Vai jūs esiet skaista mamma>

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Tik vienkārši, vai jūs sevi uzskatiet par skaistu mammu un kāpēc? Neiet runa šoreiz par iekšējo skaistumu. Nešaubos, tas ir gandrīz visām?
Esmu ievērojusi ļoti daudz nekoptas mammas, divaini ģērbtas un iedomājos, vai tiešām nav laika sev vai vienkārši nav vēlēšanās.
11.03.2014 12:33 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Domāju,ka lielākoties visas mammas ir koptas,tas ir, tīriem matiem un manikīrētiem nagiem,bet ja nav spilgti nolakoti nagi vai lokas matos, to jau nepamanīs.Sieviete ir kopta,bet neizlec no pūļa un , luk, pelēkā mamma ir gatava.Ko var secināt? Ka sabiedrība vēlas superstilīgas mammas,par koptumu te nav runa.
Par svara tēmu piekrītu Stell.Jau reiz izrunāta tēma māmiņu beztēmā un tur es piekrītu par 100%.
11.03.2014 15:48 |

Reitings 115
Reģ: 18.02.2011
Es varbut pastastisu kas ir mainijies kops esmu mamma. Agrak staigaju ar aukstpapezu kurpem, tagad skatos,lai butu erti, principa papezus uzvelku tikai tad kad dodos ar viru divata uz pasakumiem. Mans stils ir izmainijies,jo skatos,lai ari apgerbs butu erts, lai pieliecoties nekur nekas neregojas. Matus loti biezi ikdiena nesaju aste,agrak to dariju loti reti.
Ja, es uzskatu,ka esmu skaista, jauna mamma. 2x nedela atlaujos aiziet uztaisit manikiru, lai ar visiem majas darbiem, rokas butu koptas, mati un drebes vienmer tiras. Sodien sastapos ar atklasmi,ka loti sen neesmu sev neko iegadajusies (no drebem),jo rupejos par to,lai berni vnm butu labi gerbti, tadel par sevi aizmirstu.
Kad piedzima otrs bernins, mana dzive iestajas haoss, izbraucot no majas,daudz pagaja laiks,lai pabarotu,apgerbtu bernus un vel saliktu ko lidzi, biezi piefikseju,ka taja steiga neesmu pat spoguli paskatijusies un vnk izskrejusi no majas,ir gadijies ari ar cibam izskriet ara :D
Ja esi mamma uz pilnu slodzi,tad tas ir tikai normali,ka berns ir primaraks par tevi pasu, bet es uzskatu,ka zinama norma par higenu ka tadu ir jaievero,ja vel vari atlauties sevi sakopt ari vizuali. Man nav ne auklisu ne omju kas apkart skraida un palidz, tadel nevaru iet katru nedelu uz saloniem un veltit laiku sev tik biezi ka agrak. Neuzskatu,ka tas butu kadas maminu atrunas, bet ar to ir jarekinas,ka berni panem savu!
11.03.2014 15:53 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
dafaq? Ja sieviete taisa bērnu ar vīrieti, uz kuru nevar paļauties, tad tā IR viņas vaina. Tā tak ir sievietes izvēle, kam viņa kājas papleš.

Tā rodas vientuļās māmiņas un pazudušie tēvi. Žēl, bet jaunas meitenes ir bezatbildīgas un naivas, it īpaši pirmajās attiecībās. Nekur jau neaizmuks, tāpat būs visu mūžu saite ar bērnu. Bet tā ir katra paša darīšana un gudrība.
11.03.2014 15:53 |

Reitings 115
Reģ: 18.02.2011
tb - 2x menesi manikirs, ne 2x nedela :)
11.03.2014 15:54 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nevajag tā vispārināt. Latviete vidējā vispār, pēc dabas ikdienā nav stila ikona, bet vienkārši izskatās labi un sakopti. Savukārt grūtniecība lielai daļai sieviešu ir smaga - fiziski. Jā, ārsti daudz ko saka - saka, ka vajag vingrot, lai mugura nesāpētu. Cik grūtnieces to dara? Nu, taču slinkums stprāgst pa visām spraugām ārā. Tāpat, par ēšanu - nevajag ēst vairāk. Pie tā ko ēdi līdz šim pielikt papildus saujiņu. Bet nē - it kā, gribas. Nu, kad gribas, tad gribas.
Konkrēti es šobrīd runāju par to, ka sievietes izlaidība un nevēlēšanās sevi motivēt darboties un cīnīties jau grūtniecības laikā noved pie šoka, ka viss nav tik skaisti kā filmās rāda. Bērns ir liels darbs, lai cik skaists tas nebūtu - būs bezmiegs un nesanāks visu pasūtīt trīs mājas tālāk; var gadīties, ka nebūs laika ieiet dušā un paēst; sāpēs mugura un tāpat būs jāceļās; un tā tālāk. Ja sieviete sev ir iestāstījusi, ka pēc bērna piedzimšanas viņai nebūs grūti, bet būs laiks iet uz sporta zālēm un dzīvot kosmetaloga kabinetā, viņa visticamāk saskarsies ar lielu un ne visai patīkamu pārsteigumu. Un šis nepatīkamais pārsteigums var novest pie pesimistiski noskaņotas mammas, kura vairs nevis nevar, bet negrib atrast laiku sevi sakopt. Jo viņa ir vīlusies un izrādās, ka bērnus nevar izslēgt pēc pieprasījuma, lai mierīģi kačātos stundu pa zāli. Tas ir traki, bet tā tas ir.

Par bērnu dārza mammām es nerunāju. Tur jau ir jābūt izveidotai sistēmai. Ja tādas nav - uzskatu, ka mamma vienkārsi neprot plānot savu laiku un arī nevēlas to darīt. Var būt tie paši iemesli vai jau kādi citi, vai vēl kādi klāt.
11.03.2014 15:55 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Par svara tēmu, man kaut kā draudzeņu un māsīcu vidū visas pēc bēbja ir apmēram ar tādu pašu figūru, kā pirms tam. Nu labi, daļai pirmajā gadā pēc dzemdībām +1 izmērs, bet nu, ta manuprāt tomēr īsti neskaitas nolaidība.

Tāpēc man arī ir grūti piekrist tam, ka lielākā daļa sāk ēst vellszinko un nobarojas. Daļa - noteikti, bet, domāju, mazākā daļa. Tā kā lielakā daļa pēc gada vai pusotra atsāk strādāt, tad jau atkal ir motivācija būt par lokaino cacu (labā nozīmē) :)
11.03.2014 15:56 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Es nelasīju diskusiju negrasos lasīt.

Autore, skaties pati uz sevis un rūpējies, lai Tev viss ir labi.

Salīdzināt sevi ar kādu citu un secināt, ka,nu, lūk es esmu lieliska un viņai fui ir zemiski.
11.03.2014 15:58 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Lielākā daļa - ir tas, ko es redzu sev apkārt. Ejot pa ielu, lasot māmiņu forumus, skatoties raidījumus un pat, kad grūtniecības laikā gaidīju rindu uz ikmēneša pārbaudi.
Bet - tas ir tas ko es redzu. Tā nepierādāmā lielākā daļa.
11.03.2014 15:59 |

Reitings 17280
:)
Es laikam dzīvoju citā rajonā :)

Nu, ja nopietnāk, tad laikam mums vienkārši ir citāda mēraukla tam, kas skaitās nolaidies, un kas - nē. Tas ir normāli.
11.03.2014 16:02 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Mainījies ir tas, ka ikdienā nēsāju sportisku un ērtu apģērbu, dodoties ratu pastaigās. Kad izeju ar vīru vai satiekos ar draudzenēm, pucējos kā vienmēr :) Patiesībā labi saprotu mammas, kas varbūt ikdienā atļaujas tās trenuškas vai taukainus matus saņemt nevīžīgā copē... Bērns prasa visu tavu laiku un enerģiju. Ja nav palīgu, aukles vai bērna tēvs, uz kuru var paļauties, tas viss tā var izbesīt, ka nav ne laika, ne gribēšanas ikdienā izskatīties žilbinoši.

Turklāt centrā esmu ievērojusi, ka mammas ir stilīgākas. Es arī, kad dodos uz centru ar ratiem, parasti vairāk piedomāju, ko vilkšu mugurā nekā staigājot pa savu mikrorajonu. Ikdienā arī mēdzu nekrāsoties, man tas liekas normāli un tāpēc es neuzskatu sevi par nekoptu. Ļauju ādai atpūsties.
11.03.2014 16:03 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nu, katrā ziņā augstpapēžos, šauros svārkos, dekoltē utt. nestaigāju vairs. Bet visam ir savi iemesli, nevis nolaidība. Nesot bērnu, skrienot pakaļ utt. labāk lieki neriskēt. Nagus nelakoju (ja neskaita īpašos gadījumos, reāli tāpat jau vakarā kaut ko šrubējot, nolups un tad jau būs.. beep beep NEKOPTA!) Cluch somiņas ir nomainījusi kārtīga taša pamperiem, pudelēm utpr. Uz solāriju neeju. Nav kad. Vīrs strādā. Nestiepšu bēbi līdzi kabīnē, vaine. Šķipsnas vairs nebalinu katru mēnesi, tā paša iemesla dēļ, līdz savai frizierei jābrauc stunda, tā ka tas pasākums ievelkas uz pusi dienas. Vīra brīvās dienas maksimāli cenšamies pavadīt kopā, jūtos ko zaudējusi, ja saulaimu dienu nosēžu procedūrās.
Protams, savādāk būtu, ja būtu tuvumā ome (novērtējiet!), kas paskata, vai mazais iet dārziņā.

Toties fiz. formai vienmēr paliek pastaigas, par to sūdzību nav. Kā arī veselīgāka ēšana, jo bērnam katru dienu tiek vārīti dārzeņi, gaļas, zivis, putras utt.
Nu, viss. Pieņemu, ka neesmu tik SKAISTA (:D) kā agrāk, esmu citāda un man tas patīk;)
11.03.2014 16:04 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Sevi novārtā neesmu pametusi un nepametu arī, kad puiši bija mazmazītiņi Kripatiņas! Protams, ikdiena ieviesa savas korekcija - primārais bija bērni (it sevišķi zīdīšana laikā). Kājās skrienamapavi, apģērbs ērts - pārsvarā džinsas un krekliņš, mati astē, tā netraucējot ikdienā bērnu kaut vai paņemt klēpī, domāju, ka neizskatījos slikti arī tajā laikā.
Uz ballītēm sapucējos.
11.03.2014 16:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Karinjo-tik patiikami bija palasiit tavu rakstiito-taa no dziives...:)
11.03.2014 16:07 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Varu pastāstīt par savu draudzeni. Kad kopā mācījāmies, abas bijām smukas, labiem augumiem, pat drēbēm mainījāmies, jo vienādas modeļu figūras mums bija.

Pagājuši desmit gadi, viņa ir 2 bērnu mamma. Man ir ļoti ļoti žēl to teikt, bet... cik gara, tik arī plata :( Tiešām neeeeenormāli pieņēmusies svarā. Kājas ir kā bluķi, rokas tāpat. Staigā garos svārkos. Redzēju, ka zemtiem pavīd spalvainas kājas. Mati nekrāsoti, saņemti taukaini astē. Grims it kā uzlikts,bet arī steidzīgi un nekvalitatīvi. Skumjš skats...

Vīrs gan viņai izskatās tieši tāds pats kā agrāks, slaids, sportisks, iededzis, baltu smaidu, drēbes pieguļošas muskuļotajai figūrai. Īsts konfetka.

Lūk paskaidrojiet man, kā VIENAS ģimenes ietvaros tik ļoti var izmainīties sieviete, bet vīrietis var palikt tāds pats skaistulis???
11.03.2014 16:14 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Lūk paskaidrojiet man, kā VIENAS ģimenes ietvaros tik ļoti var izmainīties sieviete, bet vīrietis var palikt tāds pats skaistulis???

Vīrs nedz iznēsā bērnu, nedz dzemdē.
Es tiešām gribētu redzēt,kādi būtu vīrieši pēc dzmedībām,ja viņiem būtu jādzemdē. Es dodu kaut vai 99%, ka lielākā daļa tā arī paliktu pie apļa figūras.
11.03.2014 16:16 |

Reitings 5087
Drostala
Nu, Skaistulis vienk turpina dzīvot iepriekšējā ritmā, kamēr sieviete.. nujā.. Nezinu, žēl man palika Tavu draudzeni, kaut kādu stimulu viņai vajag, pati nav depresīva, nomākta? Kaut vai kāds, kas pieskata mazos, kamēr viņa aiziet uz baseinu kaut vai, ir?
11.03.2014 16:19 |

Reitings 17280
Visdrīzāk tā draudzene vienkārši nav laimīga laulībā, nevis bērni pie vainas.
11.03.2014 16:21 |

Reitings 5087
Bērni jau iet skolā, ja? Viņa pati nestrādā? Varbūt jau iegājusi tiktāl nolemtībā, ka nemaz jēgu neredz. Skumji.
11.03.2014 16:22 |

10 gadi
Reitings 967
Man arī viņas ir nenormāli žēl :( Diemžēl dzīvojam citās valstīs, tāpēc nevaru palīdzēt ar bērnu pieskatīšanu.
Džekam tiešām ikdiena nav mainījusies. Sporta klubs, izklaides. Kā noprotams, arī citas sievietes viņam kaklā karās... jaunas, slaidas, skaistas...
Man liekas, ka tas ir laika jautājums, kad viņapalisk viena ar bērniem, bez naudas
11.03.2014 16:23 |

10 gadi
Reitings 967
Jā, viņa ir depresīva. It kā smaidīga un laimīga, kad satieku, bet zinu, ka ne tādu dzīvi viņa gribēja :(
Viens dārziņā, otrs mazs mājās vēl
11.03.2014 16:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits