Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ko ēst ? ? ?

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ir problēma un tā kā es savās mājās esmu galvenā pavāre, es nezinu ko īsti taisīt pašlaik ēst.
Pirms kāda laika omei atklāja nieru mazspēju + citas kaites, tad nu viņa pašlaik nedrīkst ēst ļoti daudz produktus, bet tad nu man nav ne mazākā nojausma ko gatavot.
Vēršos pie jums cerībā ka jūs zināsies kādas receptes kuras būtu piemērotas pašreizējā mirklī lai gatavotu manās mājās.
Ome nedrīkst lietot olas un vispār olbaltumvielas(jo mazāk jo labāk), piena produktus(varbūt mazlietiņ pienu var, bet pavisam drusciņ), visa veida gaļas un zivis.

Personīgi es jau sen viņai saku ka lai aiziet pie profesionāļa kurš var viņai sastādīt ēdienkarti, bet nu ej un tam vecajam cilvēkam ko iestāsti :D
06.03.2014 12:30 |

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Sautējums?
06.03.2014 12:33 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
dārzeņu sautējumus, zupas. Visa veida graudaugi, visādos veidos. Rīsi ar dārzeņiem. Kuskuss
06.03.2014 12:34 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Tu pati vari aiziet pie speciālista, izstāstīt situāciju, parādīt izrakstus un lūgt, lai iesaka labākos variantus.
06.03.2014 12:35 |

Reitings 17203
Sautējums?

Jā biju iedomājusies šo ar bet man to grūti būs taisīt jo pašai īpaši pie sirds neiet šādi ēdienu :D
Turklāt man jau jādomā par citiem ģimenes locekļiem kuri ir pieraduši ēst gaļu :D ieskaitot mani pašu, kur nu beigās reāli sāk likties ka man ir jāgatavo gan maltīte atsevišķi omei, gan arī pārējiem.

dārzeņu sautējumus, zupas. Visa veida graudaugi, visādos veidos. Rīsi ar dārzeņiem. Kuskuss

Paldies, labi ieteikums :)

Tu pati vari aiziet pie speciālista, izstāstīt situāciju, parādīt izrakstus un lūgt, lai iesaka labākos variantus.

Papriekšu biju domājusi meiģināt pati tikt galā ar šo meklējot piemērotas receptes, bet ja galīgi nevarēšu neko izdomāt tad tā laikam ar būs jādara, lai gan ome par šo domu nav sajūsmā, viņai negribas lai kāds to dara, bet lūk iet un ik pa laikam man pačīkstēt ka viņa nezin ko ēst gan viņai viegli nāk :D

Ja būtu iespējams varbūt kāda varētu iemest kādu konkrētu recepti, jo savādāk es meklēju tās receptes internetā un nav jau zināms vai tās receptes iznāks garšīgas un man pašai skatoties vispār daudzi no tiem ēdieniem liekas nu tādi ne pārāk gardi :D
Vienīgais uz rītdienu izdomāju pameiģināt uztaisīt veģitāro lazanju, cerams ka gana labi izdosies :D
06.03.2014 12:47 |

Reitings 435
Var jau arī omai uztaisīt atsevišķi kaut ko. Nav jau uzreiz visai pārējai ģimenei jāpielāgojas omas ēšanas paradumiem.
06.03.2014 12:53 |

Reitings 17203
Var jau arī omai uztaisīt atsevišķi kaut ko. Nav jau uzreiz visai pārējai ģimenei jāpielāgojas omas ēšanas paradumiem.

jā protams! Bet dienu dienā, grūti tā taisīt principā divas maltītes, man jau dažreiz ir grūti to vienu izdomāt un negribas ar katru dienu taisīt vinu un to pašu, kur nu vel divas maltītes. Nav jau ar tā ka mēs pārējie nomirtu bez tās gaļas, bet pa retai reizei jau vajag, vienkārši pašlaik es meklēju tādas pēc iespējas dažādākas receptes lai omei būtu kāda izvēle, savādāk vienu mirkli viņa burtiski pārtika tikai no ūdenī vārītām putriņām un salātiem, un viņai pašai jau tas ir piegriezies.
06.03.2014 12:59 |

Reitings 13628
Vai nevar piemēram tvaicēt dārzeņus un gaļu? Klāt uzvārīt piedevas - rīsus vai griķus. Un visi ēd vienu un to pašu, tikai vecmammai nedod gaļu.

Vēl labs variants ir cept gaļu un dārzeņus cepammaisā. Tāda sautēšana sanāk, bet bet ūdens pievienošanas. Izsautējas savā sulā.

Brokastīs - putras.

Esmu gatavojusi veģetāros kaneloni: ar sēnēm, ar rikotu (tas gan piena produkts). Sēņu mērce uz buljona bāzes vai ar buljonu atšķaidītu krējumu (tur tā krējuma piešprice tad būs nenozīmīga).

Dārzeņu biezeņi un krēmzupas.
06.03.2014 13:00 |

Reitings 17203
Un protams arī taisot divas maltītes ir tā problēma ka uz pārtiku iziet lielāka nauda, it īpaši tagad kad vel dārzeņi maksā diez gan dārgi, tā kā cenšos meklēt kompromisus.
06.03.2014 13:01 |

Reitings 17203
Vai nevar piemēram tvaicēt dārzeņus un gaļu? Klāt uzvārīt piedevas - rīsus vai griķus. Un visi ēd vienu un to pašu, tikai vecmammai nedod gaļu.

Mazliet smiekli sanāca par to komentāru par gaļas nedošanu :D iedomājos īgnu omi kura bubina par to ka viņai gaļu neviens nedod, it īpaši jo viņa pati ļoti grib to gaļu, bet nu nedrīkst :D
Un jā, es jau tvaicēju dārzeņus un atsevišķi ar gaļu sagatavoju, principā tieši kā tu teici, tik griķi diemžēl nevienam mājaš izņemot mani negaršo, tā kā tik rīsi paliek :D

Vispār jau man ļoti grūti taisīt tādus parastos ēdienus, jo man patīk virtuvē izpausties un gribās jau omei ar ko gardu pagatavot :)

Bet jā tavi ieteikumi Anny tiešām palīdz, liels paldies, nemaz neienāca prātā doma par to
sēņu mērce uz buljona bāzes vai ar buljonu atšķaidītu krējumu (tur tā krējuma piešprice tad būs nenozīmīga).
06.03.2014 13:08 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Izklausās pēc gandrīz vegānas ēdienkartes. Gaļu var easy aizstāt ar pākšaugiem, sēnēm un fetu. Piedevās sautēti dārzeņi, rīsi, kuskuss. Biezzupas. Var ēst putras ar žāvētiem augļiem.
parocies pa vegānu forumiem, tur parasti ir vesela gūzma superīgu recepšu, dažādas mērces, intresanti ēdieni. Esmu iecienījusi MiiT pusdienas, viņiem ir veģetāra virtuve un ēdiens nekad nav bijis garlaicīgs.
06.03.2014 13:12 |

Reitings 17203
Samaara

Liels paldies :) Biju jau drusku iezubrījusies meklējot tās vegānu receptes, bet grūti jau saprast kas ir garšīgs, jo man viss izskatītos 10 reizes garšīgāks ar mazu gaļas gabaliņu visam pāri :D
06.03.2014 13:15 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ja nevar iest olbaltumvielas, tad jāēd ogļhidrāti. Putras, kartupeļus, dārzeņus (tikai tad jātsakās no pākšaugiem), augļus.
06.03.2014 13:23 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pievienojos, ir pašai jāņem omes analīžu izraksti un jāiet pēc ēdienkartes pie atbilstošā speciālista. Man ome divas reizes tml. situācija bija piemeklējusi un abās reizēs tika izstrādātas nenormāli stingras diētas, pakāpeniski audzējot klāt un pievienojot citus prduktus, regulāri skatoties analīžu dinamiku.

Mēs varam teikt daudz un dažādi, beeet, tā ir tava ome!

Un jā, gatavot var atsevišķi, cik tad viņa ēd! :)
06.03.2014 13:36 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Padalīšos ar savu "kotlešu" recepti:
Aplej ātri vārāmās auzu pārslas ar verdošu ūdeni, tā lai sanāk tāda kā putra. Sarīvē un uz pannas apcep burkānus un smalki sakapātus sīpolus. Pēc garšas saspaidi ķiplokus un to visu maisi iekšā tajā putrā. Var likt klāt arī vārītu, saspiestu kartupeli, konservētas sarkanās pupiņas, īstenībā visu, ko kārojas - kāļus, ķirbjus, vienalga. Un garšvielas. Āķis slēpjas auzās, kas kalpo kā lipeklis (nevajag olu) un ķiplokos, kuri ir lielisks palīgs deguna apmānīšanā.
Taisi piciņas, un cep uz pannas, kamēr viegli brūns. Mājās parasti taisu ar olu, tad tas brūnums tāds izteiktāks, bet gatavojot vegāndraugiem, vienkārši pielieku vairāk burkānu vai ķirbi.
Var ēst ar visu - salātiem, kartupeļiem, mērcēm vai zaptēm...
Starp citu, arī kartupeļu pankūkas var gatavot bez olām. Man ļoti garšo vienkārši sarīvēti un nospiesti kartupeļi, sajaukti ar garšvielām un cepti pankūciņās.
06.03.2014 13:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
sojas produkti neder gaļas vietā? Sojas karbonādes un tml. Vai piemeram šitake sēnu karbonāde?
06.03.2014 13:55 |

Reitings 17203
becky

Nu pašreiz no tā ko es gatavoju viņai labi ir, tā kā nezinu vai ar ir nepieciešams iet un uzreiz skriet pie speciālista, iepriekš bija tāda vajadzība, bet pašlaik viņas rādītāji lēnām paliek labāki jo ir atsākusi ēst tā kā viņai vajadzētu, ja rādītāji atkal paliks kaut drusciņ sliktāki tad gan laikam jau pati iešu un kārtošu, bet negribas to darīt jo zinu ka dēļ tā tad būs kašķis ar omi.

Un jā, gatavot var atsevišķi, cik tad viņa ēd!

Protams ka ļoti daudz need, bet kā jau iepriekš teicu, gribas viņai taisīt pilnvērtīgu maltīti, nevis tik turēties pie vārītiem rīsiem un tvaicētiem dārzeņiem :D Cik tad ilgi var cilvēks ēst vienu un to pašu, un tad nu uzreiz ja grib ko tādi gardāku taisīt tad ar vairāk nauda aiziet, it īpaši ja divas pilnvērtīgas maltītes gribu taisīt :D Bet nu jā, pāri dienas normai cenšos gan neiet. Un ir jau dienas kad uztaisu pavisam vienkāršus ēdienus.

Ak es tak vispār biju piemirsusi pateikt ka ome ar tik pat kā vispār nedrīkst lietot sāli, bet ar to es tieku galā, lieku citas garšvielas kur nav sāls sastāvā, un kaut cik labi garšo. :D
06.03.2014 13:58 |

Reitings 17203
sojas produkti neder gaļas vietā? Sojas karbonādes un tml. Vai piemeram šitake sēnu karbonāde?

Vienu brīdi ome meiģināja dzert sojas pienu, rezultātā viņa teica ka labāk vispār tad nedzer neko :D Un cilvēkam kurš visu mūžu ēdis ir labu, treknu gaļu domāju ka sojas gaļa nebūtu labākais risinājums :D Domāju ka būtu tā pat kā ar pienu :D

šitake sēnu karbonāde

Pirmo reizi to dzirdu, varētu ko vairāk pastāstīt? :)
06.03.2014 14:00 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
sēņu galviņas uzcep kā karbonādes.
06.03.2014 14:03 |

Reitings 17203
Un tiko omei par to apjautājos un man pateica ka sēnes ar nedrīkst :D Ai es traka palikšu :D Un par to soju runājot, man liekas ka sojā ir olbaltumvielas.
Velns iepriekš vel teice ka sēnes var ēst, protams ar mēru, bet var, a tagad izrādas ka nevar :D Traka palikšu :D Un es jau biju sacerējusies izmeiģināt šīs šitake sēnes :(
06.03.2014 14:07 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits