par planšetēm

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
čau, meitenes!

Tā kā man mājās vajag jaunu kompi, bet pārsvarā sērfošanai un seriālu skatīšanai, domāju, vai labāk portatīvo, vai planšeti pirkt.

Jautājums tāds-kādi ir lielākie planšešu ierobežojumi? pilnīgi par visu! šoreiz ne par iPad, tie mani neinteresē.
(mani visvairāk biedē rakstīšana, bet nu gribu zināt par visu)
20.03.2014 08:49 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Piekrītu Zii, tas arī bojā redzi.
22.03.2014 18:54 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kad pašām būs bērni un nebūs neviena cita, kas pieskata, bet tikai jūs vienas 24/7, tad varbūt sapratīsiet! Vispaz pusstundas atelpa un iespēja veltīt laiku sev....
Vai arī, ceļojumos, lidmašīnās... Tik ļoti daudzus tracina čīkstoši bērni, ka labāk iedot planšeti un ir miers.

Datorspēles neko ļaunu bērnam nenodara, ja viss ir normas robežās. Es esmu par to, lai bērni attīstās līdz ar laiku. Mūsu bērnībā tādu datoru vispār nebija (es par savu bērnību). Tagad tādi ir un neredzu neko sliktu bērnu iepazīstināt ar to, ko lieto visa pasaule diendienā, uz katra soļa, visās sfērās. Bērni ir vecāku spogulis - ja vecāki nedirn pie datora un telefona n-tās stundas dienā, tad to nedarīs arī bērns, pat ar brīvu pieeju pie šīm tehnoloģijām.
Un vēl viens novērojums, jo vairāk tiek aizliegts, jo vairāk gribās. Mūsu majās bērnam nav aizliegtas tehnoloģijas un to izmantošana, un bērns nemaz tik ļoti neraujās tās izmantot.

Kas attiecas uz brillēm, nekur nav pierādīts, ka viņai šīs brilles nebūtu nepieciešamas 3 gados arī bez datora.
22.03.2014 19:02 |

Reitings 653
Reģ: 29.01.2009
planšeti ir iegādāta un stāv putekļus krāj. izmantoju portatīvo. jo ērtāk. planšete lietderīga ceļojumiem. Jo principā planšete tomēr ir vairāk kā liels telefons (ar aplikācijām) nevis dators. tāpēc ja ir izvēle vai vienu vai otru - tad portatīvo labāk (kaut vai mazo izmēru, lai vieglāks)
22.03.2014 19:29 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
es arī dodu priekšroku portatīvajam.

par bērniem un planšetēm, vot es nesaprotu arī tos vecākus, kas speciāli sīcim pērk planšeti, lai tik būtu miers, labi, uz pusstundiņu vēl ok, bet nu nejau tā, ka viņam ir pieejama planšete jebkurā brīdī. pati regulāri auklēju divgadīgu puiku, vienreiz nedēļā paskatamies kādu multeni no portatīvā un viss, ir taču arī citas nodarbes, kā bērnu nodarbināt, ne jau planšete ir vienīgais veids, kā mammai ļaut ievilkt atelpu, ja arī tā ir, tad gan tas ir traki.
22.03.2014 20:00 |

Reitings 2126
ne jau planšete ir vienīgais veids, kā mammai ļaut ievilkt atelpu, ja arī tā ir, tad gan tas ir traki.

Tieši tā. Kā tad mūsu vecāki mūs uzaudzināja, ja nebija ne planšetes, ne kā tamlīdzīga? Un es nevarētu teikt, ka man dēļ tā bija slikta bērnība, tieši otrādāk, nesalīdzināmi labāka ar to, kas bērniem ir tagad jo vecāki visu ļauj.
22.03.2014 20:10 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Piparene, ņem portatīvo, tikai kaut kādu mazo izmēru. Man ir ļoti jaudīgais kompis, bet diemžēl tas bonusā ir arī smags un neparocīgs - 15 collu ekrāns un tā tālāk. Ja ierīce vajadzīga tikai tam, ko nesi uzrakstījusi, tev pietiks ar mazjaudīgāku. Mans ir par lielu apkārt staipīšanai, līdz ar to vazājos apkārt ar planšeti un ik dienas darbā izbesos, jo ir kaut kas, ko nevaru ar to izdarīt.

Ja tomēr izvēlies pirkt planšeti, tad tikai Galaxy Note, jo, atskaitot ābolus, tā ir vienīgā, kas varētu izturēt ikdienas lietošanu. Man ir Galaxy Tab jau 2 gadus, iet kā bitīte. Uz jaunajiem Galaxy Tab gan nav vērts skatīties, jo vēl tad, kad pirku savu, Samsungs Tab'os ielika daudz vairāk un Note's tikai sāka izstrādāt, bet tagad tā situācija ir tāda, ka Tab'us lēnām tuvina dabīgai nāvei un visus resursus un inovācijas saliek Notēs.
22.03.2014 20:12 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Esmu piedalijusies daudz un dikti savas draudzenes bernu aukleshana, jo vinja audzina viena 2 bernus un tieshaam apsveicami, ka vinja savus mazuljus savadak spej nodarbinat uz to pusstundu, bet nedod ne datoru, ne planseti, ir jaiet laikam lidzi, ir, bet tomer, uzskatu, ka ir piemerots vecums, lai bernu iepazistinatu ar tehnologijam! Esmu redzejusi cik berni nervozi ir, no datorspelem, bet tas mans viedoklis... :)
22.03.2014 20:13 |

Reitings 5516
Un vēl - daļēji, bet tikai daļēji aizstāvēšu Neonu, jo ir dažas tiešām foršas izglītojošās aplikācijas bērniem, tā kā tā planšete nav tāds bubulis nemaz, ko bērnam nekad, nekad nedrīkst dot - ar to var nodarboties kopā ar vecākiem. Bez tam, tā ir mūsu nākotne - bērni, kuri izaugs ar IT, gadžetiem, smārtfoniem etc. Tiem jau agrā vecumā jāiemāca, kā saglabāt līdzsvaru starp citām aktivitātēm un datoru (mūsu paaudzi, piemēram, neviens nebrīdināja par datoratkarību un tā tālāk, kas, manuprāt, ir viens no iemesliem, kāpēc datoratkarīgo ir tik daudz). Bet tomēr dot bērnam planšeti lai būtu klusums... Nu, nez, nešķiet pareizā pieeja. Tikpat labi bērns var pazīmēt vai tamlīdzīgi.

Nē, savai meitai, kurai pēc 2 ned būs divi gadi, nekad neesmu devusi planšeti, viņai tādas lietas maz interesē - labāk bumbu paspēlēt vai kaut ko iekrāmēt-izkrāmēt - somās salikt visādas lietas, izņemt ārā un tad likt no jauna. Arī nodarbe savā nodabā, bet, protams, no tā arī bērns izaug.
22.03.2014 20:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Jaa, piekrituu, ka aplikacijas medz but forshas, bet ari gadijumaa, ja tas notiek izglitojoshos noluos - iepazistinat bernu ar planetam, burtiem, kaut kadam bilditem utt, bet ari kopa ar vecakiem, jo tikai mes, varam pasargat bernu no datora atkaribas!
22.03.2014 20:24 |

Reitings 2126
Ance, par tām izglītojošām aplikācijām. Nedaudz atkārtošos, bet - kā tad mēs uzaugām? Manuprāt lieliski attīstījāmies un izglītojāmies arī bez kkādām aplikācijām. :D

Uzskatu, ka bērnam planšeti un visas tamlīdzīgās mūsdienu tehnoloģijas ir jāsniedz tad, kad viņš tam ir gatavs, spēj izvērtēt to ko drīkst darīt un ko nē. Pirms kāda laika bija stāsts - tētis iedevusis mazai meitiņai savu smārtfonu, atstājis bez īpašas pieskatīšanas, meitenīte ir izložņājusi visu, un, pati nesaprot, ēbajā ''iegādājusies'' kaut kādu padārgu mēslu. :D Jā, protams, var iepazīstināt, nav tās visas tehnoloģijas jāslēpj vai jāignorē, bet nu piecgadīgam bērnam atdot planšeti un neierobežot tās lietošanas laiku neliekas pareizi.
22.03.2014 20:26 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
nu jā, piekritīšu Ancei par izglītojošām aplikācijām, bet nejau spēlītēm katru dienu vai, lai tik būtu miers, iedošu bērnam planšeti..
22.03.2014 20:27 |

Reitings 5516
El Diablo, es jau nesaku, ka bez tā nevar izaugt/iztikt, pie tam es piemetināju, ka ar šīs tehnoloģijas jāpielieto kopā ar vecākiem. Bērns ar tehnoloģiju ir jāiepazīstina, nevis tā vienkārši jāiedod. Ja tas tiek izdarīts, neredzu ieganstu bērnam liegt tehnoloģiju apguvi. Lietas, kas pieslēdzas internetam, vienmēr ir jāuzmana, vienmēr ir jāpārbauda, ko bērns netā dara, arī 16 un pat vēl lielākā vecumā. Tad jau iznāk, ka vieglākais ceļš ir vienkārši tehnoloģijas nedot.

Bet domāju, ka diskusija jau ir aizpeldējusi citās dzīlēs, cik man zināms, piparenei vēl nav bērnu. :D
22.03.2014 20:37 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man bija vasarā tādi pati dilemma - planšete vai portatīvais. Labi, ka draugs pārliecināja par otro variantu. Tiešām nenožēloju.
22.03.2014 20:50 |

Reitings 2126
Nē, nevajag jau pavisam aizliegt, bet, kā jau teicu, to visu bērnam uzticēt tikai tad, kad viņš ir spējīgs izvērtēt kas ir kas.
22.03.2014 20:56 |

Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Ja tev ir daudz naudas, tad tagad jau ir iznākušas pietiekami daudz tās planšetes/portatīvie, kurām, rupji runājot, ir skārienjūtīgs ekrāns, kuru jebkura brīdī var "noāķēt" :)
22.03.2014 21:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits