Vai jūs esiet skaista mamma>

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Tik vienkārši, vai jūs sevi uzskatiet par skaistu mammu un kāpēc? Neiet runa šoreiz par iekšējo skaistumu. Nešaubos, tas ir gandrīz visām?
Esmu ievērojusi ļoti daudz nekoptas mammas, divaini ģērbtas un iedomājos, vai tiešām nav laika sev vai vienkārši nav vēlēšanās.
11.03.2014 12:33 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Gaļinai miljons +++++

Punčains ļeprikons. You made my day :D

Man bērnu nav, bet neudrošinos teikt, ka
Nu jaunajām māmiņām ir 1000 attaisnojumi, kādēļ nesakārtot fizisko
, jo bieži vien pat BEZ bērniem tā laika trūkst. Bet vispār, gudri runāt var katrs!
11.03.2014 14:30 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ļoti liela daļa jau pirms kāzām ir resni ar alus vēderiem. Daļa LV sieviešu vienkārši samierinās ar tādiem punčainiem ļeprikoniem ar augstām prasībām attiecībā uz savu sievieti. Tad nu plēš pēcpusi pušu, lai notievētu un būtu tip-top augumu, kamēr vecis sēž ar savu punci un ir lepns, ka kāda šo ir noprecējusi
+
11.03.2014 14:31 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Esmu skaista, gan iekšēji, gan ārēji. Visi man vairāk par 20 nedod :D Dažreiz pat 18 :) Kaut tuvojas 30 :) Mūsu dzimtā visas jauneklīgas ilgi saglabājas :D Kopju sevi, paballējos. Mīlu izcelties ārēji ar apģēru, koptu skatu. Bet cenšos nekļūt par "cacu".
11.03.2014 14:35 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Gaļina ++++++. Man tieši attiecībās tā bija! Briesmīgi.
11.03.2014 14:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mans "koptuma" līmenis (un svars) gan pirms gan pēc bērna ir stipri vien līdzīgs. Izņēmums bija tie daži mēneši pēc mazā piedzimšanas, kad fiziski bija dikti riebīgi, pamatīgs miega bads, un jā, bija reizes, kad pat matus izmazgāt nebija spēka. Bet tā, apmēram tas pats.
11.03.2014 14:54 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man šķit, ka nolaidība pret ārieni sākas jau grūtniecības laikā, nevis pēc tās. Jaunās mammas lielākā daļa sev atlaiž grožus līdz beidzamajam tiklīdz nabaga Gulbis atsūta pozitīvus rezultātus. :D Bet ir mammas, kurām tiešām vienkārši nav spēka. Viss trakāk, ja tas iedzen pesimismā no kura pēc tam trūkst spēka izkāpt.

Mani neviena no šīm problēmām nav skārusi. Varbūt, ja vīrs būtu tāds, kurš bērnu mācēja tikai uztaisīt, lai lielītos būtu savādāk. Bet viss negulstas uz maniem pleciem un tādeļ man ir laiks visam. Patiesībā pat vairāk nekā pirms grūtniecības.
11.03.2014 14:58 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Es jau sapratu, ka autores doma ir tāda, ka pēc bērna piedzimšanas mamma ielien platā T-kreklā un trenuškās, ķemmi redz tikai reizi 2 dienās un tml.
Ja sieviete sevi ikdienā kopj, tad arī pēc bērna piedzimšanas nekas nemainās, ja vien tam nav dziļi psiholoģisks vai medicīnisks iemesls. Un šeit ar kopšanu es nedomāju pārmālētas cacas, bet gan elementāru higiēnu, tīrus matus, sakoptus nagus, tīras drēbes. Un par riepiņām ir tas ir atkal cits stāsts....
11.03.2014 15:01 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Nu jaunajām māmiņām ir 1000 attaisnojumi, kādēļ nesakārtot fizisko.

Tad palīdzi ar bērnu arī kā vīrietis nevis uzkraut visu sievietei, kad pašai nepaliek laika sevi sakopt. Ja ir bērna tēvs nevajadzētu sievietei pārvērsties par bērna kalponi līdz pilngadībai. Žēl tās sievietes, kas pašas raujas un nav kas palīdz.
11.03.2014 15:06 |

Reitings 372
Reģ: 05.12.2013
Es biežia izdomājos,kā būs,kad būšu mamma..Tagad es ļoti rupējos apr sevi,bet nu pēc bērna domāju,ka rūpešos divtik,jo droši vien būs liekais svars..Bet es gribu,lai apr mani saka,redz cik skaista jaunā māmiņa nevis fuj,kāda nolaidusies.
11.03.2014 15:07 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Nevajag arī teikt, ka visām nekoptajām māmiņām pie vainas vīriešu nolaidība.

Un pat ja tā, ko tad taisi bērnu ar vīrieti, uz kuru nevar paļauties?
11.03.2014 15:15 |

Reitings 17280
Jaunās mammas lielākā daļa sev atlaiž grožus līdz beidzamajam tiklīdz nabaga Gulbis atsūta pozitīvus rezultātus.

Tiešām? Man vienmēr likās, ka uzvilkt smukas drēbes un sapucēties ir iekšēja nepieciešamība sievietei, nevis kaut kāds baigais slogs, kurš tiek nomests pēc Gulbja rezultātiem. Te, protams, jautājums - kas kurai skaitas smuks un cik daudz ekstru kurai skaitas sapucēties.

Arī attiecība uz figūru, ja "smuks" ir tas, kas panākts trenējoties kā olimpiskajam atlētam un pārtiekot tikai no salātlapām un "piena spēka", tad jā, domāju, atlaist grožus gribēsies dikti. Bet, ja arī pirms grūtniecības normāla figūra tiek iegūta ar veselīgu, sabalansētu, garšīgu un pietiekamu uzturu un kādām patīkamām aktivitātēm (dejošana, peldēšana, riteņbraukšana), tad, domāju, nav jau pat īsti to grožu, kurus atlaist.
11.03.2014 15:19 |

Reitings 17280
ko tad taisi bērnu ar vīrieti, uz kuru nevar paļauties?

Bērns ir liels pārbaudījums arī visstabilākajām, mīlošākajām un paļāvības pilnākajām attiecībām.
11.03.2014 15:20 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
figūra tiek iegūta ar veselīgu, sabalansētu, garšīgu un pietiekamu uzturu un kādām patīkamām aktivitātēm

Kā likums grūtniecības laikā lielākā daļa grūtnieču sāk ēst visu, kas pagadās, kad pagadās un kur pagadās. Jo pastāv mīts, kurš patīk daļai sieviešu - grūtniecības laikā sievietei jābūt laimīgai. Un šī laime tiek radīta brīvi dzīvojot. Neēda kūkas, jo domāja par svaru - bet tāpat viņas gribējās. Likumsakarīgi, ka grūtniecības es sev neko neliegšu moto vadītas šīs kūkas tiek ēstas. Es neatbalstu sēdēšanu uz salātlapām un piena spēka. Nav nepieciešamības to izzīst no zila gaisa.
Tas ir tieši tāpat kā grūtnieces nesaprot, ka bērnam piedzimstot reti kurai ir laiks. Visas uzsāk šo ceļu ar domu - tagad es vārtīšos pa gultu, jo esmu nogurusi; būs spēks, kad mazais piedzims. Tas ir, mazākais, aplami. Ļoti, ļoti daudzām mammām tieši pēc bērna piedzimšanas (ne tajā stundā un minūtē) un nonākot mājās parādās bezspēks, bezmiega dēļ. Bet ko darīt, ja teju deviņus mēnešus sev neliedz atpūtas priekus un dirni gultā ar attaisnojumiem? Bērns piedzims: nav laika doties uz sporta zāli, nav laika izmazgāt patus. 90% grūtnieču grūtniecību uzsāk ar domu - pēc tam es atsākšu iet uz zāli un visas kūkas nodzīšu. Realitātē tas nestrādā vai strādā ļoti reti.
Sievietes sevi ļooti izlaiž grūtniecības laikā - ne visas, bet pietiekoši daudzas. Un tas ir šausmīgi, jo pēc tam ir vēl grūtāk pašām. Es gan nevienu nenosodu, nepārprotiet - katrs dzīvo kā vēlas un māk.
11.03.2014 15:28 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Cik jaunas mātes tiek pašlaik aprunātas? Vai tās, kurām mēnesi veci bērni kulbu ratos vai tās,kas no rīta bērnu uz dārziņu ved? Ir atšķirība tomēr.
Nezinu,kur jūs dzīvojat, autore, bet neesmu redzējusi nolaidušās māmiņas.Tieši otrādāk-visas jau drasē pa lielveikaliem ar sīčiem un pucējas.
Par sevi varu teikt,ka higiēna tiek ievērota. Pirms dzemdībām nebiju stila ikona, līdz ar to arī tagad neesmu. Jā,mazāk krāsojos,jo lielāku ļaunumu skaistumam nodarīs tušas noņemšana vakarā,kas uzklāta tikai uz to stundu,kad eju staigāt ar mazo, lai kāda ālava kaut ko nepadomātu redz.Un jā,mati ir izlaisti retāk,jo vienkārši tā ir ērtāk. Manām acīm pārcacotas mammas izskatās smieklīgi.Ne laikam,ne vietai atbilstoši. Cita lieta ir,kad jāiet ciemos.Domāju,ka tad visas mammas/ne mammas pucējas.
11.03.2014 15:28 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Un pat ja tā, ko tad taisi bērnu ar vīrieti, uz kuru nevar paļauties?

Nevajag visu vainu uzgrūst sievietei, jo abi taisa bērnu un ir vienlīdz atbildīgi par viņu, lai arī tas nav bijis plānots. Es nerunāju par sevi, bet no dzirdētā.
11.03.2014 15:31 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
kad uzzināju, ka mazais pieteicies, domāju o, būšu smukā mamma. tagad..kad ir sliktuma periods...es knapi no gultas varu piecelties, vemstos līdz zilam ģīmim, kāds ārējais izskats?! galvenais, tīra un svaigas drēbes. punkts.

ceru, ka tas nva ilgstoši :(
11.03.2014 15:38 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Nu ir salīdzinājums - sporta zāle un matu mazgāšana. Piedodiet, man seju nomazgāt aizņem 5min. laika, mati 10-15min. laika ar visu žāvēšanu. Nav jātaisa afigennākais manikīrs un meikaps, bet nav arī jāstaigā apkārt ar melniem nagiem un nolupušu nagulaku. Zinu, ka uzreiz pēc dzemdībām nebūs figūra kā agrāk, bet tāpēc jau nav jāielien legingos un jāuzrauj maisu mugurā. Pēc tam brīnās, ka pa to laiku vīrietis ir kur aizlaidies. Un pat zīdaiņi mēdz gulēt, tāpēc kripatu laika var atrast. Pati vēl tikai gaidu mazo, tomēr apkārt man daudz draudzeņu, kurām ir mazi zīdainīši un neviena neizskatās nolaidusies. Tā nav neiespējamā misija, vajag tikai gribēt.
11.03.2014 15:39 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Par skaistumu nemācēšu sevi uzlielīt, bet kopju sevi gan, matus mazgāju, ikdienā kaut vai priekš sevis uzkrāsoju skropstas, kā arī piedomāju kāda iešu ārā kaut vai uz veikalu, jo šobrīd pastaigas ar bērnu ir mana sabiedrība un izklaide tāpēc priekš sevis kaut mazliet sapucējos. Tomēr kāda pucēšanās, ja ārā vēl nav galīgi silts, tad tomēr jādomā par siltumu, taču nepatīk māmiņas, kuras ir treniņbiksēs - tā liekas nolaidība.

Gaidu pavasari un vasaru, kad varēšu atkal izvilkt savas kleitas no skapja, lai vismaz pastaigās sajustos kā kārtīga sieviete un skaista mamma. :)
11.03.2014 15:39 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
dafaq? Ja sieviete taisa bērnu ar vīrieti, uz kuru nevar paļauties, tad tā IR viņas vaina. Tā tak ir sievietes izvēle, kam viņa kājas papleš.
11.03.2014 15:40 |

Reitings 17280
grūtniecības es sev neko neliegšu moto

Konkrēti attiecība uz kūkām (un saldumiem vispār), man ginekoloģe silti rekomendēja sevišķi pēdējos mēnešos no tām izvairīties, lai nevajadzīgi nenobarotu bērniņu (teica, ka vidēja izmēra bēbi vieglak piedzemdēt, neka milzu resnīti, pie tam, pašam bēbim tas arī nav nekas labs).

Man tomēr liekas, ka viss tas "ai, kā viņas visas grūtniecības dēļ nolaižas (bet es gan nē)" ir stipri vien pārspīlēti. Ne konkrēti par tevi stellaglmr, bet par šo diskusiju kā tādu. Nu neticu, ka sieviete, kam agrāk ir bijis svarīgi būt par "stila ikonu" (citējot the_one) tā ņems un pēkšņi pārtrauks izskatīties glīti, aizbildinoties ar bērnu. Tās meitenes, kas ar darbu+studijām atrada laiku un enerģiju manikīram, pedikīram, solārijam, pīlingam, frizierim un sporta zālei, atradīs laiku arī ar bērnu. Nu nemainās tik strauji tās prioritātes dzīvē.

Nu un ja bērns bērnudārza un pati mamiņa uz darbu, tad vispār, manuprāt, tur nav ko apspriest.
11.03.2014 15:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits