Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
stellaglmr

Mani, kā diskusiju partnerus, piesaista cilvēki ar labu valodu, attīstītu spriestspēju, plašu redzesloku un vismaz bāzes zināšanām par tēmu. Morālā pārliecība, vāji faktu izvilkumi, nespēja formulēt viedokli un vulgaritāte mani nudien nesaista.

Piemēram, ja persona runā par leģitimitāti, tad būtu jāsaprot arī leģitimācija. Skaidrs, ka te tas nav. Par ko diskutēt? :) Neredzu jēgu tērēt savu laiku.
29.03.2014 13:38 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man šķiet, ka Morgan vienkārši nepiedomā pie tādām lietām kā rakstības stils vai valodas izvēle. Man patīk pati ideja - viņai visam ir pamatojums un uz visu ir atbildes. Kuras, kā jau minēju, ir diametrāli pretējas manam viedoklim. Arī Tavam. Un mums ar Tevi ir vairak pa ceļam šajā jautājumā. Man netraucē viņas raksības stils, jo es uzskatu, ka virtuālā vide nav kaut kas tāds, kur par Tevi kāds vispār spēj objektīvi ko spriest. Kaut vai šis portāls. Ir tik daudz aplamo viedokļu bez jebkāda pamatojuma, bet taču piedomā un piecas reizes pārlasa katru uzrakstīto teikumu, ka pilnīgi jūtams, cik ļoti cilvēks tiecas pēc atzinības. Brīžiem līdz smieklīgumam.

Es jau šeit izplūdu. :D
Īsumā es vēlējos teikt, ka: lai arī Morgan viedoklis man ir nepieņemams es tomēr ar interesi lasu viņas viedokli un cenšos izprast kādēļ tā. Kādēļ viņa vienu un to pašu lietu ir izvēlējusies interpretēt savādāk. Interesanti. :)
29.03.2014 14:48 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Laba valoda nav tikai pieturzīmes un teikuma struktūra. Tā sevī slēpj arī valodas kultūru. Man netraucē palagi, kuros viens teikums ir viena rindkopa, pieturzīmju lietojums nav pareizs. Valodas kultūras neesamība gan traucē. Citāti man, saprotams, nav jāliek.

Man patīk pati ideja - viņai visam ir pamatojums un uz visu ir atbildes.

Jā, korķīša sindroms. :)

Kādēļ viņa vienu un to pašu lietu ir izvēlējusies interpretēt savādāk.

Ja man jautātu kaut ko par kosmosa tēmām, tad mana interpretācija krietni atšķirtos no pārējo viedokļiem. Kāpēc? Ne velna par šo tēmu nejēdzu, bet nu, runāt gribas... :D Ja kāds iebilstu, pateiktu, ka zināšanas ir aplamas, un gvelztu savu. :)
29.03.2014 15:44 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Par ko tada nervozitate? Neruna, nu un? Kam no ta sliktak? Latviesiem sliktak? Redz' latviesi parmet, ka PSRS laika viniem bija uzspiesta krievu valoda un ko tie blaveji tagad dara? Pasi grib uzspiest krieviem savu valodu! Nevar pats piekopt noziedzigu darbibu ,kura apsudz citu, nevar. Tie ir dubultstandarti un liekuliba.

Morgan, neesi kaut ko sapīpējusies un sajaukusi, kur atrodies? Ko nozīmē "paši grib uzspiest krieviem savu valodu"
29.03.2014 15:50 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Ctn, un tu gribi teikt, ka esi zinosaka par so temu neka morgan? Lasot tavus un Morgan komentarus, es neliekas. Tu esi ta, kura mal vienu malamo un nevari konkreti atbildet. Morgan noteikti zin vairak un var just, ka nav izskalotas smadzenes.
29.03.2014 17:47 |

Reitings 49
Reģ: 15.08.2013
Piekrītu, ka aukstais karš starp mums un krieviem būtu jāizbeidz, bet tas nav tik vienkārši.
Ir krievi, kas normāli dzīvo Lattvijā, forši cilvēki. Bet pārāk daudz ir to, kas nicina latviešu valodu, tā vietā bāžot savu valodu, pārāk daudz ir to urlu, tāpēc arī tā saucam. Skarbi, bet daudzi krievi netaisās cienīt mūsu tautu un zemi, kāpēc lai mēs viņiem piekāptos?
29.03.2014 17:51 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Morgan noteikti zin vairak un var just, ka nav izskalotas smadzenes.

+++++++++++
29.03.2014 21:39 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Redzi, Tava domāšana ir tāda tipiska balstiesīga pensionāra stilā - iedeva banānu, tātad labs. Izpratne par ekonomiku, starptautisko ekonomiku, to ietekmi uz dzīvi neeksistē.

Ok, nestrīdēšos, jo te ir ļoti labi novērojams sindroms Zinu visu labāk par visiem. Uz priekšu, galvenais, lai nesanāk aplauzties savos spriedumos, skaitot banānus! Turklāt Tavu "domu" uztveru, bet ļāvu Tev vēlreiz uzsvert savu nozīmīgumu, jo ar manu komentāru nav nekāda sakara. Jā, esmu laimīga ar savu banānu, tikai banalitātes a lā Esmu viszinošāka par laimi (vai par nožēlu) uz mani neiedarbojas!
29.03.2014 23:18 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Piedod, bet šķieti vulgāra, neizglītota sieviete. Nav ne mazākās vēlmes turpināt sarunu. Lai jauks vakars

Bullshits, rezumējot visu ctn sarakstīto sviestu, jo redzams, ka cilvēks nemāk diskutēt. Redz - mans viedoklis ir mans un pareizais, Tavs - absurds un vulgārs. Lai Tev pašai jauks vakars, citādi izklausās, ka ar jaukiem vakariem Tev tā pagrūtāk
29.03.2014 23:20 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Lai Tev pašai jauks vakars, citādi izklausās, ka ar jaukiem vakariem Tev tā pagrūtāk

Ha, ha, ha. Es galīgi par tēmu neko nekomentēšu, bet šis citāts, meksikanka, vienkārši made my day, jeb uztaisīja man dienu. :D
29.03.2014 23:30 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Iesaku autorei palasīt rus.delfi komentārus ātri sapratīsi, ka krieviem naids pret latviešiem nav mazāks kā latviešiem. Vispār latvieši jau tā piekāpjās krieviem piemērām ikdienā pārejot sarunā uz krievu valodu. Nu pēdējais laikam ko vēl viņu labā izdarīt būtu ieviest divvalodību (officiālu) un nulles pilsonību (kaut cilvēks pat labdien pateikt nezin)
P.S Autorei: Krievus neviens pa urlām nesauc! :D Par urlām tiek saukti tikai tie cilvēki kas uzvedās nekulturāli, agresīvi un ģērbjas treniņtērpā, a ko darīt ka tādi pārsvarā ir krievvalodīgie cilvēki. Diemžēl arī cietumos lielākā daļa krievvalodīgie...
30.03.2014 09:37 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
HEH...Vakar sanaaca taada sportiskaa diena. Es gan biju skatiitaajos, bet tas nemaina lietas buutiibu. Taatad, bija divas komandas, abas jauktas krievi+latvieši, un abaas komandaas speeleejoshie krievi runaaja latviski, nekaadu probleemu. Ljoti amizanti izklausiijaas, kad abas komandas saaka baarties savaa starpaa, latvieshi baaraas krieviski un krievi baaraas latviski un jautraakais ir tas, ka abaam iesaistiitajaam puseem tas sagaadaaja diezgan jautrus mirkljus :D Nu goda vaards, vieni feini krievu jaunieshi! :) Taa ka nav ko te schirot visus. Kaa teicis kakjis Leopolds: Dziivosim draudziigi :)
30.03.2014 09:50 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
stellaglmr
Mi amor
Jackie
meksikanka

Paldies! :)

Amelija
Ne, neko neesmu sajukusi.
Dazam damitem ,redziet, pajautajot cik pulkstentins uz ielas austinas viist izdzirdot atbildi krievu valoda. Redziet, Latvija dzivojosajiem krieviem ir obligats pienakums zinat latviesu valodu. Ne, nav pienakums. Nav tada likuma, kas to noteiktu par obligatu (atskaitot valsts iestades) un nav tadu moralu iemeslu kapec tas butu obligati atskaitot dazu nacionalistu uzpusto paslepnumu un velmi uzspiest citiem savu kulturu ka atriebibu par vesturi. Valodas zinasana ir tikai ieteicama. Attiecigie nacionalisti labak vairak butu kopusi pasi savu latviesu valodu, citadi klausoties TV vai radio dazu nacionalistu aktivistu un politiku runas, neizklausas ka viniem latviesu valoda butu prioritate, nemaz nerunajot par vienkarsas tautas masu, kur daudziem tads limenis ka no paligskolas, lai gan ir ar auKstakas skolas diplomu. Un savu valodu un kulturu lai izplata taisot 5 un vairak bernus gimene nevis to uzspiezot citiem!
30.03.2014 17:44 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
31.03.2014 07:39 |

Reitings 27552
31.03.2014 07:41 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Kur vēl lielāka pretīmnākšana krieviem kā te?
Krievu valoda dominē uzreiz pēc latviešu valodas. Krieviem nemaz nav nepieciešama latviešu valodu zināt,jo ir darba vietu,kur ņem ,ja nezini krievu valodu. Tev nešķiet diskriminējoši,ka latvieti var nepieņemt darbā,jo redz viņš nerunā perfekti krieviski?
Parasti ja ir 1krievs un vairāki latvieši,tad latvieši visi pāriet un sāk runāt krieviski.
Protams,ka var diskriminēt un nejauki izturēties pret tiem,kuri necenšas un negrib zināt latviešu valodu un sabiedrībā pasaka latvietim- pašol... (tik tāpec,ka ir latvietis:D latvieši ),ir stulbi pakaļā līdēji. Mēs krievi esam gudrāki, bet latvieši ir un būs tupi . Visādi mēģinā provocēt.
Ja krievs normāli izturās, ciena valsti un neapvaino publiski latviešus ,tad viņam nevajadzētu būt problēmām. Problēmas ,radīsies tiem,kuri visu mūžu dzīvo Latvijā un nemāk vai negrib mācēt saprast un runāt latviski pat elementārākās frāzes , jautājumus. Es te nerunāju par vecām tantiņām vien,bet gan arī par jauniešiem ..
31.03.2014 08:47 |

Reitings 27552
Morgan ir krieviete, un SC elektorāts.Tapec vienmer atradis sviestainus divkosigus argumentus par labu tikai okupantiem. Un ka var manīt( protams ja zin politiku un vesturi) zinasans vinai vajag, apgramstitas. Tapec ar garie palagi ir pilnigs bulšits:D Domāts nezinišiem:D Īstenība smieklīgi viņu lasīt:D
31.03.2014 09:04 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Es zinaju, ka Krievija grib nacionalizet savu banku sistemu, bet necereju ka lietas bidisies tik atri. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K_r7fmS6y64

Samera driz pienaks diena, kad latviesi brauks uz Krieviju pec bananiem. :D Manus vardus jus vel pieminesiet. :D Veders ir lielakais cilveka kungs. :)
31.03.2014 12:22 |

Reitings 27552
Ko tu pīpē???????? :D :D :D
31.03.2014 12:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits