Diskriminaacija dziivojot aarzemees

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Jautaajums taam, kuras dziivo aarzemees - vai esat saskaarushaas ar diskriminaaciju? Ja jaa, tad kaa taa izpaudaas un vai situaacija mainiijaas peec gadiem, leenaam pazaudeejot akcentu?
25.03.2014 18:04 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Sorry, Emanuelle, ka mēs te Tevi, kā piemēru liekam, bet Tu mums te visuzkrītošākā ārzemniece.
Emanuelle tak cik reizes teikusi ka partika ASV ir labaka , ka LV vinai tapec bija slikātā āda. Nu vai nav pilnīgs sviests?

Bet ja VIŅAI tā pārtika tur ir labāka, tas taču nenozīmē, ka viņa saka, ka Latvijā aug sūdīgi burkāni un ka mēs visi te tūlīt noindēsimies. Viņa bieži ir izteikusies, ka baidās Latvijā vilkt jocīgākas drēbes, jo tad visi skatās. Bet tas atkal ir tikai tāpēc, ka mums sabiedrība pa lielam ir diezgan konservatīva un tādu interesanti ģērbto cilvēku nav nemaz tik daudz. Mums ir piemēram Agnese Kleina, kas tiek izķengāta pa visādu portālu komentāriem, kamēr tajā pašā Londonā neviens uz viņu pat aci nepamirkšņinātu jo viņa būtu tikai viena no...
Būtībā neatceros, ka konkrēti Emanuelle būtu kaut ko sliktu teikusi par Latviju.
Kubiet, es atbraucu atpakaļ, man bija drūmi, ļoti drūmi, lidmašīnā kāpu mijoties neziņai par to, vai kaut ko citu redzējusi, te varēšu tāpat priecāties un optimismu par to, ka viss būs labi. Pēc ilga laika pirmais brauciens Rīgas sabiedriskajā, visas nīgrās omes ieraugot likās "Oj. sūdi būs." Galu galā viss ir labi, jo cenšos strādāt pie labas attieksmes saņemšanas, kā Tu saki. Un tā arī tas strādā :)
Kāds būsi pats tādu attieksmi sanemsi.

Tas arī būtu jāņem vērā katram, kuram liekas, ka citā valstī kā imirgrantu viņu apbižo. Ja tu lepni vervelē savā spāņu valodā un puksti, ka nevari saprast "to stubo britu akcentu" tad nebrīnies, ka no vietējiem saņemsi diezgan cūcisku attieksmi.
26.03.2014 15:56 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Mums ir piemēram Agnese Kleina, kas tiek izķengāta pa visādu portālu komentāriem,
kas tā tāda? Goda vārsd nav ne jausmas.
26.03.2014 15:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Runaajot par teemu-man saakums bija loti gruuts,jo es pilniigi nespeeju iedziivoties svesumaa,nespeeju saprast ,ka taa latviete pie kuras dziivoju saakumaa ,arii ir cilveeks ,kurs ir jau citaads,pavadijusi lielu laika posmu svesumaa.Tagad redzu vinu pilniigi citaam aciim-esam paarunaajusas to saakumu.Es nekad neaizmirsiisu savu pirmo darba vietu-nekad agraak nebiju to izjutusi,ka esi tomeer tas iebrauceejs un paies taads kaartiigs laiks,kad tevi saaks uzskatiit par saveejo.Mana omiite Vaacijaa dziivoja 50 gadus ,un vienmeer smeejaas,ka tomeer visu laiku juutas,kaa "auslenders".
26.03.2014 16:00 |

Reitings 69
Reģ: 21.11.2013
Neesmu saskārusies ar diskrimināciju, pat sākumā, kad nepratu valodu, vietējie bija ļoti draudzīgi un saprotoši. Bet kas attiecas uz akcenta zaudēšanu, tad, manuprāt, to tik ātri nemaz nevar zaudēt.
26.03.2014 16:08 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
arī šeit kāds atkal pamanās parādīt savu pārākumu ar skatu no "augstākā plauktiņa" dzīves :).

tās, kas raksta, ka Latvijā ir diskriminācija, jūs laikam tiešām dzīvojiet kaut kādā burbulī, savā rozā briļļu pasaulītē, vai arī izvēlieties neko negatīvu neredzēt sev apkārt ārzemēs, ārpus savu un bagāto draugu "villu" sienām.

Latvijā ir apm.5 afro-latvieši un tie paši visi "slavenības". sievietēm ikdienā nekas netiek liegts vai atņemts. par seksuālajām minoritātēm visskaļāk zākājas tikai Kas Jauns un privātā dzīve un Kaspars Dimiters. cietumā par to neliek, kā Krievijā, uz ielas norauties pa purnu var Maskačkā, bet tur var norauties ikviens.

vienīgais, par ko man sāp sirds, ir cilvēki ar invaliditāti un smagām slimībām. viņiem mūsu valstī neklājas viegli un uzskatu, ka tas jau līdzinās diskriminācijai, ka jāubago nauda caur ziedojumiem, lai bērni nenomirtu.

esmu ilgāku laiku dzīvojusi dažādās valstīsun dažādās kultūrās, un mani novērojumi ir, ka Latvijā ir mierīgi. Un cilvēkiem ir iespēja izteikties, nevis kā ASV, pasarg dies kaut ko ne tā izteiksi, uzreiz rasists vai kas nu tur, sūdzēs tiesā... te var pateikt, ka Lingitai nav talanta un tu nebūsi rasists, vienkārši viņai tiešām nav talanta, jo tas ir fakts..
26.03.2014 16:16 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vai tad tie, kas brauc uz ārzemēm, nerēķinās ar to, ka vienmēr būs mazliet zemāki par vietējiem? Tas tā vienkārši ir, un, manuprāt, tas ir normāli. Katram ir savas mājas (valsts), bet citās mājās esam tikai ciemiņi, un daži ciemiņi uzvedas pat ļoti bezkaunīgi.
26.03.2014 16:16 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Un cilvēkiem ir iespēja izteikties, nevis kā ASV, pasarg dies kaut ko ne tā izteiksi, uzreiz rasists vai kas nu tur, sūdzēs tiesā... te var pateikt, ka Lingitai nav talanta un tu nebūsi rasists, vienkārši viņai tiešām nav talanta, jo tas ir fakts..
aaamen :D

Es esmu no taam "aarzemnieceem", kam Latvijaa ir labaak. Vienkaarshi tagad man ir aarzemju posms. Es gribeetu veel padziivot paaris gadus kaadaa citaa valstii, man patiik, bet taapat sirdii zinu, ka Latvija ir taa, kur es beigu beigaas nonaakshu.
26.03.2014 16:20 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Latvijā nav geju vai rasisma problēmas? Pfft. Lielākajai daļai manu daugu ģimenēs melnos uzskata par absolūti zemāku pakāpi (kaut gan pašiem draugiem pietiek prātiņa un pieredzes domāt racionāli) pirms es braucu uz UK, vecmāmiņa piekodināja "Tu tikai nesaejies ar nēģeri", izteikumi presē un komentāros...
Arī kas attiecas uz gejiem, pat gados jauni cilvēki ar ko esmu runājusi, šausminās (kamēr lezbietes, saprotams, patīk visiem).
Ārzemnieki, iebraucēji vispār nav te sevišķi gaidīti, tāpēc, ka vietējie mediji izceļ tos šausmīgos piemērus, kā apčurā pieminekļus un brauc maukās. Un pat tagad, ja pilnīgi nesaistoties ar sekstūrismu uz šejieni atbrauc bariņš gados pajaunu vīriešu būs divu veidu meičas - tādas, kas trīsies apkārt cenšoties tikt pie dzērieniem un tādas, kas pie pirmā "hello" nolamās un sūtīs dirst, jo nedod dievs, nopirks man dzērienu un seksu sagribēs. Daudzi cilvēki, kas Latvijā ir bijuši kā tūristi saka, ka cilvēki te nav sevišķi laipni pret iebraucējiem.
26.03.2014 16:31 |

Reitings 27552
Man atkal apkart neviens nav rasists vai fomofobs. LV patīk uznemt ārzemniekus, to var redzet pec melnajiem,italisiem un citiem ārzemniekiem kurus te ne tikai ciena, bet gadiem tv un prese redz. Lv protams tevi cienis ja ko darisi, nevis tusesi uz pabalstiem, bet ta ir visur. Un turisti pat no krievijas ( ar turistiem sanak pasrvara stradat) saka ka LV ir ļoti laipni visi un pretīmnākoši. Nu ka vienmer katrs redz citus caur savu prizmu.:)
26.03.2014 16:35 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
cormeum , ja tev 1000ls , runāsim vēl latos, šķiet, maz, tad nu jā ... brauc tik uz Angliju un strādā par 1000 mārciņām, nu dien būs labāk! :D
26.03.2014 16:36 |

Reitings 27552
https://www.youtube.com/watch?v=Lskw9ASyir4Los Amigos - Lambada Liigo! vecum veca dziesma. Gobzins ar... ka doma ko? Ne jau nu latviešiem:D
26.03.2014 16:38 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Samaara, ja tu padzīvo Francijā (savā ziņā arī Itālijā, bet itāļi nav tik snobiski)... kas attiecas uz citām rasēm... tur pēc pilnas programmas varētu izbaudīt rasismu.

