Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Suņa dresūra

Reitings 6
Reģ: 29.01.2013
Sveiki visiem! ;)
Nesen iegādājos sev Maltas zīda sunīti (meitenīti), tagad manam dzīvnieciņam 3 mēneši! Ir tā, ka nekad nav bijusi pieredze ar suņa audzināšanu un dresūru, bet pagaidām lielākā problēma ir viņas nokārtošanās! Dzīvojam dzīvoklī un vēlamies sunim iemācīt nokārtoties uz suņu paklājiņa, bet viņa ne par ko nemācās to lietu darīt vienā vietā, čurā un kakā cik pagadās un kur pagadās! Mēģinām pieradināt kaut pie nokārtošanās ārā, bet tik un tā čurājam dzīvoklī kur pagadās! Un dara to viņa bieži!
Varbūt kāda/kāds var ieteikt kā dabūt to suni uz paklāja tad, kad sagribas nokārtoties, nevis čurāt kur pagadās!?
23.03.2014 08:45 |

Reitings 6
?
23.03.2014 13:50 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
man suns uz paklāja sāka iet dienas laikā. Kad viņa pačurāja, es pieslauciju ar paklājiņu un tad noliku to paklāju tam paredzētajā vietā, pēc tam viņa pēc smakas atrada, kur jāiet.
23.03.2014 13:54 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
3 mēnešus jaunam kucēnam tas ir normāli, bet nesaprotu, kādēļ gribat radināt nokārtoties dzīvoklī, kucēns ar laiku iemācās prasīties ārā. Parasti kucēns sāk griezties ap asti, vai nokārtojas īsi pēc pamošanās, tad arī žigli jānes ārā.
23.03.2014 13:55 |

Reitings 6
krabis-ooo --- mēģinājām arī tā, bet vienalga čurā visur. Ir bijušas reizes, kad pačurā uz paklāja, uzreiz mēģinu saslavēt utt, bet viņa laikam tik un tā nesaprot, ka vienmēr jāiet tur :(
Queen --- radinām dzīvoklī, pirmkārt, jo dzīvesveids nav tāds, lai apmēram vienos laikos vestu ārā un ērtāk ir ja brīdī, kad suns sagrib nokārtoties viņš zin kur to izdarīt istabā! Un šis suns ap asti sāk griezties tikai pirms lielajām vajadzībām!
23.03.2014 20:17 |

Reitings 6
Varbūt vēl kāds ieteikums?
24.03.2014 14:08 |

Reitings 58
Reģ: 06.08.2013
Man ar mazo takšu puiku arī tādas problēmas bija. Paņēmām novembrī pavisam maziņu, ārā aukstumā vest nevarēja, tad nu mācījām uz paklājiņa. Sākumā ilgi nesaprata, ko no viņa grib, bet ar laiku saprata.3 mēnešu vecumā jau sunītis ir pietiekoši saprātīgs, lai to iemācītu. Katru reizi,kad pacurā kaunini viņu tajā vietā, kur to izdarījis. Pēc tam uzreiz nes un uzliec uz paklājiņa un saki šeit un ar pirkstu rādi uz paklājiņa un slavē viņu, lai viņš saprastu, ka ja to izdarīs tur, tad būs labs. Parasti suņi kārtojas arī pēc gulēšanas, tad nu tikko, kad pamostas uzliec uz paklājiņa un saki šeit un rādi, pagaidi kamēr to izdara un pēc tam iedod našķi. Būtībā ar laiku jau sapratīsi sava suņa ķermeņa valodu un zināsi,kad viņš taisās to darīt, tad nu aši nes uz tam paredzēto vietu. Šādi es iemācīju savu suni, tagad jau laukā ir siltāks, pietiek tikai pateikt šeit un parādīt uz zemi, un suns kārtojas laukā. Protams, gadīsies arī kāda peļķe kaut kur garām, bet galvenais katru reizi,kad nokārtojies, kur nevajag - nokaunini un aiznes uz paklājiņa. Viegli nebūs, ņemot vēra to,ka kucēns dienā nokārtojas ļoti daudz. Galvenis ir pacietība, jo kucēnu nav viegli izaudzināt, vajag daudz nervus. :D
24.03.2014 14:18 |

Reitings 14
Reģ: 29.01.2009
Lai veiksmīgi iemācītu nokārtoties uz paladziņiem, vajag ierobežot telpu un iekārtot šo norobežoto daļu tā, ka ir tikai vieta, kur gulēt un pārējo izklāt ar palagiem. Ar laiku palagu daudzumu samazināt. Bet vēl labāk ieteiktu mācīt iet vienmēr ārā, tam nepieciešams zināt to, ka suns nokārtojas pēc gulēšanas, ēšanas un spēlēšanās, lai novaktētu tos brīžus viņš ir visu laiku jāpieskata, jāpatur redzes lokā. Loģiski, ka sākumā tu dabūsi iet ārā daudz biežāk, jo suns vēl nav iemācījies čurāt ārā un ir vēl jauns, līdz ar to nevar paciesties ilgāku laiku.
24.03.2014 14:21 |

Reitings 58
Kādā vecumā suns vispār sāk kārtoties mazāk? Manam sobrīd ir 5 mēneši un dienā kārtojas vismaz 10 reizes.
24.03.2014 14:26 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
varbūt tad aizejat uz suņu skolu,lai pastāsta, parāda, padarbojas ar suni.

Zoe, mans suns varēja paciesties ilgu laiku un nečurāt 10 reizes dienā, apmēram ap 8, 9 mēnešiem. Bet, ja tev istabā paklājs visu laiku, tad suns arī čurās 10 un cik gribēs, jo viņam nav iemesla ciesties
24.03.2014 14:34 |

Reitings 14
Nu, mana sune jau ap pusgadu varēja visu nakti mierīgi nogulēt. Bet dienas laikā nevajadzētu sunčam likt ilgāk ciesties par 6-7 h.
Ir jau protams forši, ka mūsdienās var sadresēt uz paladziņiem, bet es ieteiktu tomēr uz šo lietu skatīties kā uz pamperu bērniem no kura pieaugot iemācās atteikties.
24.03.2014 14:39 |

Reitings 6
Doksija- bet izveidot tādu ierobežotu telpu nebūtu liela sunīša mocīšana? Man jau žēl tās mazulītes, bet esmu gatava darīt gandrīz jeb ko, lai šo problēmu atrisinātu! Un sunīti visu laiku jātur tādā ierobežotā telpā? Kā ar izskriešanos, spēlēšanos, ēšanu un tādām lietām?
24.03.2014 19:01 |

Reitings 583
Man laikam ļoti paveicās ar suni (krievu toiterjers), kaut arī paņēmu "sliktā" laikā - novembrī. Kucēns no mammas bija iemācījies iet uz paladziņu, bet man tas bija pāris nedēļu jautājums un iemācījās iet tikai ārā.
No sākuma arī domāju - kārtosies uz paladziņa, jo taču man ir garas darba dienas, bet suns to paladziņu kopš iet ārā vnk saplosa un man nav jēgas viņu pat likt..
24.03.2014 19:11 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Vetaptiekās un zoo veikalos var dabūt pilienus, kurus uzpilina uz paladziņa un tad viņš tur iet. Vēl joprojām mājās no mana maltēža jaukteņa palikusi. Palīdz labi. Jāpilina atšķirībaā no paklājiņa mainīšanas biežuma, bet nu jo vairāk jo labāk, noteikti :D Vēl mēģini likt uz paklājiņa pēc ēšanas, pēc gulēšanas utt, kad suņukam it kā vajadzētu nokārtoties, tad sēdi blakus un gaidi līdz nokārtosies, kad to izdara, iedod našķi, protams, paslavini.
24.03.2014 19:26 |

Reitings 14
Redzi, šī ierobežošana ir domāta brīžiem, kad nevari 100% uzmanīt savu suni, piemēram , ejot gulēt vai uz darbu. Svarīgi ir arī šo vietiņu iekārtot un iepazīstināt sunim tā, lai viņš to neredzētu kā sodu, bet drīzāk kā lietu būtību. Pārējā laikā Tev ir jāuzmana suns, un tiklīdz kā redzi, ka suncim vajag, tā uzreiz jāiet ārā. Šeit svarīgs ir šis gulēšanas, ēšanas un spēlēšanās moments, bet jāpieskata ir arī pārējā laikā. Un sākumā būs vairākas reizes, kad iesi ārā un suns neko nedarīs, bet tas nekas, labāk lieku reizi iziet ārā, nekā lieks negadījums istabā. Nedrīkst aizmirst arī par to, ka uzreiz pēc lietu izdarīšanas suns ir pamatīgi jāslavē un ja ir kārs uz ēdienu, tad var izmantot kārumus.
24.03.2014 19:38 |

Reitings 58
Sākumā arī mēģinājām vetaptiekās nopērkamos pilienus, mans suns tos laizīja un paladziņu plosīja. Bet nu man laikam dīvains suns. :D
24.03.2014 20:51 |

Reitings 6
Mēs tos pilienus arī lietojam, tik un tā viņa nesaprot, ka uz tā paklāja jānokārtojas nevis zemē un ir bijušas reizes, ka nokārtojas uz paklājiņa, saslavēju pēc mirkļa atnāku un piečurājusi vai piekakājusi jau kādā citā vietā, vai arī ja uziet uz paklājiņa nākamajā reizē, kad savaigas tāpat nokārtojas kaut kur citur! Liekas, ka tajās reizēs, ka nokārtojas uz paklājiņa tas viņai gadās tā netīšām!
24.03.2014 22:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits