Sveika!
Nemēģināus tevi mierināt, jo zinu kā tu jūties; kaut mazliet - bet pati tam daļēji gāju cauri.
Mana lieta gan bija nedaudz savādāka. Nelietoju kontracepciju un manas MR bija ļoti sāpīgas. Daktere veica padziļinātu USG un pēc pirmās apskates teica, ka viņai esot aizdomas par endometriozi, kas arī varētu būt cēlonis sāpīgajām mēnešreizēm. Teica, lai nebīstos, ka uzliks mani uz novērošanu.
Uzraiz atkāpei - endometrioze var rasties no nekā. Tā nerodas no kaut kādiem ieradumiem, tikpat labi - tā var būt arī iedzimta. Aprunājos ar mammu - arī viņai bija, bet līdz ar dzemdībām pazuda. Tikai šeit ir nianse. Ja tā tieš'm ir endometrioze, tad lai iestātos grūtniecība - iespējams, būs nepieciešams laiks un pacietība.
Tad nu tā. Daktere izrakstīja man kontracepciju, pretsāpju zāles un uzlika mani uz novērošanu uz 3m. No zālēm jau pirmajā reizē nolecu nost, jo man parādījās visas blaknes, t.sk. vēl lielākas sāpes, kā rezultātā paliku pie maximālas Ibumetin devas (bet šis nav tavs stāsts).
Kad pēc 3 mēnešiem mani vēlreiz skatīja (tas jādara uzreiz pēc mēnešreizēm vai MR pēdējās dienās, kad vēl ir neliela asiņošana, jo tieši tad endometrioze aktivizējas), tad teica, ka bijusi viltus trauksme. Viss ir tīrs un smuks, un visdrīzāk ka sāpes ir no hormoniem. Palietoju svecītes priekš cistām un viss pazuda.
Kas attiecas uz operāciju - kā man dakterīte teica, tas, ja iztaisīsi operāciju, nenozīmē, ka miers un Āmen, un ka viss būs galā. Endometrioze var atjaunoties. Principā viņa pazūd tikai un vienīgi ar dzemdībām.
Kas attiecās uz tevi, gribu domāt, ka viss kārtībā un klausi otrai dakterei. Ja nu pašai priekš sevis gribas skaidrību, tad ieteiktu pameklēt kontaktus Gaiļezerā un pierakstīties uz USG pie Dr. Zvaigznītes. Viņa ir profesore gados un pieredzējušākā daktere USG jomā. Td nu gan visam vajadzētu būs skaidram viens un divi.
Kaut kā tā. Lai tev veicas, un galvenais nekreņķējies, jo organisms visu jūt! :)