Informācijas cenzūra

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Tagad skatos pa TV3, ka Igaunijā un tagad arī Latvijā centīsies ierobežot dažu kanālu apraidi Latvijā, tie, protams, ir Krievijas vai krieviski pārraidošie kanāli...Kā jūs uz to skataties?

Jo reāli sanāk tā, ka ierobežo mūsu iespējas iegūt informāciju, kuru vērtēt pēc katra paša saprašanas. Piemēram, es galvenokārt skatos Первый Балтийский канал un НТВ Мир, bet, ja šos kanālus Latvijā pārraidīt aizliedz, tad man kā šo kanālu skatītājai ši informācija tiek vienkārši liegta! Saka, ka Krievijā tiek slēpta informacija no citu valstu medijiem, bet tad jau sanāk, ka arī šeit tiks darīts tas pats....
21.03.2014 19:27 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Nu jā, tāda sajūta, ka tagad ir viss sakārtots: algas niecīgas, nodokļi aug, valdība... par to vispār neminēšu, preces dārgas.

Latvija atguva atpakaļ savu neatkarību, bet ne identitāti. Diemžēl padomju laiki atstājuši mums mantojumā pusmiljonu krievu, kas sēž uz kakla un čīkst par to cik šeit ir slikti, bet uz krieviju braukt negrib.
21.03.2014 23:29 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Neaizmirstiet, ka krievu tanku ienākšana nozīmētu parādsaistību un citu līgumu anulēšanās

Un visu īpašumu zaudēšanu.
Par to visvairāk visi priecātos
21.03.2014 23:30 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Teletūbijs
Krievi ne tikai čīkst, bet arī strāda. Un uz kakla sēž nevis viņi, bet ministru armija.
21.03.2014 23:33 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Teletūbij, nu izraujot frāzi no konteksta, Tu tikai vēlreiz parādīji, ka strīdies strīdēšanas pēc. Es nečīkstu, man pietiek, bet fakts paliek fakts. Bet nu jā.. Tu droši vari turpināt teikt, ka viss ir labi, ražošana plaukst un zeļ un tadā garā. Man nav žēl!

julenok +++
21.03.2014 23:43 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Jebkurā gadījumā tagad ir labāk nekā krievu laikā. Tagad cilvēkiem ir pieejams daudz no tā kas tobrīd bija neaizsniedzams sapnis.
Esmu padzīvojis tajā laikā un labi visu atceros.

Kā jau minēju, katram laikam savi +/-
Laikam esmu par to, ka racionāli jāskatas uz lietām, nevis jādzied slavu dziesmas/jānonīcina pagātne.
21.03.2014 23:45 |

Reitings 710
Krievi ne tikai čīkst, bet arī strāda.
Aha, to sauc par "ēnu ekonomiku". Pilna būvniecības nozare ar tādiem krieviem. Cietumos tāpat - pilns ar krieviem... tur viņu ir daudz vairāk par tiem 27%, kas uz visu valsti.

Manuprāt, propagandu tagad uztur tieši latviešu mass-media. Ne no viena man pazistāma krievu tautības cilvēka nedzirdēju baigo prieku par pievienošanos Krievijai (ja Latviju tagad pievienotu).

''mass-media'' un nākamajā teikumā "man pazistāma"...domājiet, ko rakstiet.

Ne no viena man pazistāma krievu tautības cilvēka nedzirdēju baigo prieku par pievienošanos Krievijai
Tā tik vēl trūka, lai jau atklāti paustu to.
21.03.2014 23:47 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Julenok
Ir drusciņš starpība starp Tevi un PCTVL vai Lindermani un viņa svītu, ne? Neviens un nekad nav iebildis pret krievvalodīgajiem Latvijā. Naidu nekurina latvieši, bet krievvalodīgo pārstāvji, kuri jau augstāk minēti. Problēmas tiek radītas mākslīgi un automātiski ir kas pavelkas. Piemēram, omīte. Stingra omīte klusajos telefonos spēlējot māca mazdēliņam - kādi tie Latvijas lavieši slikti, grib, lai bērni mācās latviski. Un šeit rodas konflikti - ir normālas prasības un ir tie, kuri pasviež ideju nepakļautie, jo tā taču varot. Bet nevar un nevarēs. Un, paldies Dievam, lielākā sabiedrības daļa to saprot. Bet apgalvot, ka latvieši savā zemē kurina naidu ir mazākais - muļķīgi. Naidu kurina tie, kuriem tas ir izdevīgi un lai nu kuram, bet latviešiem tas izdevīgi nav nemaz.

Bet pāri tam visam - nevajag (atvainojiet) pimpi ar pirkstu jaukt. :D Tēma nebija par to kā dzīvo Rietumos un ko darīt ar krievvalodīgajiem, kuri atsakās integrēties Maķ Rasija vārdā. Tēma bija par to kāda ir motivācija slēgt kanālus un kāds ir katras atsevišķais viedoklis. Neviens nejautāja - ko rāda Rietumos un ko tagad darīsim.
21.03.2014 23:50 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Kāpēc krievi nebrauc uz daudz attīstītāko Krieviju?

Tāpēc, ka Putins ir devis rīkojumu krieviem palikt Latvijā, lai jebkurā laikā varētu destabilizēt situāciju :)
21.03.2014 23:57 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009

Tu te tagad mēģini visas provocēt vai arī patiešām tā domā? :D
22.03.2014 00:26 |

Reitings 176
Krievijai ir kodolieroči. Latvijai ir?
Krievijai ir AES. Latvijai ir?
Krievijai ir naftas un gāzes ražotnes. Latvijai ir?
Krievijai ir tanki, kaujas lidmašīnas, kaujas helikopteri. Latvijai ir?
Krievijai ir kosmosa programma un satelīti. Latvijai ir?

Tā var turpināt mūžīgi.
22.03.2014 00:30 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
Kā jūs uz to skataties?

pilnīgi neitrāli skatos uz to.
neesmu nekad ilgāk par 10min kādu krievu kanālu paskatījusies, tracina man tā krievu valoda, pietiek man ar latviešu kanāliem.
22.03.2014 00:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Skaidrs. :D
Tad man tas jēdziens "attīstītāka" vienkārši neiet kopā ar kontekstu - kāpēc uz turieni braukt. Bet lai jau paliek. Šīs nacionālistiskās forumu cīņas es jau esmu izkarojusies līdz kaklam un arī nekādu īpašo spēju man nav, lai aklos un kurlos dziedinātu. :D
Peace
22.03.2014 00:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tāpēc, ka Putins ir devis rīkojumu krieviem palikt Latvijā, lai jebkurā laikā varētu destabilizēt situāciju

:D O,jaa! Katrs krievvalodiigais ir sanjeemis iipashu veestuliiti no Putina ar tekstu: `Miiljais tautieti, luudzu paliec Baltijas valstiis un radi tur nekaartiibu!``
22.03.2014 00:43 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013

Esmu krieviete un nesaprotu, kāpēc būtu jābrauc? Mēs krievi, kas esam šeit piedzimuši, uzauguši, galu galā dzīvojuši šeit, šo valsti uzskatam par savu! Jā, latvieši, latviski runājošie uzskata, ka viņiem šeit ir priekšroka visās jomās, bet reaitāte ir, ka arī mēs krievi esam šīs valsts pamatiedzīvotāji un arī mums ir svarīgi, kas notiks ar šo valsti un ne visi no mums domā, ka mums defaultā ir jāgrib pievienoties Krievijai...Mūs Pribaltikas krievus tur nemz neuzskata par īstiem krieviem...

Un uz visām ziņām ieteiktu palūkoties no abām pusēm...
22.03.2014 01:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Pribaltikas krievus tur nemz neuzskata par īstiem krieviem.

Tādēļ, ka jūs ne mentalitātē, ne uzvedībā, ne attieksmē nemaz neesat līdzīgi krieviem. Es gan pazīstu tikai Maskaviešus - un nerunāju arī par visiem - bet jā, viņiem lielā mērā par jums ir kauns.

latvieši, latviski runājošie uzskata, ka viņiem šeit ir priekšroka visās jomās,

Tu dzīvo ļoti īpatnējā realitātē. Pat diez gan attālinātā. Jo - ja kādam šeit ir tiesības tad tie ir cilvēki, kuri ciena šo zemi un šīs zemes vēsturi, kultūru, valodu. Nav svarīgi vai esi ķīnieties, francūzietis vai krievs - svarīgi ir nekačāt savas pravas svešā mājā.

Krievvalodīgie liela daļa sevi paši padara par svešiem neievērojot elementāru cieņu pret šo valsti. Pamatiedzīvotāji arī viņi šeit nav. Viņi ir savulaik ierotējuši pēc nejaušības principa. Jeb Staļina miera uzturēšanas idejas.
22.03.2014 08:49 |

Reitings 710
'OCCUPANTS, NOT LATVIANS, MUST ADAPT.. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the constitutional referendum on whether to adopt Russian as a second official language, we have experienced a surge in patriotism by the majority of Latvians.'
'This country has been developed over century of struggles, wars and victims by millions of Latvian men and women who have sought freedom'
'We speak mainly LATVIAN, not Chinese, Arabic, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society. Learn the language!'
'We will accept your beliefs, and will not question why All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'
'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about, Our low wages, Our high taxes, Our government, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Latvian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.' 'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't ask you to come here. So accept this country or leave it.'
22.03.2014 09:56 |

Reitings 176
Latvija varētu anektēt Īriju, aizstāvot tautiešu intereses un tiesības uz mācībām latviešu valodā, noteikt latviešu valodu kā otru valsts valodu Īrijā.

Domāju, ka Īrija varētu būtu ideāla vieta Latvijas jūras spēku Ziemeļjūras flotei.
22.03.2014 10:53 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tāpēc, ka Putins ir devis rīkojumu krieviem palikt Latvijā, lai jebkurā laikā varētu destabilizēt situāciju

Daudzi Krievijas krievi, it īpaši Maskavā labprātāk pārvāktos dzīvot uz Rīgu. Dzīvot pilsētā kur valda kaukāzieši un čurkas, kur bērnu vienu uz ielas nevar izlaist, kur viss ir 5x dārgāks tikai tāpēc ka tā ir Maskava, nav patikami.
22.03.2014 11:00 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
tā jau ir, ka mūsu inteliģenci aizsūtīja uz Sibīriju, bet uz Latviju atsūtīja krievu padibenes. Un tāpēc arī ir tā, ka Krievijas krieviem kauns par šejieniešiem, un neviens viņus atpakaļ negaida. Šādā ziņā man viņu žēl, jo viņi nav gribēti nedz Latvijā, nedz Krievijā - būtībā tauta bez savas īstās dzimtenes.
Bet par attīstītāko Krieviju jāsmejas, ko te min - varbūt arī lielajās pilsētās ir attīstība - Maskavā un Pēterburgā - bet visur citur? Nabadzība, vēl dziļāka nekā visdziļākajos Latvijas laukos
22.03.2014 11:02 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man tas šķiet pret jebkādām demokrātijas vērtībām. Ar to jau esam demokrātiski, ka varam izvēlēties, ko skatīties un kam ticēt.
22.03.2014 11:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits