Neteiktu, ka pēc bērna esmu palaidusies un neesmu skaista, bet šo to nacās mainīt. Tikko mazais bija piedzimis, es ļoti sekoju savai ārienei - centos gan krāsoties bieži, gan skraidīju uz salonu, liku nagus un skropstas (ko biju darījusi arī pirms grūtniecības un grūtniecības laikā), centos biežāk iziet sabiedrībā, āvu augstpapēžu kurpes (nēsāju tās pirms grūtniecības vienmēr). Un es biju tā noskrējusies, piekususi un man bija tik neērti... Nolēmu atslābt!
Potams, mati tīri ir vienmēr, esmu arī sakrāsojusies, ja izeju sabiedrībā (mājās nekad neesmu krāsojusies), tāpat pēc sviedriem neožu, krēmus lietoju. Taču... Nagus noņēmu, novīlēju īsus un reti kad lakoju - ērtāk darboties ar bērnu un viņu attiecīgi apčubināt, jo nagi netraucē un neķerās. Arī laika ziņā un naudas ziņā ir ekonomija - nav jābraukā uz salonu.
Pārgāju uz ērtāku apģērbu un bezpapēžu apaviem - bikses, šorti, kedas, balerīnas, kurpes bez papēžiem. Tādā veidā jūtos mobilāka un varu visur izskraidīt pakaļ bērnam, ņemt opā, cilāt mazo, stumt ratus u.tml., nebaidoties izmežģīt potīti vai nebaidoties, ka svārki uzrausies uz augšu...
Kādu laiku pēc bērna dzimšanas nelietoju smaržas, jo zīdainis bieži tika likts pie krūts barošainai un bieži nēsāts uz pleca, smaržas varētu lieku reizi nerrot vai pat izsaukt alerģiju.
Garos matus nācās nēsāt biežāk sasietus, jo bērns mūždien tajos ķērās un pinās. Arī man traucēja, jo "līda" nepārtraukti sejā, kad, piem., pamperu bija jāmaina.
Tas pats arī attiecas uz rotām - nācās attiekties no visiem karekļiem (ja nevēlējos, lai tie tiek saplēsti). Ausīs ieliku maziņus auskariņus... Nācās pat noņemt bildinājuma gredzenu (ar akmentiņu), jo gadījās aizķert un saskrāpēt bērnu pārģērbjot.
Nu, lūk, tas tā īsumā... Vai tāpēc esmu kļuvusi nesmukāka? Es teiktu, esmu kļuvusi jauneklīgāka - dauzos apkārt džinsenēs un kedās, mati sasieti zirgastē, viegla kosmētikas kārta, bet tāpat neizpaliek primārā sevis sakopšana. Lai nu kā, par figūru nesatraucos, jo viss pats lēnā garā noregulējās un svars atgriezās tāds pats kā pirms dzemdībām. Kad bērnam noregulējās režīms, tad arī gulēt sanāca daudz vairāk - līdz ar to, esmu vienmēr izgulējusies un moža.
Nu jau bērns ir paaudzies un varu atļauties arī papēžus biežāk uzaut, bet, ak, vai, cik tie ir neērti! :D