Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
K +
28.03.2014 09:55 |

Reitings 99
Reģ: 20.12.2010
Tā gribās par šito komentāru paziņot policijā

.ja neskaita dažus jaukus izņēmumus, Latvijas krievi manās acīs ir padomju atraugas, kuriem nekur pat māju nav.

kā var tik rupji izteikties?
28.03.2014 09:58 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu nacionāliste, bet man nav nekādu pretenziju pret cilvēkiem, kuri ciena manu valsti. Nav svarīgi vai tas ir ķīnietis, krievs vai anglis. Ja viņš neteiks, ka runāju suņu valodā, ja cienīs manu valsti un tās vēsturi un centīsies te iederēties, nevis nāks uz svešu māju ar savu kārtību, mēs noteikti varēsim sadzīvot.
Bet, ja man pretī stāv beezobains ģīmis sporta kostīmā ar laķenēm, kurš bļauj, ka latvieši ir tādi un šitādi, Krievija ir superīga, piesien pie mašīnas Krievijas karogu un aizbrauc uz 9. maija klaunādi, lai paslavētu roģinu, kurā viņš varbūt pat nekad nav bijis, nekad šādu cilvēku necienīšu un pat nemēģināšu palīdzēt viņam te nejusties liekam. Es vispār uzskatu, ka visus tos, kas slavina Krieviju un noniecina Latviju, vajadzētu uzreiz iesēdināt vagonā un aizvest uz tik mīļo zemi, kur viņus noteikti sagaidīs pats Putins ar izplestām rokām. Te nevienu ar varu netur.
28.03.2014 09:59 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
sonya

Kur manā tekstā ir kaut viena rupjība un ko Tu tādu policijai noziņosi? Pastāsti, man ir interesanti :D
28.03.2014 10:00 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man vispār ļoti patīk julenok viedoklis daudzos jautājumos, bet nu šitais -

Liela daļa vecākas paaudzes krievu nav tik ļoti vainīga, ka neruna latviski. Jo pēc PSRS sabrūkšanai vajadzēja naudu pelnīt, laika mācībā. Nebija. Un kad viss kļuva +- stabili, smadzenes nebija tik jaunas, lai visu iegaumēt jauno vielu. Un viņi nav pelnījuši dēļ tā tik ļoti nosodamo attiecību, jo mokas valodas nezināšanas dēļ.

ir vienkārši
28.03.2014 10:01 |

Reitings 99
Bet, ja man pretī stāv beezobains ģīmis sporta kostīmā ar laķenēm, kurš bļauj, ka latvieši ir tādi un šitādi, Krievija ir superīga, piesien pie mašīnas Krievijas karogu un aizbrauc uz 9. maija klaunādi, lai paslavētu roģinu

Libra, tiešām,šādi eksemplāri vēl ir Latvijā? :o Man žēl :|

delusion, es taču neziņošu! Taču kā var nosaukt cilvēku par "atraugu"? Godīgi sakot, mani tiešām tas aizskar!
28.03.2014 10:03 |

Reitings 2461
sonya

Ja Tu jūties kā psrs atrauga, tad tā nav mana problēma, cilvēks pats nosaka to, kas viņš ir. Varu nosaukt arī par padomju atliekām - cilvēki, kuri pa šiem gadu desmitiem nav spējuši iemācīties valodu, vēsturi un integrēties, cildinošāku apzīmējumu nav pelnījuši.
28.03.2014 10:07 |

Reitings 7143
Liela daļa vecākas paaudzes krievu nav tik ļoti vainīga, ka neruna latviski. Jo pēc PSRS sabrūkšanai vajadzēja naudu pelnīt, laika mācībā. Nebija. Un kad viss kļuva +- stabili, smadzenes nebija tik jaunas, lai visu iegaumēt jauno vielu. Un viņi nav pelnījuši dēļ tā tik ļoti nosodamo attiecību, jo mokas valodas nezināšanas dēļ.

Da labi!
Drauga vecmamma bija vāciete, dzīvojusi un augusi Ukrainā un Padomju laikos pārvākusies uz Latviju. Jā, toreiz valodu mācīties nebija nepieciešamības. Bet tagad - viņa ne reizi nav ar mani runājusi krievu valodā. Atzīstu, latviski viņa runāja ne ļoti labi, bet es viņu sapratu un viņa ļoti centās. Arī veikalos viņa vienmēr centās runāt latviski un piestrādāja par aukli latviešu ģimenē, kur ar bērniem vienmēr runāja latviski. Un pat nevajadzēja veltīt laiku, lai mācītos, jo normālas komunikācijas rezultātā to iemācās automātiski.
28.03.2014 10:08 |

Reitings 7143
Sonya, tu laikam dzīvo citā Latvijā, ja tev šķiet, ka šādu eksemplāru nav.
28.03.2014 10:09 |

Reitings 99
delusion

Tev ir ļoti šaurā domāšana! Protams, ka nav tāvas problēmas kā es jūtos, bet cieņa... Tavi opis un ome tad jau arī ir padomju atliekas.
28.03.2014 10:11 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
man nekad nekas nav bijis pret krieviem..mana pamaate ir krievvalodiigaa,visu muzhu bijushi daudz krievu draugu... bet nesen autobusaa,kad konduktore paludza virietim latviski uzradit biljeti un vinsh asi atcirta,ka po lobatski ne govorit.. tad gan man asinis saaka rinjkjot veenaas.... tas bij tiiiiiiik jeeli :( ...
28.03.2014 10:11 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Agrāk, deviņdesmitajos, bieži nācās saskarties ar diskrimināciju, jo nācu no krievvalodīgas ģimenes. Gan bērnudārzā negribēja mani ņemt, gan sanāca sēdēt pēc stundām, jo ''vai'' vietā netīšām pateicu ''oi''. Jāpiebilst, ka gan es, gan mana ģimene runājam latviešu valodā. 16. marts un 9. maijs mums ir parastas dienas. Bet joprojām atrodas latvieši, kuri uzzinot, ka esi krievs, sāk trīcēt no bailēm tikt iesēdinātiem maizes vagonos, kaut arī ar to viņiem un viņu senčiem nav bijis ne mazākā sakara. Tomēr pieņemu, ka katrā tautā atrodas aprobežoti eksemplāri.
28.03.2014 10:12 |

Reitings 99
Libra

Es nebiju ar tādiem saskarusies, nesaku, ka nav...
28.03.2014 10:12 |

Reitings 2461
sonya

Man ar domāšanu viss kārtībā, ko nevarētu teikt par 9. maija svinētājiem :) Un kāds tam visam sakars ar manu opi un omi? :D Es neesmu krieviete, viņi dzīvo savās mājās (Latvijā) un nav nekādas atliekas.
28.03.2014 10:13 |

Reitings 99
buuuuu

nu jā, protams šitais arī ir pretīgi.
28.03.2014 10:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kādas muļķības! Es esmu krieviete, man nav problēmas ar valodu, šo valsti uzskatu par savējo, bet es nekādā ziņā negribu un man nevajag, lai mani uzskatītu par latvieti! Un arī pati negribu, jo es esmu krieviete un vienmēr būšu. Vienīgais, ko gribētu, lai latvieši krievus nestādītu kā zemāku šķiru, bet arī tie ir daži gadījumi tikai, pārsvarā cilvēki attieksmē ir normāli.

+++
28.03.2014 10:16 |

Reitings 99
Esmu krieviete, piedzimu Latvijā, esmu LR pilsone, bet esmu atlieka?
28.03.2014 10:17 |

Reitings 2461
sonya

Es Tev jau iepriekš rakstīju - ja Tevi šis apzīmējums tā aizskar, tā ir Tava problēma, jo konkrēti Tevi es nesaucu vispār nekā. Ja jau raksti forumā latviski, tad valodu zini un arī valsti kaut cik cieni (cerams).
28.03.2014 10:21 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Oh my God :D :D :D

Nomierināties, te neviena nekad neko nepieradīs :) Par cieņu piekrītu, bet tai jābūt abpusējai.

Es arī esmu krieviete, taču runāju latviski, mācos latviski, draugs man ir latvietis, problēmu nav :)
28.03.2014 10:21 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Krievi ir ļoti karstasinīga un patriotiska tauta. Ko padarīsi.
Māsas vīrs, krievs, viens no labākajiem cilvēkiem ko pazīstu, referendumā balsoja par divvalodību, lai gan runā tekošā latviešu valodā, sieva ir latviete un bērnam ir latvijas pilsonība. Kādēļ? Ne tādēļ, ka jūtas apspiests, bet tādēļ, ka ir krievs. Tīri principiāli. Tikai žēl, ka nezin kādas var no tā būt sekas,jo nav ne jausma cik bēdīgi ir dzīvot Krievijas federācijas sastāvā. Kādēļ par Krieviju? Tādēļ, ka nav noslēpums, ka referendumu rīkoja Krievijas valsts. Ar kādu mēŗķi, pašas saprotat. Lielākajā daļā Krievijas vēl gaisā virmo padomjlaiku atmosfēra. Ja Krievi izcīnītu savu sapņa piepildījumu - pievienoties Krievijai, ātri vien to gauži nožēlotu.
Vienkārši nav poņas par vēsturi un politiku. Domā,ka tur Krievijā ir zelta dzīve.
Un gandrīz katrā valstī ir citas valodas pārstāvji. Ne tikai Latvijā. Tāda ir mūsdienu politika.
28.03.2014 10:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits