kaut kādas iespējas ir) cels pretenzijas, tad meitenes viedoklim ("mums ir mīlestība, es pati piekritu" utt.) nebūs nekādas jēgas. Ja meitenei ir virs 16 gadiem, tad viņa pati var izteikt savu viedokli, jo no 16 gadu vecuma cilvēks pats atbild par savām seksuālām attiecībām. Taču ja visa tā laikā visas puses ir apmierinātas ar visu, tad, protams, tāpat vien nekādas iestādes nejauksies iekšā.
02.04.2014 15:29 |

Reitings 1152
Mēs esam runājuši par seksu, daudz. Ja godīgi, man to gribas (bet nu jā, esmu maza un protams to nevaru izvērtēt objektīvi), bet es saprotu ka neesmu tam īsti gatava. Es ļoti labi zinu ko viņš dara, un nē, tās nav vēl 5 meitenes. Detaļās šeit neizplūdīšu, nedaudz par intīmu, bet man nav par ko uztraukties. Un pēc kāda laika būsim viens otram pirmie.
02.04.2014 15:31 |

Reitings 2558
Aļaska - Cik jūs bieži vispār tiekaties?
02.04.2014 15:34 |

Reitings 1152
chérr, brīvlaikos, ja sanāk. Vasarā, protams, biežāk.
02.04.2014 15:37 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Ja jūs dzīvojat katrs savā Latvijas galā un tiekaties brīvlaikos, tad tas protams, ka ir daudz, daudz savādāk gadījums kā autorei.
02.04.2014 15:40 |

Reitings 1152
Bet mūsu sarunu tematus un palikšanu pa nakti tas nemaina. Cilvēku attieksmi ne tik.
02.04.2014 15:47 |

Reitings 2558
Nu skaidrs. Jāsaka gan, ka tādās attiecībās ir riskanti būt, nu iespējams esmu aizpriedumaina, bet man tiešām grūti noticēt, ka tūlīt nu 18gadīgs puisis tiešām attiecības uztver nopietni. Tādas lieliski der jaunākiem pusaudžiem, tavā vecumā, jo tad pilnībā pietiek ar satikšanos pāris reizes, sarakstīšanos un pabučošanos, bet pieaugot vecumam nāk lielākas vēlmes. Tāpat pilnīgi saprotu, ka neesi gatava, jo vienkārši līdz galam nepazīsti viņu - jūs tik maz esat tomēr komunicējuši dzīvē. Lai vai kā veiksmi un turi acis vaļā :)
02.04.2014 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits