Šī ir tēma, kas mani padara ļoooti agresīvu....
Uzreiz piebilde: runa ir TIKAI par to krievu daļu, kas DZĪVO LV un NERUNĀ VALSTS VALODĀ!
Tas ir tikai normāli, zināt valodu, ja kādā valstī esi nodzīvojis visu mūžu.
Un atvainojos - atrunas: nav ar ko mājās,darbā utt runāt latviski, tāpēc nemāk bla bla blaa - cik stulbam jābūt, lai ko tādu teiktu, pat aizbraucot ceļojumā uz kādu valsti, piemēram nedēļas divas - tu ej uz veikalu, pie produktiem ir nosaukumi, visi apkārt runā savā valodā, vismaz dažus vārdus apgūsti jau pa šo neilgo periodu. Bet nodzīvot līdz sirmam vecumam uz mūsu zemes, izlikties, ka nesaprot, plus vēl nicināt latviešus, mūsu valodu - tā ir bezkaunība!
Uz ielas es neatbildu cik pulkst utt, neko nepalīdzēšu ja man prasa krieviski. Varu tikai pārjautāt - ko, lūdzu?
Latviešiem vajadzētu pašiem būt aktīvākiem, aizstāvēt savu valodu un censties piespiest krievus latviskoties - arī veikalos apkalpot valsts valodā, tad varbūt sāktu saprast, ka te nav RUS!
Ja kaut kas nepatīk, ja mēs esam gani un su*i latiši - lūdzu, tepat blakus ir Krievija, brauc prom un nesmirdi mūsu zemē!
Un maija svētki, kad viņi brauc ar mašīnām, kurām virsū lieli uzraksti RUSSIA, kad plīvo krievu karogi - man tiešām gribētos, lai viņus visus tur savāc, ieliek vagonos un aizsūta labi tālu prom, kā tas reiz notika ar latviešiem. Parazīti. Ir jāsaprot, kādā valstī atrodies, jāciena gan zeme, gan tauta, gan valoda! Neproti integrēties sabiedrībā - brauc prom! Bet latvieši kā vienmēr tikai klusē, nemāk ierādīt savu vietu tiem okupantiem, ka te NAV Krievija! Vajag aizliegt šādus maija svētkus, nojaukt to nolādēto pieminekli un uzsvērt valasts valodas lomu! Šeit ir Latvija!
PS atvainojos, par šo tēmu citādi nevaru!