šeit mums ir dīvānā purkšķētāju rasisms, kur tantes un onkuļi bubina. ja nāks melnais uz ielas pretī, būs pilnas bikses un mute ciet. tie somāliešu bēgļi tīri labi esot laukos iedzīvojušies.
26.03.2014 16:44 |

Reitings 27552
http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=106&what=4
http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/105?news_id=19031

ir simtiem citu piemeru. Uz LV brauc dzivot no visas pasaules, uz tejieni parceļ dzīvi un biznesu.Un te jūtas labak ka majas. tikai fakti, neka personīga.
26.03.2014 16:45 |

Reitings 27552
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/482818-francija_kartejo_skandalu_izraisijusi_ciganu_deportesana Francija deportē čigānus.
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/493604-francija_pern_no_apmetnem_izlikti_19_380_cigani

Vēl drukāt par to ka franči izturas pret čigāniem? Kuri lielak dala dzimusi tur.

Pie mums čigāni redzami TV un rīko koncertus labi apmeklētus. Neka personīga tikai kaili fakti.
26.03.2014 16:48 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Ja tu lepni vervelē savā spāņu valodā un puksti, ka nevari saprast "to stubo britu akcentu" tad nebrīnies, ka no vietējiem saņemsi diezgan cūcisku attieksmi.

Es piekrītu Samaaras konkrēti šim citātam, kaut arī šad tad jau zināmu tādu kā gaisā jūtamu nicinājumu jau var just arī bez iemesla.

Tāpat arī tam, ka tomēr vidēji Latvija nav tā attieksmes ziņā liberālākā valsts. Gan mans draugs, gan viņa draugi, pazīstamie vidējās un vecākās paaudzes cilvēki ir vairāk mazāk rasisti un homofobi.
26.03.2014 16:48 |

Reitings 27552
Gan mans draugs, gan viņa draugi, pazīstamie vidējās un vecākās paaudzes cilvēki ir vairāk mazāk rasisti un homofobi.
Tad jums ir dīvaina sabiedrība. Es tadu goda vards peronigi pazistu tikai vienu, skaļi neteiksu jau tika minets. Tacu tas ir slims cilveks.Parejie ir par dažādām rasēm,par gejiem( ja reiz cilveks ta ir laimigs) un par frīkiem vispar Ari radu tantes kam 82 gadi un 69...ta lūk.
26.03.2014 16:51 |

Reitings 27552
Vispar kaitina ka samērā toleranto LV, dazi tīšuprāt pataisa par homofobu un rasistu valsti. Lai gan ta ne tuvu nav patiesiba. Idioti ir it visur atrodami. Ta ka... nav janoliek Latvija.Te ir milzums daudz labu normali domajosu cilveku. Tas ka daziem ir meslaine apkart, nenozime ka ta ir it visiem un visur.
26.03.2014 16:54 |

10 gadi
Reitings 2916
Nu, tad man ir dīvaina sabiedrība. Varbūt es kā cilvēks, kurš ir izteikti pret rasismu un homofobiju, piesaistu pretēji domājošus. :D
26.03.2014 16:56 |

Reitings 27552
kur tu izroc baru ar tik netolerantiem cilvekiem? Es izvelos tikai sev patīkamu sabiedrību. Ar slimiem dzive nekomuniceju. Labi ka radi ar veseligi domajosi.
26.03.2014 16:58 |

10 gadi
Reitings 2916
Es personīgi neteicu, ka Latvija ir rasistu un homofobu valsts, tikai teicu, ka tā nav gluži liberālākā gala valsts.
Bet tas jau kāda kuram ir izpratne par aizspriedumiem. Man tas neaprobežojas ar Dimitera izteikumiem vai melnādaino iekaustīšanu uz ielas. Manuprāt, ja vecākiem ir aizspriedumi par to, ka bērns satiktos ar melnādaino, tas ir rasisms. Ja puisis kopējo paziņu ballītē nekādā gadījumā negribēs sēdēt blakus gejam, tā ir homofobija. Visi tie jociņi par melnādainajiem un banāniem - tas ir rasisms. Ja, tā vietā lai lietotu vārdu 'gejs', tu izvēlies citus, kas sākas ar burtu p - tā ir homofobija.
26.03.2014 17:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits