Brrrrrr.

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Jautājums vienkāršs un varbūt pat bērnišķīgs, bet man tā ir liela problēma.

Kā lai pārvar bailes no zobārsta? :D

Esmu pierakstījusies rīt pie zobārsta, kādus divus gadus neesmu bijusi, un pēdējā laikā jūtu, ka viens zobs ir jutīgs. Jau no agras bērnības man ir milzīgas bailes no zobārsta apmeklējuma, iespējams dēļ sliktās pieredzes ko radīja briesmīga zobārste, + vēl izcili zems sāpju slieksnis, tāpēc jau no domas vien paliek bail. Tas krēsls, tie instrumenti, tā sterilā smaka un pirksti gumijas cimdos kas lien manā mutē - viss kas ir tajā kabinetā rada man paniku. Smieklīgi, bet ir pieriebies būt mazam bērnam, gribas normāli aiziet un visu izdarīt, lai ir miers. :D

Kā ar to cīnīties, kā nomierināties atrodoties tur? Vai pirms vizītes iedzerts ibumetīns kaut cik mazinās sāpes? Kas jums ir palīdzējis? :D
19.03.2014 19:27 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Es pie zobārsta eju kā uz SPA :D
Vienmēr sašpricē smuki,ka neko nejūt un tad nu es tur čiloju.
Patīk man tā smarža kabinetā+skatīties uz visādiem verķīšiem, respektīvi, jūtos kā Misters Bīns pie zobārsta. :D
Bieži vien mutē man ir ielikta, tā saucamā, vardīte, lai mute vienmēr ir vaļā,bet es varu gulēt. :)
19.03.2014 21:28 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Bailes no zobārsta mani ir piemeklējušas vienmēr, tādēļ ieteiktu sameklēt savu zobārstu, kura apmeklējums neradīs baiļu sajūtu. Es nebaidos no tā brīža, kad sāku labot zobus pie māsīcas, kura ir īsta profesionāle.:)
19.03.2014 22:42 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Njaa, padomju zobaarstnieciiba ir satraumeejusi ne vienu vien cilveeku. :(
Ja ir bailes, ieteiktu samekleet saprotoshu, iejuutiigu zobaarstu. Turklaat var pieveerst uzmaniibu pasham kabineta interjeeram. Daziem zobaarstiem kabinets izskataas vairaak peec parasta ofisa un maz atgaadina padomju laiku moku kambarus. Tas arii var paliidzeet atbriivoties.
19.03.2014 23:09 |

Reitings 29
Reģ: 24.07.2013
Kā es Tevi saprotu, man rīt 1mā reize pie higiēnsta, esmu salasījusies tik daudz, ka tagad nevaru aizmigt, visu nedēļu tikai galvā vien, ka ja pie zobārsta man paniskas bailes, tad pie higiēnista arī būs, bāc brīnums ka saņēmos vispār pieteikties :D Cerams rīt neaizmukšu no tās iestādes :D
20.03.2014 00:18 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Meitenes, es baidījos no zobārsta takā nezin kas. Risinājums- es atradu ļoti labu zobārsti. Un tā pat nav privātklīnika. Pats galvenais ir atrast zobārstu labu un tad kaut vai 10 x gadā esmu gatava iet! Silti iesaku Stabu ielā 9 ir dr. Ezerta. Zobārsts, kas parādīja, ka var arī nebaidīties no zobārstiem!.
20.03.2014 08:24 |

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Vaiii...aktuāla tēma.
Vīrs bija pārbaudīt zobus un pieteica mani arī. Daktere esot laba un jauka - visa vīra ģimene pie viņas iet.
Bet nu manī arī ir bailes!
Es neesmu bijusi sen, nu tiešām ļoti sen! Man jau tagad ir kauns no tā, ko zobārste tur ieraudzīs:D
Pagaidām cenšos nedomāt par to, bet nu datums tuvojas..tiklīdz sajūtu to smaku un baltās sienas un ieraugu urbi...ujjjj, negribu pat domāt!
Ļooti ceru, ka špricīte palīdzēs.

Un ceru, ka mūsu bērniem iedzims vīra labie zobi!
20.03.2014 08:57 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Arī man bija paniskas bailes no zobārsta , līdz tiešam ,atradu savu zobarsti.
Tagad pie zobarsta eju bez problēmām. Tiesa arī prievātpraksē, jamazkā diezgan, bet labāk samaksāju vairāk un izbadu to, ka par maniem zobiem un mani tiešām parīpējās, nekā esmu kartējais ar kaut ko, man kaut kas jāsalabo
20.03.2014 09:10 |

Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Es dievinu zobārstus,man ļoti patīk iet un es nezinu kapēc :D
20.03.2014 09:39 |

Reitings 2126
Piekrītu, foršs zobārsts var mainīt attieksmi, taču kā var iepriekš zināt, vai tas ir labs? Nu ja pie šitā būs briesmīgi, tad protams meklēšu citu, ja vispār saņemšos vēl kādreiz aiziet...

Un par interjeru arī taisnība, kad gāju pie savas mīļās zobārstes, viņai bija tiešām patīkams kabinets, un pats galvenais - televizors augšā pie sienas, speciāli priekš tā, lai pacients var ērti kaut ko skatīties kamēr viņam labo zobus. :D
20.03.2014 09:48 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Man agrāk bija paniskas bailes no zobārsta, bet tad atradu vienu labu dakteri un bailes vairs nav,bet nepatīk urbji un tie instrumenti :) Bet es atceros, ka man rāva gudrības zobu arprāc tas bija tik sāpigi no zobu raušanas man bailes ir un pēc tam staigāju kā kāmīš vaidzīņi :D
20.03.2014 11:28 |

Reitings 2126
Jā, zobu raušana ir visbriesmīgākā... Atceros, bērnībā, kad man izrāva vienu pamatīgu zobu, bija baigi briesmīgi, un nezinu kādā sakarā, bet zobārste jautāja, vai iesaiņot manu zobu un dot man līdz (wtf?), man visa mute bija paralizēta un nevarēju normāli atbildēt, kaut ko noņaudēju, un viņai izlikās, ka es teicu jā. Tā nu mans izrautais zobs tika iesaiņots salvetē un iedots man. :D Joprojām nesaprotu, kāpēc viņa to darīja.
20.03.2014 11:38 |

Reitings 2126
Paldies visām, kas dalījās ar savu pieredzi un pat nobiedēja mani vēl vairāk... Pārcietu šausmas. :D Paldies špricei, nesāpēja, tikai brīžiem bija nepatīkami, bet to varēja izturēt.

Vienīgais, attieksme no zobārsta bija riebīga, viņa izturēšanās pat bija nepatīkamāka nekā pats labošanas process. Nekad vairs tur nesperšu savu kāju, bet diemžēl, mutē palika vēl dažas neatrisinātas problēmas. Tāpēc jautāšu, vai kāda zin labu zobārstu Valmierā? Negribas nesties uz Rīgu, bet nu ja neatradīšu neko labu, laikam nāksies.
20.03.2014 17:24 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2014
Ziny vienu meiteni, kurai ir jau 20 gadi, bet viņai visu savu dzīvi vēl nav bijusi pie zoobuārsta , garšo saldumi, čipsi utt. Visi zobi caurumos un priekšā tikai 2 zobi, ļoti simpātiska meitene īstenībā, bet ko lai darīt , ja tiešām ir bail ļoti. :( Tas ir nopietni meitenes no dzīves. Viņa pateica nekad mūža neies, labāk bez zobiem paliks,... Un viss dēļ fobijas. :(
20.03.2014 17:28 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
El Diablo, kas nepatika tev tajā zobārstā?
20.03.2014 18:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits