Informācijas cenzūra

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Tagad skatos pa TV3, ka Igaunijā un tagad arī Latvijā centīsies ierobežot dažu kanālu apraidi Latvijā, tie, protams, ir Krievijas vai krieviski pārraidošie kanāli...Kā jūs uz to skataties?

Jo reāli sanāk tā, ka ierobežo mūsu iespējas iegūt informāciju, kuru vērtēt pēc katra paša saprašanas. Piemēram, es galvenokārt skatos Первый Балтийский канал un НТВ Мир, bet, ja šos kanālus Latvijā pārraidīt aizliedz, tad man kā šo kanālu skatītājai ši informācija tiek vienkārši liegta! Saka, ka Krievijā tiek slēpta informacija no citu valstu medijiem, bet tad jau sanāk, ka arī šeit tiks darīts tas pats....
21.03.2014 19:27 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Un Pirbalķiskiji krievi tiešām nav krievi, lai kā pašiem negribētos.
22.03.2014 11:09 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Ja valsts attīstību vērtētu pēc algām tad attīstītākā valsts pasaulē būtu Luksemburga.

Bet kā zināms algas nav attīstības rādītājs, bet gan tas, kas valstij pieder un kas ir tās īpašumā.

Krievija ir lielvalsts un ar to cīnīties un spēkoties spētu tikai Ķīna un ASV.
22.03.2014 11:14 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Bet par attīstītāko Krieviju jāsmejas, ko te min - varbūt arī lielajās pilsētās ir attīstība - Maskavā un Pēterburgā - bet visur citur? Nabadzība, vēl dziļāka nekā visdziļākajos Latvijas laukos

Maskavā attīstība, tas ir - lielākās cenas pasaulē, milzīgs kaukāziešu un vidusāzijas nelegālo strādnieku skaits ( ~ 30-40% no Maskavas iedzīvotāiem) , līdz ar to arī lielākā noziedzība valstī, lielākie sastrēgumi, "laipnākā un atsaucīgākā" policija pasaulē, korumpētākā ierēdņu armija.

Pārējā Krievija ir viena nabadzīga sādža ar atsevišķām oligarhu pilīm.
22.03.2014 12:15 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tagad skatos pa TV3, ka Igaunijā un tagad arī Latvijā centīsies ierobežot dažu kanālu apraidi Latvijā, tie, protams, ir Krievijas vai krieviski pārraidošie kanāli...Kā jūs uz to skataties

Būs kā padomju laikos viena partija, viena patiesība. Kā tur palika ar demokrātiju un tiesībām izvēlēties? Ak pareizi, tas darboja tikai tad kad izvēlas par labu AngloCionistu Rietumu blokam, jebkura cita izvēle ir nedemokrātiska.

Infokarš notiek vēl neredzēti brutāls, ne tikai TV kanāli tiek cenzēti bet arī internets. No youtube tiek dzēsti video, bloķēti kanāli. Man ir pazuduši entie atzīmēti video to starpā arī Radas deputāta runa kurā tiek atklāts ka Ukrainā gatavo valsts apvērsumu vēl pirms bija sākušies eiroromantiķu demonstrācijas.
22.03.2014 17:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Demokrātija nenozīmē, ka Tev ir tiesības izvēlēties KO tu gribi no pilnīgi VISA - tev ir tiesības izvēlēties no piedāvātā. Un, ja Latvijas valsts atteiksies no šī telekanāla parraidīšanas - tavas tiesības būs pamest valsti vai atrast alternatīvu.
Diez gan kaitinoši, kad izpratne par to, kas tad ir mūsdienu demokrātija tuvu nullei, bet piesaukt gan grib katra teikuma galā.
22.03.2014 18:01 |

Reitings 3031
tev ir tiesības izvēlēties no piedāvātā. Un, ja Latvijas valsts atteiksies no šī telekanāla parraidīšanas - tava

Man ir acis kubā, dirsa trubā. :D. Un kas man ir tiesīgs noteikt piedāvājuma klāstu, tu vai latviešu valdības marionetes? Demokrātijā tauta nosaka tiesības uz savām izvēlēm nevis valdība un tiem pakļautie. Te jau pilnīgi pēc totalitārisma izskatās. :(
22.03.2014 18:09 |

10 gadi
Reitings 3922
Man ir acis kubā, dirsa trubā

Par to es pat nešaubos.
22.03.2014 18:14 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Demokrātija nenozīmē, ka Tev ir tiesības izvēlēties KO tu gribi no pilnīgi VISA - tev ir tiesības izvēlēties no piedāvātā.

Tā nu gluži nav. Tas "piedāvātais" patiešām uz totalitārismu drīzāk velk.
22.03.2014 18:24 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Informatīviem avotiem ir jābūt brīvi pieejamiem. Ja valsts sāks tos kontrolēt un aizliegt, tad ne pie kā laba tas nenovedīs. Var arī aizliegt Krievu presi kura par Latviju neko labi neraksta. Var aizliegt interneta resursus kas uzskatāmi par bīstamiem.
Ar aizliegtiem vieniem kanāliem un atļautiem otriem cilvēku domāšanu daudz nemainīsi. Cilvēki tic tam kam grib ticēt.
PSRS laikā bija tikai viens informācijas nesējs kuriem 80% iedzīvotāju neticēja, lai cik smuki tie visu pasniedza.
22.03.2014 18:26 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Anastasija, no kurienes ir radusies tā pīle, ka krievi arī ir Latvijas pamatnācija? :D Un kāds tam sakars ar krievvalodīgajiem?
22.03.2014 19:11 |

Reitings 3031
Japiekrit par informacijas pieeejamibu Dionysus, tomer ta nebus ka informacijas liegsana neko nemainis. TV kanal aizliegums ir precedents, nakosaja reize aizliegs visus nepatikamos kanalus un pavisam nevis tikai uz laiku, tresaja reize blokes interneta saitus un tas pavers plasas durvis atlautajiem medijiem teikt un rakstit visu kas ienaka prata, jau tagad tie izversa tik manipulativu un maldinosu informacijas kampanu ka vel nekad, pat psrs prese ta nemanipuleja un nemeloja, bet izvelejas noteiktos jautajumos kluset jo cilveki tapat vinu sagrozitajai informacijai neticetu, bet sodien jo lielaki meli jo vairak tic. Merena informacijas cenzura netrauces tiem kuri pasi ir spejigi savienot punktus un ir tie kuri nosaka tendences, bet videjai masai kura salidzinosi viegli svarstas, info liegums protams ietekmes, neba visiem politika ir hobijs, lai spetu redzet cauri puspatiesibam.
22.03.2014 19:22 |

Reitings 5516
Stella, nu nav tā. Negribu ar tevi, protams, strīdēties, bet tas patiesi ir neloģiski, jo kurš gan cits tavā vietā var izvēlēties ko tu drīksti vai nedrīksti redzēt. Kurš tad ir tas viedais, kas nosaka un drīkst noteikt, ko piedāvāt LR iedzīvotājiem? Ja nebūs opozīcijas un iestāsoies cenzūra, mēs atgriezīsimies pie 34. gada scenārija, kas, iespējams, nav tas sliktākais, bet noteikti nav arī labākais, kas var notikt.

Par to kanālu saturu es, protams, neizteikšos - paskatos, kad gribas pasmaidīt, bet parasti gan uzvelkos ne pa jokam. Jebkurā gadījumā, ir interesanti redzēt to, kas notiek tur, kādu informāciju cilvēki tur saņem. Tas daudz, ko izskaidro. Ar to, ka aizliegs pāris TV kanālus uz pāris mēnešiem krievu maigā vara tikai iegūs, jo tas tiešām ir autoritārismam raksturīgs gājiens. Piekrītu Dionysus un vēl gribu piemetināt, ka tā aizliegšana ir kā domino kauliņu rinda - ja sāc ierobežot vienu sfēru, jāierobežo visas, ja tās ir idejiski līdzīgas.

Runājot par šo:
Diez gan kaitinoši, kad izpratne par to, kas tad ir mūsdienu demokrātija tuvu nullei, bet piesaukt gan grib katra teikuma galā.

es gribētu piebilst un norādīt, ka demokrātijas definīcija ir gana plaša un to interpretēt var dažādi. Bet viens ir skaidrs - šāda cenzūra ir informācijas plūsmas ierobežošana, kas nu nekādi neiekļaujas demokrātijā nevienā sfērā.
Neuzskatu vikipēdiju par baigi viedo informācijas avotu, bet šo te nevaru nepiekrist:
No consensus exists on how to define democracy, but legal equality, freedom and rule of law have been identified as important characteristics since ancient times.These principles are reflected in all eligible citizens being equal before the law and having equal access to legislative processes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy
22.03.2014 19:35 |

10 gadi
Reitings 3922
Jā, labi. :D:D
Nē, tomēr nav labi. :D:D

Bet es neesmu šeit nākusi nevienu izglītot. :D:D
22.03.2014 19:50 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
jo kurš gan cits tavā vietā var izvēlēties ko tu drīksti vai nedrīksti redzēt. Kurš tad ir tas viedais, kas nosaka un drīkst noteikt, ko piedāvāt LR iedzīvotājiem?

100. Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.

116. Personas tiesības, kas noteiktas Satversmes deviņdesmit sestajā, deviņdesmit septītajā, deviņdesmit astotajā, simtajā, simt otrajā, simt trešajā, simt sestajā un simt astotajā pantā, var ierobežot likumā paredzētajos gadījumos, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību. Uz šajā pantā minēto nosacījumu pamata var ierobežot arī reliģiskās pārliecības paušanu.
22.03.2014 19:50 |

Reitings 5516
O, jā, 116. pants ir vienkārši dāvana cenzoriem. Interesanti kas tā par valsts iekārtu, kuru var apdraudēt pāris kanāli, kuri raida jau ntos gadus. Kāds ir reālais labums no tās cenzūras.

Stella, piedod, bet tava pārliecība, ka it visu izproti labāk par citiem, sāk palikt kaitinoša. Šis konkrētais jautājums ir tik maznozīmīgs, tik ļoti uzpūsts, ka man šāda attieksme liekas vienkārši smieklīga. Nu, nav pareizās un nepareizās atbildes uz šiem jautājumiem. Tad ir jārīko referendums par šo jautājumu un, lai reāli tauta arī to izlemj. Es domāju, tur zili brīnumi parādīsies.

Tas vienkārši šķiet tik neloģiski, ka es pat nespēju pienācīgi rakstiski paust savas izjūtas par to, jo šajā brīdī, kad es to rakstu, manas domas par šo var pareizi nolasīt tikai no mana ironiskā smīna.
22.03.2014 20:05 |

10 gadi
Reitings 3922
Ance

Tu teici, ka nevēlies strīdēties, tādēļ es vienkārši nevēlos iedziļināties. Jo Tu taču tāpat neatzīsi, ka Tev nav taisnība vai ne? ;)
Un es to pieņemu un akceptēju. Jo, lai ko arī es tev nebūtu atņēmusi, es tiešām esmu 100% pārliecināta, ka zinu savu taisnību esam par labāku kā Tevis ievietoto Vikipēdijas citādu. Pirmkārt, jo man nekas nav internetā jāmeklē; otrkārt, jo man konkrētajā jautājumā ir daudz plašākas zināšanas, kuras neaprobežojas ar sausu definīciju.
Demokrātija nav tikai tautas vara. Un starpcitu, arī tautas vara nenozīmē absolūtu tautas varu. Pie Tevis minētajiem apstākļiem demokrātija atsevišķās situācijās nemaz nespētu pastāvēt. Jā, referendums ir variants, bet tik pat labi ir jāpatur prātā, ka ne visi referendumi būs efektīvi. Sabiedriskā doma ir noskaidrojama arī citiem līdzekļiem.

Un tiešām - ironiski smīni pie sava ekrāna tālāk. Mani tas neuztrauca un neuztrauks. Tik tiešām. Es nemēģinu pierādīt savu taisnību. Es neesmu to mēģinājusi un nemēģināšu. Jo man nav tas vajadzīgs. Es esmu vairāk kā pārliecināta, ka neesam vienā svara kategorijā. Jo tā vienkārši gadās.

Turpini celt savu pašapziņu cenšoties pierādīt kaut ko... Ko Tu pati nemaz nezini. Droši. :D
22.03.2014 20:13 |

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
man tas škiet pareizi
22.03.2014 20:17 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Iedomājieties, ja Latvijā aizliegs rādīt Sport1,NTV Sport, KHL TV, kādu sašutumu tas izraisīs :@

Nemaz nerunājot par pārējiem krievu kanāliem, kuru filmas, seriālus skatās vecākā paaudze.

Senči neskatās hollivudas mēslus, bet gan krievu filmas.

Pensionāri jau solīja maidanu Latvijā un ja kaut viens kanāls tiks aizliegts, tās ir beigas vai sākums kaut kam.

1.jau vēlēšanas tiks zaudētas un konceptuāli tiks nobalsots 51% par Saskaņas Centru, aks iestājas par Krievijas kanāliem un demokrātiju.
22.03.2014 20:19 |

Reitings 5516
Stella, tu mani fascinē. :D Likies saprātīga sieviete, bet finālā izrādījās, ka esi augstprātības kalngals. "Es, man, manis." Atšķirībā no Tevis, es laikam tomēr protu arī pieļaut, ka es kļūdos, it sevišķi šādos jautājumos, tāpat arī nebija mans mērķis tevi aizskart, kas gan ir, acīmredzami, tavs mērķis. Iespējams, jāsāk tevi uz "Jūs" uzrunāt, šķiet tas kādam no "manas svara kategorijas" būtu uzliekams kā pienākums. Bet vispār, es piekrītu - neesam mēs vienā svara kategorijā, bet pilnīgi savādākā dzīves sfērā kā tu iedomājies, tas ir skaidri noprotams. :)

Lai tev paliktu vieglāk ap sirdi un miegs būtu mierīgāks, es varu palūgt, lai manus izteikumus attiecībā uz sfēru, kuru labāk par visiem pasaulē pārzina Stella, lasītājs/s neņem vērā, bet kas attiecas uz diskusijas tēmu es savas domas nemainu - šī cenzūra nav nedz vēlama, nedz loģiska, pie tam ir arī pilnīgi bezjēdzīga, pat postoša drīzāk, nekā lietderīga.
22.03.2014 20:27 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tie kanāli ko mums rāda kanālu pakās tāpat nav tie autentiskie no mātes Krievijas. PBK piem. ļoti atšķiras no Krievijas 1. kanāla, Baltijas valstīm ir atsevišķa ziņu programma. Neredzu nekādu jēgu tos aizliegt, ja nu vienīgi - principa pēc, jo ne ar ko citu kā ar Jaunā Viļņa un krievu kanālu aizliegšanu mēs Krievijai nevaram ieriebt, bet viņi mums gan, kaut vai aizliedzot importēt mūsu ražotās preces. Būtu labāk ievilkuši Latvijas televīziju pierobežas zonā, vismaz jēga būtu no tāda pasākuma.
22.03.2014 20:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits