Attieksme pret tetovējumiem

Reitings 57
Reģ: 07.01.2010
Nesen uztaisīju savu pirmo tetovējumu.
Pavisam drīz sanāca to pastāstit dažiem paziņām un saskāros ar salīdzinoši negtīvu attieksmi. Jutos ta, ka man ir savs tetovējums jāaizstāv un jāmēģina izskaidrot savas izvēles. Mani tas pārsteidza, jo lai arī man, protams, nepatīk visi tetovējumi, kas cilvēkiem ir, nekad neesmu iedomājusies, ka man viņiem šo viedokli vajadzētu izklāstīt. Tas taču ir katra paša ķermenis.

Ar kādu attieksmi esat saskārušās savu tetovējumu sakarā un vai cilvēki ir atļāvušies jūs par to nososdīt?
10.03.2014 11:57 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
šitais man asociējas ar zaimošanu.+ man ari. Tetovē un pati nezin faktiski ko un kur. Sviests.

man ne īpaši tetovejumi patik. Pārāk daudziem tadi ir,. ka bara aitas. Un sievieti tie noteikti neizdaiļo, padar lētāku. Tikai mans viedoklis
10.03.2014 14:32 |

Reitings 27552
Es par to, ka bībeles citāts šķiet seksīgs uz ķermeņa. Es pati neesmu diži ticīga, bet kaut kā tās visas lietas uzdzen šermuļus.+
10.03.2014 14:32 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Mani visvairāk besina teikums- bet kāda tu būsi vecumdienās? kāda, kāda- tāda pati,kā vairums mūsdienu cilvēku,kad tie novecos.
Vai ar;i nācās saskarties ar situāciju - draugs izlaboja savu tetovējumu uz palielu. Mans brālēns pienāk pie viņa, saka: tu tak nevarēsi strādāt bankā! uz ko draugs atbildēja - vai es izskatos pēc tāda,kas gribētu bankā strādāt?:D Ne draugs, ne brālēns nu galīgi nav ar attiecīgo izglītību vai attiecīgo izskatu, bet tāpat - banka.:D VISI tak grib bankā strādāt. Dzīves aicinājums:D
10.03.2014 14:35 |

Reitings 27552
seksīgs bībeles citāts. Nu moins kur tā var būt :D
10.03.2014 14:42 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu Gaļinai. Ir jēga, vai nav - tas ir atkarīgs tikai un vienīgi no paša cilvēka. Vienam būs jēga, otram nebūs. Viens tetovēs portretu uz pleca par piemiņu, otrs tetovēs vardes uz dibena tikai tāpēc, ka patīk. Un?
Man ir 2 tetovējumi. Viens redzamā vietā, otrs nē. Pagaidām tikai pozitīva attieksme no draugiem, ģimenes un paziņām. Ja arī būtu negatīva, mani tas nesatrauktu. Tas ir mans ķermenis un man tīri nospļauties par to, ko citi par to domā.
10.03.2014 14:42 |

Reitings 57
Reģ: 07.01.2010
čupakabra, man arī līdzīgu tekstu par vecumdienām teica, es nedaudz sasmējos un atbildēju, ka neredzu iemeslu, kādēļ mani mazbērno šo konkreto tetovējumu varētu tā aplūkot, jo tetovējums ir uz ķermeņa daļas ko citi bieži neredz, it sevišķi ja cilvēks ir zināmā vecumā.
10.03.2014 14:43 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Pagaidām rokas līdz elkoņiem ir notetovētas. negatīvu attieksmi esmu saņēmusi no cilvēkiem, kuri uzskata, ka tā ir ķermeņa kropļošana. Ā, un no savas vecmammas :D
Nekad neesmu negatīvos komentārus ņēmusi galvā, jo katram savs - es mīlu tetovējumus, vēl kāds ko citu un ja cilvēki spēj pieņemt viens otra izvēli, tad problēmas nerodas.
Parasti jādzird ierastie komentāri gan par vecumdienām, gan darbu bankā. Tā kā vecumdienās izskatīšos tikpat veca tantiņa kā citas, gan arī darbu bankā nekāroju, nebaidos tetovējumus taisīt vēl. Katram sava izvēle. Ja cilvēkam tetovējumi nepatīk, bet viņš mani neaizskar ar savām domām, tad vis sir kārtībā, jo esam taču tik dažādi. Vienam patiks meita, otram kleita. :)
10.03.2014 14:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Arī nesaprotu, ar ko jēgpilns tetovējums ir labāks par ķeburu, kas uztetovēts patikšanas pēc. Pašai tetovējumu nav, nepatīk. Par citiem vienalga, nav mana darīšana, ko kāds cits dara ar savu ķermeni.

+++

Vienai jēga ir, jo Jānītis 2010. gada 10. maijā pirmā randiņa laikā uzdāvinājis 3 rozes. Par godu tam tapa "jēgpilns" tattoo. Savukārt kāda cita vēlējās tattoo un uztetovēja to, kas patika. Starpības manās acīs nav nekādas.

Turklāt tiešām zems % cilvēku taisa tetovējumus ar dziļu jēgu, kas ir saprotāma gan citiem, gan sev pašam, gan dzīves stilam un filozofijai.

Bet ne vienu, ne otru, ne 3. tatoo kategoriju tas nedara sliktāku. Galvenais, lai Tu apzinies, ka patīk Tev. Bet nē, jāmeklē vēl jēga svešos tetovējumos
10.03.2014 14:47 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Mani visvairāk besina teikums- bet kāda tu būsi vecumdienās?

jā, šis arguments ir smieklīgs. Vai vēl labāk, kad saka-kad āda būs krunkaina, kā tetovējums izskatīsies? Varētu domāt, ka tā āda būs šausmīgi skaista, ja būs vienkārši krunkaina :D
10.03.2014 14:48 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
gan darbu bankā.

Visi ar tām bankām. :D
10.03.2014 14:49 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Uj, man ļoti patīk tetovējumi... Pirmo lielo tetovējumu uztaisīju 17 gadu vecumā... Vecākiem pusgadu nerādīju, baidījos. Kad ieraudzīja, priecājās un teica, ka super smuks. :)) Omīte arī priecājās, pat jautāja tetovētāja numuru, šī arī kaut ko gribot uztetovēt. :D

Tagad briestu trešajam tetovējumam, mamma vienīgais prasa argumentus, kāpēc man vajagot vēl.
10.03.2014 14:53 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Tāpat kā daudzi atļaujas nosodīt otra gaumi attiecībā uz ģērbšanos, krāsošanos un visu pārējo, tāpat ir cilvēki, kas atļaujas nosodīt tetovējumus. Tas nav nekas Dieva vai mātes dabas dots, bet gan cilvēka paša izvēle. Ir tādi, kas pacenšas vairāk, un ir tādi, kas pacenšas mazāk. Citiem ir profesionāli, kvalitatīvi zīmējumi, citiem ir kkāds drauga/paziņas ar trīcošu roku uzsists pleķis.
Man kopumā ir vienalga, kam kas ir vai nav tetovēts, bet nekad par to neesmu sajūsminājusies tāpat kā par ilgviļņiem matos vai lūpu kontūrzīmuli atšķirīgā no lūpām krāsā. Kāda ir cilvēka motivācija izskatīties tieši šādi – tas mani neinteresē. :)
10.03.2014 14:53 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mani visvairāk besina teikums- bet kāda tu būsi vecumdienās?

Šis vnk besī.
Mums ar draudzeni, kurai ir jau tuvu 10 tetovējumiem šobrīd jau ir sagatavota mūsu standartatbilde - kad mēs būsim vecas, tāpat būsim krunkainas, sirmas un ne kaut kādas baigās skaistules, kāda starpība, būs mums tetovējumi vai nē.

Un par to banku arī - varētu padomāt, ka visi stāv metriem garās rindās uz darbu bankā. Man šobrīd nav darbs bankā, bet tāpat ir darbs ar cilvēkiem un manam priekšniekam ir pie vienas vietas cik man tetovējumi ir uz rokām zem džempera. Viņu interesē tas, kā es daru savu darbu un par to neviens nav sūdzējies. Tieši otrādi.
10.03.2014 15:02 |

Reitings 348
Reģ: 02.11.2010
Man pašai ir vairāki mazi tetovējumi, jo man liekas, ka tie lielie man nepiestāv un es nespētu arī paciest tās sāpes :D

Attieksme man ir pozitīva, jo tas ir kkas tāds, kas tomēr liecina par cilvēka personību - pēc tetovējumiem var redzēt cilvēka intereses, piedzīvojumus, hobijus vai jebko citu, kas asociējas ar to cilvēku. Forši :)

Sen jau vairs neņemu vērā tekstus par vecumdienām, strādāšanu mistiskajās vietās, kur nevar būt tetovējumi utt. Man šobrīd visvairāk besī, ka man ir teksts latīņu valodā un tad katrs, kam nav slinkums man pajautā ko tas nozīmē, kas tur rakstīts utt. Man vnk riebjas, jo, ja gribētu, lai visi zin, kas tur rakstīts, taisītu latviešu vai vismaz angļu valodā.

Tā apkārtējo ticība, ka es tetovējumu taisu viņiem par prieku, nevis sen, liekas vnk smieklīga. Nu nav visiem jāsaprot un jāzina kāpēc tieši tāds un ko tas nozīmē.
10.03.2014 16:17 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Nekad nav bijusi vēlme taisīt, jo neredzu tam jēgu - tāpat apniks lai arī cik smuks būtu. Un īstenībā ir jau tā, ka sāc ar vienu, tad iekrīt azartā un sāk kā traks visur tetovēties. Ja ir kaut kas jēgpilns, tad ieliektu to smadzenēs nevis taisu plakātu no tā.
10.03.2014 16:31 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
pret tetovējumiem nekas nav pretī, pati arī gribētu , tikai kaut ko ar nozīmi, vai kādu sev ļoti svarīgu dzīves brīdi, vai kaut ko ar sajūtām, vai kaut ko, kas man ļoti tuvs. neatbalstu tos, kas tetovē modes pēc, vienu laiku daudzām bija putniņi, pienenes utt. un tad visām savajadzējās, vai ķepiņas uz pedām. nu smuki jau ir, bet man personīgi ne ar ko neizceļas un neieinteresē.
10.03.2014 16:34 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Neredzu jēgu nosodīt tetovētos, jo tāpat viņi vairs neko tur nevar labot.
bet vinji jau nemaz nevélas to ''labot''

es lieki neplátos ar to, ka man ir tattoo, parasti neviens, kursh redzéja, neko negatívu nav teicis, dzirdu tikai komplimentus. un jebkurá gadíjumá, mani neuztrauc citu viedoklis par to, ko es daru ar savu ádu, savu kjermeni
10.03.2014 16:39 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Man ir neitrāla attieksme pret tetovējumiem, parasti nevienam nesaku, ja nepatīk, arī ja patīk, nesaku, jo tā vienkārši nav mana darīšana. Lielākoties tomēr man tetovējumi nepatīk, īpaši, ja ir notetovēts viss ķermenis, tad tiešām man tas neliekas skaisti, bet pret tādiem nelieliem, gaumīgiem man nav iebildumu, varbūt pat pati tādu gribētu.
10.03.2014 17:06 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Man arī neitrāla attieksme pret tetovējumiem, pat, ja nepatīk, neko nesaku, jo nevienam nav vajadzīgs mans negatīvais viedoklis, galu galā cilvēkam pašam patīk un tas ir galvenais.
Kādreiz domāju, ka varētu varbūt kaut ko mazu un nozīmīgu uztetovēt, bet esmu sapratusi, ka nekad negribētu tetovēt sev tikai kaut ko "smukumam", bet kaut ko tik nozīmīgu/iedvesmojošu/svarīgu man pašai es neesmu tā arī atradusi veidu, kā noformulēt, lai būtu gatava tetovēt. Man būtu svarīga katra mazākā detaļa tetovējumā, sākot ar to, ka tas būtu latviski, beidzot ar to, ka tam būtu jābūt tikai pozitīvā nozīmē (nekāds- nekad nepadodies vai tas, kas nenogalina padara stiprākus, jo tur ir uzsvars uz šo negatīvo pusi). Bet vispār, jo vecāka kļūstu, jo vēlme pēc tetovējuma izzūd.
10.03.2014 19:22 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Man nepatiik tetoveejumi,izskatas kaa TRAMp STAMP. Man nepatiktos apkeziit kermeni ar visadiem Bibeles citatiem, atzinam un "gudriem" tekstiem. Nezinu nevienu cilveku kursh labaa amataa butu aptetovejies redzama vietaa.Izskatas leeti un bezgaumiigi. Man skiet, ka tikai dzeraajiem, narkomaniem un mazaam shmaraam ir keeziijumi uz kermena.
Piekritu, ka driizumaa tu atskirsies ar to, ka tev nav nekaa kad tev ir.
10.03.2014 19:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits