Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Pardon, Mi Amor!
http://www.4smileys.com/smileys/happy-smileys/happy-smiley34.gif
28.03.2014 00:15 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kameer buus attieciigie politikji, tikmeer arii miera nebuus. Neba jau cilveeki pashi no briivas gribas pleeshaas. Arii Krievija pieskjilj uguntinju visam klaat. Nebuutu taas visas sarunas par sho teemu un naida kurinaashanas, gan krieviem buutu mazaaka pretestiiba runaat latviski, gan pashi latvieshi mieriigaak attiektos pret krieviem. Galu galaa, lv krieviem un latvieshiem dzimtene tak viena un taa pati - lv.
28.03.2014 00:24 |

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Neviena no maniem komentariem nav atrodama naida kurinasana. Drizak ieteikums, katram pasam paskatities uz sevis, un sakt mainit sevi, pirms likt citam mainities.:)

Bet laikam, jau, dazam naida piekritejam to nesaprast.:)
28.03.2014 00:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kameer buus attieciigie politikji, tikmeer arii miera nebuus.

Piekrītu.
Un varam tikai pamācīties no mūsu pašu kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas. Šīs valstis kaut kā spēja tikt galā mierīgi, ārti un civilizēti ar savu valsts valodu un krievvalodīgo asimilēšanu.
28.03.2014 00:47 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
ko tu tur murgo??
cik tev gadu?
tagad aizstāvēsim nabaga apspiestos krievus latvijā.
negatīva attieksme pret krieviem ir pašu krievu vainas dēļ! ja viņi spētu cienīt šo valsti un valodu, nebūtu nekādas prolēmas, bet liela daļa joprojām uzskata ka šī ir krievijas zeme un tikai.
man vienalga no kādas pasaules puses esi, bet ja šeit dzīvo, tad cieni šo valsti un pacenties iemācīties valodu, tas ir tikai normāli. man nekad neienāktu prātā pārvākties uz citu valsti un nodirst cik tur ir slikti un kādi visi tautieši ir idioti, bet tajā pašā laikā dzīvot no tās valsts pabalstiem. (kā liela daļa krievu dara)
starpcitu, krievijas krievi atšķiras no latvijas krieviem, šiet lielākoties dzīvo kautkādi atsaldēti idioti, kam nav sajēgas ne par ko, kas pasaulē notiek acīmredzot.

neuzskatu ka visa krievu tauta ir slikta, ir arī pietiekoši daudz labu foršu cilvēku. bet ir arī ļoti daudz indivīdu kam vajadzētu vnk iešaut galvā kādu lodi un miers uz zemes.
latvijas krievi vispār liekas kautkāda īpaša suga.
28.03.2014 01:01 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
tapec jau nevajag bazt visus viena maisa
Tas arī netiek darīts. Teikums "ķīnieši ir maza auguma" nenozīmē, ka visi ķīnieši ir īsi. Tas, ja kāds pārlieku personīgi uztver teikumu, kas sākas ar "krievi ir..." tā ir viņa paša darīšana. Vispār jau tādas lietas parasti aizskar, ja tur ir liela daļa taisnības.. jeb citiem vārdiem - patiesība kož acīs. Piemēram teikums ''latvieši ir nacisti'' mani īpaši neaizskar, jo es zinu, ka tā nav.

Personīgi es vērtēju cilvēkus ne pēc tā cik viņi labi (vai vispār zin) latviešu valodu, bet gan pēc viņu spriešanas prasmēm, cieņas pret šo valsti un tās iedzīvotājiem. Tā nu ir sanācis, ka lielai daļai krievu stipri klibo ar manis pieminētajām lietām.
28.03.2014 01:03 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Cenšos būt toleranta, bet reizēm runā mana nacionālistiskā puse, it īpaši šobrīd, kad Ukrainā notiek neiedomājamas lietas. Pro-krievisku ierakstu dēļ mans lietuviešu dzīvokļa biedrs no Feisbuka izmeta labu draudzeni. Izskatās, ka man drīz būs jādara tas pats, jo vairs nevaru izturēt ņirgāšanos par tikko iegūtu Latvijas pilsonību un paziņojumiem, ka kādam to sūda pasi nemaz nevajag.

Es ticu, ka lielākoties krievvalodīgie apzinās, ka viņu kārotā otrā oficiālā valoda ir absurda, neloģiska un nepamatota vēlme. Viņi turpina spirināties naida un spīta dēļ.
Kad viņi to atzīs vai mainīs, es nākšu pretī ar visu savu būtību un dvēseli, jo es vēlos, lai visi esam viena saliedēta nācija, lai kādā valodā mēs runātu mājās. Vienai pusei ir jāsāk piekāpties, bet man sķiet, ja tie būs latvieši, tad mūs samīs. Ja tie būs krievi, mēs saliedēsimies.
28.03.2014 01:46 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Tautību, ko rakstīt pasē, var brīvi izvēlēties.

Latvijā nevar tā brīvi izvēlēties, tu maldies. kas esi, tas esi. tu vari izvēlēties vienu no savu vecāku tautībām.
28.03.2014 02:51 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Esmu LATVIEte ,un neskatos uz kreiviem ar naidu . ja man liek mieru ,lai dzīvo tālāk . Māku kreiviski pateikt tikai - da un ņet ,cpacivo ,požalsta,,,,,ja nepatik ,lai neruna ar mani.....
28.03.2014 05:57 |

Reitings 217
Reģ: 29.03.2010
Mans viedoklis par krieviemiem nedaudz pamainījās brīdī,kad iepazinos ar savu tagadējo draugu-krievu.Viņš ir no tiem krieviem,kas ciena gan mūsu valsti,gan mūsu valodu,cenšās runāt latviski,lai kā arī sanāktu. Esam daudz runājuši par krieviem Latvijā un citās valstīs,viņš pats personīgi izteicās,ka krievi bieži vien no sevis daudz ko iedomājas, grib,lai visi skaidra pakaļ kā pakalpiņi,to viņš nevarot saprast.
Pašai ir tāda attieksme-ja godā manu tēvzemi,ciena valodu,tad es labprāt būšu atvērta tam cilvēkam,pieļauju arī,ja es runāju latviski,bet mans sarunu biedrs krieviski. Bet tiklīdz parādās-Latvija smird un tādā garā,tad ātri vien parsaku,ka šai situācijai ir risinājums-čemodāns,stacija,dzimtene.
Ehh...citreiz tā sasāpās sirds par tiem krieviem,kas te Latvijā s*dus taisa
28.03.2014 06:17 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem

Kādas muļķības! Es esmu krieviete, man nav problēmas ar valodu, šo valsti uzskatu par savējo, bet es nekādā ziņā negribu un man nevajag, lai mani uzskatītu par latvieti! Un arī pati negribu, jo es esmu krieviete un vienmēr būšu. Vienīgais, ko gribētu, lai latvieši krievus nestādītu kā zemāku šķiru, bet arī tie ir daži gadījumi tikai, pārsvarā cilvēki attieksmē ir normāli.
28.03.2014 06:33 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Lai ko man skaidrotu un teiktu, es nekad, NEKAD nespēšu to pieņemt. Es nekad nesapratīšu, kapēc es runāju krieviski, būdama latviete Latvijā, bet krievs runās krieviski Latvijā. Man tas sāp un viss. Man sāp visa Latvijas noniecināšana, nenovērtēšana.
28.03.2014 07:42 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Njām.

Uj nabga krievi tiek apbižoti, bet tas jau nekas, ka savā zemē latviešus krievi sauc par latišskij fašist un valodu nosauc par sabačij izik. Nē, tas ir nomāli un pieņemami, bet kad aizskar krievu tad nu ir uj uj. Nabadziņi utt.
Slikti paliek no šī visa. Protams, valdība jau arī vainīga, ka pakļaujas krievijai, tās visas krievu skolas jau sen vajadzēja klapēt ciet un ja ir nepieciešamas tādas skolas, tad tām ir jābūt 100% par maksu, kas būtu vairāk nekā loģiski.
nekas jau nebūtu pretī, lai tak dzīvo, sabiedrībā komunicē latviski, ciena valsti un neuzspiež savu kremļa propogandu visiem.
28.03.2014 07:51 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Voisu diskusiju nelasīju, bet pilnīgi piekrītu pēdējiem diviem komentāriem. man pilnīgi nelabi metās, kad krievi sāk sūdzēties,ka šeit, lūk, viņus diskriminējot..
Man šķiet, ka skolēniem pat nav nekas pret bilingvālās sistēmas ieviešanu skolās, bet atrodas mērgļi, kuri pa šīm krievu skolām braukā un kūda tos skolēnus uz agresiju. Fuuu...
28.03.2014 09:20 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Vienkarsi, loti biezi redzu, ka krievvalodigajiem tiek ieteikts braukt uz krieviju, un tamlidzigi rasistiski komentari

Tu zini, kas ir rasisms??????
Un tā parasti tiek ieteikts tiem, kuri plivinās ar Krievijas karogu, sprauž žoras lentas, nerunā latviski un ķengājas, cik te ir slikti.
28.03.2014 09:44 |

Reitings 99
Reģ: 20.12.2010
Pretīgi to lasīt!
Sanāk dēļ tā, ka kāds latviešu idiots vienreiz man pateica, ka pasaule sākusies no latviešiem, man tagad par visiem latviešiem jāsaka, ka viņi ir debīli?

Vispār, priekš kam uzsākt šitādas tēmas? To visu speciāli "laid tautā", lai cilvēki nepieverš tik lielu uzmanību globālakājām problēmām.

Bieži vien vārds "krievs" no latviešiem skan ar tādu naidu, ka tiešam liekas, ka kaut kāds lamu vārds.
28.03.2014 09:48 |

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
tik tiešām KĀDA DISKRIMINĀCIJA KRIEVIEM LATVIJĀ?? Pilns ar krievu skolām ( pat augstākā izglītība) visās sabiedriskās iestādēs ar viņiem auklējas un run krieviski, Rīgas domes mērs pat ir krievs, reklāmas afišas krieviski, regulāri te visādas krievu estrādes zvaigznes brauc, visādi komedij klub uttt... KRIEVU TAUTĪBAS CILVĒKI !!!! BEIDZIET SŪDZĒTIES UN ATZĪSTIET KA JUMS ŠEIT LATVIJĀ IR ĻOTI LABI.
28.03.2014 09:49 |

Reitings 99
laiž*
28.03.2014 09:49 |

Reitings 99
Es uzskatu, ka tie krievi, kuriem ir slikti Latvijā, nelasa šo forumu! Un es nesaprotu, kāpēc man, krievietei, kura neatsakas runāt valsts valodā, maksā visus nodokļus, nesūdzās, kāpēc man ir jālasa tagad visi šie komentāri. Tiešam, kāpēc nevar cienīt viens otru? Pretīgi!

K , sliktāk, kā latviešiem man te nav!
28.03.2014 09:53 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ha, es bērnībā tusēju tikai ar krieviem un runāju krieviski - tieši viņi bija tie, kuri ar laiku arvien vairāk sāka mani bakstīt, ka es esmu tikai latviete (nevis forša krieviete), ka latvieši ir fašisti un Latvija patiesībā pieder Krievijai. Krievi paši panāca manu riebumu pret sevi. Tā ka nevajag te liet gaužas asaras par ļaunajiem latviešiem..ja neskaita dažus jaukus izņēmumus, Latvijas krievi manās acīs ir padomju atraugas, kuriem nekur pat māju nav.
28.03.2014 09:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits