Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Bet te jau nav īsti runa par to, ka visi ir jābāž vienā maisā - latvieši. Kaut kādi pārpratumi, slikta komunikācija te notiek.

Bet KĀDĒĻ ... kādēļ krieviem mācēt latviešu valodu, dzīvojot LV , ir kas īpašs, kas te jāuzsver ?
Jebkuras valodas prasme ir bagātība, ko neviens nevar atņemt; un dzīvojot LV, šīs valodas prasme ir pašsaprotama. LR ir neatkarīga jau cik gadus ? Valodu vienkāršas komunikācijas līmenī - pie kaut nelielas vēlmes - cilvēki jau būtu apguvuši sen.
T;a kā tas ir tikai un vienīgi attieksmes jautājums .. .tad daudziem latviešiem tas sāp. Jo tas, pirmkārt, tiek traktēts kā necieņa pret šo vidi un cilvēkiem.
28.03.2014 23:27 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Lai kaut ko saprastu, ir jāmācās. Citādi var balsi par banānu atdot...

Zinasanas var iemacities aplamas. Lai spetu saprast ir jadoma, jadoma un velreiz jadoma citadi iemacities var visadas drazas un mes vel joprojam ka viduslaikos uzskatitu, ka zeme ir plakana un saule griezas ap zemi. Kadreiz kludainie uzskati vienmer tiek lauzti ar to cilveku palidzibu kuri doma un uzdod jautajumus nevis vienkarsi aped zinasanas kuras citi pasniedz.

Kas attiecas uz cnt ieprieksejo komentaru par ekonomiku, tad bez aboliem un sipoliem (lasit:partika) tev nebus vajadzigas ne arzemju glaunas masinas, ne Apple produkcija, nedz brendu smotkas, nedz citi trendigi barahlo, un tik elemntaru lietu ka nodrosinat partikas pamatproduktus jau nu tiesam var katra valsts. Nav jau runa par to, ka jadzivo tikai ar to ko pats var sarazot, bet gan par to ka ir jaspej sevi nodrosinat partiku, ir jabut vieglajai rupniecibai utt. Latvijai loti maz razo un nerazo to ko reali pati varetu prieks sevis razot un perk to no citiem, ta ir pasnaviba. Visas imperijas vesture ir sabrukusas del ta, ka no razoyajiem kluva par pateretajiem, ta bija ar Seno Romu, ta bija ar Ottomanu imperiju. Nevajag sevi manit, ka sodien nez kads brinumains progress ekonomika ir sasniegts. Tas nav sasniegums, tas ir noziegums, rekets un apzagsana globali runajot. Sodien 85 cilvekie pieder puse no pasaules vertibam! Zini ar ko to var salidzinat, kur bija lidzgi? Senaja Egipte faraonu laikos!
Tas ekonomiskais izdevigums audzet kafiju/palmu ellu whatever kada kronkreta valsti ir ekonomiski izdevigi nevis vietejai tautai, bet uznemuma izpasniekam. Tak paskaties ka dzivo valstis, kuras tiek razots! Bangladesa nodarbojas ar adas apstrada, kads attiecigais rajons izskatas ir vispar murgs un elle zemes virsu. Kadas izskatas apgerbu susanas fabrikas Indija/Bangladesa/Paksitana? Pati primitivaka celtne, iznemuma karta ar normalu ugunsdrosibu un bez ieverojumam buvparkapumiem. Afrikas valstis kas ir bagatas er derigajiem izrakteniem plaukst un zel nabadziba. Libija bija vieniga stabila un partikusi valsts Afrika ar milzigam zelta rezerven un fatu, bet to NATO nobombija un tagad plosa Al Qaeda. Sim valstims ir taustamas derigas lietas, kapec vini no to pardosanas nedzivo labak, kapec?? Es pateiksu kapec- ekonomiska disorganicija, kas nes pelnu korporacija un bankam. Es so sistemu saprotu un saprot ari tie kuri to vada, vini nav nekadi mulki kas nesaprot ko dara, bet dara to ar izsmalcinatam metodem, iznemot tas reizes kad izsmalcinatas metodes nestrada.
Tas dazas vel pagaidam partikusas Rietumvalstis ari nav bez problemam- mizligi paradi, inflacija, bezdarbs, dzives limena krisanas. Ja es velos iekrat savam vecumdienam, es nemaz to izdarit nevaru- inflacija apris manus iekrajumus. Mana vieniga iespeja ir iesaistities valsts pensiju fonda, pat ne iespeja, bet automatiski dala no algas tiek atvilkta. Bet es negribu valstij dot savus iekrajumus, tie ir mani iekrajumi. Kapec man valstij tos jadod? Kapec mani 50£ pec gadiem ir vairs sodienas 5£ vertiba, kapec? Kapec es nevaru normali savu turibu uzkrat sava seifa, kapec mani spiez nestu uz banku vai vells vinu zina kur vel?! Vai tas ir musdienu ekonomiskas sitemas parakums? Ja, iespejams, bet sis parakums nav par labu tautai bet loti saurai elitei- korporotokratijai.
28.03.2014 23:53 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Meksikanka

Jā, tikai sakarā ar manu komentāru vispār neklemmējas. Vēlreiz saku - ironija nevietā, bet nu spriežot pēc Tava komentāra, ko nu tur var prasīt.

Klemmējas, pie tam ļoti labi. :)

Redzi, Tava domāšana ir tāda tipiska balstiesīga pensionāra stilā - iedeva banānu, tātad labs. Izpratne par ekonomiku, starptautisko ekonomiku, to ietekmi uz dzīvi neeksistē.

ceļ algas, pensijas, pabalstus. Turklāt bieži vien arī gada vidū.

Īsāk sakot - palielina sociālo slogu valstij, secīgi - uzņēmējiem. Krievijas intervence Ukrainā izraisa pret Krieviju vērstas politiska un ekonomiska rakstura sankcijas, kas sit uzņēmējiem. Uzņēmēji ir darba devēji, lielākie nodokļu maksātāji. Tie, pateicoties kuriem, ir pensijas ko izmaksāt, ir pabalstiem nauda. Tas ir saprotams? :) Algu, pensiju un pabalstu palielinājuma vienīgais racionālais risinājums ir produktivitātes pieaugums. Putina aktivitātes to nesekmē.
28.03.2014 23:56 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Valodu vienkāršas komunikācijas līmenī - pie kaut nelielas vēlmes - cilvēki jau būtu apguvuši sen

Es esmu krieviete un dzīvoju krievu vidē un varu droši apgalvot, ka krievu cilvēki, nu labi mēs nerunājam par veciem tantukiem, bet pamatā Latvijas krievi latviski saprot un ir spējīgi normāli runāt, komunicēt šajā valodā.

Vismaz 70 %, ja ne vairāk, krievu latviski runā, bet kāpēc nerunā un tāpēc liekas, ka nemāk? Tāpēc, ka nav vajadzības latviski runāt, lielākā daļa latvieši pat izdzirdot nelielu akcentu vai zinot cilvēka uzvārdu, kas ir krievisks, paši runā krieviski.

Mans tēvs pats darba kolektīvā uzstāja, lai kolēģis latvietis runā ar viņu latviski, tīri, lai apgūtu valodu, tas darbojās kādas divas dienas, latviešu kolēģim apnika runāt lēni, lai saprot, kaut ko paskaidrot, jo bija jāatkārto frāzes, ko mans tēvs uzreiz nespēja uztvert, saprast, un vienkārši pārgāja uz krievu valodu, tā arī visā tā latviešu valodas mācīšanās beidzās, saka, ka ka valoda jāmācās saskarsmē, ikdienā, bet kā? Ja latvieši dzirdot akcentu automātiski metas runāt krieviski?? Kur mācīties?

Pati varu godīgi pateikt, ja no piektās klases, kad latviski nesapratu gandrīz ne vārda, nebūtu ielikta mācīties latviešu plūsmas klasē, tad arī es tagad latviski nerunātu.
29.03.2014 00:00 |

Reitings 2342
Morgan,

Ne tikai zināšanas mēdz būt aplamas, bet arī spriestspēja un informācijas uztvere ierobežota. :)
29.03.2014 00:02 |

Reitings 3031
Redzi, Tava domāšana ir tāda tipiska balstiesīga pensionāra stilā - iedeva banānu, tātad labs. Izpratne par ekonomiku, starptautisko ekonomiku, to ietekmi uz dzīvi neeksistē.

Bananu domasana ir visiem cilvekiem, pilnigi visiem, uz bananiem viss balstas, tikai uz bananiem un jo lielaki banani jo labak. Par bananiem doma absoluti visi valsts galvas, ekonomikas planotaji, biznesmeni, stradniecinu, multimAkstiniem un parejie. Nevajag manities, ka tev banani neinterese. Dotu Putins lielus bananus tu pirma aizskrietu ar elkoniem te visas mus grustidama un prom uz maskavu Putina bananu suukaat.

Tu apgalvo, ka ekonomiku zinu, tad esi ludzu tik laipna un paskaidro kapec Krievija nevar tautai iedot letus kreditus ka ASV? Jo galau gala shodienas ekonomiska izaugsme pamatojas uz kreditiem, jo letaki krediti jo lielaks impulss ekonomikai- atceresimies musu treknos gadus. :)
29.03.2014 00:05 |

Reitings 2342
Dotu Putins lielus bananus tu pirma aizskrietu ar elkoniem te visas mus grustidama un prom uz maskavu Putina bananu suukaat.

Spaisu pīpē?

galau gala shodienas ekonomiska izaugsme pamatojas uz kreditiem, jo letaki krediti jo lielaks impulss ekonomikai- atceresimies musu treknos gadus

Muļķības. Vismaz pamata ekonomiskos jautājumus apskaties.

Piedod, bet šķieti vulgāra, neizglītota sieviete. Nav ne mazākās vēlmes turpināt sarunu. Lai jauks vakars. :)
29.03.2014 00:10 |

Reitings 3031
cnt

PIenemsim, ka es kludos, bet uz normalu jautajumu tacu var atbildet vai ari tas ir vulgars?

Kapec Krievja nevar iedot letus kreditus ka ASV?
29.03.2014 00:15 |

Reitings 3031
Vel viens vulgars un neizglitots jautajums. Ka tas nakas, ka Krievijas valsts parads sastada 8,4% no GDP (gross domestic product), bet ASV 101,6 % no GDP? 2012 gada dati.

Kam ir gruti saprast ko tas nozime, parnesiet sos skaitlus uz savu majsaimniecibu par GDP pienemot savus gada ienakumus- vienam parads sastada 8,4% bet otram 101,6%. Sakiet kurs labak savas finanses plano? Man liekas, ka seit viens no diviem ir dzili, dzili taja vieta kur saule nekad neiespid un tikai tris veidi ka no ta tikt ara: a) izdomat ka nopelnit un atmaksat paradu, kas ir maz ticami; b) defolteties; c) liels "kashkis".
Sakiet ludzu auKsti izglitotas ekonomistes, kur tiesi es kludos un kapec?
29.03.2014 00:32 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Katrā valstī ir ļauni cilvēki un labi cilvēki. Arī krievi. Nedomāju ka visi krievijas pilsoņi ir apmierināti ar situāciju Ukrainā un politiskām amatpersonām. Tāpat kā mēs. Ja esi dzimis krievs nenozīm;e ka uzreiz atbalsti uzbrukumu kādai konkrrētai vallstij vai esi urla. Tikpat labi cik slepkavu nav te pat LV
29.03.2014 04:43 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Morgan, to jau sen visi zina, ka ASV ir *irsā. :D

Daudz +++ Tavam pēdējam tekstam. ;)
29.03.2014 09:24 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Šī ir tēma, kas mani padara ļoooti agresīvu....

Uzreiz piebilde: runa ir TIKAI par to krievu daļu, kas DZĪVO LV un NERUNĀ VALSTS VALODĀ!

Tas ir tikai normāli, zināt valodu, ja kādā valstī esi nodzīvojis visu mūžu.
Un atvainojos - atrunas: nav ar ko mājās,darbā utt runāt latviski, tāpēc nemāk bla bla blaa - cik stulbam jābūt, lai ko tādu teiktu, pat aizbraucot ceļojumā uz kādu valsti, piemēram nedēļas divas - tu ej uz veikalu, pie produktiem ir nosaukumi, visi apkārt runā savā valodā, vismaz dažus vārdus apgūsti jau pa šo neilgo periodu. Bet nodzīvot līdz sirmam vecumam uz mūsu zemes, izlikties, ka nesaprot, plus vēl nicināt latviešus, mūsu valodu - tā ir bezkaunība!

Uz ielas es neatbildu cik pulkst utt, neko nepalīdzēšu ja man prasa krieviski. Varu tikai pārjautāt - ko, lūdzu?

Latviešiem vajadzētu pašiem būt aktīvākiem, aizstāvēt savu valodu un censties piespiest krievus latviskoties - arī veikalos apkalpot valsts valodā, tad varbūt sāktu saprast, ka te nav RUS!

Ja kaut kas nepatīk, ja mēs esam gani un su*i latiši - lūdzu, tepat blakus ir Krievija, brauc prom un nesmirdi mūsu zemē!

Un maija svētki, kad viņi brauc ar mašīnām, kurām virsū lieli uzraksti RUSSIA, kad plīvo krievu karogi - man tiešām gribētos, lai viņus visus tur savāc, ieliek vagonos un aizsūta labi tālu prom, kā tas reiz notika ar latviešiem. Parazīti. Ir jāsaprot, kādā valstī atrodies, jāciena gan zeme, gan tauta, gan valoda! Neproti integrēties sabiedrībā - brauc prom! Bet latvieši kā vienmēr tikai klusē, nemāk ierādīt savu vietu tiem okupantiem, ka te NAV Krievija! Vajag aizliegt šādus maija svētkus, nojaukt to nolādēto pieminekli un uzsvērt valasts valodas lomu! Šeit ir Latvija!

PS atvainojos, par šo tēmu citādi nevaru!
29.03.2014 12:02 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ai, žēl, ka CTN beidza diskutēt ar Morgan.
Lai arī jau citā diskusijā pierādījās, ka mans un Morgan viedoklis ir diametrāli pretējs ir ļoti interesanti lasīt viņas stāstīto. Viena iemesla dēļ - viņa iziet no cita starta punkta pētot visus procesus. Retā Cosmo dāma, kura savu viedokli, lai arī ļoti atšķirīgo, neuztiepj - bet pamato.
Bija forša lasāmviela. :D
29.03.2014 12:11 |

Reitings 3031
Uzreiz piebilde: runa ir TIKAI par to krievu daļu, kas DZĪVO LV un NERUNĀ VALSTS VALODĀ!

Par ko tada nervozitate? Neruna, nu un? Kam no ta sliktak? Latviesiem sliktak? Redz' latviesi parmet, ka PSRS laika viniem bija uzspiesta krievu valoda un ko tie blaveji tagad dara? Pasi grib uzspiest krieviem savu valodu! Nevar pats piekopt noziedzigu darbibu ,kura apsudz citu, nevar. Tie ir dubultstandarti un liekuliba.
29.03.2014 12:14 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Tāpēc, ka nav vajadzības latviski runāt, lielākā daļa latvieši pat izdzirdot nelielu akcentu vai zinot cilvēka uzvārdu, kas ir krievisks, paši runā krieviski.

