Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

endometrioze un hormonālā kontracepcija

10 gadi
Reitings 10215
Reģ: 21.03.2014
Situācija tāda, ka ārste veicot USG uzstādīja diagnozi endometrioze un tika konstatētas arī cistas olnīcās. Nozīmēja laporoskopiju. Pēc ārstes izturēšanās sapratu, ka viss slikti un situācija ļoti nopietna. Sastresojos ne pa jokam. Otra ārste, kura konsultēja par operāciju, apskatīja USG bildes un teica, ka cistas jau nemaz tik lielas nav un endometriozes perēklis arī pavisam neliels, bet vienalga, esot jāoperē. Uz valsts apmaksāto operāciju rinda vairāki mēneši.
Bet es īsti tam visam negribēju ticēt, jo, vienīgā pazīme ir stiprāka asiņošana pirmajās MR dienās, bet sāpes nav un spaiņiem gluži arī asinis netek.

Devos vel pie cita ārsta - rezultāts, pateica, ka neredz neko tādu, ko vajadzētu operēt!!! USG tika veikta daudz rūpīgāk un ilgāk un komentējot kur kas ir (tas ekrāns pavērsts tā, ka pacients arī redz). Izrakstīja horm. kontracepc. tabletes, nevis kā izsargāšanās līdzekli, bet lai sakārtotu hormonus.

Tagad īsti nesaprotu ko darīt. Horm. kontracepciju lietojusi nekad agrāk neesmu. zinu, ka ir ne tikai pozitīvās, bet arī virkne negatīvu blakus iedarbību. Biedē tas kā organisms reaģēs uz hormonu tabletēm.No operācijas tuvākā laikā tad jāatsakās. Es tiešām nezinu kas ir pareizākais, kaut vairāk uzticos pēdējam ārstam. Tā operācija mani nebiedē, bet tas, ka pēc tās 6 mēn. dārgas injekcijas, kas izraisa menopauzi ar visām no tā izrietošajām sekām.

Visu to varētu atrisināt grūtniecība, bet nav šobrīd attiecības un šis variants atkrīt, kaut būtu pēdējais laiks jo gadi jau pāri 30.

Varbūt kādai ir līdzīga situācija? Vai ko darīt, ja ārstu diagnozes atšķiras? iet pie vēl kāda? bet tas prasa laiku un arī līdzekļus.
21.03.2014 21:06 |

Reitings 17
Reģ: 29.01.2009
Sveika!
Nemēģināus tevi mierināt, jo zinu kā tu jūties; kaut mazliet - bet pati tam daļēji gāju cauri.
Mana lieta gan bija nedaudz savādāka. Nelietoju kontracepciju un manas MR bija ļoti sāpīgas. Daktere veica padziļinātu USG un pēc pirmās apskates teica, ka viņai esot aizdomas par endometriozi, kas arī varētu būt cēlonis sāpīgajām mēnešreizēm. Teica, lai nebīstos, ka uzliks mani uz novērošanu.

Uzraiz atkāpei - endometrioze var rasties no nekā. Tā nerodas no kaut kādiem ieradumiem, tikpat labi - tā var būt arī iedzimta. Aprunājos ar mammu - arī viņai bija, bet līdz ar dzemdībām pazuda. Tikai šeit ir nianse. Ja tā tieš'm ir endometrioze, tad lai iestātos grūtniecība - iespējams, būs nepieciešams laiks un pacietība.

Tad nu tā. Daktere izrakstīja man kontracepciju, pretsāpju zāles un uzlika mani uz novērošanu uz 3m. No zālēm jau pirmajā reizē nolecu nost, jo man parādījās visas blaknes, t.sk. vēl lielākas sāpes, kā rezultātā paliku pie maximālas Ibumetin devas (bet šis nav tavs stāsts).
Kad pēc 3 mēnešiem mani vēlreiz skatīja (tas jādara uzreiz pēc mēnešreizēm vai MR pēdējās dienās, kad vēl ir neliela asiņošana, jo tieši tad endometrioze aktivizējas), tad teica, ka bijusi viltus trauksme. Viss ir tīrs un smuks, un visdrīzāk ka sāpes ir no hormoniem. Palietoju svecītes priekš cistām un viss pazuda.
Kas attiecas uz operāciju - kā man dakterīte teica, tas, ja iztaisīsi operāciju, nenozīmē, ka miers un Āmen, un ka viss būs galā. Endometrioze var atjaunoties. Principā viņa pazūd tikai un vienīgi ar dzemdībām.

Kas attiecās uz tevi, gribu domāt, ka viss kārtībā un klausi otrai dakterei. Ja nu pašai priekš sevis gribas skaidrību, tad ieteiktu pameklēt kontaktus Gaiļezerā un pierakstīties uz USG pie Dr. Zvaigznītes. Viņa ir profesore gados un pieredzējušākā daktere USG jomā. Td nu gan visam vajadzētu būs skaidram viens un divi.

Kaut kā tā. Lai tev veicas, un galvenais nekreņķējies, jo organisms visu jūt! :)
21.03.2014 21:17 |

10 gadi
Reitings 10215
Reģ: 21.03.2014
Paldies!

Saprotu, ka patiesībā vienīgais veids kā diagnosticēt endometriozi ir laparoskopiska operācija. Pēc pēdējā ārsta teiktā arī sapratu, ka ja mēģinātu ilgāku laiku tikt pie bēbja un viss bez rezultāta, tad varētu veikt operāciju. Jo ja tagad izoperētu un teiksim pēc gada gribētu palikt stāvoklī, tā endometrioze, ja tāda arī būtu bijusi, visticamāk, ka atkal būs atgriezusies.
Redzēs, kā man ies ar tām kontracepcijas tabletēm. Pie ārsta atkārtoti pēc 6 mēnešiem.
Visvairāk tracina, ka katrs gin. saskata ko citu. Tā jau iepriekš ir bijis, gandrīz katru reizi gāju pie cita ārsta un katram bija cita diagnoze.
22.03.2014 10:01 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Aizej noteikti vēl pie kāda ginekologa. Manai krustmātes kolēģei bija endometrioze, viņai endometrijs bija plaušās un viņai gan nācas operēt, jo kā MR tā spļauj asinis. Atkarīgs kur tev tas endometrija perēklis ir un kādus simptomus rada.
23.03.2014 15:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!