Darba meklēšana

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Sveiki!

Šobrīd jau pusgadu(!) meklēju darbu savā sfērā - labu, speciālista amatu. Ir izglītība, ir neliela pieredze, valodas un viss pārējais. Aicina uz intervijām daudz, bieži tieku finālā. Pirms mēneša arī dabūju darbu, bet pirmo reizi mūžā nevarēju iestrādāties(pārāk daudz jaunu lietu bija jāapgūst īsā un ļoti saspringtā veidā) un šķīrāmies pēc 2 nedēļām. Es ceru, ka te ir gana daudz jaunas sievietes, kuras nestrādā tikai par oficiantēm vai bērnu dārza auklēm. Cienu šādus darbiniekus, bet neinteresē, jo tur ir cita specifika un atrast darbu, kurš nav augstas kvalifikācijas ir vieglāk vai jebkurā gadījumā tas ir savādāk. Tāpēc man ir jautājums tām, kuras strādā kā augstāka līmeņa speciālisti - vai kādai ir gadījies meklēt vairākus mēnešus, bet pēc tam arī atrast? Jo tagad ir sajūta, ka nekad neatradīšu vietu, kur es iederētos :(
18.03.2014 08:57 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Tajā brīdī, kad Ķīlis gribēja uzsākt augstskolu reformu, bija skaidrs, ka augstākās izglītības līmenis Latvijā ir kritisks. Tāpēc arī man ir nepabeigta augstākā izglītība, jo sapratu, ka tas ko man māca skolā nu nekādi neiet kopā ar reālo dzīvi un nopirkt diplomu kaut kā negribējās. 2 gadu pieredze kuru nedrīkst uzrādīt CV, jo darba devējs par speciālisti neko zināt negrib, mjā daudz ko izsaka...
18.03.2014 10:32 |

Reitings 1143
Aija, man nav sakāpis galvā. Ja būtu, es nekad neatzītos, ka tik ilgi jau meklēju darbu, ka nav gājis tikai gludi manu kļūdu pēc. Tas, ka ir izglītība un pieredze ir tikai fakti nevis lielīšanās. Tāpat kā ir arī negatīvie fakti par mani. Citai varbūt ir tikai vidējā (jeb kā smalki teikt - nepabeigta augstākā), bet toties varbūt vienmēr gludi gājis darba dzīvē. Un es par tādu cilvēku pārāka nejūtos.

Bet par izdzēšanos ar steigu es domāju, jo šī diskusija vēl nav labākais piemērs tam, bet te notiek viens otra nolikšana uz pilnu klapi pēc tam kad ierodas visādi lielie dirsēji, piemēram, Aija, kura cik novēroju nevienu pozitīvu komentāru nav uzrakstījusi kopš šeit apgrozās :D

Un Aija, aizspied ausis, jo man iedomājies, neskatoties uz savu diženo grādu, patīk arī kādu sulīgāku vārdu pielietot :D
18.03.2014 10:35 |

Reitings 1143
Lollipop, meklē attaisnojumus savai nespējai novest lietas līdz galam un neuzcītību skaistos vārdos par reformu un Ķīli.
Vienkārši augstākajā izglītības iestādē viss atkarīgs no paša, nav, ka spiež un ja slinko tad tiešām līdzīgi kā tu taisnojies - nekas neatbilst ar reālo situāciju, nenoder utt., tam gan es piekrītu.
Bet tava izglītība nav diskusijas temats šobrīd!! :)

Un pie tam man ir ļoti labas atsauksmes no 2 darba vietām, vnk pieļāvu kļūdu pēdējā, jo nevarēju pielāgoties aplokšņu algām, neapmaksātām virsstundām, atlases kandidātu necieņai utt., un tikai to pieredzi es arī gribētu neuzrādīt. Kopā ar to ko negribu uzrādīt pieredze ir pat lielāka kā 2 gadi :D
18.03.2014 10:39 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Galvenais, ka ar pašapziņu viss kārtībā :D
18.03.2014 10:39 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Es rakstīju par situāciju kopumā, Tu to uztvēri kā apvainojumu savā virzienā, tad cosmī Tev grūti ies, jo es Tevi neapvainoju tikai izteicu savu viedokli, tāpēc dzēsies vien laukā.

Šobrīd jau Tu pati esi uzēdusies uz Aijas un meklē kašķi. Priekš kam?

Neviena meitene Tevi rupji neapsaukāja, bet Tu to izdarīji. Tad par kādu tādu savu līmeni Tu gribi pavēstīt?

Gribi teikt, ka Tu neesi nekāda parastā, bet mēs esam un mums jāklusē?! Atbildi nevajag, tas bija retorisks jautājums.

Kāpēc Tu salīdzini savu izglītības līmeni ar cita? Varbūt viņa pieredzē ir, kas tāds kā Tev nav, ne vienmēr grāds nosaka cilvēka prāta spējas.
18.03.2014 10:45 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Let it Rain - te jau tā sāls, ka neiet gludi darba dzīvē, pieredzi iegūst strādājot un ejot visiem tiem mēsliem cauri. Tu domā, ka tev vienīgajai bija trāpījies uzņēmums, kurš rīkojas cūciski un ar kuru tev domas nesakrīt? Tādu ir ļoti daudz. Es arī savu pieredzi sāku veidot no apakšas, pamazām izcīnot savu līderes vietu, tad kāpu augstāk, sāku vadīt personālu, iepazīt visu vadības "virtuvi"no iekšienes. Man tad nelabi paika, bet turpināju kāpt. Tu domā, ka ir viegli vadīt cilvēkus, kad ir nenormāla darbinieku mainība? Vai tu domā, ka atlasīt darbiniekus, apmācīt, ievadīt darbā,vadīt viņu darbu un motivēt un tad skatīties, kā viņi salūst, ir viegli? Jo augstāk tu kāp, jo grūtāk paliek. Kad sapratu, ka pati darbā izdegu, tad vairs nozīmes nebija naudai vai karjerai. Jā, es ar šo pieredzi lepojos. Vai es to darītu vēlreiz? Nezinu... Un kad man augstskolā mācīja resursu vadīšanu, tad es sēdēju, klausījos un nodomāju - bullšits!
18.03.2014 10:45 |

Reitings 206
Reģ: 16.06.2011
Nu man liekas, ka bez ilgstošas pieredzes un labām atsauksmēm no iepriekšējās darba vietas uzreiz atrast tavām vēlmēm atbilstošu darbu būs ļoti grūti.
Neiesaku slēpt kādu darbavietu, jo, piemēram, es esmu nodaļas vadītāja bankā un mums visus darbiniekus pārbauda pirms izsaka darba piedāvajumu - respektīvi, tāpat uzzinās.
Pēc manas pieredzes - vislabākais sākt ar mazumiņu, pierādīt sevi un "uzkalpoties" līdz paaugstinājumam.
18.03.2014 10:46 |

10 gadi
Reitings 13632
Reģ: 29.01.2009
1) vienmēr jāmēģina saglabāt labas attiecības, arī ejot prom no darba. Jo LV darba tirgus ir mazs, viens otru itin labi pazīst.

2) arī anonīmā forumā būtu jāraksta pareizi, bez rupjām gramatikas kļūdām.

3) arī anonīmā forumā jāmēģina savaldīties un nekļūt rupjai. Jo, ja tik ļoti spēj uzvilkties kaut kādā necilā forumā, tad droši vien reālajā dzīvē uzklausīt kritiku ir vēl grūtāk.
18.03.2014 10:46 |

Reitings 1143
Kāpēc Tu salīdzini savu izglītības līmeni ar cita? Varbūt viņa pieredzē ir, kas tāds kā Tev nav, ne vienmēr grāds nosaka cilvēka prāta spējas.

Es jau atbildēju uz šo ar savu iepriekšējo komentāru. Un apvainojumus tu izteici gan, tikai varbūt nefiltrē ko pati raksti.

Es apskaujāju, jo esmu pārsteigta par negāciju daudzumu :D
Un ar Aiju kašķi meklēt nevajag, tas pats atnāk.

Nu labi, pofig, novērtēju tos komentārus, kuri bija pa tēmu, viena meitene pat atrakstīja privāti. Paldies par sakarīgajiem komentāriem.
18.03.2014 10:47 |

Reitings 206
Reģ: 16.06.2011
Autore, palasīju tavus komentārus un smiekli nāk. :)
Tu gribi būt personāla speciālists, bet raksti, ka plāno "samuhļīt" CV??!! :D
18.03.2014 10:50 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Let it Rain, parādi man to vietu, kur es Tevi rupji nosaukāju, izteicu personīgu apvainojumu Tavā virzienā.

Man Tev uzreiz iekopēt vai pēc tam kā Tu te paspīdēji?

Arī anonīmā forumā jāmēģina savaldīties un nekļūt rupjai. Jo, ja tik ļoti spēj uzvilkties kaut kādā necilā forumā, tad droši vien reālajā dzīvē uzklausīt kritiku ir vēl grūtāk.
18.03.2014 10:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es ceru, ka te ir gana daudz jaunas sievietes, kuras nestrādā tikai par oficiantēm vai bērnu dārza auklēm.

Turēsim īkšķi, lai tā būtu :D
18.03.2014 10:52 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
neskatoties uz savu diženo grādu, patīk arī kādu sulīgāku vārdu pielietot
Tas nav nekas sulīgs, bet gan prasts un rupjš.
18.03.2014 10:53 |

Reitings 1143
tramtram - kā jau te iepriekš apsprieda, darba vietas neuzrādīšana neskaitās samuhļīšana. viss pārējais ir idejas ko neesmu realizējusi :D

S80 - nav intereses tev vairāk atbildēt, sorry.
18.03.2014 11:00 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Es jau drošvien neesmu augstākā līmeņa speciālists, bet varu tev pateikt vienu - nu nedabūsi tu tādu darbu, kurā īsā posmā nebūs daudz jāapgūst. Tā ir normāla prakse, ja vēlies saņemt normālu algu.
Man ir pagājis gads, bet es joprojām visu niansēs nezinu! Un tas ir tikai normāli.
18.03.2014 11:03 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
A zināji, ka sekretārīte nevar dabūt darbu bez šiem taviem standartiem
bet es domāju dažādus speciālistus, kuriem vajag vismaz bakalauru, vēlams maģistru un pieredzes līmenis virs 2-3 gadiem
18.03.2014 11:05 |

Reitings 1143
A-komanda, diemžēl, jā, ir uzņēmumi, kuri sekretārēm uzstāda augstas prasības, kaut gan to darbu var darīt vairāk cilvēku.

Un es uzskatu par normu darbu kur daudz jāmācas. Bet vienu reizi man tas vienkārši nebija izdevies, daļēji arī atkarīgs no nesaderības ar organizācijas kultūru, esošajiem darbiniekiem, darba specifikas utt. Mans vienīgais mierinājums, ka arī pirms manis neizturēja meitene un pati aizgāja :DD
18.03.2014 11:11 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
ja slinko tad tiešām līdzīgi kā tu taisnojies - nekas neatbilst ar reālo situāciju, nenoder utt., tam gan es piekrītu.

Tad jau piekritīsi, ka skolā arī esi slinkojusi, ja tagad forumā jāsūdzas par situāciju, ka pusgadu darbs jāmeklē un nevar atrast. Ja jau tik daudz aicina uz intervijām, varbūt vaina ir personībā (lasīt - attieksmē) un jāpiestrādā ir pie tā?
Uzsākot jaunu darbu vērtīgi ir atcerēties, ka katrā vietā ir citas darba metodes un jāmācās visur būs no jauna. Ir tiešām kaitinoši, ka atnāk tāds tikko izmācījies gurķītis un sāk mācīt tos, kas uzņēmumā jau gadiem strādā. Vai arī tikko no citas darba vietas pārnākot visu laiku kunkst un iebilst "bet lidz šim esmu darījis tā un tā!"
2 gadi un Tava vienīgā pieredze ir pārāk ilgs posms, kuru nepieminēt. Citi darba devēji zvana iepriekšējiem, citi nē, tāpēc norādi, kas norādāms un jaunajā darba vietā parādi, ka vari būt ne vien profesionāle, bet arī jauka kolēģe, ar ko sastrādāties.
18.03.2014 11:12 |

Reitings 1143
Nu bet cik saprotu, tad es cosmo forumā esmu vienīgā ne-ideālā kas vienreiz neizturēja pārbaudes laiku :) Man ir prieks par spožo Latvijas jaunatni!!! Centīšos izaugt :D
18.03.2014 11:13 |

Reitings 1143
Samaara, es netaisījos visu savu 2 gadu pieredzi noklusēt, bet diezgan īsu laika posmu. Ja izsakies, tad pirms tam uzmanīgi izlasi.

Es nevienu nemācīju, bet centos, arī sadraudzēties ar kolēģiem. Vnk nesanāca, jo rezultātus pieprasīja pārāk zibenīgi.

Bet to, ka visur no jauna būs jāmācās - piekrītu. Tomēr pieredzi prasa tāpēc, ka tas palīdz mācīties citu metodi tai pašai lietai, kur ir tā pieredze. Tur kur es izgāzos, man šīs pieredzes nebija.
18.03.2014 11:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits