Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
Starp citu 9.maijā sanāca iet gar to uzvaras pieminekli...šausmas...likās,ka esmu iekļuvusi kaut kādā padomju varas burbulī...ārprāts,kas tur darās...Lubene - aizej un apskaties..9.maijs vairs nav tālu...varbūt rozā brilles kritīs.
28.03.2014 14:14 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es ar berniba izjutu Rigas centra dzivojot. Sauca latviesus par gansiem,fašistiemun latviesu valdosu( joprojam ) par suņu valodu.
28.03.2014 14:15 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Kubi, joprojām sauc, vēl ir lobsi, ja pareizi uzrakstīju.

Bet kopumā diskusija ir bezjēdzīga, jo risinājuma nav un nebūs, kamēr viens būs tā glaudīšana krieviem pa galviņu, lai viņi būtu apmierināti un abas tautas tiks kūdītas viena prot otru.

Miers baro, naids posta.
28.03.2014 14:27 |

Reitings 7497
esmu krieviete, bet man apkārt nav neviens no tiem "ļaunajiem krieviem", ko esat aprakstījuši. Ar draugiem krieviem parasti tāpat runājam latviešu valodā. Nepazīstu nevienu, kurš latviešu valodu nepārzinātu.

Arī ikdienā pret sevi kā krievieti neesmu izjutusi nekādu diskrimināciju. Bet tas varbūt tāpēc, ka latviešu valodu uzskatu par dzimto. Akcents man ir, bet tas tāpēc, ka līdz 10 gadiem dzīvoju latgalē, tāpēc ik pa brītim man tās latgaļu skaņas iznāk ārā :)

Tikai vienreiz dzīvē mani Priekules novada domē vīrietis uzrunāja "Jūs, krievu meitene..", bet pēc tam izrādījās, ka viņš ir NA deputāts :D

Latvieši, kas redz manu vārdu un uzvārdu (kaut kāds Lattelecom operators vai tml.) paši ar mani pirmie sāk krieviski runāt. Tas nav pareizi - pirmajiem uzrunāt krieviski, ja redz, ka esmu krieviete. Tāpēc jau daudzi krievi arī ir izlaidušies. Jūs, latvieši, paši viņiem to atļāvāt. Protams, bizness ir bizness, ja grib dabūt krieva naudu un viņš latviešu valodā nerunā, tad jau nekas neatliek, kā pāriet uz krievu valodu. Bet kāpēc ar to ir jāsāk? To gan es nesaprotu. Un ļoti, ļoti bieži esmu ar to saskārusies. Pati ar krieviem bieži runāju latviešu valodā, jo tā man ir vieglāk izteikties.
28.03.2014 14:36 |

Reitings 135
Es jau gaidu,kad tie krievi ienāks, katru rītu ziņās to vien dzirdu...karš jau būs(agri vai vēlu), jo putinam,redz, gribas psrs...lai jau nāk..es tad šaušu prom,kur viņu nav..jo šeit palikt un cīnīties...par ko? par ko lai te cīnās? stulbiem korumpētiem varas vīriem? par latviešiem,kas jau gandrīz izmiruši tāpat kā lībieši? zeme jau te skaista...bet nu neko darīt.
lai viņi te tad osta savu smaku.
28.03.2014 14:37 |

Reitings 2342
Tur jau tā lieta, ka Putina valdība ir labākā kāda Krievijai bijusi ļoti, ļoti ilgā laikā un tas kremt rietumu līderiem un attiecīgi arī prese izvērš rusofobijas propagandu un demonizē krievus tāpat kā arābus,un tauta pavelkass.

Pēc kā spried, ka labākā? Nesaki, ka labklājības līmeņa. :)

Un man ir vienalga, vai tas ir krievs vai amerikānis, okupantiem nav nacionalitātes. Okupants ir jau noteikts morālās degradācijas un tiesiskā nihilisma līmenis, nekāda sakara ar pasi.
28.03.2014 14:38 |

Reitings 6407
Tas nav pareizi - pirmajiem uzrunāt krieviski, ja redz, ka esmu krieviete. Tāpēc jau daudzi krievi arī ir izlaidušies. Jūs, latvieši, paši viņiem to atļāvāt.

Ha, ha man draudzene par šito moralizē. :D Viņa domā tieši tāpat kā Tu + Pati ar krieviem bieži runā latviešu valodā, jo tā esot vieglāk izteikties.

Draudzene saka, ka viņai patīk latviešu valoda un nesaprot kāpēc ar viņu grib runāt visi krieviski, viņai tiešām ir ļoti labs līmenis un zina visu vēsturi, visus vecos vārdus, ko mūsdienu jaunatne nelieto, man pat reizēm pašai jāpiedomā kā izteikties. :)
28.03.2014 14:40 |

Reitings 6407
Ieva, nevajag cilvēkusi musināt.

Pilni draugi ar tādu informāciju, gatavojiet pases, krievi iebruks, neviens mūs nesargā, mēdiji melo utt.

Padomājiet ko runājiet!!!
28.03.2014 14:42 |

Reitings 135
S80, es gan nesapratu,ko es nepareizi esmu pateikusi. :D
Reiz tā butaforija plīsīs, katrs jau to redz savādāk. :)
28.03.2014 14:50 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Patiesībā es jau pāris dienas domāju.
Kādā spelītē esam ievilkti.
ASV paziņo, ka Baltijai uzbruks uzreiz pēc Ukrainas. Latviešus uzvelk, šie pret krieviem, krievi pret latviešiem. Un esam marionetes, kas pat cosmo kožas.
28.03.2014 14:50 |

Reitings 6407

Kādā spelītē esam ievilkti.
ASV paziņo, ka Baltijai uzbruks uzreiz pēc Ukrainas. Latviešus uzvelk, šie pret krieviem, krievi pret latviešiem.

Es teiktu tautu kūdīšana un musināšana, lai piesegtu kādu netīru lietu. Ir citi varianti?
28.03.2014 14:53 |

Reitings 649
Es nezinu, iespējams..
Bet ir bēdīgi uz to visu noskatīties.
Nupat pirms nedēļām divām es praksē (krievu skola) devu anketas un tur jautājums, ko viņi vēlētos mainīt. Un no vairāk kā 100 skolēniem, gandrīz puse ierakstīja, ka nevēlas karu LV (tēma bija vispār nesaistīta ar kariem, bet par dzīves vērtībām anketai). Pat pieminēti notikumi netika, ka šobrī ir aktuāli. Tas nozīmē, ka mājās ir runas, ka tas karš būs.
Ja, kādi 70 % nesaprot latviešu valodu, jā, reizēm teksti ir nesmuki galīgi, bet karš ir ļaunākais, kas var notikt.
Un mēs tajā visā esam nenozīmīgi utekļi starp lielo nāciju spēlītēm. Mūs biedē, kūda, ņirgājas..
28.03.2014 14:58 |

Reitings 649
TB Putekļi
28.03.2014 14:59 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Es gan ceru ,ka tauta svienu otru sapratīs , un mēs dzīvojam uz vienas zemes , un šīs ir mūsu kopīgās mājas.....
28.03.2014 15:02 |

Reitings 2342
ASV paziņo, ka Baltijai uzbruks uzreiz pēc Ukrainas. Latviešus uzvelk, šie pret krieviem, krievi pret latviešiem. Un esam marionetes, kas pat cosmo kožas.

Latviešus uzvilka emocionālās atmiņas par okupāciju, jo Krievija šobrīd izmanto tieši tās pašas vecās metodes okupējot Krimu. Viss šķiet tik pazīstams, tāpēc īpaši sāpīgs. Daži krievu vīri pat Molotova - Rībentropa paktu nr2 piedāvā. Manuprāt, Ukrainas tuvošanās Rietumiem, Krievijai ir nepatīkams solis, jo samazinās ietekmes reģions. Pie tam, Krima pati par sevi ir ekonomiski izdevīgs ķēriens, un tukšām rokām iet prom nebūtu cienījami. Ko dara ASV? Piesedz pati savus melnos caurumus. Gribētos jau domāt, ka esam pietiekoši interesanti, lai kāds vēlētos ar mums manipulēt, bet man vairs nav tas vecums, kad naivums rotā.
28.03.2014 15:05 |

Reitings 6407
Viena no top pelnošākajām nozarēm ieroču tirzniecība, tas liek aizdomāties...

Par to karu visur raksta, cilvēkus apzināti musina, mani jau tas sāk kaitināt.

Šodien izlasīju vienas meitenes ierakstu, ka jāgatavo pases izbraukšanai, jo visi mēdiji melo, tūlīt iešot krievi iekšā. Krievi gribot bijušās PSRS valstis pārņemt.

Orģināli?
28.03.2014 15:05 |

Reitings 2094
Es nevēlos karu , es nevēlos piedzivot to ko piedzivoja kara laikā ,kad Latvija ieguva Neatkarību....
Es nevēlos zaudēt savus tuvos ,mīļos cilvēkus ,ja lidz tam karam ar attieksmi nonāksim. šo diskusiju vajadzētu dzēst.
28.03.2014 15:06 |

Reitings 6407
ctn, ASV paši ir zagļi! Iegāja Irāka mieru baigo taisīt, patiesība izzagt valsti.
28.03.2014 15:07 |

Reitings 2094
un ja citur iebruks arī ? vISAS valstis tak nebūs pasargātas.....
28.03.2014 15:08 |

Reitings 6407
Ak, Dievs, tak nomierinaties. Izdevīgāk ir ilgermiņā pelnīt naudu no sadarbības, kā uztaisīt vienu kariņu un pēc tam postījumus vēl labot.
28.03.2014 15:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits