Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Eļļa matiem visā to garumā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Kāda eļļa vēl bez kokosriekstu eļļas ir laba matiem? :)
19.03.2014 16:09 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Linsēklu, diždadža, sezama sēklu eļļas.
19.03.2014 16:11 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Kāda ir tā argāna eļļa?
19.03.2014 16:12 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
argāna eļļa ir diezgan smaga un padārgi sanāk smērēt visā matu garumā vienu pašu, es jaucu ar mandeļu eļļu, kas ir vieglāka - starp citu, lieliska eļļa matiem. linsēklu eļļa nelabi ož un grūti nomazgājas, diždadža eļļa nav eļļa no diždadža, bet gan diždadža uzlējums uz parasti lētākās ražotājam pieejamās eļļas. Manas favorītes ir mandeļu un olīvu, vēl makadamijas ir ļoti efektīva- tikai šī, ja nerafinēta, diezgan spēcīgi smaržo pēc riekstiem. kokosriekstu tīrā veidā man sausināja matus.
Jāņem vērā, ka eļļas no pārtikas plauktiņa, ja nerafinētas, ir biezākas, izteiktāku krāsu un smaržu, bet kosmētiskai izmantošanai paredzētās ir tīras, rafinētas, patīkamas lietošanā, bet tajās ir mazāk vērtīgo uzturvielu (ja kāds tic, ka mats spēj uzņemt uzturvielas). Šī iemesla dēļ piem. extra virgin olīveļļu nevajag likt matos bieži, jo mati pakāpeniski uzkrāj nerafinētās eļļas nosēdumus un nejūtas tīri.
Bet tā matos var likt praktiski jebkuru bāzes eļļu, avokado esot ļoti laba, aprikožu kauliņu ir vēl maigāka par mandeļu, persiku kauliņu līdzīga aprikožu. ja mati ļoti sausi, efektīvi ir izkausēt un iemaisīt šī sviestu.
20.03.2014 11:42 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Es matiem lietoju nerafinētu argana eļļu, man patīk. Nesanāk nemaz tik dārgi un arī smaga man viņa neliekas.
20.03.2014 11:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits