Padalīšos ar savu "kotlešu" recepti:
Aplej ātri vārāmās auzu pārslas ar verdošu ūdeni, tā lai sanāk tāda kā putra. Sarīvē un uz pannas apcep burkānus un smalki sakapātus sīpolus. Pēc garšas saspaidi ķiplokus un to visu maisi iekšā tajā putrā. Var likt klāt arī vārītu, saspiestu kartupeli, konservētas sarkanās pupiņas, īstenībā visu, ko kārojas - kāļus, ķirbjus, vienalga. Un garšvielas. Āķis slēpjas auzās, kas kalpo kā lipeklis (nevajag olu) un ķiplokos, kuri ir lielisks palīgs deguna apmānīšanā.
Taisi piciņas, un cep uz pannas, kamēr viegli brūns. Mājās parasti taisu ar olu, tad tas brūnums tāds izteiktāks, bet gatavojot vegāndraugiem, vienkārši pielieku vairāk burkānu vai ķirbi.
Var ēst ar visu - salātiem, kartupeļiem, mērcēm vai zaptēm...
Starp citu, arī kartupeļu pankūkas var gatavot bez olām. Man ļoti garšo vienkārši sarīvēti un nospiesti kartupeļi, sajaukti ar garšvielām un cepti pankūciņās.