Piekrītu, un man tas riebjas! Tāpēc es principa pēc vienmēr runāju latviski, arī tad, ja pretī ir krievu tautības cilvēks! Ir bijis, ka mans treneris ir krievs, mēs runājam katrs savā valodā un vairāk vai mazāk viens otru saprotam :)
29.03.2014 12:18 |

Reitings 3031
stellaglmr
Paldies. Man ari zel.
Visparigi runajot var kulstit pustuksus salmus rinki apkart, bet diskusija par konkretam lietam ir daudz produktivaka, jo procesa atklajas parstaveta viedokla plusi un minusi ka man ta oponetajiem.
29.03.2014 12:19 |

Reitings 3922
Morgan
Latvija šeit ir bijusi vienmēr. Okupācijas vara pati par sevi nebija likumīga. Arī krievu valoda, ka izrietošais loģiskais - nebija likumīga šajā teritorijā. Latvijas valsts oficiālā vāloda ir latviešu un neviena cita. Ir likumīgi prasīt to pārvaldīt tās iedzīvotājiem. Tā nav uzstiepšana, bet lģiska prasība. Loģiska prasība, kurai ir likumīgs pamats.

Nevajag jaukt divas dažādas lietas.
29.03.2014 12:21 |

Reitings 3922
Jāsaka pēc mūsu iepriekšējās sarunas un pēc šīs tavas diskusijas ir ko iegūt. Ja ne tīri nozīmīgā līmenī priekš manis personīgi. Tad izpētīt cita veida jautājumus. Kas, kā, kāpēc.
Atbildes ir jāmeklē. Ja nebūtu divu pretēju viedokļu, tad neviens viedoklis nebūtu loģiski pamatojams. Tikai diskusijās ir iespējams rast atbildes uz problēmjautājumiem. Vismaz pamatos. Ja ne globāli. :)
Nu, tā domāju es. Jo opozīcija vienmēr atklāj otras pozīcijas trūkumus uzskatos - uz abām pusēm.
29.03.2014 12:24 |

Reitings 3031
stellaglmr

Pirmkart man vispar neliekas, ka krievu latviesu valodas nezinasana ir masveidiga. Kat kadi veci onkuli un tantes, lai nezina krievu valodu, viniem kaut ko uzspiest ir lieki un pat nezeligi, savukart jaunajiem lielakajai dalai bus nepieciesamiba iemacities latviesu valodu sa vai ta- citadi kur vini doma Latvija dabut darbu?
Otrkart, taja laika kad Latvija atradas PSRS sastava starptautiski ta neskaitijas okupacija, starptautiski PSRS teritorijas atzina par likumigam, par A-Vaaciju nebija laimigi, bet nu... Attiecigi PSRS likumdosanai bija legitims speks tas robezas.
Treskart un galvenokart. Kada ir atskiriba starp legitimu un nelegitimu varu, kura uzpiez konkretu valodu? To, ka vieni to dara legitimi, bet otri nelegitimi? :D Bet uzspiez jau tiesi tapat! PSRS tureja legitimu varu savas teritorijas, kas tika starptautiski atzita, tatad vini krievu valodu uzspieda legitimi. :D Kas to butu varejis paredzet, ka PSRS vara vienu dienu skaitisies nelegitima? Ja reiz par legitimitati, tad PSRS republiku atdalisanas ari nebija gluzi legitima. :D Bet sodienas valstu teritorijas ir legitimas un starptautiski atzitas. :) Daudz kas ir loti relativs.
29.03.2014 12:41 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Man nav pretenziju pret krievu tautības cilvēkiem. Vismaz ne tiem, kas iekļaujas sabiedrībā, nevis skrien pa ielu, trennūzenēs un ļeprikonu kurpēs, smēķis mutē, polšs kabatā un zobi izdauzīti. Ejot garām kaut ko nošļupst un ir agresīvi.
Ja cilvēks ir normāls un iekļaujas sabiedrībā, nav pretenziju.
Ja darbā piezvana kāds krievu tautības cilvēks un runā krievu valodā, es runāju latviešu valodā. Neviens nav nospiests, apbižots vai nesaprasts.
Tāpat esmu saskarusies ar cilvēkiem, krievu tautibas, kaa paši prasa, vai var runāt krievu valodā? Bet es turpinu latviski un viss ir kartībā.
Man vairak ir pretenzijas pret tiem cilvēkiem-krieiem-atkritējiem, tiem kas grib atkrist un nemaz negriv iekļauties sabiedribā.
29.03.2014 12:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits