El Diablo, es Tevi ļoti labi saprotu! Man no bērnības arī ir paniskas bailes no zobārsta. Man stāv atmiņā vēl tagad reize,kad man daktere laboja zobu,bet māsiņa turēja rokas un es raudāju,man bija labi ja kādi 7 - 9 gadi,nez, precīzi neatceros un daktere uzbrēca,ka liela meitene raud,man vēl trakāk palika bail :D Un vēl atceros, ka man daktere urba zobu - es kliedzu,bet viņa mierīgi tikmēr runāja ar manu vecmāmiņu,kura bija blakus.
Tāpēc jau laikam ir tās paniskās bailes, jo agrāko atceramies ar šausmām.Labi,ka tad,kad es gāju skolā,vairs nebija kā padomju laikos,kad atbrauca uz skolu un visiem laboja zobus,bērni bēguši esot :o
Bet runājot par tēmu - kā saņemties un nebaidīties... es arī beidzot saņēmos pagājušogad un aizgāju,jo vajadzēja. beigās vairāki zobi bija jālabo. Tāpēc jāatceras,ka labāk aiziet laicīgi,kamēr nav ielaists traki, ka daudz zobi ar caurumiem un jālabo! Tāpat,man bija vienam zobam kanālu tīrīšana,lai neaizlaistu tik tālu,jāiet pārbaudīties laicīgi :) Es arī izvēlos tagad dārgāku zobārstu,jo man svarīgs komforts pie šī ārsta un tiešām lai ir iejūtīga zobārste. Nesaku neko sliktu par citiem zobārstiem,bet man uzreiz panika,ja tur vienā telpā vairāki zobārsti un pie viņiem lielas rindas,viss kā konveijerī un dzird kā cits kliedz,brrrr.
Un es sevi noskaņoju tā,ka man salabos un viss būs ok,nebūs vairs bēdu,uztraukumu. Laicīgi atkal iesi pārbaudīties,uzturēsi visu kārtībā :) Un tagad jau kā minēja - iešpricē,lai nesāp.Man nesā vairs,kad urbj,tāpat ārcietu kanālu tīrīšanu. Turklāt,ir arī tā smēre,ko uzsmērē,lai nejūt šrices dūrienu :)
Vienkārši noskaņojies ar domu,ka tas ir jādara un viss,rīt pēc apmeklējuma būsi laimīga :)