Jūs pirms iešanas prom no darba ņemat zilo lapu?

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Tā teikt, lai no uzņēmuma izspiestu visu, kas jums pienākas? :D
14.03.2014 10:32 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Ko Tu tur muldi? Nevar būt uz zilās lapas un tai pat laikā neskaitīties darbā.

Ko tu pati tur muldi? :D Ar savu nezināšanu jau nevajag izcelties, palasi likumu, tad kļūs gudrāka!

Un tautā sauc "dzeltenā" un "zilā", A lapas veidlapa ir dzeltena un B lapas veidlapa ir "zila", tāpēc tā sauc - dzeltenā un zilā.
14.03.2014 11:07 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Neskaita par 7,bet katrus 6 dod atvaļinājumu 2 nedēļas un tad aprēķina no tā laika posma cik Tev sanāk atvaļinājuma nauda, tagad Tu vari iet pie darba devēja un, lūgt, savu atlikušo nedēļu un palūgt, lai veic pārrēķinu. :)
14.03.2014 11:07 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
S80
B lapu apmaksā pēc darba attiecību pārtraukšanas mēneša ietvaros.

15.pants. Slimības pabalsta piešķiršana personai, kurai darba nespēja iestājusies mēneša laikā pēc valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu perioda beigām
(1) Slimības pabalstu par laiku no darba nespējas 11.dienas piešķir un izmaksā personai, kurai darba nespēja iestājusies mēneša laikā pēc valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu perioda beigām, ja šī persona bijusi apdrošināta pēdējos divus mēnešus pirms šo iemaksu perioda beigām.

Un standartā lapas ir A dzeltenea, B zila, bet man darbā ir nestas gan abas zilas, gan A lapa zaļa, gan oranža (jā, koši oranža), gan baltas.
14.03.2014 11:11 |

Reitings 2215

Reitings 6407
Elīna, es jau sapratu cik Tu esi izglītota, lapas pa krāsam dali. :D Vispār A ir orandža, B nav diez cik zila, man šobrīd tieši priekšā stāv.

Lūdzu:
Mainoties ārstniecības iestādei, izsniedz jaunu darbnespējas lapu A vai B – iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājumu. Jaunu darbnespējas lapu A vai B – iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājumu – izsniedz arī gadījumā, ja personai, kurai darbnespējas lapa noslēgta dienu pirms sestdienas, svētdienas, svētku dienas vai dienas, kas saskaņā ar likumu ir brīvdiena, atkārtota darbnespēja iestājas sestdienā, svētdienā, svētku dienā vai dienā, kas saskaņā ar likumu ir brīvdiena, bet jaunu darbnespējas lapu B izsniedz, ja personai konstatē arodslimību.

Ja pēc darbnespējas lapas A noslēgšanas darbnespēja ilgstoši turpinās, ārsts, ņemot vērā darbnespējīgās personas vēlēšanos, bet ne ātrāk kā pēc divām nedēļām, noslēdz esošo darbnespējas lapu B un izsniedz jaunu darbnespējas lapu B — iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājumu.

Es saprotu, ka gribi pasmieties par otru, bet to nevajadzētu darīt šādos gadījumos.
14.03.2014 11:13 |

Reitings 6407
amazing, kāds slimības pabalsts? Andas, gribēja tikai naudu par slimības lapām un iet prom.

Man šobrīd ir konkrēts gadījums, A laba beidzās, B vēl dažas dienas būs, slēdzu ciet, iesniedzu lapu socos un eju pie sava darba devēja rakstīt atlūgumu, jo es vairs nevaru tur strādāt veselības problēmu dēļ. Socialie izmaksās manu naudu aptuveni 2 nedēļu laikā, darba devējs veiks pārrēķinu, jo man pienākās vēl atvaļinājuma nauda. :) Viss. :)
14.03.2014 11:18 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
S80, nē nu tu tak esi dumja kā zābaks :D
14.03.2014 11:30 |

Reitings 6407
Elīna, jo????
14.03.2014 11:33 |

Reitings 2215
Par slimības pabalstu sauc parastāku naudu, ko maksā par lapām A vai B.

Anda var ņemt slimības lapu, ja ārsts dod. Attiecīgi par 10 dienām būs A lapa - maksā darba devējs, pēc tam B lapa - maksā valsts.
Lai nebūtu jāatstrādā pēc slimības lapas slēgšanas noteiktais mēnesis, tad darbinieks raksta iesniegumu darba devējam, lai slimības laiku iekļauj tajā mēnesī.
teorētiski - nekā nepareiza un reāli cilvēki tā dara.
Jautājums, cik lapa pamatota un vai nav mahinācijas - tas jau pavisam kas cits.
14.03.2014 11:34 |

Reitings 2215
Neskaita par 7,bet katrus 6 dod atvaļinājumu 2 nedēļas un tad aprēķina no tā laika posma cik Tev sanāk atvaļinājuma nauda

Nevis katrus 6 mēnešus dod atvaļinājumu, bet gan par katru nostrādāto gadu dod 4 nedēļas un pēc pirmajiem 6 mēnešiem darbiniekam ir tiesības prasīt visas 4 nedēļas. Darba devējam ir tiesības atteikt. Pēc vienošanās ar darba devēju, darbinieks var ņemt arī 4 nedēļas uzreiz, nevis 2 nedēļas ik pa 6 mēnešiem.
14.03.2014 11:38 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Varbūt sākumā saslimsti? :D
14.03.2014 11:40 |

Reitings 6407
Amazing, kopumā nosaukumam nav nekādas nozīmes, vai slimības pavalsts vai atmaksa par darba nespēju. Visu ko es teicu, es pateicu pareizi, nevis lapas dalīju pēc mistiskām krāsām. Palasi vēl reiz manus komentārus.

Reizēm mēnesis nemaz nav jāatstrādā, viss ir atkarīgs no darba devēja.
14.03.2014 11:41 |

Reitings 2215
S80
Tu maz izlasīji, ko es rakstīju???
Uz tavu tekstu
Ko Tu tur muldi? Nevar būt uz zilās lapas un tai pat laikā neskaitīties darbā

Es rakstīju, ka slimības pabalsts pienākas arī tad, ja darba attiecības ir pārtrauktas.
Un pierakstīju klāt, ka lapām krāsa svar būt da jebkādas.
14.03.2014 11:45 |

Reitings 6407
Atvaļinājums:
) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas. Personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piešķir vienu mēnesi ilgu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

(2) Darbiniekam un darba devējam vienojoties, ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu kārtējā gadā var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām.

(3) Izņēmuma gadījumos, kad ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana darbiniekam pilnā apmērā kārtējā gadā var nelabvēlīgi ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā, ar darbinieka rakstveida piekrišanu pieļaujams pārcelt atvaļinājuma daļu uz nākamo gadu. Šādā gadījumā atvaļinājuma daļa kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām. Pārcelto atvaļinājuma daļu pēc iespējas pievieno nākamā gada atvaļinājumam. Atvaļinājuma daļu var pārcelt tikai uz vienu gadu.

(1) Ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir katru gadu noteiktā laikā saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos vai atvaļinājumu grafiku, ko sastāda darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem. Ar atvaļinājumu grafiku un tā grozījumiem iepazīstināmi visi darbinieki, un tam jābūt pieejamam ikvienam darbiniekam.

(2) Darba devējam ir pienākums, piešķirot ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, pēc iespējas ņemt vērā darbinieka vēlmes.

(3) Darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus. Darba devējam ir pienākums šādu atvaļinājumu piešķirt pilnā apmērā.

(6) Ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pārceļ vai pagarina darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā.

14.03.2014 11:46 |

Reitings 2215
Ak... un pati, protams, komentārā savā arī pieminēji kaut kādu zilo lapu

Vienkārši atslābsti.

Tas, ka pēc lapas A, iet B lapa ir skaidrs kā diena. Par to jau te neviens nestrīdās.
Un dalījums pa krāsām... Nu ko - ja man ģim.doks VISU mūžu A lapu deva, piemēram, dzeltenu un B lapu zilu, tad es tā arī saku visiem, jo droši vien pat iedomāties nevarētu, ka mēdz būt arī citādāk. Katrs tak pēc savas pieredzes vadās.

Un man ģimenē ome arī visas slimība slapas sauc par "zilajām". Laikam agrāk tā bija....
14.03.2014 11:48 |

Reitings 2215
Kāpēc tu kopā darba likumu par atvaļinājumiem???
Tur tak rakstīts tieši tas, ko pateicu.

Darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus. Darba devējam ir pienākums šādu atvaļinājumu piešķirt pilnā apmērā.

Pēc 6 mēnešiem var ņemt 4 nedēļas. Nekur nav minēts, ka jāņem 2 nedēļas katrus 6 mēnešus, kā tu to minēji -
katrus 6 dod atvaļinājumu 2 nedēļas
14.03.2014 11:50 |

Reitings 6407
amazing, es izlasīju, mani krāsas neuztrauc, jo es viņas nedalu pēc krāsām, atšķirībā no Elīnas, man ir lapa A un lapa B. Viss.

Drīzāk Tu pati iespringusi kā es. Es rakstu reālus piemērus, nevis kaut kādus izdomājumus.

Par atvaļinājumu iekopēju, lai meitenes redz un nejautā vairāk, jo es reizēm nesaprotu, internets ir, pirksi ir, comsī ierakstīt var, bet likumi.lv atvērt nevar. :D

Es izdalīju gada normu 4 nedēļas uz 6 mēnešiem, tas nav nekas jauns un neatļauts. Vai tomēr? :D
14.03.2014 11:56 |

Reitings 2215
Nu pēc likuma, kuru iekopēji, ir norādīts, ka atvaļinājums NEDRĪKST būt mazāks par 4 nedēļām.

Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

Tās 2 nedēļas ir vienkārši realitāte Latvijā.
14.03.2014 11:59 |

Reitings 6407
Amazing, bet es jau Tev arī rakstu reālu piemēru, ne jau viena tante teica. :D

Ok, man paveicās ar darba devēju, dabūju savu atvaļinājumu pat ātrāk kā pienācās.
Citiem vispār tādu ilgi nedod, jo nav, kas strādā vai cilvēks pats neņem , jo naudu vairāk grib.

Viss jau nav kā akmenī kalts, tāpēc arī teicu, ka varbūt dara devējs palaiž tāpat, bet mēneša atstrādāšanas. Reizēm ir iespējamas atkāpes. :)

Uz slimības lapām neesmu apzināti sēdējusi, to var darīt, ja grib naudu, bet nav darba tai laika, respektīvi, ja skaities darbā, bet darba devējs uz konkrēto brīdi saka, ka nav darba. Tur gan attiecīgi pretī jābūt ārstam, kas tās lapas uztaisīs pat, ja neslimo, manā praksē nav tādu ārstu.
14.03.2014 12:06 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jūs pirms iešanas prom no darba ņemat zilo lapu?
Priekš kam? Slimības lapa nem neatceros kad pedejo reizi ņemta. Oj atcerejos 16 gados. Jau tad strādāju un mācijos. :D
14.03.2014 15:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits