Diskriminaacija dziivojot aarzemees

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Jautaajums taam, kuras dziivo aarzemees - vai esat saskaarushaas ar diskriminaaciju? Ja jaa, tad kaa taa izpaudaas un vai situaacija mainiijaas peec gadiem, leenaam pazaudeejot akcentu?
25.03.2014 18:04 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Biju klubā kādā Anglijas mazpilsētā, kamēr gaidīju puisi, tikmēr pie manis pienāca kāds anglis, sākām pļāpāt, aicināja dejot. Bet bija skaļa mūzika, tādēļ tikai pēc dažām minūtēm viņš uztvēra manu ne angļu akcentu un vaicāja, no kurienes esmu. Pēc atbildes saņemšanas apstulba aizgriezās un aizgāja no manis it kā nemaz nebūtu runājušies :D
Bet kāds tur brīnums- tajā apgabalā latvieši dzīvo karavānās un strādā melnos vergu darbus. UK lielpilsētās šī situācija varētu būt savādāka.
26.03.2014 14:13 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Jā- kad biju darba meklējumos. Savējie vienmēr būs savējie un tos pieņems darbā pirmām kārtām, tikai tad ārzemniekus.
Dānijā vispār var just to attieksmi, ja nerunā dāniski.. Bet tas laikam ir tā pat, kā mēs attiecamies pret krieviem, kas nerunā latviski, bet dzīvo Latvijā. Valoda ir jāmāk.
26.03.2014 14:28 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nevajag lekt augstak par savu latvietes pakaļu. Te vien esat auguši ar mums kopā. Ta ka kāds esi tadu ttieksmi sanem pretī.

Iedomājies situāciju, ka es pēc Baltkrievijā nodzīvota gada saku "Jā, te Latvijā gan viss labāk, algas lielākas, cilvēki foršāki, karoč debesis zilas un vis zajebis"
un pēc Austrālijā nodzīvota gada saku "nu jā, te jau tās aldziņas tādas mazas, laikapstākļi tur arī foršāki, smukāka daba un atvērtāki cilvēki"
Pirmajā gadījumā man teiks "Jā, jā, padzīvoji tur, saprati, ka nekur nav tik labi kā mājās, malacis" otrajā gadījumā mani nolamās par nācijas nodevēju un liks kratīties atpakaļ uz savu Austrāliju.
Kur loģika? Abos gadījumos notiek objektīva salīdzināšana un ja es redzu, ka Latvijā ir daudz igņu, kas to vien gaida, kā kādam uzdirst, bet citur nav, tad es izvēlos būt tur, kur es varu brīvi paust savus viedokļus.
Te vien esat auguši ar mums kopā. Ta ka kāds esi tadu ttieksmi sanem pretī.

Tas salīdzinājums ir tik sviestains. situācija - 2 māsas. Viena nostrādā mūžu kā apkopēja un tusē ar alkāniem, jo viņai ir nulle motivācijas, otra dabū foršu darbu, īpašumu un uztaisa ģimeni. 2 dažādas dzīves, bet kur sakars augšanai kopā? Sit mani nost, bet neredzu.
26.03.2014 14:29 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Samaara, laikam atšķirīgi uztvērām Kubietes teikto.
Nereti tie, kas aizbrauc prom, pēc kāda padzīvotā laika tur ārzemēs, sevi sāk uzskatīt par īpašākiem un augstdzimušākiem, nekā tie Latvijā palikušie "pāķi". Redz, viņi ir rietumos, kur viss ir forši, cilvēki superīgi, naudas daudz un piena upes peld ķīseļu krastos, bet Latvija ir pilna ar nabagiem un vergiem. Kubietes rakstīto "auguši ar mums kopā" sapratu kā vienas saknes, vienu izcelsmi. Visi esam nākuši no vienas un tās pašas zemes, vīzdegunībai un tautiešu noniecināšanai nav jēgas, jo tas, ka Anniņa Uk Tesco veikalā fasē augļus nepadara viņu par angļu lēdiju, tāda pati latviete kā visi "skaudīgie, nabadzīgie un vergi" viņa ir.

Vismaz manā paziņu lokā ir gadījumi, kad kastu nēsātājs skatās uz mani ar līdzjūtību, jo redz es dzīvoju šajā briesmīgajā valstī starp skaudīgajiem latviešiem. It kā viņš pats nebūtu latvietis, tikai kastes nēsā citā valstī.
26.03.2014 14:37 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
DIO tieši tāpec es jautaju kādā veidā.Tu meties uzbrukumā tas nozīme ka mans minējums trāpija desmitniekā.
26.03.2014 14:59 |

Reitings 27552
Samaara, laikam atšķirīgi uztvērām Kubietes teikto.
Nereti tie, kas aizbrauc prom, pēc kāda padzīvotā laika tur ārzemēs, sevi sāk uzskatīt par īpašākiem un augstdzimušākiem, nekā tie Latvijā palikušie "pāķi". Redz, viņi ir rietumos, kur viss ir forši, cilvēki superīgi, naudas daudz un piena upes peld ķīseļu krastos, bet Latvija ir pilna ar nabagiem un vergiem. Kubietes rakstīto "auguši ar mums kopā" sapratu kā vienas saknes, vienu izcelsmi. Visi esam nākuši no vienas un tās pašas zemes, vīzdegunībai un tautiešu noniecināšanai nav jēgas, jo tas, ka Anniņa Uk Tesco veikalā fasē augļus nepadara viņu par angļu lēdiju, tāda pati latviete kā visi "skaudīgie, nabadzīgie un vergi" viņa ir.
Tieši tā. Emanuelle tak cik reizes teikusi ka partika ASV ir labaka , ka LV vinai tapec bija slikātā āda. Nu vai nav pilnīgs sviests? Un tada stilā. Arī DIO pārāgaj uzbrukumā, ta vieta lai atbildētu uz manu jatajumu. Jo pateikt jau nav ko... mans minejums bija pareizais.
26.03.2014 15:03 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tieši tā. Emanuelle tak cik reizes teikusi ka partika ASV ir labaka , ka LV vinai tapec bija slikātā āda. Nu vai nav pilnīgs sviests? Un tada stilā. Arī DIO pārāgaj uzbrukumā, ta vieta lai atbildētu uz manu jatajumu. Jo pateikt jau nav ko... mans minejums bija pareizais.

Kur ir pierādījumi tam, ka Emmanuelle, atbraucot uz LV, visiem savējiem stāsta, cik ASV ir forši un cik LV ir slikti? Mož tas ir tikai forumā? Un turklāt viņa nesalīdzina LV un ASV, vienkārši dalās pārdomās, ka tur, kur viņa dzīvo, IR SKAISTI. Tu vispār atšķirību jūti?!

Zini, bieži vien Tu citām mēdzi norādīt, ka nav ko izdomāt savā vietā pasakas. Nu tad lūdzu, neizdomā tās pati! Seko saviem viediem piemēriem!

Turklāt DIO tikai uzjautrinājās par Tevi, par kādu uzbrukumu Tu te sapņo?

Nav vienmēr tā, kā Tu to gribētu redzēt!
26.03.2014 15:07 |

Reitings 27552
Es ari runaju par forumu, viņa realo vardu un uzvardu tak neminu vai ne? :D :D :D :D :D
26.03.2014 15:10 |

Reitings 27552
P.S. Ja cilvekam nav ko atbildēt, bet pariet uzbrukuma tatad minejums bija precīzs. Ta mums proholoģijas lekcijās macija, un ta es domaju. Es tak sākotnēju uzjautaju ka tad viņu te diskriminē? :D
26.03.2014 15:12 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Libra, tas jau laikam ir atkarīgs no tiem cilvēkiem ar kuriem katrai no mums. man, Tev, Kubietei ir nācies saskarties. Es esmu bijusi dažādās pozīcijās - aizbraukusi prom un secinājusi, ka Londonas kultūras dzīve un cilvēki ir daudz foršāka, nekā Rīgas, šo viedokli neslēpjot arī šeit palikušajiem draugiem. Esmu teikusi "Nu nē, es tagad nevarētu tā ņemt un atgriezties Rīgā, baigi drūmi būtu, tā sabiedrība un tā..." No (nu jau vairs tikai) paziņām esmu dzirdējusi uzbraucienus par tautas nodevību (par to, ka aizbraucu uz gadu!) un kašķēšanos par to "a kāpēc Tu vispār vēl brauc uz šejieni brīvdienās, ja jau tur tie cilvēki tik forši?" Esmu Londonā dzirdējusi Spāņu ņerkstēšanu par to, kādi briti ir maitasgabali, cik laikapstākļi slikti un viss slikti, domājot "Nu tad brauc mājās" un esmu sēdējusi Vecrīgā klausoties draugu stāstos, cik forši ir tur, kur viņi ir. Jāatzīst, man gan neviens vēl nav teicis "Stulbene, nu ko tu nebrauc projām?" Mani paziņas vienkārši dalās foršos iespaidos, nevis kaut kā aizvaino mani un citus Latvijā dzīvojošos latviešus. Tāpēc tas, ko es saku ir mans viedoklis, un mana pieredze. Es zinu, ka ir šādi dirsēji par palikšanu un es zinu kā ir, kad diezgan nepamatoti uzdirš par aizbraukšanu.
Man ir bijis tā, ka šeit darba intervijā paprasa "A kāpēc Tu vispār atbrauci atpakaļ?"
26.03.2014 15:17 |

Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Es domaju, ka ir ta, ka tomer, kad atbrauc ciemos, tad visi prasa nu kad tad brauksi atpakal uz LV dzivot, un kad atbilde ir, ka neplano, tad vienmer jauta kapec.. un tad ir atbilde, kas sadusmo Kubieti, bet ja jau mes Latvija justos labak, tad tomer dzivotu seit, bet par spiti, ka tam, ka esmu uzaugusi Latvija, es jutos labak citur, lai ari Latvija butu vieglak, piemeram, no valodas viedokla un dazam latviesu ipatnibam, ko arzemes varbut ne vienmer saprot.. Es to neuzskatu leksanu augstak par savu pakalu, ja es dodu prieksroku siltakam laikam ka Latvija, citadam domasanas stilam, un dzives veidam ka Latvija.. Manuprat ir labak atrast savu isto vietu pasaule neka sedet Latvija un raudat, cik viss ir slikti, protams ir lietas, kas pietrukst un tas ir dabiski. Bet, kad man jauta kapec nebrauksu atpakal, es paskaidroju, ka jutos, nekad nedomaju, ka kads to var saprast ka leksanos..
26.03.2014 15:19 |

Reitings 27552
Nu redzi man apkārt nav drūmuma, un ir jauka sabiedriba. Es tiešām te jūtos lieliski. Tas jau no mums katra atkarīgs kadu sabiedrību izvēlamies, un cik drūmi tur vai citviet jutīsimies. No sevis jau neaizbēgsi. Kāds būsi pats tādu attieksmi sanemsi. Dažus nervozos indivīdus var uztvert ka klaunus, vienkārši iesmiet.
26.03.2014 15:21 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bet būs vien jāpiekrīt Kubietei un Librai par to, ka daudziem indivīdiem trūkst.. takta izjūtas?! Nezinu.. es runāju par tiem, kuri dzīvo ārzemēs, bet šeit paliekošiem velta ne ļoti glaimojošas piezīmes. Tas uzkurina (tagad es nedomāju kādu cosmo dalībnieci, man īstenībā pat draugu/paziņu/radu lokā tādu cilvēku nav), bet, manuprāt, nievājoša attieksme ir raksturīga neaudzinātiem cilvēkiem. Nav jau kauns, ja cilvēkam patīk dzīvot ārpus LV un pat, ja viņš tā saka, neviens taču nebrūks virsū par to. Cita lieta kā to pasniedz!
26.03.2014 15:25 |

Reitings 19
Reģ: 04.02.2014
Kubiete, bet varbūt nevis viņu (DIO), bet viņas vīru Latvijā ir kaut kādā veidā diskriminējuši, un tas jau gandrīz ir tā, it kā pašu diskriminētu. Sāpīguma ziņā. Vismaz, spriežot pēc citu izteikumiem diskusijās par musulmaņiem un atsevišķām valstīm citā cosmo diskusijā, tas nebūtu liels pārsteigums;) Bet, protams, es nevaru atbildēt citu vietā:)
26.03.2014 15:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Saaksu ar to ,ka dziive Latvijaa man bija daudz gruutaaka,straadaaju ,vareetu teikt ,kaitiigaa darbaa,ar speeciigaam zaaleem vairaakus gadus-tas noteikti iespaidoja manu seju.
Ja saku ,ka te eedu veseliigaak,tad tas nav taapeec,ka Latvijaa to nevareetu dariit...Es toreiz nezinaaju ,ko noziimee eest veseliigi-nebiju ar taadu cilveeku kopaa,kurs pieveersa uzmaniibu eesanai(taads piemeers)
Piekriitu DIO teiktajam,to tiesi pagaajusaa gadaa paarrunaaju arii ar savu ilgadeejo draudzeni.Abas nospriedaam,ka attaalums cilveekus loti izmaina,mainaas arii uztvere par daudzaam lietaam.Sii sieviete teica,mees esam "izaugusi"...
Tas laiks ir neaizmirstams,kuru dziivoju Latvijaa-taas ir atminas ar kuru saistiijies zinaams dziives posms.
26.03.2014 15:26 |

Reitings 19
Reģ: 04.02.2014
Emmanuelle, no kā "izauguši"?
26.03.2014 15:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tuskany-es sapratu ,ka mees abas esam ar gadiem izmainiijusaas.Tajaa laikaa ,kad bijaam draudzenes muus vienoja varbuut kaut kas kopiigs-runas par beerniem,gimeni piemeeram.Tagad tas viss jau garaam.Tas uz "viena vilna" moments ir pazudis.
Cilveeks nebuus muuziigi taads,kaads bija savos 20 gados ...lai kaa mees gribam saglabaat to domaasanu,dziives uztveri-tas neizdodas.
26.03.2014 15:43 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Mana pieredze arī ir tā , par kuru jau meitenes te runāja .. Atbrauc mājās un saka , nu jā, pie mums Anglijā jau tā nav, te jau sūdīgi, kā tad jūs te dzīvojat, kad aizbrauksiet... Doooh... tikai lielākā daļa strādā sūdīgā darbā, kauj kaut kādas vistas utt.. Dzīvo uz dažādiem valsts pabalstiem. Skarbā realitāte.
Manā uztverē, kāpēc neviens Latvijā nav gatavs strādāt smagāku darbu? Īrijā visi zivis gatavi šķirot, bet Latvijā nē. Starpcitu, jā, Latvijā ļoooti labi maksā par zivju šķirošanu!
26.03.2014 15:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Starpcitu, jā, Latvijā ļoooti labi maksā par zivju šķirošanu!

To jau es izlasīju Re:Baltica pētījumā, cik tur ''labi'' maksā :D
26.03.2014 15:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad paklausos no ārzemniekiem, kādu attieksmi viņi saņēmuši viesojoties Latvijā, man uznāk kauns! Tā kā pilnībā saprotu DIO rakstīto un nemanu tajā augstprātību!

Es nebūt neuzskatu, ka ārpus LV viss ir foršāk un krutāk.. nē! Bet reizēm arī mums, latviešiem, pieklibo attieksme :)
26.03.2014 15:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits