''draugi''

Reitings 124
Reģ: 02.02.2014
pirms kādiem 2 gadiem satiku jaunus cilvēkus un pa šo laiku tiešām tikāmies samērā bieži un kļuvām par draugiem... esmu cilvēks, kam draugu nav daudz, bet tie, kas ir vienmēr esmu uzskatījusi par labākajiem.... vienmēr esmu bijusi laba draudzene- uzklausījusi, atbalstījusi, palīdzējusi... arī finansiāli, kad man ir lūgts... un te ir tā sāls.... vienmēr iekšēji esmu domājusi, kur sākas bizness, tur draudzība nav vairs tāda... un laikam tā arī ir ! Jo pēdējā gada laikā nauda ir prasīta ik pa laikam, kaut nelielas summas, bet.... tas nešķiet ētiski.. un draugi, kas ir pāris pie tam, kaut ir tuvi, atbalsta, ejam daudz kur kopā, viskko esam darījuši, var teikt viņi bija tie, kurus satiekot mana dzīve tiešām palika labāka, gaišāka un uzlabojās, es atvēros.. un bija tiešām labi.. līdz kādam brīdim... un te es aizdomājos, vai draudzībai var pienākts tāds galējais punkts, kad tie''sam vienu brīdi bija tuvākie cilvēki pasaulē, un te pēc gada vairs nekas tāds nav, un šķiet, ka draudzība ir tāda nekāda..... es vispār esmu cilvēks, kurš nelabprāt atdod naudu, es bieži aizmirstu, kad esmu kādam aizdevusi, arī šiem draugiem, bet šī naudas aizdošana jau ir sākusi šķist jau pat kaitinoša un liekas, ka bojā mūsu attiecības... bet atkal no otras puses, kas tie par draugiem, kas nevar palīdzēt, kad nepieciešams...? hmm... labprāt uzklausīšu jūsu domas šajā jautājumā!
07.03.2014 20:42 |

Reitings 122
Reģ: 27.01.2014
Es saprotu, ka šie nav tavi bēnības draugi, ko pazīsti veselu mūžību, lai varētu tik droši uzticēties. Nauda tiešām ir tāds pasaules ļaunums, kas spēj izjaukt draudzību, tāpēc neiesaku tev paļauties uz citu godīgumu, labāk esi piesardzīga ;) Domāju, ka negribi apdedzināties un tad mācīties no savām kļūdām, labāk tad jau laicīgi mācīties no citu kļūdām.
07.03.2014 21:55 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
piparkūka, tiešām, vairāk neaizdod. Savādāk viņi aizņemas un dzīvo kā nieres pa taukiem.
07.03.2014 22:02 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Es parasti arī visiem saku, ka naudu neaizdodu un miers. Pati arī vairs neatceros, kad pēdējoreiz aizņēmos - laikam kkādā vidusskolā, tāpēc man nav izprotamas šādas mūžīgās aizņemšanās.
Ja jau tie ir tavi draugi, tad vari ieteikt viņiem sakārtot savu dzīvi.
Bet, ja tomēr aizdod - tad paskarbi pieprasi to visu laiku atpakaļ (protams, ja nesaka, ka pārskaitīs tajā pašā dienā), varbūt viņi sapratīs, cik bieži tā dara.
07.03.2014 22:06 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Izklausaas, ka esi "draugiem" sava veida bezprocentu banka. Ja esat veel studenti, tak, lai prasa naudu vecaakiem vai arii meklee kaadu darbu, kur ko nopelniit. Nakamo reizi, kad prasa, saki, ka tev ieplanots kads liels pirkums un tu tam kraaj, tapec nevari aizdot. Ja so lietu neapkarosi jau tagad, veelaak noteikti sanaaks ieberzties.
07.03.2014 22:09 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Ne tikai naudas lietās, bet tā patiesi ir, ka pēc kāda laika tuvie cilvēki vairs nav tuvi. Ja tu audz, attīsties, ej uz priekšu, bet viņiem tēmas un intereses, ko pārrunāt ir kopējie paziņas un kādi piedzīvotie notikumi, šīs attiecības lēnām mirst. Dabīgā nāvē.
07.03.2014 22:12 |

Reitings 378
Reģ: 29.01.2009
Man principā ir tā, priekš draugiem nav žēl ne aizdot, ne iedot vai palīdzēt. Bet es arī gaidu to no citiem. Dots pret dotu. Un aizdodu, tikai tad, ja ir lieka nauda, ja pašai jāvelk gali, tad tā arī pasaku. Bet nekad neprasu atpakaļ, bet ja atdod - ņemu. Tādā veidā arī ir pierādījies, kurš ir īstais draugs un ar kurš nē.
07.03.2014 22:14 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nez, kādēļ no tevis bieži kāds aizņemas naudu, bet no manis piem. neviens neaizņemas - jāsaprot, ka var pateikt vienkārši ''nē''. manu vecāku pieredzē ir daudzi sāpīgi gadījumi, kad labākie draugi aizņēmās prāvas summas un aizlaidās tālēs zilajās uz neredzēšanos. un VIENMĒR tiem cilvēkiem, kam ir tendence aizņemties naudu, ir arī tendence to bez sirdsapziņas pārmetumiem notriekt uz visādiem sū... nu nav normāli, ka katru mēnesi nevar izdzīvot līdz algas dienai, normāliem cilvēkiem ir kāds neliels iekrājumiņš katram gadījumam. nerunāju par smagām situācijām, kad nepieciešama nauda, tās notiek reti un arī tad parasti palīdzība pirmkārt tiek lūgta radiniekiem.
07.03.2014 22:39 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Manā skatījumā naudu aizdot draugiem nav nekas traks, bet tiešām draugiem. Man, piemēram, ir labākā draudzene, kurai arī ik palaikam aizdodu, un, kura aizdod man ja vajag, abas zinam kāda otrai situācija un problēmas noteiktajā brīdī! Mums nav problēmu arī ar naudas prasīšanu atpakaļ,jo nav jāprasās, ja pajautā līdz noteiktam termiņam, tad tiek arī atdots bez atgādinājuma, ja nav iespējas palūdz, vai vēlāk nevar.

Galvenais ir saprast, kurš ir īsts draugs, bet kurš draugs-izmantotājs.
08.03.2014 02:00 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Es nekad neaizņemos no draugiem, man tāda doma pat galvā nav ienākusi...Jo ir bijusi smaga pieredze.Es vairs nekad nespēšu pēc tā padomāt, ka kāds kaut ko labu vēlas izdarīt bez atlīdzības.It kā saka, nē,nē, ko tu, bet aiz muguras sastāda rēķinu, piemēram,par palīdzēšanu nokrāsot matus...un tad caur citu draudzeni izsaka pārmetumus.
Tagadējiem draugiem, man gribas samaksāt pat par benzīnu,ko viņi iztērējuši autbraucot pie manis ciemos...Zinu, ka viņiem nauda ir ļoooti svarīga...Tā kā draugi un naudas jautājumi=dikti slidena tēma.
Zinājāt, ka tie cilvēki, kuriem dzimšanas datumā ir skaitlis 5, ir naudaskāri?Tas pēc numeroliģijas :)
08.03.2014 09:25 |

Reitings 124
Reģ: 02.02.2014
Beatricia- man jau ari nav zel iedot benzinam. Bet ja tu zini, ka ir jau parada un kaut esi ka papildus pasazieris, kuru vnk vini braucot pa savam darisanam panem lidzi, jo man pasai ari piem.vajag uz to pusi konkreetajaa laikaa, kaut vai, iedodu to naudu par benziinu, bet ja zini, ka ir jau parada un vel prasa par kko, vai paludz kko nopirkt sakot, ka naudu atdos, bet neatspd, tad ir stulbi. Man jau problema ir ta, ka lielu nepatiku sagada naudas prasisana atpakal. Tpc ari nepatik vairs aizdot, ja pasai japrasa un nevaru sagaidit dazreiz
08.03.2014 11:20 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Kā saka-aizdod tik, cik nav žēl pazaudēt!
Māsa no manis aizņēmās vasarā, 3šo daļu tik ir atdevusi, bet es neprasu atpakaļ, jo viņai nav viegli finansiālie apstākļi.Vienkārši domāju: atdos, atdos, ne, ne...Bet tā ir māsa.Draugiem neaizdotu tādu summu, pateiktu, ka nav liekas naudas.Arī nespēju pajautāt atpakaļ.
08.03.2014 12:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits